Skocz do zawartości
Przeglądasz forum jako gość, nie masz dostępu do większości funkcji! Zarejestruj się już teraz!
Witaj na Strefaskilla.pl

LETNI KONKURS

Uwiecznij najpękniejszą fotografię tego lata!

Weź udział

NOWY/STARY ODŚWIEŻONY STYL !

Właśnie wleciał odświeżony styl z kilkoma zmianiami i dodatkami

Zobacz szczegóły

FANPAGE

Dołącz do naszej społeczności na fanpage’u!!

DOŁĄCZ!

OTWARTA

Szybka rekrutacja na typera

Złóż podanie

OTWARTA

Szybka rekrutacja na redaktora

Złóż podanie

Reputacja na forum - sprostowanie/zmiany

Andrzej.

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużony

No dzień dobry,

w dniu dzisiejszym zostają wprowadzone zmiany w rangach funkcyjnych. Dokładniej chodzi o punkty reputacji.

W ostatnim czasie za szybko zdobywa się reputacje, a dzieje się tak przez masowe reagowanie na posty które niczym na to nie zasługują (szablony moderacyjne automatyczne, posty porządkowe, tematy o urlop itp.) bez konkretnej przyczyny i bezcelowo.

Rozpiska dziennych limitów rozdawania reputacji dla grup znajduje się poniżej:

image.png

Rangi takie jak:  @ Redaktor @ Redaktor Naczelny @ Typer posiadają większy limit, aby nagradzać osoby udzielające się w ich działach.

Podczas narady administracji najwyższej odnośnie reputacji, narodził się również temat odnośnie rangi  @ StrefoGłosowacz

Ranga zostaje usunięta. Wracamy do tego co było, za głosowanie na serwery dostaje się reputacje. Dodatkowo ciężko jest sprawdzać osoby z tą rangą czy rzeczywiście głosują na te wszystkie serwery. Jest to po prostu czasochłonne. No i przede wszystkim nie ma kandydatów na tą rangę, więc tym bardziej bez sensu to trzymać.

Pozdrawiamy, Administracja najwyższa.

• Lubię to! 6
  • Super 1
  • Ha ha 4

image.png
:pepehands:

• Zasłużony

Tak dla sprostowania, prosimy o nie rozrzucanie Punktów Reputacji na lewo i prawo za byle co, czy chociażby reagowanie na szablony moderacyjne co jest bez sensu. 

@ Moderator @ Moderator T

• Lubię to! 1

image.png

• Torfowisko

Może w ogóle usuńcie reputacje, bo po co ona potrzebna? 

ciekaw jestem kto wpadł na tak głupi pomysł i to wymyślił, oraz czy jest to skonsultowane z właścicielem sieci :D 

nie pozdrawiam, dobranoc. 

EDIT:/  To po co nie które rangi nie mają limitu reputacji?  Po to zeby użytkownicy warny dostawali? 

• Lubię to! 3

image.png.fb419abfdfc8534cf592e9d47043f340.png

• Użytkownik

Pojebało trochę te wyższe rangi chuj w te reputację ale ranga stefogloczowacz nic nie szkodził i na nią byli chętni 

• Lubię to! 1
  • Zasłużony

Widze ze chyba wiekszosc osob nie zrozumiala zamyslu. A WIEC WYJASNIAM. 

Limit dla rang: ADMIN SERWERA, UZYTKOWNIK, REDAKTOR, GRAFIK, TYPER oraz rangi typu ZASLUZONY, PRZYJACIEL nie został zmieniony!

Zwiększono limit dla rang OPIEKUN SERWERA, oraz zmniejszono limit dla REDAKTOR NACZELNY oraz UBT.

Cały zamysł tej "operacji" był taki, aby użytkownicy NIE REAGOWALI bez sensownie na posty które niczym sobie na to nie zasłużyły, czyli: TEMAT O URLOP, ODBIÓR RANGI oraz inne tego typu porządkowe rzeczy. O przyznawaniu reputacji na szablony moderacyjne to  już nie będe wspominał... PO CO?

NIE ZABRANIAMY DAWAĆ REAKCJI POD POSTAMI TYPU PODANIA, CZY AWANSE, PRACE UŻYTKOWNIKÓW, DZIAŁ REDAKCJA/TYPERKA ITP. ITD.

Zaprezentuje z jakiego to powodu te zmiany:

@ Andrzej.  - konto od 23 Kwietnia 2020, image.png

@ OroKoroner  - konto od 11 Maja 2021 image.png

Nie mam nic więcej do dodania. 

@ Użytkowniczka @ Użytkownik @ Mleczny Człowiek @ Moderator @ Moderator T @ Redaktor @ Typer @ Grafik

• Ha ha 5

image.png

• Andrzej. przestał(a) promować i odpiął/ęła ten temat
  • Stały Bywalec

Żałosne, było fajnie wcześniej i zepsułeś to. Lepiej widziałem Cię w randze Junior Admin a nie Administrator. Było być aktywnym na forum tak jak Oro Koroner to byś miał tyle reputacji. Ja jestem tak samo aktywnym użytkownikiem tj. Torf, Kacperek i  Marcinek 

• Lubię to! 1
  • Ha ha 2
  • WTF 3

ExVS-EuWYBE4qax.thumb.jpg.3db2019bb9fc1c60983c287bef45c9de.jpg

• Premium
Premium

A mam pytanie w jaki sposób będzie to jak i ile ktoś rozdaje punktów dziennie sprawdzane i egzekwowane ? Mamy to jakoś liczyć ile komu daliśmy tej repki i do jakiej grupy on należy patrząc na screena którego @ Andrzej.  wstawiłeś w pierwszym poście czy będzie automatyczny blok, że więcej się nie da przyznać bo system nie puści ?

I przechodząc do meritun sprawy co jeśli ktoś te limity przekroczy świadomie lub nie ?Jaka to będzie kara warn czy cuś ?

Bo jeśli "Użytkownik" zwykły biały chłopek przeleci wszystkie głosowania na serwery to już z samej ich ilości wyjdzie więcej niż 10.To wtedy mogę nagrodzić go tylko za te 10 na które zagłosował ?

Rozważył bym chociaż zwiększyć to minimum wszystkim "grupą" z limitami do 10 do 16'stu pnkt. tj. tylu ile jest serwerów aby móc nagrodzić w pełni taką głosującą osobę.

Jak się mylę to mnie naprostujcie, ale sugeruję się Twoją rozpiską Andrzeju :BufferingCat:

1689091415_undefined-Imgur(1).gif.b5364a1feca939e5f68e97fc3b4adb1f.gif

• Zasłużony

@ Vashka

image.png

tutaj pokazuje liczbe reakcji (ile przyznales w ciagu 24h/ile mozesz przyznac w ciagu 24h) rangi premoum maja poprostu napis VIP.

a od likowania glosowan na serwery sa moderatorzy, wiec uzytkownicy nie musza limitu poswiecac, rangi vip jak chca to moga sobie reagowac.

• Dzięki 1

image.png

• Zasłużony

baner (2).png

image.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Zapoznaj się z polityką prywatności forum Polityka prywatności oraz regulaminem forum Regulamin

• Opiekun [MIRAGE #1]
  • Opiekun [MIRAGE #2]
  • Opiekun [1VS1]
  • Opiekun [AWP #1]
  • Opiekun [AWP #2]
  • Opiekun [SURF]
  • Opiekun [MIR/CACH]
  • Opiekun [5VS5]
  • Opiekun [DR+KLASY]