Skocz do zawartości
Przeglądasz forum jako gość, nie masz dostępu do większości funkcji! Zarejestruj się już teraz!
Witaj na Strefaskilla.pl

LETNI KONKURS

Uwiecznij najpękniejszą fotografię tego lata!

Weź udział

NOWY/STARY ODŚWIEŻONY STYL !

Właśnie wleciał odświeżony styl z kilkoma zmianiami i dodatkami

Zobacz szczegóły

FANPAGE

Dołącz do naszej społeczności na fanpage’u!!

DOŁĄCZ!

OTWARTA

Szybka rekrutacja na typera

Złóż podanie

OTWARTA

Szybka rekrutacja na redaktora

Złóż podanie

[Ankieta] Global moderator

Trivor

[Ankieta] Global moderator  

38 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy jestes za przywróceniem rangi Globalny Moderator

Rekomendowane odpowiedzi

• Właściciel
Właściciel

Hej, nietypowa sprawa, wpadła pewna propozycja, ale zdania administracji są podzielone. Ja też nie mam na tyle wyrobionej na ten temat opinii żeby to wdrażać na forum lub odrzucać więc spytamy naszych użytkowników co o tym sądzą.

Po zebraniu administracji całej sieci(od adm w góre) wpadła propozycja utworzenia, a raczej przywrócenia rangi Globalny Moderator, bo podobno jest zbyt mała kontrola nad moderatorami, nie ma kto ich do końca kontrolować w odpowiedni sposób czy wydawać im zadań. Tak więc pytanie co uważacie o przywróceniu rangi Globalny Moderator, taka osoba wykonuje normalnie obowiązki moderatora, ale jest takim najbliższym kontaktem i "przełożonym moderatorów".

Daje ankiete, można też wyrazić opinie

• Lubię to! 5
  • Strefowicz

#edit patrząc po opinii użytkowników i ogólnie na tym forum to bym powiedział że @ DepresjaHook.hack  @ sh1nga mają rację co do globalnego moderatora.

Edytowane przez lucyfer
  • Lubię to! 1
  • Użytkownik

Jestem jak najbardziej tak. Kilkanaście lat byłem na forum, gdzie był taki podział i sprawdzało się. Nie widzę podstaw, aby osoby z kilkuletnim/miesięcznym doświadczeniem, miały taką samą rangę, jak "Świeżaki". Do tego taki global zawsze mógłby korygować decyzję innych moderatorów, bez mieszania w to czerwonych i niebieskich :) 

EDIT

3 minuty temu, DepresjaHook.hack napisał:

Od tego jest Mod T i na tej randze "świeżaki" są "oceniane" i administracja podejmuje decyzję czy się dana osoba nadaje na tę rangę czy nie. Dodatkowo to co napisałeś to jest trochę bez sensu, bo co jeśli będą 2 osoby co są, załóżmy 2 lata na sieci, to oni razem mają pełnić tą samą funkcję (global moda), tylko dlatego, że mają dłuższy staż? Poza tym w jakim celu ten podział miałby być? Jesteś modem albo Cię nie ma.

Raczej chciałem podkreślić tutaj składowe, takie jak - zaangażowanie + doświadczenie + staż = Global Mod. A nie Staż = Global Mod, tylko dlatego, że ktoś jest długo na forum.  

Edytowane przez MAJLEY
  • Lubię to! 1

1bc91085d19768da823dd6c0bf92195d.jpg.351443c603b1819dcdef78d70f7be9aa.jpg

• Torfowisko

Jak najbardziej na tak, ktoś w końcu Kacperka musi pilnować xD

• Ha ha 1

image.png.fb419abfdfc8534cf592e9d47043f340.png

• Użytkownik

Nie dość, ze ludzie poświęcają swój czas i doświadczenie, a wszystko to za darmo to teraz specjalna ranga będzie do ich kontrolowania.
Trochę musicie sie zastanowić w jaka to stronę idzie

@ Trivor

Jak kogoś trzeba kontrolować należy się z nim pożegnać 

Edytowane przez Browar3D
  • Lubię to! 1
  • Ha ha 2
  • WTF 1
  • Zasłużony

Oczywiście wiadomo, że najlepszym Gmodem byłem ja, ale patrząc aktualnie na obecny stan osób na forum nie widzę żadnej osoby która jest w jakikolwiek sposób kompetentna aby targać tak duże brzemię. Nie boję się stwierdzić, że nawet obecna moderacja nie nadaje się do bycia zielonym. Mam co do tego mieszanie odczucia, ale jeśli potrzebujecie dodatkowej osoby do kontroli obecnej moderacji, to wyczarujcie z 'kociołka' adekwatną personę. 

• Lubię to! 3
  • Super 1
  • Zasłużony
1 minutę temu, MAJLEY napisał:

Nie widzę podstaw, aby osoby z kilkuletnim/miesięcznym doświadczeniem, miały taką samą rangę, jak "Świeżaki".

Od tego jest Mod T i na tej randze "świeżaki" są "oceniane" i administracja podejmuje decyzję czy się dana osoba nadaje na tę rangę czy nie. Dodatkowo to co napisałeś to jest trochę bez sensu, bo co jeśli będą 2 osoby co są, załóżmy 2 lata na sieci, to oni razem mają pełnić tą samą funkcję (global moda), tylko dlatego, że mają dłuższy staż? Poza tym w jakim celu ten podział miałby być? Jesteś modem albo Cię nie ma.

10 minut temu, Trivor napisał:

taka osoba wykonuje normalnie obowiązki moderatora, ale jest takim najbliższym kontaktem i "przełożonym moderatorów".

Od tego nie powinien być J@? Po co kolejne rangi i jakieś dodatkowe schematy - Mod T - Mod - Global Mod, bez sensu. Zamiast tworzyć kolejną rangę  tylko po to, by ktoś nas kontrolował to bez sensu. Lepszą opcją jest awans kolejnej osoby na J@ i wyznaczyć mu w obowiązkach głównie kontrolę nad nami. Swoje obowiązki mamy wyznaczone, wszystko jest przejrzyście rozpisane i wiemy co mamy robić.

Jestem na nie, zbędne to jest. Nigdy nie byłem "fanem" Global Moda. Moderator to moderator, od kontrolowania ich powinny być osoby wyższe (w tym przypadku J@) i tyle. Zbędny zapychacz

• Lubię to! 2
  • Ha ha 1
  • Właściciel
Właściciel

no z tym, że j@ powinien to kontrolować to też tak uważam tylko sytuacja wygląda tak, że zostaje przyjęty świeży j@, siedzi na forum po 10h, ogarnia swoje sprawy, modów i wszystko. Po jakimś czasie taka osoba mniej poświęca na to czasu, jak widać po aktualnym składzie wyższej to jest stara ekipa, 2 j@ na cs:go przypada, skargi, wszystko inne i przy ich aktywności załóżmy 1h dziennie mało czasu im starcza jeszcze na kontrolowanie moderatorów przez co są zaniedbywane obowiązki z serwerami(czego ja osobiście wolę uniknąć, bo serwery budują sieć) lub właśnie z kontrolą innych rang na forum. Też myślałem żeby poszerzyć wyższą administrację, ale wiem jak to wygląda po czasie z natłokiem obowiązków jak się już tak bardzo nie chce, a przynajmniej GM by miał tylko to do zrobienia i miałby to wykonywać w 100%, też mam co do tego mieszane uczucia więc stąd ten temat

• Lubię to! 2
  • Użytkownik∙

Na wstępie: używam różu, aby nie było. Nie strzelajcie :c
Nie wiem też jak w 100% działają tutaj rangi, więc piszę trochę na czuja, za to też nie bijcie, a sprostujcie ^^.

W gruncie rzeczy ranga taka na zasadzie "być aby była" - ani nic nowego nie wprowadzi, ani nie rozwiąże problemu sama z siebie.
Globalny moderator to taki moderator na sterydach, który aby coś mógł to i tak potrzebuje kogoś wyżej. Tak samo jest z opiekunem UBT - niby pilnuje, ale jak potrzebuje czegoś konkretnego to ma raczej związane ręce i musi prosić o pomoc administrację wyższą, przez co w sumie nie robi to różnicy czy jest, czy go nie ma, skoro jego zadania rozwiązałby równie dobrze jakiś wspólny temat. I tak dalej.
Obecnie macie podział wyglądający tak: Właściciel, H@ (z czego jest pusty i nie wiem po co), Administrator oraz Junior;
Screenshot_3.png.705c1f9b4d8e47332cd8b099dec7f3a8.png

Nie lepiej po prostu PRZEORGANIZOWAĆ sobie te rangi które już są i rozdzielić ludziom odpowiednio obowiązki, PRZYKŁADOWO:
- forum i serwery; [właściciel + head-admin] - przykładowo Trivor i Dusia.
[wykonywanie wszystkich zadań na forum, które wymagają decydującego głosu, najwyższych dostępów i tak dalej]

- tylko serwery; [administrator (techniczny)] - przykładowo Andrzej.
[odpowiadanie za stan techniczny serwerów, tworzenie kont w bansie, sklepy sms i tak dalej]

- tylko forum; [administrator  (forum)] - przykładowo Anox.
[odpowiadanie za wszystkie działy (lub bez serwerowych, w/e), moderację, warny, odwołania, skargi i tak dalej]
-
pomoc w jednym i drugim, ale brak decydującego głosu; [junior administrator] - przykładowo jeden z modów, bądź ktoś dobrany (z podania, z awansu, jakkolwiek).
[takie przydupasy wyższe od moda, które mogą pomóc w ewentualnych małych pierdołach administratorom]

Rozwiązaniem nigdy nie jest dodanie jakiejś rangi i "niech się samo naprawi" - bo tak mam wrażenie lekko do tego podchodzicie. "O, dodamy nową rangę "BOOSTER SERWERÓW" i wszystkie serwery będą lepsze" <-- głupie, ale zasadę obrazuje idealnie. Nie widzę najmniejszego problemu w tym, aby któryś z Junior Adminów (tudzież można sobie kogoś dobrać) nie mógł pilnować moderatorów i ich pracy - przydzielić mu (j@) pracę tylko na forum, odciążyć od roboty z serwerami i niech nadzoruje reporty z forum, działy (z wyłączeniem serwerowych, które na klatę brałby techniczny) i właśnie moderatorów (od których byłby "wyżej", tak jak chcecie teraz zrobić z rangą "Globalny Moderator" - tylko nazwa inna.) - boję się, że zamiast sobie poradzić z burdelem, zrobicie jeszcze większy. 

Co do "DODANIA" rangi, do tych które już macie, to jestem całkowicie przeciwko. Nie widzę sensu w takich zabawach.

• Lubię to! 6

"  0111 0001 . 0010 K 0111"

• Junior Admin
Junior Admin

Ciekawe kto taką propkę rzucił, bo chyba To1rw :kekw:  

Ani jednej skargi ani publicznie ani na PW na obecną moderacje nie było, ale poszło stwierdzenie, że "nie ma kto ich kontrolować" i "wydawać zadań"  zadania swoje mają porozdzielane, a mało z tego to nawet są z nimi pilnowani ;O a chyba ktoś o tym nie wie, bo dzienniczek moderatorów jest ukryty i sprawy tego typu z moderacją się załatwia na konfie modów, więc co GM da?? Skoro dalej nie będziecie widzieć kto dostaje minusy upomnienia itp itd tak jak do tej pory jest.

zbędna ranga + nic zbytnio to nie wnosi, bo mody i tak często piszą do wyższych, a GM i tak by do nas pisał, taka ranga by się niczym nie różniła prócz kolorkiem, bo zadania wsm by miał 1:1 takie same jak mod i nie miałby zbytnio z czym zwykłych modów "rozstawiać"   bo wszystko już jest pa ustalane, a jak mają jakieś pytania to mamy wspólną konfe 

• Lubię to! 1

heh1111.png

• Użytkownik∙

Mi tam obojętnie ale jestem na tak, bo czemu nie ?
Kwestia jest prosta,  za mała ekipa administracji na forum. A nawet jak jest mała to dać tym ludziom pozwolenia do działania. Dusia na h@ już dawno lesgo a andrzejek na admina. Ale to kwestia twoja Trivor ja tylko mogę sobie pogadać :D 

• Lubię to! 1

0FD57F99-E1C1-4E87-B8A7-CF1098CE2EAA.jpeg

• Torfowisko
6 minut temu, Dusia napisał:

Ciekawe kto taką propkę rzucił, bo chyba To1rw :kekw: 

Ohohoho, @ Dusia wypraszam sobie, mnie nawet na zebraniu nie było xD

image.png.fb419abfdfc8534cf592e9d47043f340.png

• Użytkownik

Cyfrak i szynka wyjaśnili, więc nie ma co się tutaj rozpisywać. Macie braki w wyższej administracji i chcecie dać kogoś do pilnowania moderatorów, więc nasuwa się jedno zasadnicze pytanie - kto niby miałby to robić? Jeden z obecnych moderatorów, których trzeba rzekomo kontrolować?

• Lubię to! 1
  • Ha ha 1

"The first step towards getting somewhere else is to decide that you are not going to stay where you are." 

*** agEUcj0.png.a3fba2f0146f74d5ecccf7164fa30184.png ***

★ "If you feel like you're losing everything, remember that trees lose their leaves every year and they still stand tall and wait for better days to come." 

A czemu by nie przywracać rangi ja jestem jak najbardziej na TAK 👍

Na innych sieciach się to sprawdza idealnie. Ktoś musi przejąć kontrole nad świeżakami bo się robi po mału burdel. Po prostu odciążyl by w jakimś stopniu czerwonych, niebieskich bo widać na forum nie zawsze mają czas wbić. Skargi oraz propozycje leżą ponad tydzień. Gracz piszę skarge ogólną w strefie użytkownika a nie ma komu przenieść do odpowiedniego działu. Taki przykład podaje. A widać zieloni mają wywalone.

Ale najlepiej wyznaczyć obowiązki globalnemu.

- Moderator globalny nie może przyjmować/ ani degradowac zostawić to czerwonym i niebieskim.

- Sprawowanie ogólnej kontroli nad moderatorami.

- Prowadzenie lotto

- Prowadzenie dzienniczka moderatorów

- Nadawanie ostrzeżeń dla moderatorów w dzienniczku. W przypadku niesubordynacji bądź braku aktywność i.

A na Globalnego bym nominował @ sh1nga   :pagobyk::majorok: jedyny normalny tutaj na forum. xDD

A jak nie on to:

Spokojnego Kacperka.  :rzygne::pagolapki:   :1726522347_ot:  xDD

A co do rang to można przeorganizowac Andrzeja na H@ a J@ kogoś sobie wybierzecie. 

Edytowane przez GENERAL ALADEEN
  • Ha ha 4
  • Fuu 1
  • 2 tygodnie później...
  • LEGENDA

Zamiast wprowadznie global moderatora Trivor postanowił przyjąć osoby na J@. 

6fe637_11364b10887141b8afadb4d94062ba19_mv2.thumb.gif.6e3db2f1812dc8694a19819c770f5e16.gif

76561198203268992.png

6fe637_11364b10887141b8afadb4d94062ba19_mv2.thumb.gif.6e3db2f1812dc8694a19819c770f5e16.gif

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Zapoznaj się z polityką prywatności forum Polityka prywatności oraz regulaminem forum Regulamin

• Opiekun [MIRAGE #1]
  • Opiekun [MIRAGE #2]
  • Opiekun [1VS1]
  • Opiekun [AWP #1]
  • Opiekun [AWP #2]
  • Opiekun [SURF]
  • Opiekun [MIR/CACH]
  • Opiekun [5VS5]
  • Opiekun [DR+KLASY]