Skocz do zawartości
Przeglądasz forum jako gość, nie masz dostępu do większości funkcji! Zarejestruj się już teraz!
Witaj na Strefaskilla.pl

GŁOSUJ NA SERWERY

Zagłosuj na nasze serwery!

Przejdź do głosowania

NOWY/STARY ODŚWIEŻONY STYL !

Właśnie wleciał odświeżony styl z kilkoma zmianiami i dodatkami

Zobacz szczegóły

FANPAGE

Dołącz do naszej społeczności na fanpage’u!!

DOŁĄCZ!

OTWARTA

Szybka rekrutacja na typera

Złóż podanie

OTWARTA

Szybka rekrutacja na redaktora

Złóż podanie

[ARCHIWUM] Takie tam, początkowe

ZwYroL

Rekomendowane odpowiedzi

• Strefowicz

Jest git +

Edytowane przez lucyfer
  • Lubię to! 2
  • Użytkownik

Myśle ze jak na pierwsza styczność z programem graficznym wyglada to przyzwoicie, wiadomo wyglada to basicowo No ale każdy od czegoś zaczyna.

Edytowane przez svx.
  • Lubię to! 2
  • Użytkownik

Jak na pierwszy raz to całkiem dobre, życzę większych sukcesów.

• Lubię to! 1
  • Premium
Premium

Te dwie pracę: Avatar oraz Sygnatura zostały zrobione nie w prawie 2h jak sygnaturki na górze lecz w około 30 minut razem. 

I jak sama nazwa wskazuje zostały zrobione dla @ ZwYroLka

Sygnaturka-ZWYROLKA.png.ee2ed3c8778b56dafc362d444eb0e5b5.pngAvatar-Neyakaq.png.62936290ad8a39e5c025714c7e18a816.png

• Lubię to! 1
  • Super 1

"Polska to kraj z którego wywodzą się niezwyciężeni, to oni niegdyś wygrali walkę ze samą śmiercią. Wrzesień 1939r. [*]"  ~ Anonim

zwyrol.png.6a7a13b29d70feef516269605323bf07.png.53817fcb42a4f5cc98e7a9988fc7306b.png

• Użytkowniczka

TA JETT, I'M IN LOVE 

• Lubię to! 1
  • Super 1

Sygnaturka-ZWYROLKA (1).png

• Użytkownik∙

Początków nigdy nie ma sensu wrzucać, bo jak sama nazwa wskazuje - są po prostu paskudne. 
Każdy kto się w grafice bawi tak zaczynał, każdy przechodził te same błędy i problemy - w gruncie rzeczy brak podstaw, to największa rada jaką można dać. 
Realnie zrobienie WSZYSTKIEGO (czytaj: każdej pracy) z góry zajmuje z max 5-10 minut. 
Myślę, że z 2-3 miesiące faktycznej roboty i można będzie coś wrzucać, teraz każda praca to ten sam schemat - jakaś grafika, tło, efekty i napis. Wszystko oczywiście na surowo.

Jako naukę polecam (poza przekopywaniem poradników) - znajdować jakieś fajne, w miarę prosto wyglądające efekty i po prostu starać się je odtworzyć przy pomocy tego, co się potrafi. Robienie samemu jest 1oo razy lepsze, niż męczenie się z samą teorią - bez niej też oczywiście dość ciężko w pewnym momencie, bo coś czego byśmy się nauczyli "od buta" spotykamy dopiero po X godzinach samodzielnego męczenia się. Trzeba manewrować. Każdemu wysyłam tę samą pracę (awatar), aby się pobawił, to wrzucę i tutaj - jest stara jak świat (2014 xD), ale może nauczyć fajnej rzeczy. Baw się:
save2.png.9e6542b51f102b7a0eab1b0a6bb15921.png

• Lubię to! 2

"  0111 0001 . 0010 K 0111"

• Premium
Premium

@ 71. Oczywiście próbuję wymyślać coś sam czyt. ta sygnatura z Jett z Valoranta i avatar, a nawet ta HQ to wszystko z głowy wziąłem.

Popraw mnie jeśli źle zrozumiałem, ale czy chodzi Ci o to że np. jak mam efekt piorunów to zamiast go wrzucać tzw. gotowca to powinienem próbować sam go odtworzyć z szansą że wyjdzie ciut lepiej albo gorzej, ale będzie to moja własna robota? 

• Lubię to! 1

"Polska to kraj z którego wywodzą się niezwyciężeni, to oni niegdyś wygrali walkę ze samą śmiercią. Wrzesień 1939r. [*]"  ~ Anonim

zwyrol.png.6a7a13b29d70feef516269605323bf07.png.53817fcb42a4f5cc98e7a9988fc7306b.png

• Użytkownik∙

Znajdź sobie paczki w internecie z C4D, brushami (pędzle), fontami (czcionkami), flarami, i innymi duperelami i baw się nimi. Obecnie wrzucasz swoje efekty dość na sucho - bez ładu i składu. Np:
Screenshot_1.png.8cc22df871071290ac40643949fb9666.png 
^po co to tam, tylko dziwnie wygląda, a nie dodaje niczego do samej pracy. 
Korzystaj z warstw, % krycia, baw się efektami, kolorami, kształtami, trybami warstw i tak dalej. 1 opcja może Ci wywrócić całą pracę do góry nogami. Chcesz to możesz rysować ręcznie, ale raczej bym odradzał (chyba, że celujesz w digital painting i tego typu cuda, to śmiało) - wszystko zależy od tego, co chcesz robić i co chcesz umieć. Bardziej chodziło mi o wybranie sobie jakiejś pracy - przykład wyżej, ten awatar co wysłałem - widzisz jak wygląda, spróbuj z jakąś inną grafiką uzyskać podobny efekt, dowiesz się co możesz robić i jak to robić. Jeżeli uda Ci się z tym, znajdź sobie inną pracę, która przyciągnie twoje oko i na jej podstawie rób jakieś swoje dzieła. Masz tu jakiś tutorial najduka - https://www.deviantart.com/najduk/art/Monkey-King-Tutorial-Two-Parts-308777860 ; jest to fajna próba swoich sił. 

• Lubię to! 2

"  0111 0001 . 0010 K 0111"

• Premium
Premium

@ 71. A co sądzisz wyłącznie o HQ która jest wyżej? Używałem gumki, warstw, cieni i pędzla różnych wartości wraz właśnie z % krycia.

Lecz to było wraz z poradnikiem trochę robione bo nie potrafiłem wtapiać rzeczy w tło, możemy zrobić tak że dziś postaram się zrobić jakąś pracę bez pomocy najmniejszego poradniku i ja wrzucę to ocenisz.

• Lubię to! 1

• Użytkownik

Jest dobrze jak na początki z programem graficznym. Powodzenia w kolejnych pracach .:feelswinkman:

• Lubię to! 1

aha

• Premium
Premium
  • Lubię to! 1

• RST

Jest si cala fą, używam z przyjemnością 👊

• Lubię to! 1
  • Super 1

tumblr_nrg0ex4qbq1uvcgjlo1_500.gif

Ja kocham zwierzęta, a ludzi wyrywczo. Aspołeczny, tak bardzo, że wyjdź stąd.

• Użytkownik

Jak na pierwsze pracę, nie jest źle myślę że @ MARCINEK;^)  powinien się wypowiedzieć, i może kto wie da jakieś rady :D 

• Lubię to! 2
  • 2 tygodnie później...
  • Premium
Premium

giphy.gif.e3f2a15c0542cc2533565a2d82145df9.gif

Taka oto nowość 

• Lubię to! 1
  • Super 3

• 2 miesiące temu...
  • Użytkownik

zamkniety.png

• Lubię to! 1

• 2 lata później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Zapoznaj się z polityką prywatności forum Polityka prywatności oraz regulaminem forum Regulamin

• Opiekun [MIRAGE #1]
  • Opiekun [MIRAGE #2]
  • Opiekun [1VS1]
  • Opiekun [AWP #1]
  • Opiekun [AWP #2]
  • Opiekun [SURF]
  • Opiekun [MIR/CACH]
  • Opiekun [5VS5]
  • Opiekun [DR+KLASY]