Premium Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. ZwYroL Opublikowano 14 Marca 2022 Premium Premium Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2022 (edytowane) Tak jak w tytule, tyle że to jest moja pierwsza styczność z programem graficznym, przyjmę każdą krytykę. Robione z lekką pomocą poradników i sugestii. Proszę o nie zamykanie tematu gdyż postaram się codziennie wrzucać po 1 nowej pracy. Edytowane 15 Marca 2022 przez ZwYroL 7 2 1 "Polska to kraj z którego wywodzą się niezwyciężeni, to oni niegdyś wygrali walkę ze samą śmiercią. Wrzesień 1939r. [*]" ~ Anonim Odnośnik do komentarza
Strefowicz NarutoUzumaki Opublikowano 14 Marca 2022 Strefowicz Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2022 (edytowane) Jest git + Edytowane 14 Marca 2022 przez lucyfer 2 Odnośnik do komentarza
Użytkownik svx. Opublikowano 14 Marca 2022 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2022 (edytowane) Myśle ze jak na pierwsza styczność z programem graficznym wyglada to przyzwoicie, wiadomo wyglada to basicowo No ale każdy od czegoś zaczyna. Edytowane 14 Marca 2022 przez svx. 2 Odnośnik do komentarza
Użytkownik Kacperek Opublikowano 14 Marca 2022 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2022 Jak na pierwszy raz to całkiem dobre, życzę większych sukcesów. 1 Odnośnik do komentarza
Użytkowniczka ZwYroLka Opublikowano 14 Marca 2022 Użytkowniczka Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2022 Jest dobrze 3 Odnośnik do komentarza
Premium ZwYroL Opublikowano 15 Marca 2022 Premium Autor Premium Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2022 Te dwie pracę: Avatar oraz Sygnatura zostały zrobione nie w prawie 2h jak sygnaturki na górze lecz w około 30 minut razem. I jak sama nazwa wskazuje zostały zrobione dla @ ZwYroLka 1 1 "Polska to kraj z którego wywodzą się niezwyciężeni, to oni niegdyś wygrali walkę ze samą śmiercią. Wrzesień 1939r. [*]" ~ Anonim Odnośnik do komentarza
Użytkowniczka ZwYroLka Opublikowano 15 Marca 2022 Użytkowniczka Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2022 TA JETT, I'M IN LOVE 1 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik∙ 71. Opublikowano 15 Marca 2022 Użytkownik∙ Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2022 Początków nigdy nie ma sensu wrzucać, bo jak sama nazwa wskazuje - są po prostu paskudne. Każdy kto się w grafice bawi tak zaczynał, każdy przechodził te same błędy i problemy - w gruncie rzeczy brak podstaw, to największa rada jaką można dać. Realnie zrobienie WSZYSTKIEGO (czytaj: każdej pracy) z góry zajmuje z max 5-10 minut. Myślę, że z 2-3 miesiące faktycznej roboty i można będzie coś wrzucać, teraz każda praca to ten sam schemat - jakaś grafika, tło, efekty i napis. Wszystko oczywiście na surowo. Jako naukę polecam (poza przekopywaniem poradników) - znajdować jakieś fajne, w miarę prosto wyglądające efekty i po prostu starać się je odtworzyć przy pomocy tego, co się potrafi. Robienie samemu jest 1oo razy lepsze, niż męczenie się z samą teorią - bez niej też oczywiście dość ciężko w pewnym momencie, bo coś czego byśmy się nauczyli "od buta" spotykamy dopiero po X godzinach samodzielnego męczenia się. Trzeba manewrować. Każdemu wysyłam tę samą pracę (awatar), aby się pobawił, to wrzucę i tutaj - jest stara jak świat (2014 xD), ale może nauczyć fajnej rzeczy. Baw się: 2 " 0111 0001 . 0010 K 0111" Odnośnik do komentarza
Premium ZwYroL Opublikowano 15 Marca 2022 Premium Autor Premium Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2022 @ 71. Oczywiście próbuję wymyślać coś sam czyt. ta sygnatura z Jett z Valoranta i avatar, a nawet ta HQ to wszystko z głowy wziąłem. Popraw mnie jeśli źle zrozumiałem, ale czy chodzi Ci o to że np. jak mam efekt piorunów to zamiast go wrzucać tzw. gotowca to powinienem próbować sam go odtworzyć z szansą że wyjdzie ciut lepiej albo gorzej, ale będzie to moja własna robota? 1 "Polska to kraj z którego wywodzą się niezwyciężeni, to oni niegdyś wygrali walkę ze samą śmiercią. Wrzesień 1939r. [*]" ~ Anonim Odnośnik do komentarza
Użytkownik∙ 71. Opublikowano 15 Marca 2022 Użytkownik∙ Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2022 Znajdź sobie paczki w internecie z C4D, brushami (pędzle), fontami (czcionkami), flarami, i innymi duperelami i baw się nimi. Obecnie wrzucasz swoje efekty dość na sucho - bez ładu i składu. Np: ^po co to tam, tylko dziwnie wygląda, a nie dodaje niczego do samej pracy. Korzystaj z warstw, % krycia, baw się efektami, kolorami, kształtami, trybami warstw i tak dalej. 1 opcja może Ci wywrócić całą pracę do góry nogami. Chcesz to możesz rysować ręcznie, ale raczej bym odradzał (chyba, że celujesz w digital painting i tego typu cuda, to śmiało) - wszystko zależy od tego, co chcesz robić i co chcesz umieć. Bardziej chodziło mi o wybranie sobie jakiejś pracy - przykład wyżej, ten awatar co wysłałem - widzisz jak wygląda, spróbuj z jakąś inną grafiką uzyskać podobny efekt, dowiesz się co możesz robić i jak to robić. Jeżeli uda Ci się z tym, znajdź sobie inną pracę, która przyciągnie twoje oko i na jej podstawie rób jakieś swoje dzieła. Masz tu jakiś tutorial najduka - https://www.deviantart.com/najduk/art/Monkey-King-Tutorial-Two-Parts-308777860 ; jest to fajna próba swoich sił. 2 " 0111 0001 . 0010 K 0111" Odnośnik do komentarza
Premium ZwYroL Opublikowano 15 Marca 2022 Premium Autor Premium Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2022 @ 71. A co sądzisz wyłącznie o HQ która jest wyżej? Używałem gumki, warstw, cieni i pędzla różnych wartości wraz właśnie z % krycia. Lecz to było wraz z poradnikiem trochę robione bo nie potrafiłem wtapiać rzeczy w tło, możemy zrobić tak że dziś postaram się zrobić jakąś pracę bez pomocy najmniejszego poradniku i ja wrzucę to ocenisz. 1 "Polska to kraj z którego wywodzą się niezwyciężeni, to oni niegdyś wygrali walkę ze samą śmiercią. Wrzesień 1939r. [*]" ~ Anonim Odnośnik do komentarza
Użytkownik jasiekoks Opublikowano 16 Marca 2022 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2022 Jest dobrze jak na początki z programem graficznym. Powodzenia w kolejnych pracach . 1 aha Odnośnik do komentarza
Premium ZwYroL Opublikowano 17 Marca 2022 Premium Autor Premium Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2022 @ Kacperek 1 "Polska to kraj z którego wywodzą się niezwyciężeni, to oni niegdyś wygrali walkę ze samą śmiercią. Wrzesień 1939r. [*]" ~ Anonim Odnośnik do komentarza
RST ReseT Opublikowano 17 Marca 2022 RST Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2022 Jest si cala fą, używam z przyjemnością 👊 1 1 Ja kocham zwierzęta, a ludzi wyrywczo. Aspołeczny, tak bardzo, że wyjdź stąd. Odnośnik do komentarza
Użytkownik Shelby Opublikowano 17 Marca 2022 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2022 Jak na pierwsze pracę, nie jest źle myślę że @ MARCINEK;^) powinien się wypowiedzieć, i może kto wie da jakieś rady 2 Odnośnik do komentarza
Premium ZwYroL Opublikowano 30 Marca 2022 Premium Autor Premium Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2022 Taka oto nowość 1 3 "Polska to kraj z którego wywodzą się niezwyciężeni, to oni niegdyś wygrali walkę ze samą śmiercią. Wrzesień 1939r. [*]" ~ Anonim Odnośnik do komentarza
Użytkownik marcinek;> Opublikowano 11 Czerwca 2022 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2022 1 Odnośnik do komentarza
Zasłużony Krzysiek Opublikowano 25 Lipca 2024 Zasłużony Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2024 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi