Użytkownik Erev.' Posted December 8, 2022 Użytkownik Share Posted December 8, 2022 Siemanko. Od pewnego czasu na serwerze zaczęły się pojawiać lagi. Początkowo mi osobiście jakoś nie przeszkadzały, bo były to znikome ilości, raz na jakiś czas i wiadomo - połączenia internetowe, jakieś pluginy, więc było do tego prawo. Jednak od kilku dni lagi bywają tak gargantuiczne, że odechciewa się grać. Sądziłem, że być może u mnie coś się bździ i problem jest o mojej stronie, ale sporo graczy zgłasza problemy z lagami. I dziś w nocy naprawdę momentami było niegrywalnie... Czym jest to spowodowane? Da się to jakoś poprawić? Nie szukam przypierdolki, ale wyjaśnienia czy da się tę sytuację poprawić. Wkrótce dojdzie pewnie plugin ze śniegem, a to sprawy raczej w żaden sposób nie poprawi, a wręcz pogorszy. Jest info, że co 3 dni serwer bywa resetowany - czy jest resetowany? Nie znam CS od tej strony, nie wiem z czego wynika problem, ale liczę mocno, że uda się to poprawić. Link to comment
Użytkownik Spanish_Inquisition Posted December 10, 2022 Użytkownik Share Posted December 10, 2022 (edited) Jest resetowany 'z nienacka' o tej 20stej to fakt. Moim zdaniem, któryś plugin zjada ram. Jak przeglądałem kody źródłowe pluginow od fleszy (XD) to większość wjeżdża na pamięć, (chyba) w momencie gdy ktoś wyciąga flesza. Nie wiem jak z innymi pluginami chętnie bym przejrzał ale osobiście miałem lagi jakoś po kilku pierwszych wizytach na DD2 i pomogło mi wyczyszczenie rejestrów i plików tymczasowych systemu. Lagi wróciły pewnego dnia ale pod inną postacią czyli nie takie ścinki po 50ms tylko trochę dłuższe jakby mi ktoś wyrwał kabel od internetu i wsadził spowrotem choć to mogła być wina hosta. Jak najbardziej jestem zainteresowany tematem i mogę zaoferować pomoc jeśli góra zacznie nad tym pracować. EDIT: Kojarzę ze serwery się kupuje po fpsach, przeważnie 1000 a nasz serwerek w połowie pełny ogarnia +-700fps a tak średnio 600 czyli stabilny to on nie jest Edit2: I7-9700K 4.5GHz, Rtx 2060 12GB OC, 16GB ram + 2ssd 1,5GB/s nie dowierzam że wina leży w naszych komputerach Edited December 11, 2022 by Spanish_Inquisition 1 Link to comment
Użytkownik PedroCS Posted December 10, 2022 Użytkownik Share Posted December 10, 2022 (edited) Podejrzewam że problem leży w pluginach. Grając na serwerze momentami myślałem że mam coś z internetem, jednak okazało się że u większości graczy problem występował. Dobrze by było gdyby ktoś się temu przyjrzał. Edited December 10, 2022 by PedroCS Link to comment
BeerM@n grzevhuj Posted December 11, 2022 BeerM@n Share Posted December 11, 2022 Podejrzewam, że problem leży w Waszych komputerach. Zobaczymy, jak zacznie się narzekanie, gdy wgrają świąteczne gówna na serwer. 1 1 2 2 Link to comment
Stały Bywalec Paweł Szmit Posted December 18, 2022 Stały Bywalec Share Posted December 18, 2022 Mam to samo, ciągle serwer ścina, klatkuje, lagi po 1000 czasami 😒 Link to comment
Bufen Posted December 18, 2022 Share Posted December 18, 2022 Ja nie wiem co widzicie z tymi lagami gram o różnych porach na serwerze i nie miałem lagów jeszcze na serwerze serio nie wiem co wy macie z serwerem czy z netem serwer śmiga dobrze Link to comment
Użytkownik∙ NIE BYŁO DOWODÓW Posted December 26, 2022 Użytkownik∙ Share Posted December 26, 2022 Są lagi i podbije, ogólnie większość serwów teraz jest z drewna i strefa jeszcze trzyma sie dobrze. Ktoś pisał ze wymusza interp, ale zmieniając na 0.1 nie mam lagów ale lekkie slowmo, grając na 0.01 już klatkuje a momentami wszystkich, nie wiem dlaczego tak sie dzieje, ale fajnie by było grać w końcu bez żadnych mikro ścin, lagów i klatek, bo serwer trzyma sie dobrze i jest full większość dnia. Czasem śmiga jak ta lala, czasem okropnie sie gra. Link to comment
Właściciel Trivor Posted May 24, 2023 Właściciel Właściciel Share Posted May 24, 2023 Link to comment
Recommended Posts