Użytkownik∙ hk. Posted December 22, 2022 Użytkownik∙ Share Posted December 22, 2022 (edited) Jaką masz propozycje?: Niby mały szczegół, ale bardzo ważny dla wizualizacji i praktyczności. Propozycja jest głównie skierowana do Administracji, a bardziej do osób które maja wgląd w pliki, czyli do interfejsu UI/UX. Sprawa jest prosta, nie wiem czy wchodziliście po zmianie na świąteczny motyw forum na telefonu i sprawdziliście responsywność strony, animacje śnieżynek czy tez przyklejone na marginesie lampki. Wiadomo, ze zbliżają się święta wiec trzeba troszeczkę smaczku dodać na forum i to jest wskazane i niepodważalne, lecz łączmy do z pożytecznym. 1. Odniosę się najpierw do lampek. - Nie widzę w tym problemu aby istniały jako dekoracja i były symbolem zbliżających się świat, lecz proponowałbym je przykleić pod paskiem menu z margin-top: 0. Skąd taka propozycja? (*Załączony obrazek niżej) Jak widac na załączony obrazku niżej, prezentuje się to fajnie na telefonie, lecz uprzykrza to korzystanie z danego paska. Lampki blokują niekiedy dostęp do karty powrotnej, czy tez rozwinięcia tzw. hamburgera/burgera po prawej stronie. 2. Druga kwestia, bowiem najważniejsza to śnieżynki. - Jak wyżej napisałem, fajny symbol i dekoracja podkreślająca zime i zbliżające się święta, lecz znowu starajmy się łączyć z pożytecznym. - Popatrzmy od strony użytkownika który częściej korzysta z forum na telefonie (*obrazek poniżej). Śnieżynki są zdecydowanie za duże, a jeśli śnieżynki dla innych są w porzadku, to chociaż bym zmienił opacity ich (skale widoczności), zmniejszył częstotliwość animacji w JS lub gdziekolwiek została ona zrobiona i przypieta oraz również usunąć animacje po kliknięciu na nie *zmiane stron*. Nie ukrywam ale śnieżynki są o tyle denerwujące, iz bardzo przeszkadzają w korzystaniu z forum na telefonie. Niedość ze jest ich zbyt wiele i strasznie parzy to w oczy to rowniez każde kliknięcie w ekran powoduje zmianę kierunku ruchu - Gdy przytrzymamy przypadkiem gwiazdke - ukazuje nam sie na cały ekran niebieski colke Cyan. (*Obrazek poniżej) Nie lepiej ustawić/zaprogramować gwiazdki w różnych kierunkach i wyłączyć opcje możliwości klikania i zmieniana kierunków? Moim zdaniem lepiej dla naszych oczu i korzystania z forum na mobilnych urzędnikach. - Nawet dodałbym rotacje tak w woli przyczepności. Dziekóweczka za uwagę i pozdrawiam cieplutko. Screenshot/Nagranie/Przykład: 1* 2* 2* - Przypadkowe przyciśnięcie śnieżynki @ Trivor @ Dusia @ Andrzej. Edited December 22, 2022 by hk. 1 Link to comment
Premium Vashka Posted December 22, 2022 Premium Premium Share Posted December 22, 2022 1 godzinę temu, dope 333 napisał: Powiem Ci, że ja takowego problemu nie mam wszystko ładnie pięknie chodzi.. nie mam z niczym prawie problemu prócz tego, że czasem kurna płatki śniegu się zbugują i kurna jest ich mnóstwo na ekranie i wtedy faktycznie jest problem np z odczytaniem czegoś, ale odświeżanie strony bądź po prostu przejście z innego tematu na temat.. pomaga "resetować" poruszenie śniegu. Co do "śnieżek" nic mi się takiego nie dzieje tylko zmieniają kierunek lotu z lewej do prawej i na odwrót. Ja mam tak jak kolega wyżej.Nie mam bugów klikając w płatek po prostu zmieniają kierunek i tak, też mi się zbierają czasem nawet cały stos tych płatków w jednej lini na dole ekranu ale jest tak co jakiś czas, nie non stop.Nie wiem od czego to zależy, że tak się dzieje. Natomiast lampki utrudniają widoczność powiadomień dość mocno i musze się wpatrywać czy coś tam jest nowego czy nie.Jestem za przesunięciem ich ciut niżej jak @ hk. napisał po paskiem menu i będzie git wszystko. Link to comment
Zasłużony Andrzej. Posted December 22, 2022 Zasłużony Share Posted December 22, 2022 Jako, że mam dostęp tylko do ustawień wtyczki na śnieg, troche się tam pobawiłem. Na urządzeniach mobilnych, śnieg został wyłączony. Częstotliwość "opadów" została zmniejszona razem z prędkością. 2 Link to comment
Sponsor Drako Posted December 22, 2022 SPONSOR Sponsor Share Posted December 22, 2022 Ja to bym w ogóle wyjebał ten śnieg, bo tylko denerwuje. W dodatku bugują się. A jeśli nie, to chociaż możliwość wyłączenia tego w ustawieniach czy coś. 1 Link to comment
Zasłużony Andrzej. Posted December 22, 2022 Zasłużony Share Posted December 22, 2022 dobra po świętach ten śnieg wyłączymy. Bo nie jest cały czas zbugowany i nie wszystkim się buguje. jeszcze 4 dni wytrzymajcie 2 2 Link to comment
Recommended Posts