Zasłużony Krip Opublikowano 2 Grudnia 2022 Zasłużony Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2022 Witam. Potrzebuję pomocy PC. Na początku myślałem, że problem leży w zasilaczu, ale po rozmowie z kilkoma osobami ogólnie wychodzi na to, że mają podobne zasilacze przy dużo mocniejszych konfiguracjach. Także na ten moment osobiście nie wiem gdzie u mnie leży problem. Cóż to za problem?. [Raport błędów Systemu Windows] Mianowicie. Gdy odpalam inną giere niż CS 1.6 i komp ma chyba po prostu ciężej i bez powodu sam się resetuje. Wygląda to tak, że gram w Wiedźmina 3 ( Przykładowo, ale problem pojawiał się również przy takim Left 4 Dead 2 lub Dying Light ). Kontynuując jestem w trakcie rozgrywki nagle wydobywa się dźwięk ponownego uruchomienia i już jestem na pulpicie. ( Dysk SSD także RR trwa max 10s ). Obecna specyfikacja PC: Procesor: Intel® Core™ i3-4170 Processor 3.7 Ghz Karta Graficzna: Palit GeForce GTX 750Ti 2GB DDR5 (128 bit) Zasilacz: Corsair VS Series 450W 80Plus Dysk1: Seagate ST500DM 500 GB, SATA III 3,5 Dysk2: SSD ADATA SU650 Myślę, że ktoś będzie w stanie mi pomóc, bo nie będę na ślepo wymieniał każdego komponentu po kolei, a może akurat ktoś spotkał się kiedyś z podobnym problemem i jest w stanie mi pomóc. Za każdą pomoc nagradzam + . Z góry dzięki . Odnośnik do komentarza
Użytkownik ALCMDZ Opublikowano 2 Grudnia 2022 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2022 Kup sobie tego Bronze L3 za te 200zl i styknie 1 Odnośnik do komentarza
Zasłużony Krip Opublikowano 2 Grudnia 2022 Autor Zasłużony Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2022 200 złotych, to jeszcze żadna kasa, ale myślisz @ ALCMDZ , że problem na 100% leży w zasilaczu?. Bo porównując obydwa zasilacze czyli ten który poleciłeś wyżej / i ten który mam obecnie w PC nie różnią się one zbyt bardzo cenowo jak o to chodzi. Być może cena to nie wszystko i chodzi o coś innego także jak możesz, to się na ten temat wypowiedz Odnośnik do komentarza
Użytkownik ALCMDZ Opublikowano 2 Grudnia 2022 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2022 28 minut temu, Krip napisał: 200 złotych, to jeszcze żadna kasa, ale myślisz @ ALCMDZ , że problem na 100% leży w zasilaczu?. Bo porównując obydwa zasilacze czyli ten który poleciłeś wyżej / i ten który mam obecnie w PC nie różnią się one zbyt bardzo cenowo jak o to chodzi. Być może cena to nie wszystko i chodzi o coś innego także jak możesz, to się na ten temat wypowiedz Kup zasilacz 600W + nowa listwę antyprzepięciową . Tak będzie najprościej. Ewentualnie listwę i sprawdź sobie czy nie masz jebniętego RAMU Więc. 1.Listwa może być dupna i masz skoki prądu w swojej okolicy 2. ram jebniety 3. zasilacz Jeszcze możesz spróbować Wejdź w Ustawienia > System > Zasilanie i uśpienie > Dodatkowe ustawienia zasilania. Po lewej stronie w panelu kliknij "Wybierz działanie przycisków zasilania" a następnie "Wybierz ustawienia które są obecnie niedostępne". Teraz odznacz opcję "Włącz szybkie uruchamianie" i zapisz zmiany. Uruchom ponownie komputer i sprawdź czy dalej się resetuje. oraz pocisnąć go jakimś "stres" testem i zobaczyć czy się wyłączy. Więcej nie wiem, w necie piszą podobnie. Ja jak dalem mocniejsza karte to mi się tak robilo oraz gdy miałem stara listwę. Dlatego dalem przyklad z zaslaczem ale no wina moze być tez tak jak wyżej. 1 Odnośnik do komentarza
Zasłużony Krip Opublikowano 8 Grudnia 2022 Autor Zasłużony Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2022 Problem został rozwiązany. Przeczyściłem cały środek kompa posprawdzałem całe okablowanie i koniec końców okazało się, że kostki RAM jakoś dziwnie się ruszały w swoich gniazdach. Nie wiem jakim cudem się to stało, ale nie były prawdopodobnie dokładnie dopięte tak jak mają być. Gdy poprawiłem obydwie kości problem znikł i teraz aż miło się gra bez upierdliwych resetów . 1 1 Odnośnik do komentarza
Zasłużony Krip Opublikowano 8 Grudnia 2022 Autor Zasłużony Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2022 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi