Moderator Młodyy Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Moderator Moderator Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2022 (edytowane) 1. Imię: Wiktor 2. Wiek: 16 3. Ile dziennie możesz poświęcić czasu na forum: W tygodniu około 6-7 godzin (Wracam po szkole o 16 i od razu idę na kompa), w weekend około 11-12 godzin (Jeśli się gdzieś nie wybiorę, w innym wypadku czas to również 6-7 godzin), teraz przez święta około 9-10 godzin (Czas wolny, lecz trzeba również pobyć trochę z rodzinką ) 4. Co chciałbyś zmienić: Aktualnie jest jedna rzecz do zmiany a mianowicie kolor ikonki moderatora na ten, który był kiedyś (ciemny zielony). Ten nie za bardzo mi siedzi i kojarzy się jedynie z modem testowym, który kiedyś funkcjonował, oprócz tego nie ma nic do zmiany, choć jeśli coś zauważę to poleci propozycja zmiany lub bezpośredni kontakt z administracją. 5. W czym chciałbyś pomóc: Na pewno dołożyć wolnych rączek do pracy w moderacji, przejąć część obowiązków dwóch kolegów zielonych. Mam wolny czas, podczas którego nie mam co robić więc chętnie pomogę . Ogólnie jak w formułce (której nie ma ) zamykanie tematów, pilnowanie chatboxa i nadawanie warnów itp. itd. (nie ma co się rozpisywać na ten temat). 6. Dlaczego akurat ty: To co według formułki. Chciałbym zostać moderatorem, gdyż chcę odebrać trochę pracy obecnym zielonym, żeby się tak nie przemęczali . Oczywiście robił bym co wpadło by mi w ręce no ale z umiarem, żeby się @ Kacperek albo @ DepresjaHook.hack nie obrazili na mnie . Wiem na czym owa funkcja polega, ponieważ już na niej byłem prawie rok temu. Niestety potem podjąłem decyzję, której żałowałem i zrezygnowałem, lecz teraz mam szansę na nowo zaistnieć na tej randze :). Jako zielony chciałbym ponowić moją działalność pomocy użytkownikom, szczególnie tym nowym, którzy nie raz potrafią zgubić się na tak wielkim forum. Wtedy to przenoszenie tematów i notki to obowiązek. Teraz znowu jak w formułce: Jestem osobą odpowiedzialną, bezkonfliktową i bezstronną – taką postawę powinien pokazywać każdy, czy to admin, czy moderator, czy opiekun, czy administrator, czy właściciel. Taką postawę pokazywałem od maja do połowy lipca. Teraz porozmawiamy o aktywności. Jako, iż dopiero wróciłem mam ją drugi dzień co nie jest dobrym wynikiem, gdy chce się pisać podanie na tak odpowiedzialne stanowisko, lecz niektórzy, którzy, mnie znają mogą wiedzieć, że to nadrobię w mgnieniu oka . 7. Staż na forum: Na forum zarejestrowałem się 10 listopada 2020 czyli w listopadzie będą 2 lata, teraz jakieś niecałe 1,5 może całe. 8. Czy byłeś już kiedyś Moderatorem: Tak byłem na tej sieci prawie rok temu . Zostaje tylko kwestia pięciu minut przypomnienia sobie panelu. Minimalnie 18 lat, - (W ostatnim podaniu wyjaśniłem tego problem, rzucę wam linka Link) 10 dni online, +/- (chyba w końcu zostało to naprawione i nalicza jak człowiek to się szybko nabije ) Minimalnie 300 postów, + Rozpoznawalność oraz aktywność, + | +/- (Tą kwestię opisałem w podpunkcie 6) Znajomość ortografii i zasad pisowni, + Wysoka kultura osobista, + Brak ostrzeżeń na koncie. + Powodzenia każdej osobie, która napisała podanie Pozdrawiam niktważny :l Edytowane 13 Kwietnia 2022 przez niktważny Interpunkcja - brakło mi jednego przecinka (Baba od polaka zabiła by xD) 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Smerf.LaLuś Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Użytkownik Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2022 18 minut temu, niktważny napisał: 3. Ile dziennie możesz poświęcić czasu na forum: W tygodniu około 6-7 godzin (Wracam po szkole o 16 i od razu idę na kompa) Na "+" na pewno ilość godzin jaką możesz poświęcić na forum w ciągu dnia, jednak na "-" działają Twoje godziny dostępności, ponieważ dwójka obecnych moderatorów jest już dostępna w tych godzinach. 23 minuty temu, niktważny napisał: 4. Co chciałbyś zmienić: Aktualnie jest jedna rzecz do zmiany a mianowicie kolor ikonki moderatora na ten, który był kiedyś (ciemny zielony). Ten nie za bardzo mi siedzi i kojarzy się jedynie z modem testowym, który kiedyś funkcjonował, oprócz tego nie ma nic do zmiany Tu to już wyjebałeś wariacie.. Podanie składasz dla funkcji moderatora czy koloru? Kolor jest ustalony odgórnie i z powodu widzimisię jednego kandydata na owe stanowisko nie będzie on zmieniany. Dla Twojej informacji to mod testowy funkcjonuje ciągle , więc już pokazałeś w tej chwili jaką masz świadomość tego co się dzieje na forum i swoją aktywność, ale o aktywności będzie dalej. 29 minut temu, niktważny napisał: 5. W czym chciałbyś pomóc: Na pewno dołożyć wolnych rączek do pracy w moderacji, przejąć część obowiązków dwóch kolegów zielonych. Mam wolny czas, podczas którego nie mam co robić więc chętnie pomogę Standardowy punkt, standardowa argumentacja, więc nie ma się do czego doczepić. Jednak jeśli masz tyle wolnego czasu to znajdź sobie jakieś hobby lub zacznij od jakiejkolwiek aktywności chociażby na sb, aby poznać się z użytkownikami, a nie z buta startujesz na moderatora. 37 minut temu, niktważny napisał: 6. Dlaczego akurat ty: To co według formułki. Formułka to jest jak idziesz do konfesjonału, a tu zadane jest konkretne pytanie. 39 minut temu, niktważny napisał: Chciałbym zostać moderatorem, gdyż chcę odebrać trochę pracy obecnym zielonym, żeby się tak nie przemęczali Obecnie zieloni się nie przemęczają, ponieważ nie ma dużo do moderowania na forum i wiedziałbyś to, gdybyś spędzał czas na forum. 46 minut temu, niktważny napisał: Oczywiście robił bym co wpadło by mi w ręce no ale z umiarem, żeby się @ Kacperek albo @ DepresjaHook.hack nie obrazili na mnie . Co to znaczy z umiarem? Reaguje się od razu na wszelkie odstępstwa od regulaminu, a nie że Ty zrobiłeś jakąś część i zostawiasz dla innych modów, żeby się nie obrazili, że wziąłeś całą robotę. 51 minut temu, niktważny napisał: Niestety potem podjąłem decyzję, której żałowałem i zrezygnowałem, lecz teraz mam szansę na nowo zaistnieć na tej randze Powód wspomnianej rezygnacji "brak czasu i chęci do pełnienia funkcji moda/admina" [KLIK] po upływie zaledwie dwóch miesięcy. Zaistnieć to możesz na YT, a nie na randze na którą startujesz. 55 minut temu, niktważny napisał: Jako zielony chciałbym ponowić moją działalność pomocy użytkownikom, szczególnie tym nowym, którzy nie raz potrafią zgubić się na tak wielkim forum. Pomagać równie dobrze możesz jako zwykły użytkownik (czego nie widać przy Twojej obecnej aktywności), a nie piszesz, że zaczniesz to robić dopiero będąc zielonym 57 minut temu, niktważny napisał: Teraz znowu jak w formułce: Dalej nie jesteśmy w kościele, ani konfesjonale. 59 minut temu, niktważny napisał: Jestem osobą odpowiedzialną, bezkonfliktową i bezstronną Świetne, tylko na obecną chwilę nikt nie jest w stanie tego zobaczyć na podstawie zerowej aktywności na forum. Godzinę temu, niktważny napisał: taką postawę powinien pokazywać każdy, czy to admin, czy moderator, czy opiekun, czy administrator, czy właściciel. Wystarczyło napisać, że "każdy na jakiejkolwiek randze funkcyjnej", jednak podanie trzeba sobie wydłużyć. + poskładałeś sobie sam tym podpunkt o znajomości ortografii i zasad pisowni. Godzinę temu, niktważny napisał: Teraz porozmawiamy o aktywności. Jako, iż dopiero wróciłem mam ją drugi dzień co nie jest dobrym wynikiem, gdy chce się pisać podanie na tak odpowiedzialne stanowisko, lecz niektórzy, którzy, mnie znają mogą wiedzieć, że to nadrobię w mgnieniu oka . Aktywność to nie tylko czas spędzony tutaj, ale jeszcze jakieś zaangażowanie i aktywność w czymkolwiek - to w temacie tego "nadrobienia w mgnieniu oka". Dobrze, że masz świadomość, że przy takiej aktywności nie jest dobrym pomysłem pisanie podania na tak odpowiedzialne stanowisko, więc po prostu było trzeba tego nie robić. Jesteś randomem dla wielu użytkowników, którzy spędzają czas na forum. __________________________ Finalnie oczywiście na ten moment jestem na nie. Wraz z @ Smerfetka.LaLka pozdrawiamy i życzymy powodzenia następnym razem. 6 6 ★ "The first step towards getting somewhere else is to decide that you are not going to stay where you are." ★ *** *** ★ "If you feel like you're losing everything, remember that trees lose their leaves every year and they still stand tall and wait for better days to come." ★ Odnośnik do komentarza
Użytkownik DeathNothe Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2022 (edytowane) Myślę że szanse można było by dać Jestem na tak ale mocny okres próbny i pilnować Wiek Posty Wydajesz się ogarnięty Do czego bym się doczepił to że cię nigdy nie widziałem a trochę już tutaj jestem Masz moje poparcie bracie Edytowane 13 Kwietnia 2022 przez DeathNothe 1 3 2 Odnośnik do komentarza
Użytkownik MAJLEY Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2022 (edytowane) Mam wrażenie, że dopiero dzisiaj wróciłeś bo dopiero dzisiaj zobaczyłem jakąkolwiek aktywność. Ostatnio również dosyć szybko zrezygnowałeś. Większość nowych użytkowników nie wie kim jesteś. Są osoby, które angażują się w rozwój forum i są stale, a nie jak chorągiewka, tym samym bardziej zasługują na te szansę. Nie. Edytowane 13 Kwietnia 2022 przez MAJLEY Odnośnik do komentarza
GENERAL ALADEEN Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2022 (edytowane) Sorry, ale po tym jak napisałeś to podanie, można tylko wywnioskować, że zależy Ci na randze i nic więcej. Na resztę wyrąbane. Chcesz być częścią sieci tylko z rangą, a tak to już nie? Słabe takie podejście. Podanie nie przekonuje, brak poprawy w aktywności, na plus jedynie, że byłeś modem i nie było problemów... Każdy z tutejszych moderatorów, coś robił, miał jakieś swoje niższe stanowisko. Np: Redaktor, ubt Więc jak nie masz chęci do rang serwerowych to pokaż, że aktywnie żyjesz z ludźmi na forum, niekoniecznie udzielając się tylko w pytaniu na dziś czy przywitaj się. Nic za darmo nie ma niestety. Nie skreślaj się na starcie, tylko pokaż że chcesz i bądź aktywny. Reasumując: twoje podanie + Wiek, Staż. - Aktywność na forum. - Ciągłe znikania oraz pisanie podań tylko pod rangę. - mamy dużo nowych osób, którzy Cię nie znają, nie próbujesz budować relacji z innymi. NA CHWILE OBECNA JESTEM NA NIE. Edytowane 13 Kwietnia 2022 przez GENERAL ALADEEN 1 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik Scout. Opublikowano 14 Kwietnia 2022 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2022 (edytowane) No to ja jako nowy użytkownik też się wypowiem. Może i byłeś moderatorem i nie było z Tobą problemów, wykonywałeś swoje zadania jak należy, ale odkąd jestem członkiem tej sieci, pierwszy raz widzę że ktoś taki jak Ty w ogóle jest tutaj zarejestrowany. Gdyby nie to podanie to w ogóle bym o Tobie nie wiedział. Co prawda jestem tutaj świeży, ale parę dni już tutaj gram i jest wielu użytkowników takich jak ja którzy nie dawno dołączyli, daj nam się poznać a nie wjeżdżasz z buta od razu z podaniem na Moderatora. Widzę że większość wymagań spełniasz ale nie zawsze to wystarczy. + Doświadczenie + Staż na forum - Wiek - Zerowa aktywność na forum w ostatnim czasie - Zerowe zaangażowanie w życie forum ostatnimi czasy Jest paru użytkowników którzy tak jak Ty złożyli podanie i mają jakiś wkład w codzienne życie forum, krótko mówiąc bardziej zasługują na tą funkcję, mam na myśli @ LAN_CIECHOCINEK2K2 na przykład. Na tą chwilę jestem na NIE. Edytowane 14 Kwietnia 2022 przez Scout. 2 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik FeriX. Opublikowano 14 Kwietnia 2022 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2022 Jestem na Nie -wróciłeś niedawno z powrotem na forum (powinieneś trochę poprawić swoją aktywność, zaangażować się w życie forum) -nowi użytkownicy np (ja) w ogóle Cię nie znają, gdyby nie podanie na moda do którego dałeś link to bym nawet nie wiedział kim ty byłeś tutaj -wracając do twojego powrotu zobaczyłeś że rekrutacja jest otwarta na moderatora to złożyłeś podanie, ale moim zdaniem powinieneś tak jak napisałem wyżej zaangażować się trochę, nadrobić aktywność pokazać się jakoś, a nie można powiedzieć "wpadasz podaniem na moderatora od razu po swoim powrocie" moim zdaniem @ LAN_CIECHOCINEK2K2 jest jedynym kandydatem na to stanowisko z tych wszystkich osób co złożyły podanie Nadrób swoją aktywność i może wtedy złóż podanie pozdrawiam FeriX. 1 Odnośnik do komentarza
Zasłużony Hana_Montana Opublikowano 19 Kwietnia 2022 Zasłużony Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2022 Jestem na nie -nie znam się ale niby byłeś już tutaj kiedyś moderatorem a dlaczego go straciłeś nowi użytkownicy tego nie wiedzą - miałeś zero aktywności dopuki nie została otwarta rekrutacja - wróciłeś nie dawno na forum więc nie wiesz co teraz w 100% się dzieje a to moderator powinien ogarnąć Odnośnik do komentarza
Zasłużony Andrzej. Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Zasłużony Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Dopiero wróciłeś po przerwie, i nie widzę zbytnio abyś wykazywał się aktywnością na forum. Odnośnik do komentarza
Zasłużony Andrzej. Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Zasłużony Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi