Skocz do zawartości
Przeglądasz forum jako gość, nie masz dostępu do większości funkcji! Zarejestruj się już teraz!
Witaj na Strefaskilla.pl

LETNI KONKURS

Uwiecznij najpękniejszą fotografię tego lata!

Weź udział

NOWY/STARY ODŚWIEŻONY STYL !

Właśnie wleciał odświeżony styl z kilkoma zmianiami i dodatkami

Zobacz szczegóły

FANPAGE

Dołącz do naszej społeczności na fanpage’u!!

DOŁĄCZ!

OTWARTA

Szybka rekrutacja na typera

Złóż podanie

OTWARTA

Szybka rekrutacja na redaktora

Złóż podanie

[PROPOZYCJA] - 2x jump

Paeel

Rekomendowane odpowiedzi

• Użytkownik

1. Twój nick: paeel
2. Co chcesz zmienić: Proponuję wgrać plugin, który uniemożliwi i będzie zatrzymywał w miejscu graczy, którzy wykorzystują podwójny skok do szybkiego "latania" co wiąże się ze skracaniem, np. w "1,5 sekundy" być na B od strony TT po rozpoczęciu rundy gdzie gracze z CT dopiero wchodzą na site. Na serwerze obowiązuje już zakaz używania "rolki" w celu osiągniecia wyższej prędkości po lądowaniu aby nie dochodziło właśnie do sytuacji, że gracz pojawia się gdzieś szybciej niż przeciwnik już na początku rundy niezależnie od miejsca respawnu. Są gracze, którzy potrafią robić to w inny sposób niż kręcenie rolką po lądowaniu lub używają po prostu skryptów.  
3. Dlaczego chcesz to zmienić: Wielu graczy skarży się na to na czacie. Jest płacz, lament i wychodzą z gry albo narzekają na admina, który nie może z tym nic zrobić. Spotkałem się z taką blokadą na innym serwerze i wydaje mi się, że poprawi to graczom bez skoków(i tym z podwójnym skokiem, którzy nie wykorzystują tego w ten sposób) komfort z gry,.
4. Link do pluginu (opcjonalnie): 

Edytowane przez paeel
  • Lubię to! 6
  • Ha ha 1
  • Tak sobie 1

No i to by było na tyle..  :peepoLeave:

• Stały Bywalec

Jestem na TAK :)

• Lubię to! 1
  • Fuu 1

ExVS-EuWYBE4qax.thumb.jpg.3db2019bb9fc1c60983c287bef45c9de.jpg

• Zasłużony

Miałem kilka razy właśnie taką sytuację grając na serwerze jako CT'ek.

Ledwo zdążyłem wbiec na site "B", a tu niespodzianka z górnego do bs'a wybiega przeciwnik. Z początku myślałem, że takowa osoba używała GSJ/SGJ, ale okazywało się, że używała normalnie x2 skoku + spadochronu co dawało i tak kilkukrotnie szybsze poruszanie się niż normalnie. No w sumie z drugiej strony patrząc po coś w końcu wydała te pieniądze na ten skok, więc jakieś "przywileje" powinna otrzymać. Jednak to tylko moja subiektywna opinia.

Wracając do tematu. Mi osobiście jakoś specjalnie, to nie przeszkadza i mogę w sumie do tego ostatecznie przywyknąć, ale jeżeli gracze się skarżą i narzekają, to pasowało by coś z tym rzeczywiście zrobić, bo w końcu to ma być serwer od nas dla nich także tutaj sprawa jest raczej wiadoma i oczywista.  

• Lubię to! 3

spacer.pngspacer.png

• Użytkownik

Oczywiscie jestem na tak ze zmiana powinna nastapic w ogole kto wymyslij podwojne skoki powinien byc spadochron i bez podwojnego skoku chetnie zobaczylbym kto jaki ma skill a nie tylko podwojnym  skokiem i jeszcze rolke pali do tego .Uwazam ,ze  na tym serwie powinny byc normalne fragi a nie plus trzy za zabijanie pierwszy raz z takim serwerem sie spotkalem ,zmienilbym przede wszystkim to jak jest na innych serwerach,ja wiem jedno jak beda caly czas takie jaja na serwerze to po prostu ludzie beda wychodzic i grac na innym serwerze a uwierzcie mi sa fajne serwery ,ale czlowiek przyzwyczail sie tu do ludzi i gra ,ale tez juz mnie to drazni powoli.Powinniscie nad tym sie zastanowic a przynajmniej sprobowac na miesiac wylaczyc te opcje .Pozdrawiam

• Ha ha 1
  • Użytkownik

@ iMm*ballack tej opcji nie można wyłączyć totalnie, bo generuje środki na reklamę czy nawet utrzymanie serwera. Chodzi głównie o to, żeby te skoki nie służyły do latania jak na miotle po mapie i szybkiego skracania. 

Edytowane przez paeel

No i to by było na tyle..  :peepoLeave:

• Użytkownik

Dlatego oczywiscie jestem na tak :) zlikwidowac  te szybkie skracanie bo to jest chore na tym serwie

• OLDSTAR

Jestem za Twoją propozycją. Jest bardzo duży potok osób, które mogłyby tego nadużywać, ale są wobec reszty graczy fair.

• Lubię to! 1
  • Ha ha 1
  • Użytkownik∙

Nie jestem za blokowaniem w powietrzu całkowicie bo przez lagi i tak to już występuje, natomiast proponuje wgrać ograniczenie maksymalnej prędkości jakiej można wygenerować na spadochronie. Nie po to ludzie kupują double jumpa żeby nie móc z tego korzystać. Zaraz będzie trzeba zablokować BH, bo ktoś kto potrafi to zrobić będzie miał za duża przewagę 

• Lubię to! 5
  • Użytkownik

Jestem za Twoją propozycją.

Do podwójnego skoku przywykłem i to już daje ogromną przewagę nad innymi graczami. Natomiast jeśli chodzi o przyspieszanie to daje to graczowi który to potrafi piorunującą przewagę. Wiele razy ktoś mnie w ten sposób zaskoczył i musze przyznać, że od razu wiedziałem, że coś jest nie tak bo nie da się w normalny sposób dobiec czy dolecieć tak szybko. BH, podwójny skok czy leczenie udało mi się jakoś zaakceptować natomiast to przyspieszanie powinno zostać w jakiś sposób uniemożliwione.

• Lubię to! 1
  • Użytkownik

Wszystko w tej kwestii zostało już napisane i jestem również na tak.

@ FuksikDobryPies ale Ty masz tego psa ładnego xD

• Super 1
  • Trzymaj się 1
  • Użytkownik

Jestem na tak, ale żeby nie zatrzymać graczy w miejscu tylko jak dawno temu widziałem na jednym serwie, mianowicie jeśli przekroczysz jakąś prędkość to dostajesz komunikat na say że przekroczyłeś + dostajesz slapa za 20hp (wiadomo można się podleczyć, ale gdy gracz nie zwolni od razu dostaje dalej slapy

Sam na respie TT mając respa na długą, wyskakuje w 2 razy i włączam spadochron i robię strefy A,D i później kroki i dalej. Widziałem też ludzi którzy bez palenia rolki mają takiego speeda, że sam myślałem że to GSJ 

Edytowane przez Mokry Lemur !
  • Lubię to! 3

191716117_snpnpss.jpg

• 420

Od początku tego serwera macie problem z double jumpem jak tak bardzo wam to przeszkadza to Oskar wam zrobi dd2 classic i tam se grajcie :feelsokayman: jakieś blokady to tylko będą przeszkadzać w rozgrywce. 

• Lubię to! 3
  • Super 2
  • Przykro mi 1

image.png.df4fd15ceb75a38cd0da0c6225d185eb.png 

image.png.a79d488115bc0d45a9a0ecfb82b51530.png

image.png.fe0e086098c25f15a568409b869fa0bf.png

Zrzutekranu2025-01-18ss.png.150a946893b719787905a22b75caf77c.png

• Właściciel
Właściciel

Zleciłem napisanie pluginu, trzeba będzie go potestowac jak będzie gotowy

• Lubię to! 3
  • Super 1
  • Wow! 1
  • Tak sobie 1
  • 1 miesiąc temu...
  • Właściciel
Właściciel

propprzyj.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Zapoznaj się z polityką prywatności forum Polityka prywatności oraz regulaminem forum Regulamin

• Opiekun [MIRAGE #1]
  • Opiekun [MIRAGE #2]
  • Opiekun [1VS1]
  • Opiekun [AWP #1]
  • Opiekun [AWP #2]
  • Opiekun [SURF]
  • Opiekun [MIR/CACH]
  • Opiekun [5VS5]
  • Opiekun [DR+KLASY]