Użytkownik KAKAROT Opublikowano 26 Lipca 2022 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2022 (edytowane) Witam, przyszedłem tutaj z prośbą o wyprostowanie punktu w regulaminie. Rozchodzi się tutaj o punkt 2.6: 2.6 Zakaz używania/stosowania "Ground Strefe Jump" "G-Strafe" / "Stand-up Ground Strefe "oraz "duck jump" (movement z dwoma skokami) Rozwińmy temat: Ground Strafe Jump - Movement z dwoma skokami, przedłużanie strefy/speeda kucnięciem w odpowiednim momencie i naciśnięciem spacji w odpowiednim momencie, tak by odbić się od ziemi (konieczny drugi skok). G-Strafe/SGS - Movement wymagający alias/bind z komendą -wait. Używanie stref z odpowiednim bindem, zapewni graczowi w krótkim odstępie czasu speed nieosiągalny zwykłym paleniem rolki czy nawet robieniem bh gdy jest ono odpalone na serwerze. Duck jump z dwoma skokami - To jest to samo co Ground Strafe Jump, więc przytaczać definicji nie trzeba. Pytanie moje następujące.. Dlaczego umieszczono dwa razy to samo w regulaminie tylko pod inną nazwą? Uczciwi gracze otrzymują teraz w zgłoszeniach bany za przedłużanie sobie strefy ze spadochronu paleniem rolki, bez spacji, potem idąc chodem. Tracą oczywiście speeda, czyli żaden z nich nie używa sgs/gs tylko sam duck, który jest dozwolony. W regulaminie nie jest ustalone jasno, czy jest zakaz palenia rolki po spadochronie bez używania spacji. Wiadome jest, że jak ktoś spali rolkę po rozpędzeniu się na spadochronie i po kilku duckach kliknie spację to traktujemy taki czyn jako GSJ. Musi być widoczny chociaż jeden krok, który zwalnia gracza do podstawowego 255 speeda. Niektórzy właśnie robią ten krok, a i tak dostają bany, chociaż w regulaminie nawet nie ma o tym najmniejszej wzmianki. Moja propozycja do rozwiązania niejasności to zmiana opisu punktu 2.6 na: 2.6 Zakaz używania/stosowania "Ground Strefe Jump" "G-Strafe" / "Stand-up Ground Strefe "oraz zakaz przedłużania szybkości uzyskanej spadochronem poprzez ducka(musi być widoczny 1 krok lub 2 kroki minimum po zetknięciu z ziemią). @ Trivor to twój serwer, @ LAN_CIECHOCINEK2K2 jesteś jego supportem. Macie niejasny regulamin, a gracze dostają bana za samą rolkę po rozpędzeniu się na spadochronie(bez użycia spacji), chociaż w regulaminie nie ma o tym żadnego słowa. Takie są fakty, gram w tę grę sporo lat, movementowo grę ogarniam bardzo dobrze, o wiele lepiej niż gracze banowani i sumienie mi nie pozwoli ich banować za darmo. Sam jako gracz, który opiera swoją rozgrywkę na mega dobrym movemencie, muszę coś z tym zrobić, chociaż nie gram w 1.6 już od dawna. Zróbcie coś z tym punktem w regulaminie, albo będą dalej takie twory dziwne się pojawiać w dziale UBT. Dziwi mnie, że żaden łoś jeszcze tematu nie napisał o to, no ale jak widać ja musiałem dupę ruszyć, by móc normalnie pracować. Pozdro:) Edytowane 26 Lipca 2022 przez KAKAROT 4 2 Odnośnik do komentarza
LAN CIECHOCINEK 2K2 Opublikowano 29 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2022 Podpunkt został edytowany w regulaminie. Dzięki za rozwianie niejasności 1 Odnośnik do komentarza
LAN CIECHOCINEK 2K2 Opublikowano 29 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2022 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi