Jump to content
Wielkanocny turniej 1vs1 ONLY AWP - CS 1.6 ×
[KONKURS] Wielkanocny ×
Przeglądasz forum jako gość, nie masz dostępu do większości funkcji! Zarejestruj się już teraz!
Witaj na Strefaskilla.pl

KUP VIP'A NA SERWER

Zakup usługę na ulubiony serwer!

WEJDŹ

Odbierz darmowego VIPA

ONLY MIRAGE

Zobacz szczegóły

GŁOSOWANIE NA SERWERY

Za każdy oddany głos otrzymasz +1 do reputacji!

Zobacz szczegóły

USŁUGI SIECIOWE

Kup unikatową rangę premium!

Zobacz szczegóły

KONKURSY

Weź udział w konkursach z super nagrodami!

Zobacz szczegóły

Pomoc przy PC

Krip

Recommended Posts

• Zasłużony

Witam. 

Potrzebuję pomocy PC. Na początku myślałem, że problem leży w zasilaczu, ale po rozmowie z kilkoma osobami ogólnie wychodzi na to, że mają podobne zasilacze przy dużo mocniejszych konfiguracjach. Także na ten moment osobiście nie wiem gdzie u mnie leży problem.

Cóż to za problem?.

[Raport błędów Systemu Windows]

2103217737_Beztytuu1.thumb.png.9855fc3abf8ece36437a79faeaad3adb.png

Mianowicie. Gdy odpalam inną giere niż CS 1.6 i komp ma chyba po prostu ciężej i bez powodu sam się resetuje. Wygląda to tak, że gram w Wiedźmina 3 ( Przykładowo, ale problem pojawiał się również przy takim Left 4 Dead 2 lub Dying Light ). Kontynuując jestem w trakcie rozgrywki nagle wydobywa się dźwięk ponownego uruchomienia i już jestem na pulpicie. ( Dysk SSD także RR trwa max 10s ).

Obecna specyfikacja PC: 
Procesor: Intel® Core™ i3-4170 Processor 3.7 Ghz
Karta Graficzna: Palit GeForce GTX 750Ti 2GB DDR5 (128 bit)
Zasilacz: Corsair VS Series 450W 80Plus
Dysk1: Seagate ST500DM 500 GB, SATA III 3,5
Dysk2: SSD ADATA SU650

Myślę, że ktoś będzie w stanie mi pomóc, bo nie będę na ślepo wymieniał każdego komponentu po kolei, a może akurat ktoś spotkał się kiedyś z podobnym problemem i jest w stanie mi pomóc. 

Za każdą pomoc nagradzam + :D.

Z góry dzięki ;) .

spacer.pngspacer.png

• Krip changed the title to Pomoc przy PC
  • Support CS 1.6 COD MOD 201

Kup sobie tego Bronze L3  za te 200zl i styknie

• Lubię to! 1

CQVB4kB.png

• Zasłużony

200 złotych, to jeszcze żadna kasa, ale myślisz @ ALCMDZ , że problem na 100% leży w zasilaczu?. Bo porównując obydwa zasilacze czyli ten który poleciłeś wyżej / i ten który mam obecnie w PC nie różnią się one zbyt bardzo cenowo jak o to chodzi. Być może cena to nie wszystko i chodzi o coś innego także jak możesz, to się na ten temat wypowiedz :D

spacer.pngspacer.png

• Support CS 1.6 COD MOD 201
28 minut temu, Krip napisał:

200 złotych, to jeszcze żadna kasa, ale myślisz @ ALCMDZ , że problem na 100% leży w zasilaczu?. Bo porównując obydwa zasilacze czyli ten który poleciłeś wyżej / i ten który mam obecnie w PC nie różnią się one zbyt bardzo cenowo jak o to chodzi. Być może cena to nie wszystko i chodzi o coś innego także jak możesz, to się na ten temat wypowiedz :D

Kup zasilacz 600W + nowa listwę antyprzepięciową .   Tak będzie najprościej.

Ewentualnie listwę i sprawdź sobie czy nie masz jebniętego RAMU

Więc.

1.Listwa może być dupna i masz skoki prądu w swojej okolicy
  2. ram jebniety
3. zasilacz

Jeszcze możesz spróbować

Wejdź w Ustawienia > System > Zasilanie i uśpienie > Dodatkowe ustawienia zasilania.

Po lewej stronie w panelu kliknij "Wybierz działanie przycisków zasilania" a następnie "Wybierz ustawienia które są obecnie niedostępne".

Teraz odznacz opcję "Włącz szybkie uruchamianie" i zapisz zmiany.

Uruchom ponownie komputer i sprawdź czy dalej się resetuje.

oraz pocisnąć go jakimś "stres" testem i zobaczyć czy się wyłączy.

Więcej nie wiem, w necie piszą podobnie. Ja jak dalem mocniejsza karte to mi się tak robilo oraz gdy miałem stara listwę.  Dlatego dalem przyklad z zaslaczem ale no wina moze być tez tak jak wyżej.

• Lubię to! 1

CQVB4kB.png

• Zasłużony

Problem został rozwiązany. 

Przeczyściłem cały środek kompa posprawdzałem całe okablowanie i koniec końców okazało się, że kostki RAM jakoś dziwnie się ruszały w swoich gniazdach. Nie wiem jakim cudem się to stało, ale nie były prawdopodobnie dokładnie dopięte tak jak mają być. Gdy poprawiłem obydwie kości problem znikł i teraz aż miło się gra bez upierdliwych resetów :D.

• Ha ha 1
  • Wow! 1

spacer.pngspacer.png

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Zapoznaj się z polityką prywatności forum Privacy Policy oraz regulaminem forum Guidelines

• Opiekun [MIRAGE #1]
  • Opiekun [MIRAGE #2]
  • Opiekun [1VS1]
  • Opiekun [AWP #1]
  • Opiekun [AWP #2]
  • Opiekun [SURF]
  • Opiekun [MIR/CACH]
  • Opiekun [5VS5]
  • Opiekun [DR+KLASY]