Skocz do zawartości
Przeglądasz forum jako gość, nie masz dostępu do większości funkcji! Zarejestruj się już teraz!
Witaj na Strefaskilla.pl

LETNI KONKURS

Uwiecznij najpękniejszą fotografię tego lata!

Weź udział

NOWY/STARY ODŚWIEŻONY STYL !

Właśnie wleciał odświeżony styl z kilkoma zmianiami i dodatkami

Zobacz szczegóły

FANPAGE

Dołącz do naszej społeczności na fanpage’u!!

DOŁĄCZ!

OTWARTA

Szybka rekrutacja na typera

Złóż podanie

OTWARTA

Szybka rekrutacja na redaktora

Złóż podanie

[PROPOZYCJA] - Poprawa design’u na urządzeniach mobilnych.

hk.

Rekomendowane odpowiedzi

• Użytkownik∙

Jaką masz propozycje?:  Niby mały szczegół, ale bardzo ważny dla wizualizacji i praktyczności. 

Propozycja jest głównie skierowana do Administracji, a bardziej do osób które maja wgląd w pliki, czyli do interfejsu UI/UX.

Sprawa jest prosta, nie wiem  czy wchodziliście po zmianie na świąteczny motyw forum na telefonu i sprawdziliście responsywność strony, animacje śnieżynek czy tez przyklejone na marginesie lampki. 

Wiadomo, ze zbliżają się święta wiec trzeba troszeczkę smaczku dodać na forum i to jest wskazane i niepodważalne, lecz łączmy do z pożytecznym. 

1. Odniosę się najpierw do lampek. - Nie widzę w tym problemu aby istniały jako dekoracja i były symbolem zbliżających się świat, lecz proponowałbym je przykleić pod paskiem menu z margin-top: 0. Skąd taka propozycja? (*Załączony obrazek niżej) Jak widac na załączony obrazku niżej, prezentuje się to fajnie na telefonie, lecz uprzykrza to korzystanie z danego paska. Lampki blokują niekiedy dostęp do karty powrotnej, czy tez rozwinięcia tzw. hamburgera/burgera po prawej stronie. 

2. Druga kwestia, bowiem najważniejsza to śnieżynki. - Jak wyżej napisałem, fajny symbol i dekoracja podkreślająca zime i zbliżające się święta, lecz znowu starajmy się łączyć z pożytecznym.   - Popatrzmy od strony użytkownika który częściej korzysta z forum na telefonie  (*obrazek poniżej). Śnieżynki są zdecydowanie za duże, a jeśli śnieżynki dla innych są w porzadku, to chociaż bym zmienił opacity ich (skale widoczności), zmniejszył częstotliwość animacji w JS lub gdziekolwiek została ona zrobiona i przypieta oraz również usunąć animacje po kliknięciu na nie *zmiane stron*. Nie ukrywam ale śnieżynki są o tyle denerwujące, iz bardzo przeszkadzają w korzystaniu z forum na telefonie. Niedość ze jest ich zbyt wiele i strasznie parzy  to w oczy to rowniez każde kliknięcie w ekran powoduje zmianę kierunku ruchu - Gdy przytrzymamy przypadkiem gwiazdke - ukazuje nam sie na cały ekran niebieski colke Cyan. (*Obrazek poniżej) Nie lepiej ustawić/zaprogramować gwiazdki w różnych kierunkach i wyłączyć opcje możliwości klikania i zmieniana kierunków? Moim zdaniem lepiej dla naszych oczu i korzystania z forum na mobilnych urzędnikach. - Nawet dodałbym rotacje tak w woli przyczepności. 

Dziekóweczka za uwagę i pozdrawiam cieplutko. :sh1zo2:

Screenshot/Nagranie/Przykład:

1* 

0B600B69-E86A-45E5-A653-6D6E13FE2D41.thumb.png.713846e2c1490ac4623181a31c7262a1.png

2* 

E8E1025A-3E7E-4FE7-BE6C-5EB4DCD5497F.thumb.png.e9b7765468e7f33d4d6e9e0fb047ef02.png

2* - Przypadkowe przyciśnięcie śnieżynki

E3D982BD-64F9-4A20-9CEF-56BDEF51610B.thumb.png.e2bc83fd9611c83932bb24765800b199.png

@ Trivor

@ Dusia

@ Andrzej.

Edytowane przez hk.
  • Lubię to! 1

F8F82A03-1831-408D-BC37-C4A34D5DAEA1.png

• Premium
Premium
1 godzinę temu, dope 333 napisał:

Powiem Ci, że ja takowego problemu nie mam wszystko ładnie pięknie chodzi.. nie mam z niczym prawie problemu prócz tego, że czasem kurna płatki śniegu się zbugują i kurna jest ich mnóstwo na ekranie i wtedy faktycznie jest problem np z odczytaniem czegoś, ale odświeżanie strony bądź po prostu przejście z innego tematu na temat.. pomaga "resetować" poruszenie śniegu.

Co do "śnieżek" nic mi się takiego nie dzieje tylko zmieniają kierunek lotu z lewej do prawej i na odwrót.

Ja mam tak jak kolega wyżej.Nie mam bugów klikając w płatek po prostu zmieniają kierunek i tak, też mi się zbierają czasem nawet cały stos tych płatków w jednej lini na dole ekranu ale jest tak co jakiś czas, nie non stop.Nie wiem od czego to zależy, że tak się dzieje.

Natomiast lampki utrudniają widoczność powiadomień dość mocno i musze się wpatrywać czy coś tam jest nowego czy nie.Jestem za przesunięciem ich ciut niżej jak @ hk. napisał po paskiem menu i będzie git wszystko.

1689091415_undefined-Imgur(1).gif.b5364a1feca939e5f68e97fc3b4adb1f.gif

• Zasłużony

Jako, że mam dostęp tylko do ustawień wtyczki na śnieg, troche się tam pobawiłem. Na urządzeniach mobilnych, śnieg został wyłączony. Częstotliwość "opadów" została zmniejszona razem z prędkością.

• Super 2

image.png
:pepehands:

• Sponsor
SPONSOR

Ja to bym w ogóle wyjebał ten śnieg, bo tylko denerwuje. W dodatku bugują się. A jeśli nie, to chociaż możliwość wyłączenia tego w ustawieniach czy coś.

• Wrr 1

image.png.99ec0a80bfee576449bc27cddd31c6e3.png

:poggies:

• Zasłużony

dobra po świętach ten śnieg wyłączymy. Bo nie jest cały czas zbugowany i nie wszystkim się buguje. jeszcze 4 dni wytrzymajcie xD 

• Lubię to! 2
  • Wrr 2

image.png
:pepehands:

• 2 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Zapoznaj się z polityką prywatności forum Polityka prywatności oraz regulaminem forum Regulamin

• Opiekun [MIRAGE #1]
  • Opiekun [MIRAGE #2]
  • Opiekun [1VS1]
  • Opiekun [AWP #1]
  • Opiekun [AWP #2]
  • Opiekun [SURF]
  • Opiekun [MIR/CACH]
  • Opiekun [5VS5]
  • Opiekun [DR+KLASY]