Skocz do zawartości
Przeglądasz forum jako gość, nie masz dostępu do większości funkcji! Zarejestruj się już teraz!
Witaj na Strefaskilla.pl

LETNI KONKURS

Uwiecznij najpękniejszą fotografię tego lata!

Weź udział

NOWY/STARY ODŚWIEŻONY STYL !

Właśnie wleciał odświeżony styl z kilkoma zmianiami i dodatkami

Zobacz szczegóły

FANPAGE

Dołącz do naszej społeczności na fanpage’u!!

DOŁĄCZ!

OTWARTA

Szybka rekrutacja na typera

Złóż podanie

OTWARTA

Szybka rekrutacja na redaktora

Złóż podanie

Konieczna zmiana błędnie zapisanego punktu w regulaminie.

KAKAROT

Rekomendowane odpowiedzi

• Użytkownik

Witam, przyszedłem tutaj z prośbą o wyprostowanie punktu w regulaminie. Rozchodzi się tutaj o punkt 2.6:

2.6 Zakaz używania/stosowania "Ground Strefe Jump" "G-Strafe" / "Stand-up Ground Strefe "oraz "duck jump" (movement z dwoma skokami)

Rozwińmy temat:
Ground Strafe Jump - Movement z dwoma skokami, przedłużanie strefy/speeda kucnięciem w odpowiednim momencie i naciśnięciem spacji w odpowiednim momencie, tak by odbić się od ziemi (konieczny drugi skok).

G-Strafe/SGS - Movement wymagający alias/bind z komendą -wait. Używanie stref z odpowiednim bindem, zapewni graczowi w krótkim odstępie czasu speed nieosiągalny zwykłym paleniem rolki czy nawet robieniem bh gdy jest ono odpalone na serwerze.

Duck jump z dwoma skokami - To jest to samo co Ground Strafe Jump, więc przytaczać definicji nie trzeba. 

Pytanie moje następujące.. Dlaczego umieszczono dwa razy to samo w regulaminie tylko pod inną nazwą? Uczciwi gracze otrzymują teraz w zgłoszeniach bany za przedłużanie sobie strefy ze spadochronu paleniem rolki, bez spacji, potem idąc chodem. Tracą oczywiście speeda, czyli żaden z nich nie używa sgs/gs tylko sam duck, który jest dozwolony. W regulaminie nie jest ustalone jasno, czy jest zakaz palenia rolki po spadochronie bez używania spacji. Wiadome jest, że jak ktoś spali rolkę po rozpędzeniu się na spadochronie i po kilku duckach kliknie spację to traktujemy taki czyn jako GSJ. Musi być widoczny chociaż jeden krok, który zwalnia gracza do podstawowego 255 speeda. Niektórzy właśnie robią ten krok, a i tak dostają bany, chociaż w regulaminie nawet nie ma o tym najmniejszej wzmianki.

Moja propozycja do rozwiązania niejasności to zmiana opisu punktu 2.6 na:

2.6 Zakaz używania/stosowania "Ground Strefe Jump" "G-Strafe" / "Stand-up Ground Strefe "oraz zakaz przedłużania szybkości uzyskanej spadochronem poprzez ducka(musi być widoczny 1 krok lub 2 kroki minimum po zetknięciu z ziemią). 

@ Trivor  to twój serwer, @ LAN_CIECHOCINEK2K2  jesteś jego supportem. Macie niejasny regulamin, a gracze dostają bana za samą rolkę po rozpędzeniu się na spadochronie(bez użycia spacji), chociaż w regulaminie nie ma o tym żadnego słowa. Takie są fakty, gram w tę grę sporo lat, movementowo grę ogarniam bardzo dobrze, o wiele lepiej niż gracze banowani i sumienie mi nie pozwoli ich banować za darmo. Sam jako gracz, który opiera swoją rozgrywkę na mega dobrym movemencie, muszę coś z tym zrobić, chociaż nie gram w 1.6 już od dawna. Zróbcie coś z tym punktem w regulaminie, albo będą dalej takie twory dziwne się pojawiać w dziale UBT. Dziwi mnie, że żaden łoś jeszcze tematu nie napisał o to, no ale jak widać ja musiałem dupę ruszyć, by móc normalnie pracować. Pozdro:)

Edytowane przez KAKAROT
  • Lubię to! 4
  • Super 2

xd.gif.88fe03af5453fee8b957ea54f4242999.gif

Podpunkt został edytowany w regulaminie. Dzięki za rozwianie niejasności :PeepoPats:

• Super 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Zapoznaj się z polityką prywatności forum Polityka prywatności oraz regulaminem forum Regulamin

• Opiekun [MIRAGE #1]
  • Opiekun [MIRAGE #2]
  • Opiekun [1VS1]
  • Opiekun [AWP #1]
  • Opiekun [AWP #2]
  • Opiekun [SURF]
  • Opiekun [MIR/CACH]
  • Opiekun [5VS5]
  • Opiekun [DR+KLASY]