Skocz do zawartości
Przeglądasz forum jako gość, nie masz dostępu do większości funkcji! Zarejestruj się już teraz!
Witaj na Strefaskilla.pl

GŁOSUJ NA SERWERY

Zagłosuj na nasze serwery!

Przejdź do głosowania

NOWY/STARY ODŚWIEŻONY STYL !

Właśnie wleciał odświeżony styl z kilkoma zmianiami i dodatkami

Zobacz szczegóły

FANPAGE

Dołącz do naszej społeczności na fanpage’u!!

DOŁĄCZ!

OTWARTA

Szybka rekrutacja na typera

Złóż podanie

OTWARTA

Szybka rekrutacja na redaktora

Złóż podanie

Konieczna zmiana błędnie zapisanego punktu w regulaminie.

KAKAROT

Rekomendowane odpowiedzi

• Użytkownik

Witam, przyszedłem tutaj z prośbą o wyprostowanie punktu w regulaminie. Rozchodzi się tutaj o punkt 2.6:

2.6 Zakaz używania/stosowania "Ground Strefe Jump" "G-Strafe" / "Stand-up Ground Strefe "oraz "duck jump" (movement z dwoma skokami)

Rozwińmy temat:
Ground Strafe Jump - Movement z dwoma skokami, przedłużanie strefy/speeda kucnięciem w odpowiednim momencie i naciśnięciem spacji w odpowiednim momencie, tak by odbić się od ziemi (konieczny drugi skok).

G-Strafe/SGS - Movement wymagający alias/bind z komendą -wait. Używanie stref z odpowiednim bindem, zapewni graczowi w krótkim odstępie czasu speed nieosiągalny zwykłym paleniem rolki czy nawet robieniem bh gdy jest ono odpalone na serwerze.

Duck jump z dwoma skokami - To jest to samo co Ground Strafe Jump, więc przytaczać definicji nie trzeba. 

Pytanie moje następujące.. Dlaczego umieszczono dwa razy to samo w regulaminie tylko pod inną nazwą? Uczciwi gracze otrzymują teraz w zgłoszeniach bany za przedłużanie sobie strefy ze spadochronu paleniem rolki, bez spacji, potem idąc chodem. Tracą oczywiście speeda, czyli żaden z nich nie używa sgs/gs tylko sam duck, który jest dozwolony. W regulaminie nie jest ustalone jasno, czy jest zakaz palenia rolki po spadochronie bez używania spacji. Wiadome jest, że jak ktoś spali rolkę po rozpędzeniu się na spadochronie i po kilku duckach kliknie spację to traktujemy taki czyn jako GSJ. Musi być widoczny chociaż jeden krok, który zwalnia gracza do podstawowego 255 speeda. Niektórzy właśnie robią ten krok, a i tak dostają bany, chociaż w regulaminie nawet nie ma o tym najmniejszej wzmianki.

Moja propozycja do rozwiązania niejasności to zmiana opisu punktu 2.6 na:

2.6 Zakaz używania/stosowania "Ground Strefe Jump" "G-Strafe" / "Stand-up Ground Strefe "oraz zakaz przedłużania szybkości uzyskanej spadochronem poprzez ducka(musi być widoczny 1 krok lub 2 kroki minimum po zetknięciu z ziemią). 

@ Trivor  to twój serwer, @ LAN_CIECHOCINEK2K2  jesteś jego supportem. Macie niejasny regulamin, a gracze dostają bana za samą rolkę po rozpędzeniu się na spadochronie(bez użycia spacji), chociaż w regulaminie nie ma o tym żadnego słowa. Takie są fakty, gram w tę grę sporo lat, movementowo grę ogarniam bardzo dobrze, o wiele lepiej niż gracze banowani i sumienie mi nie pozwoli ich banować za darmo. Sam jako gracz, który opiera swoją rozgrywkę na mega dobrym movemencie, muszę coś z tym zrobić, chociaż nie gram w 1.6 już od dawna. Zróbcie coś z tym punktem w regulaminie, albo będą dalej takie twory dziwne się pojawiać w dziale UBT. Dziwi mnie, że żaden łoś jeszcze tematu nie napisał o to, no ale jak widać ja musiałem dupę ruszyć, by móc normalnie pracować. Pozdro:)

Edytowane przez KAKAROT
  • Lubię to! 4
  • Super 2

xd.gif.88fe03af5453fee8b957ea54f4242999.gif

Podpunkt został edytowany w regulaminie. Dzięki za rozwianie niejasności :PeepoPats:

• Super 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Zapoznaj się z polityką prywatności forum Polityka prywatności oraz regulaminem forum Regulamin

• Opiekun [MIRAGE #1]
  • Opiekun [MIRAGE #2]
  • Opiekun [1VS1]
  • Opiekun [AWP #1]
  • Opiekun [AWP #2]
  • Opiekun [SURF]
  • Opiekun [MIR/CACH]
  • Opiekun [5VS5]
  • Opiekun [DR+KLASY]