Użytkownik Smerf.LaLuś Opublikowano 29 Stycznia 2023 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2023 Twój nick: @ Smerf.LaLuś Nick oskarżonego: @ Torf Powód skargi: Możliwy plagiat. Opis sytuacji: Jako, że wiadomo lubię sobie wszystko sprawdzać to tak wyszło. Data i godzina zdarzenia: Forum. Miejsce zdarzenia: Dowody: Coś od siebie: Zgłaszałem post kilka dni temu, nie widzę reakcji, więc piszę temat w celu wyjaśnienia zaistniałej sytuacji. 4 1 6 ★ "The first step towards getting somewhere else is to decide that you are not going to stay where you are." ★ *** *** ★ "If you feel like you're losing everything, remember that trees lose their leaves every year and they still stand tall and wait for better days to come." ★ Odnośnik do komentarza
Torfowisko Torf Opublikowano 30 Stycznia 2023 Torfowisko Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2023 9 godzin temu, Smerf.LaLuś napisał: Coś od siebie: Zgłaszałem post kilka dni temu, nie widzę reakcji, więc piszę temat w celu wyjaśnienia zaistniałej sytuacji. Skoro zgłaszałeś posta, a nic z tym nie zostało zrobione to znaczy chyba że temat jest wyjaśniony? Po twoim zgłoszeniu, temat został poruszony na grupie moderacji forum. Na której wyjaśniłem wszytko. Nie wiem czy wiesz (to chyba było za twoich czasów jeszcze) jak na sieci był serwer wizZziego i Havoka (na którym byłem opiekunem). Sam razem z havokiem pisałem ten regulamin, który jak widać został przeniesiony przez nich na inną sieć. Więc dlaczego nie mogę sobie skopiować czegoś czego jestem tak jakby współwłaścicielem? Skoro pisałem go razem z havokiem? Edit:// Zresztą i tak nie jest cały skopiowany, dużo jest tam zmienione/dodane. Odnośnik do komentarza
Użytkownik Smerf.LaLuś Opublikowano 30 Stycznia 2023 Autor Użytkownik Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2023 1 godzinę temu, Torf napisał: Skoro zgłaszałeś posta, a nic z tym nie zostało zrobione to znaczy chyba że temat jest wyjaśniony? Po twoim zgłoszeniu, temat został poruszony na grupie moderacji forum. Na której wyjaśniłem wszytko. Brak reakcji nie jest równoznaczny z wyjaśnieniem danej sprawy.. Byłem modem, więc wiem jak to działa. 2 godziny temu, Torf napisał: Nie wiem czy wiesz (to chyba było za twoich czasów jeszcze) jak na sieci był serwer wizZziego i Havoka (na którym byłem opiekunem). Sam razem z havokiem pisałem ten regulamin, który jak widać został przeniesiony przez nich na inną sieć. Pisałeś go razem z Havokiem, a jakoś WizZzy go wstawił na forum, więc średnio się to pokrywa. A że został "przeniesiony" jak mówisz to raczej dobrze wiesz skoro masz tam konto i byłeś z nimi (też opiekunem jak widziałem). 2 godziny temu, Torf napisał: Więc dlaczego nie mogę sobie skopiować czegoś czego jestem tak jakby współwłaścicielem? Skoro pisałem go razem z havokiem? Nie Ty go wstawiłeś na forum, więc imo nie jesteś jego autorem.. no chyba, że masz jakiś plik źródłowy na kompie z tym regulaminem. 2 godziny temu, Torf napisał: Edit:// Zresztą i tak nie jest cały skopiowany, dużo jest tam zmienione/dodane. Faktycznie dużo zmian.. (te podkreślone jakby ktoś nie zauważył). 1 ★ "The first step towards getting somewhere else is to decide that you are not going to stay where you are." ★ *** *** ★ "If you feel like you're losing everything, remember that trees lose their leaves every year and they still stand tall and wait for better days to come." ★ Odnośnik do komentarza
Torfowisko Torf Opublikowano 30 Stycznia 2023 Torfowisko Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2023 43 minuty temu, Smerf.LaLuś napisał: Pisałeś go razem z Havokiem, a jakoś WizZzy go wstawił na forum, więc średnio się to pokrywa. A że został "przeniesiony" jak mówisz to raczej dobrze wiesz skoro masz tam konto i byłeś z nimi (też opiekunem jak widziałem). Ale był edytowany, przez właścicieli serwera. Mnie pytali czy ewentualnie coś dodać/zmienić. I podesłać im zmiany na steam. Więc tak zrobiłem. Odnośnik do komentarza
Użytkownik Smerf.LaLuś Opublikowano 30 Stycznia 2023 Autor Użytkownik Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2023 Pomijając fakt, że najpierw twierdzisz, iż pisałeś ten regulamin razem z HavoK'iem (pisanie to robienie czegoś od 0).. a potem, że jednak mając już napisany regulamin, tylko Cię zapytali czy coś zmienić... Sugestie co do zmiany kilku punktów w regulaminie nie czynią cię jego autorem i nie dają Ci praw własności. _____ Mogę to porównać nawet do sytuacji, gdzie piszesz propozycję zmiany jakiegoś punktu w regulaminie - propozycja jest przyjęta i regulamin zostaje zmieniony, czyni Cię to autorem i daje prawo własności do regulaminu? - NIE 1 ★ "The first step towards getting somewhere else is to decide that you are not going to stay where you are." ★ *** *** ★ "If you feel like you're losing everything, remember that trees lose their leaves every year and they still stand tall and wait for better days to come." ★ Odnośnik do komentarza
Zasłużony szynka Opublikowano 30 Stycznia 2023 Zasłużony Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2023 Chociaż bardzo byśmy chcieli torfikowi dowalić to niestety mówi prawdę. Brał czynny udział w tworzeniu regulaminu + dodatkowo potwierdził to właściciel serwera, dlatego po konsultacji Administracji Forum skarga zostaje odrzucona Edit: Kolejny właściciel uznał, że torf ma zakaz kopiowania regulaminu dlatego wylądował w loszu. @ Torf @ DiabliK prośba do was, poświęćcie 30 min aby stworzyć nowy regulamin, dzięki! 1 1 1 1 Odnośnik do komentarza
Zasłużony szynka Opublikowano 31 Stycznia 2023 Zasłużony Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2023 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi