Użytkownik∙ KacperBkr Posted June 1, 2022 Użytkownik∙ Share Posted June 1, 2022 Światowy Dzień Mleka.: 1 czerwca obchodzimy Światowy Dzień Mleka, ogłoszony w 2001 r. z inicjatywy FAO. Dzień ten pozwala na zwrócenie szczególnej uwagi na znaczenie mleka i jego przetworów w codziennej diecie oraz w sektorze rolno-spożywczym. Tym bardziej, że produkcja mleka w naszym kraju systematycznie rośnie od wejścia Polski do Unii Europejskiej, a krajowe produkty mleczne cieszą się coraz większym uznaniem na rynkach zagranicznych. Polska jest szóstym producentem serów na świecie Bardzo ważnym działem przetwórstwa mleka jest produkcja serów i twarogów. Polska jest szóstym producentem serów na świecie (po USA, Niemczech, Francji, Włoszech i Niderlandach) oraz piątym w Unii Europejskiej. W latach 2004–2020 produkcja serów i twarogów w naszym kraju wzrosła o 65% i osiągnęła rekordowy poziom 960 tys. ton. W 2020 r. w strukturze produkcji tej grupy towarowej dominowały sery twarogowe (51% udziału) i sery podpuszczkowe dojrzewające (37%). W wolumenie produkcji sery topione stanowiły 8%, a pozostałe sery – 4%. Źródło Informacji! Światowy Dzień Rodziców.: Przyszłość ludzkości zależy od tego jak rodzice spełniają swoja misję bycia domową szkołą ludzkich wartości – stwierdził Stały Obserwator Stolicy Apostolskiej przy ONZ. Abp Auza dodał również, że rodzina jest sercem wysiłków w budowaniu pokoju, którego to dzieci uczą się poprzez wzajemy szacunek pomiędzy jej członkami. Watykański dyplomata podkreślił także, że to w rodzinie uczymy się poszanowania dla godności człowieka i jego praw oraz jak traktować innych po bratersku i z solidarnością. Dzieci w rodzinie uczą się też obowiązkowości i odpowiedzialności, prawdomówności i dotrzymywania danego słowa. Dlatego waga rodziców i ich wspólnego wkładu w wychowanie kolejnych pokoleń jest nie do przecenienia – mówił abp Auza. Źródło Infromacji! 2 Soo Good Link to comment
Użytkownik∙ sebix1337 Posted June 1, 2022 Użytkownik∙ Share Posted June 1, 2022 Po bratersku to można piwka się napić Ale nie no ładnie napisana praca i fajnie wiedzieć, że jest dzień mleka 1 1 Link to comment
Użytkownik∙ KacperBkr Posted June 1, 2022 Author Użytkownik∙ Share Posted June 1, 2022 DZIEKUJE WSZYSTKIM ZA OCENY... DOPOKI TU JESTEM NIE ZABRAKNIE TUTAJ TEGO 1 Soo Good Link to comment
Zasłużony szynka Posted June 1, 2022 Zasłużony Share Posted June 1, 2022 Światowy dzień mleka bożego które spożywa okuratny i sprawiedliwy męczennik boży. 550 Sypukcji, więc koka kola zero i mleko 2% zostanie odsunięte dla jego @ Pupciassienkas dziekuje za ta wypowiedz 1 2 Link to comment
Użytkownik∙ Pupciassienkas Posted June 1, 2022 Użytkownik∙ Share Posted June 1, 2022 O oguem tu ten przeciętnie mleka mogę wypić litr dwa czy pięć i nic dla mnie się nie stanie się @ shinga picie mleczka to przyjemność dla jego 1 1 1 Link to comment
Stały Bywalec Paweł Szmit Posted June 1, 2022 Stały Bywalec Share Posted June 1, 2022 Dzięki za informacje, przydadzą się 😜 1 Link to comment
Recommended Posts