Użytkownik Smerf.LaLuś Opublikowano 31 Stycznia 2023 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2023 Pkt. 1-3 mógłbym napisać w formie skargi na redakcję, ale zrobicie z tym co chcecie. [ 1 ] Redakcja cz.1 Jaką masz propozycje?: Proponuję, aby Redakcja zaczęła wykonywać swoją pracę poprawnie i trzymała się swoich regulaminów, których najwidoczniej nie zna. W obecnej chwili chodzi mi o dział ,,Zagadka dnia" - kilka razy była zwracana uwaga, że powinna być napisana poprawna odpowiedź podczas zamykania tematu. Jest to oczywiście zawarte w REGULAMINIE(pkt.11) zagadek i zaniedbane przez redaktorów. Screenshot/Nagranie/Przykład: https://strefaskilla.pl/forum/860-zagadki/ [ 2 ] Redakcja cz.2 Jaką masz propozycje?: Urodziny strefowiczów.. niektórzy na to zwrócą uwagę - inni nie. Dla mnie osobiście jest to robienie czegoś na odpierdol, gdy w temacie urodzin użytkowników od prawie roku, bo od 4 lutego jest kopiowany dosłownie cały temat. Nie chodzi o twórczość osoby wstawiającej temat, bo to nie ona musi wymyślać życzenia. Znalezienie życzeń trwa 3 minuty, chyba że ktoś się bardzo postara to 5. Uważam, że to samo tyczy się również grafik wstawianych w poście, pomijając fakt, że są skompletowane inne grafiki które wystarczy tylko zmienić. Screenshot/Nagranie/Przykład: https://strefaskilla.pl/forum/437-urodziny-strefowiczów/ [ 3 ] Redakcja cz.3 Jaką masz propozycje?: Zmniejszenie limitu reputacji albo przypilnowanie obecnych redaktorów, aby tą reputacją w dziale dla osób wypowiadających się przyznawali, wszystkim bez względu na swoje prywatne powódki. Jeśli redaktor naczelny nad tym nie panuje, to mógłby to ogarnąć nawet ktoś inny. Screenshot/Nagranie/Przykład: - [ 4 ] Wypowiadanie się emotikonami.. Jaką masz propozycje?: Powołując się na punkt regulaminu sieci 3.3 , proponuję posty zawierające same emotikony traktować należycie jako posty bezsensowne, nie wnoszące nic do tematu i po prostu nie na miejscu. Temat był już poruszany, jednak punkt regulaminu jest ponownie nieprzestrzegany. Screenshot/Nagranie/Przykład: [ 5] Zamykanie od razu tematów związanych z degradacją Jaką masz propozycje?: Poruszałem to już gdzieś wcześniej.. Jak wypowiedź w temacie z awansem ma jakikolwiek sens, bo takiej osobie można pogratulować, tak wypowiedź w temacie degradacji nie ma żadnego sensu. Jest to jedynie nabijanie sobie postów jak w wyżej wklejonym temacie. Screenshot/Nagranie/Przykład: ^ 2 ★ "The first step towards getting somewhere else is to decide that you are not going to stay where you are." ★ *** *** ★ "If you feel like you're losing everything, remember that trees lose their leaves every year and they still stand tall and wait for better days to come." ★ Odnośnik do komentarza
Użytkownik vinaif Opublikowano 31 Stycznia 2023 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2023 (edytowane) Zapomniałem, że istnieją ludzie w okularach (i blondyni), którzy lubią doszukiwać za pomocą dodatkowej lupy drobne pierdoły, że ktoś nie wyjął kanapki z plecaka bo zapomniał i dojrzewała ponad rok No dobra, bo widzę że jest tutaj także temat o redakcji (Bo można się przyjebać) 2 godziny temu, Smerf.LaLuś napisał: W obecnej chwili chodzi mi o dział ,,Zagadka dnia" - kilka razy była zwracana uwaga, że powinna być napisana poprawna odpowiedź podczas zamykania tematu. Jest to oczywiście zawarte w REGULAMINIE(pkt.11) zagadek i zaniedbane przez redaktorów. Ten temat nie był poruszany od dawna. Regulamin zagadek jest w kurzu (Tj. inne krótkie regulaminy poszczególnych działów, np. Premium, gdzie muzyka profilowa jest dostepna tylko dla użytkowników z taką rangą), więc wszyscy szliśmy zasadą, że nie dajemy odpowiedzi do zagadek. Dusia nie upominała się o to, tak więc wszyscy co byli i są, trzymamy się tego, że w zagadkach nie ma odpowiedzi i użytkownicy na własną rękę zgadują odpowiedź. Decyzje się zmieniają i wpływ ma także na to redaktor naczelny (ja) 2 godziny temu, Smerf.LaLuś napisał: Zmniejszenie limitu reputacji albo przypilnowanie obecnych redaktorów, aby tą reputacją w dziale dla osób wypowiadających się przyznawali, wszystkim bez względu na swoje prywatne powódki. Jeśli redaktor naczelny nad tym nie panuje, to mógłby to ogarnąć nawet ktoś inny. Zmniejszenie reputacji wiążę się także z nierozdawaną reputacją, ponieważ w postach codziennie w redakcji wypowiada się średnio ponad 5-7 osób i nie dałoby rady dawać codziennie każdemu reputacji. Propka z tym zmniejszeniem z dupy 2 godziny temu, Smerf.LaLuś napisał: Urodziny strefowiczów.. niektórzy na to zwrócą uwagę - inni nie. Dla mnie osobiście jest to robienie czegoś na odpierdol, gdy w temacie urodzin użytkowników od prawie roku, bo od 4 lutego jest kopiowany dosłownie cały temat. Nie chodzi o twórczość osoby wstawiającej temat, bo to nie ona musi wymyślać życzenia. Znalezienie życzeń trwa 3 minuty, chyba że ktoś się bardzo postara to 5. Uważam, że to samo tyczy się również grafik wstawianych w poście, pomijając fakt, że są skompletowane inne grafiki które wystarczy tylko zmienić. Nie widzę w tym problemu, że życzenia są takie same lub grafika nie jest zmieniana. To tak jakby składać życzenia urodzinowe wszystkim ludziom w Polsce nie wiedząc w jakiej są sytuacji, jakie mają potrzeby, czy nie poruchali itd. Twojego tematu nikt nie widzi, że wstawiłeś tam jakieś grafiki, więc nikt kto nie był w moderacji nie wiedział nawet o egzystowaniu czegoś takiego jak twój post z taką zawartością. To tak jakbyśmy mieli w każdych z tematów codziennie zmieniać to i to, bo ktoś ma taki kaprys i ma EGO w centrum galaktyki. Podsumowując, sam nie wiem czy to propozycja czy skarga w stronę redakcji Edit. No już, idź sobie Edytowane 31 Stycznia 2023 przez vinaif 1 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik Smerf.LaLuś Opublikowano 31 Stycznia 2023 Autor Użytkownik Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2023 4 minuty temu, vinaif napisał: Ten temat nie był poruszany od dawna. Regulamin zagadek jest w kurzu (Tj. inne krótkie regulaminy poszczególnych działów, np. Premium, gdzie muzyka profilowa jest dostepna tylko dla użytkowników z taką rangą), więc wszyscy szliśmy zasadą, że nie dajemy odpowiedzi do zagadek. Dusia nie upominała się o to, tak więc wszyscy co byli i są, trzymamy się tego, że w zagadkach nie ma odpowiedzi i użytkownicy na własną rękę zgadują odpowiedź. Decyzje się zmieniają i wpływ ma także na to redaktor naczelny (ja) To czy jest w kurzu czy nie zależy imo w dużej mierze od redaktorów i imo głównie redaktora naczelnego. Bo @ Dusia nie upominała, to można nie stosować się do regulaminu.. i mówi to redaktor naczelny, no śmiech przez łzy XD 8 minut temu, vinaif napisał: Zmniejszenie reputacji wiążę się także z nierozdawaną reputacją, ponieważ w postach codziennie w redakcji wypowiada się średnio ponad 5-7 osób i nie dałoby rady dawać codziennie każdemu reputacji. Propka z tym zmniejszeniem z dupy Redaktor naczelny bez umiejętności czytania ze zrozumieniem, no bomba. Napisałem wyraźnie ,,Zmniejszenie limitu reputacji albo przypilnowanie obecnych redaktorów, aby tą reputacją w dziale dla osób wypowiadających się przyznawali" - więc logiczne raczej jest wyciągnięcie wniosków, że obecnie tej reputacji nie przyznają. Jesteś Redaktorem Naczelnym i nawet tego nie wiesz.. w jakim Ty świecie żyjesz. Jeden randomowy dzień w redakcji z przez tygodnia. Na 6 tematów wstawionych danego dnia, jedynie w jednym użytkownicy są nagradzani reputacją za wypowiedzi. Pomijając nawet to, że w zagadce jeden redaktor daje reputację drugiemu za wstawienie tematu, a użytkownikom już trudno rozdać. Więc logiczne jest to, że albo zaczną tą reputację rozdawać tak jak powinni, albo niech im zmniejsza limit do standardowego 10. ★ "The first step towards getting somewhere else is to decide that you are not going to stay where you are." ★ *** *** ★ "If you feel like you're losing everything, remember that trees lose their leaves every year and they still stand tall and wait for better days to come." ★ Odnośnik do komentarza
Zasłużony Hana_Montana Opublikowano 31 Stycznia 2023 Zasłużony Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2023 2 godziny temu, Smerf.LaLuś napisał: Zmniejszenie limitu reputacji albo przypilnowanie obecnych redaktorów, aby tą reputacją w dziale dla osób wypowiadających się przyznawali, wszystkim bez względu na swoje prywatne powódki. Wypraszam sobie ja za każdym razem, kiedy wstawiam temat to dodaje reputację ludziom nie wiem jak ty zrobiłeś research. 2 godziny temu, Smerf.LaLuś napisał: Dla mnie osobiście jest to robienie czegoś na odpierdol, gdy w temacie urodzin użytkowników od prawie roku, bo od 4 lutego jest kopiowany dosłownie cały temat. To administracja forum na początku wstawiała tematy urodzin i teraz nam dała je więc tutaj nie możecie mieć pretensji do redakcji, że nic nie było zmieniane. 1 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik Smerf.LaLuś Opublikowano 31 Stycznia 2023 Autor Użytkownik Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2023 5 minut temu, Hana_Montana napisał: Wypraszam sobie ja za każdym razem, kiedy wstawiam temat to dodaje reputację ludziom nie wiem jak ty zrobiłeś research. Drugi screen od dołu, zagadka dnia. Temat wstawiony przez Ciebie, brak dodanej reputacji. Ale to jest temat napisany ogólnie o redakcję, nie jesteś w niej sam. 8 minut temu, Hana_Montana napisał: To administracja forum na początku wstawiała tematy urodzin i teraz nam dała je więc tutaj nie możecie mieć pretensji do redakcji, że nic nie było zmieniane. Nie było zmieniane, bo co? Bo tak wstawiali inni przez poprzednie dni, tygodnie czy miesiące? Jakoś format gazetki, gdzie nie oznaczacie już ludzi daliście radę zmienić. ★ "The first step towards getting somewhere else is to decide that you are not going to stay where you are." ★ *** *** ★ "If you feel like you're losing everything, remember that trees lose their leaves every year and they still stand tall and wait for better days to come." ★ Odnośnik do komentarza
Premium Vashka Opublikowano 1 Lutego 2023 Premium Premium Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2023 "[ 1 ] Redakcja cz.1 " Tu się zgadzam, powinna być odpowiedź jeśli tak wskazuje regulamin.Zwłaszcza, że zagadki nie zawsze są tak oczywiste. " [ 2 ] Redakcja cz.2 " Tutaj poszukałbym kompromisu. @ Smerf.LaLuś chyba chodzi o tą monotonię w temacie urodzin.Ja to widzę tak aby np. jakieś proste życzenia Redaktorzy dawali nowe raz w miesiącu, nikt nie wymaga od Was zmian codziennie + zmiana grafiki urodzin raz na 2 miesiące (jeśli się poprosi @ marcinek;> o pomoc to myślę, że też może pomóc ).To was jako Redaktorów bardzo nie obciąży a będzie jakaś odmiana i Smerfik bd spał spokojnie. " [ 3 ] Redakcja cz.3 " Tutaj bym ujednolicił rozdawanie reputacji tak aby wybrane tematy, które wymagają większego wkładu w post niż "jedna emotka " bez słowa, dostawały reputację od Redaktorów np. tematu "Żart na dziś" - nie nagradzał bym repką bo i za co.W reszcie tematów Redaktorzy mogliby nagradzać odpowiedzi wszystkich bez wyjątku tak, by było sprawiedliwie i aby zachęcić ludzi do kolejnych wypowiedzi.Tą metodą Moderatorzy też zachęcają do głosowania na serwery jak widać dość skutecznie.Jestem za regularnym nagradzaniem przez dawanie reputacji graczom jeśli nadal znajdują się w tym luki. " [ 4 ] Wypowiadanie się emotikonami " Mnie to osobiście jakoś nie przeszkadza.W temacie takim jak np "żart na dziś" czasem nie ma co zbytnio napisać tylko się uśmiechnąć a tam to występuje najczęściej Moim zdaniem ciężko to będzie wyeliminować. [ 5 ] Tu też się zgodzę.Masz rację, nie ma co trzymać takich tematów. 2 Odnośnik do komentarza
Junior Admin Dusia Opublikowano 2 Lutego 2023 Junior Admin Junior Admin Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2023 W dniu 31.01.2023 o 22:32, vinaif napisał: Ten temat nie był poruszany od dawna. Regulamin zagadek jest w kurzu (Tj. inne krótkie regulaminy poszczególnych działów, np. Premium, gdzie muzyka profilowa jest dostepna tylko dla użytkowników z taką rangą), więc wszyscy szliśmy zasadą, że nie dajemy odpowiedzi do zagadek. Dusia nie upominała się o to, tak więc wszyscy co byli i są, trzymamy się tego, że w zagadkach nie ma odpowiedzi i użytkownicy na własną rękę zgadują odpowiedź. Decyzje się zmieniają i wpływ ma także na to redaktor naczelny (ja) Dusia się nie upominała, że regulaminu zagadek nie przetrzegacie, bo po to dała Ci awans byś ty tego pilnował i przejął moje zadania bo ja nie miałam czasu a ty zamiast pilnować redakcji i przestrzegać regulaminów, upominać o to reszte redaktorów to jako redaktor naczelny wyrąbałeś się na to.. "w zagadkach nie ma odpowiedzi i użytkownicy na własną rękę zgadują odpowiedź." tak, ale w regulaminie pisze jasno "11. Ogłoszenie poprawnej odpowiedzi będzie w kolejny dzień przed zamknięciem tematu. " czyli przy zamykaniu tematu albo ogłaszacie zwycięzce albo, gdy nikt nie wygrał podajecie poprawną odpowiedź zagadki. Nie jest to niby skarga, ale @ vinaif dostajesz +1 do dzienniczka redaktorów, za niewykonywanie swoich obowiązków, olewawcze podejście i niestosowne się wypowiadanie w propozycji jako osoba na takim stanowisku W dniu 31.01.2023 o 20:50, Smerf.LaLuś napisał: ] Redakcja cz.1 Jaką masz propozycje?: Proponuję, aby Redakcja zaczęła wykonywać swoją pracę poprawnie i trzymała się swoich regulaminów, których najwidoczniej nie zna Przypomne o tym w redakcji. W dniu 31.01.2023 o 20:50, Smerf.LaLuś napisał: [ 2 ] Redakcja cz.2 Jaką masz propozycje?: Urodziny strefowiczów.. Postaramy się urodzinki jakoś urozmaicić +Urodzinki użytkowników wracają znów do obowiążków moderacji, bo redakcja ma dużo swoich obowiązków i lepiej żeby nad nimi poświęcili czas (zostało to zmienione bez mojej wiedzy i nie była to moim zdaniem dobra zmiana) W dniu 31.01.2023 o 20:50, Smerf.LaLuś napisał: [ 3 ] Redakcja cz.3 Jaką masz propozycje?: Zmniejszenie limitu reputacji albo przypilnowanie obecnych redaktorów, aby tą reputacją w dziale dla osób wypowiadających się przyznawali, wszystkim bez względu na swoje prywatne powódki. Jeśli redaktor naczelny nad tym nie panuje, to mógłby to ogarnąć nawet ktoś inny. Gdy były pisane propozycje na podwyższenie reputacji to mówiłam, że to i tak za dużo, ale na razie przypilnujemy ich by rozdawali reputacje każdemu, a nie poszczególnym osobą, oczywiście jeżeli pod swoim postem w ogóle będą komukolwiek dawać tą reputacje, bo nie mają w sumie w obowiązkach rozdawania reputacji, lecz skoro już ją rozdają to dobrze bybyło dawać ją wszystkim, a nie "wybranym znajomym" a jeżeli to się nie zmieni to wtedy pomyślimy o zmneijszeniu reputacji, bo wtedy nie będzie im potrzebna taka duża ilość repek do rozdania W dniu 31.01.2023 o 20:50, Smerf.LaLuś napisał: 4 ] Wypowiadanie się emotikonami.. Jaką masz propozycje?: Powołując się na punkt regulaminu sieci 3.3 , proponuję posty zawierające same emotikony traktować należycie jako posty bezsensowne, nie wnoszące nic do tematu i po prostu nie na miejscu. Temat był już poruszany, jednak punkt regulaminu jest ponownie nieprzestrzegany. Też uważam, że posty z samą emontką nie powinny być pisane, więc proszę @ Redaktor @ Moderator zwracajcie na to uwagę, ale pierw dawajcie za to notatki, a potem gdy się będzie powtarzało to zaczynając od ostrzeżenia za 0, potem +1, bo długi czas pisali takie posty i nikt na to nie reagował, więc zeby teraz od razu nie było takiego BUM. [ 5] Zamykanie od razu tematów związanych z degradacją Dodam nowy punkt w regulaminie, żeby tematy z degradacjami były od razu zamykane przez osobę pisząca temat, ale gdy zapomni autor tematu zamknąć to @ Moderator może to zrobić za niego, ALE NIE SZABLONEM. 5 Odnośnik do komentarza
Junior Admin Dusia Opublikowano 2 Lutego 2023 Junior Admin Junior Admin Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2023 1 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi