Użytkownik windowlicker Opublikowano 16 Grudnia 2022 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2022 (edytowane) Nick podejrzanego: zadyma, zdzichu Serwer: dd2 SteamID/IP: STEAM_0:1:451663803 Data i godzina: 16.12.2022 godzina ~13:30 Dowody: http://762494.hltv2.pukawka.pl/hltv-2212161320-de_dust2-1671193200-1671194400.zip Podejrzane momenty, rozpiska: 11:34 - rzuca hejka po smoke w anarchii, prawdopodobnie dostal dmg info wiec wiedzial ze ktos jest na blisko ale raczej smoke to defensywny granat, chwile pozniej slyszy tuptanie z okolic longa - logicznie raczej do pomyslenia ze chlop z anarchii po hejku cofnal sie i przytuptal dopiero przy piachu a on zaczyna skanować drzwi od razu po uszlyszeniu tego dzwieku z zupelnie innej strony - moim zdaniem bardzo nienaturalne, szczegolnie ze po tym skanie praktycznie wybiega na pewniaka w anarchie, nie sprawdza czy ktos jest za drzwiami (a jego genialny skan mógl nie trafic gdyby ktos tam kampil), nie sprawdza double skrzyni, nie sprawdza rogu longa, nie sprawdza nawet na blisko prawej za anarchia (sic!) - leci prosto z celownikiem na model, a akurat bylem w tej rundzie na spect, jakby sie speszył, praktycznie nie oddaje strzału w przeciwnika mimo ze wyszedl praktycznie na niego a mial sporo czasu nawet jezeli na hltv tego az tak nie widac, może i b+/-, ale moim zdaniem b+ 13:05 - nastepna runda, topek dwa kile z awp na srodku a zdzichu normalnie peekuje na kosie nie przejmuje sie za bardzo, po czym wchodzi w anarchie bez sprawdzenia czegokolwiek mimo ze anarchia nieprzejeta, nic nie sprawdza jak zwykle i znowu wychyla idealnie long na model mimo ze tu nie mial zadnego info, dwa nastepne fragi moga byc podejrzane moze nie, wcelowywuje sie w piach, zmienia kose po czym nagle kalaszek znowu i przygotowany na walke, jak dla mnie wyglada to tak jakby boxy mu sie wyswietlily akurat chwile przed speekowaniem ct z piachu ale bardzo close tajmingowo a to jednak hltv wiec nvm, w kazdym razie idzie dalej, nie sprawdza nic prawo, piach juz tez wie ze czysty, wskakuje na murek i od razu ch leci na walke z ct na blisko, chociaz ja bym sie naturalnie bardziej przejmował jakimś awp na daleko, ale on chyba nie musi, moim zdaniem całość b+ 14:58 - wychodzi sobie midem, ok za drzwiami sprawdzac nie musi bo juz by runda raczej inaczej wygladala, ale nie wiem, ct sprawdza po lebkach, daje jakiegos pseudo bulleta w ciemnie mimo ze w ogole mu to ciemni nie sprawdzi, zadnych boxow mid nie sprawdza, wychodzi praktycznie odkryty tak ze mozna go trafic z 100m2 mida a chlop akurat wychodzi (moze nie bezposrednio wcelowany - chociaz tu moim zdaniem tez kwestia hltv troche - ale nadal moim zdaniem jest to peek typowo na okno) na okno i to jeszcze daje takiego szybkiego heda na pixel praktycznie (nie ma co oceniac samych fragow na hltv ale idk), finalnie ginie wlasnie przez to ze pozycji nie sprawdzil ale od przeciwnika ktorego widzieć nawet ze wspomagaczami za bardzo nie mógł, a moim zdaniem giga tunnel vision na przeciwnika w oknie, imo b+ bo nikt tak nie robi 16:09 - wychodzi na kosie jak bot znowu dosyc gleboko w te gale, ale kile raczej normalne jak na hltv, dalej chodzi mi o to jak sie strzela juz z ct, ogarnal ze w B przy drzwiach jest koles z krową, potem po dzwieku zabil z ciemni tych co weszli drzwiami. Ale co teraz? Powinien chyba sprawdzić czy może koleś z krową na niego w tych doorsach nie czeka, a on ma wyjebane jakby wiedzial ze nie moze nikogo byc w tych doorsach/boxach i sprawdza prawo? (bardzo nielogiczne, chyba że szukał drugiego co skrócił srodek, ale przeciez byl już martwy, dziwne jak na takiego spostrzegawczego zawodnika) moim zdaniem widzial ze gosc od krowy juz na skalce i sprawdzenie prawej strony dla alibi b+/- 17:10 - wchodzi galą, chce sprawdzić za schodami ale jak widzi fraga to juz jednak nie chce i pozniej juz ma tego spota gdzieś, moze troche naciagniete akurat, normalnie napisalbym ze b- ale po tym co widzialem to jednak troche +/- Niestety demo hltv, ale zostać rozpisanym po hltv to moim zdaniem wstyd dla oskarżonego, najpierw grzecznie prosiłem o pova (podobno szkoda na mnie czasu), później nazywałem rzeczy po imieniu (jeżeli się nie zgadzacie to przyjmę dobrowolnie bana za brak kultury na serwerze). Generalnie abstrahując od samej rozpiski i sytuacji a skupiając się na gameplay'u oskarżonego całokształt - giga bot, na początku mapki jeszcze trzymał celownik w ziemi (pozniej troche sie poprawil:D) pol mapy biega na kosie nawet jak teoretycznie może być gdzieś w pobliżu przeciwnik (no chyba że faktycznie jest), movement robota sprzątającego - odbija się od ściany do ściany, crosshair placement to też jakaś porażka oprócz kilku sytuacji gdzie wybiega praktycznie wcelowany w model a (przynajmniej dla mnie) nie jest to takie oczywiste. Oczywiście jak już mówiłem pewnie byłoby tego więcej na povie z mniejszą ilością znaków zapytania, ale każdy orze jak może - ciężko też cokolwiek samemu nagrać bo admini gonią ze specta;) Edytowane 16 Grudnia 2022 przez windowlicker tytuł 1 1 Odnośnik do komentarza
Zasłużony Axel Opublikowano 16 Grudnia 2022 Zasłużony Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2022 11:34 Normalne skany longa , gdy kończyła mu się amunicja wyładował w jeden punkt -B 13:05 -B 14:58 - B normalny kill , nic tutaj nie jest za szybko 16:09 -B znowu normalne kille na gali potem zeskakuje ct sprawdza skrzynke przy bramie strzela , wszystko na słuch 17:10 -B Rozpisywanie demka na siłe nie ma najmniejszego sensu żadna z tych akcji nie jest "spalona" nastęnym razem przyjrzyj się lepiej zanim kogoś zgłosisz 4 1 1 Odnośnik do komentarza
Zasłużony Axel Opublikowano 16 Grudnia 2022 Zasłużony Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2022 2 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi