Skocz do zawartości
Przeglądasz forum jako gość, nie masz dostępu do większości funkcji! Zarejestruj się już teraz!
Witaj na Strefaskilla.pl

LETNI KONKURS

Uwiecznij najpękniejszą fotografię tego lata!

Weź udział

NOWY/STARY ODŚWIEŻONY STYL !

Właśnie wleciał odświeżony styl z kilkoma zmianiami i dodatkami

Zobacz szczegóły

FANPAGE

Dołącz do naszej społeczności na fanpage’u!!

DOŁĄCZ!

OTWARTA

Szybka rekrutacja na typera

Złóż podanie

OTWARTA

Szybka rekrutacja na redaktora

Złóż podanie

[DD2][Wydajnosc] Nowy metamod na serwerze + kilka informacji dot. skinów itp.

Trivor

Rekomendowane odpowiedzi

• Użytkownik
11 godzin temu, Trivor napisał:

Jak macie jakieś pomysły co by można było ciekawego jeszcze dodać do HUDU czy ogolnie co ciekawego dodac to mozecie dac tutaj znac, poki nad tym pracujemy to od razu to zrobimy jak przejdzie.

Dodać ilość medali, czyli w moim przypadku 92/12/2 oczywiście jakby się tak dało:)

HUD -->"Ilość medali: 92/12/2"

• Moderator
Moderator

A pozycję hudu po zgonie można ustawić tak jak jest normalnie? 

333450682_677743427454545_4009188427284157352_n.jpg

• Lubię to! 1
  • BeerM@n

Po ponownym wejściu na serwer trzeba wpisywać /hud, żeby się to gówno schowało >:(

• Właściciel
Właściciel

Hud juz mozna na stale wylaczyc.

/hud wylaczenie huda jak zyjesz

/deadhud wylaczenie huda tego co nie zyjesz i ogladasz czyjes statystyki.

Dodane medale/ranking i inne rzeczy w hud. Inny system medali. Dodany mvp po rundzie

• Lubię to! 1
  • Dzięki 1
  • Właściciel
Właściciel

Poprawki 2 jeszcze.

Poprawilismy znikanie huda przy obecnosci roznych menu typu amxmodmenu, menu vipa itp.

Usuniete /deadhud. Jednak tak to zrobimy, bo duzo osob nie zna komendy /hudsmierc

po wpisaniu /hud macie menu

image.png

• Lubię to! 2
  • Premium
Premium

@ Trivor mam prośbę można jeszcze /roundsound zrobić żeby co mapę lub co wejście na serwer nie wpisywać tego samego  żeby zapamiętywało wybór off

no no @ Krip  żeś przychylił parę piwerek to i gra się lepiej i wydaje się płynna 😂😝

• Ha ha 1
  • Tak sobie 1

spacer.pngspacer.png

[AMXBans] =============================================== 
[AMXBans] Jestes zbanowany na tym serwerze! 
[AMXBans] Jestes zbanowany Permanentnie. 
[AMXBans] Zbanowany Nick : XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX. 
[AMXBans] Powod : ' Wstaw demko z folderu/Wstaw screeny./sgs/gs/gsj ' 
[AMXBans] Mozesz wyjasnic sprawe swojego bana na @ www.strefaskilla.pl
[AMXBans] Twoj SteamID : ' STEAM_0:1:635122827"
[AMXBans] ==============================================

• Zasłużony
22 godziny temu, Trivor napisał:

Powinno być widać dużą poprawę wydajności serwera - brak ścinek, lagów jak wcześniej.

Nie wiem co zrobiłeś przy tym serwerze, ale jak przed momentem wbiłem chwilę poklikać, to gierka po prostu nie do poznania płynnie jak nigdy dotąd. 

Grało się aż miło na prawdę ;)

spacer.pngspacer.png

• Zasłużony
W dniu 15.03.2023 o 00:29, Trivor napisał:

Powinno być widać dużą poprawę wydajności serwera - brak ścinek, lagów jak wcześniej.

Popłakałem sie gdy zagrałem 15min na dd2, płynność gierki jest rewelacyjna. Pozdrawiam

• Super 2
  • BeerM@n

To ja chyba na innym serwerze gram, bo jest bardziej zamulony niż wcześniej ;d 

Podtrzymuję  :D 

Edytowane przez GrzeN1u
  • Użytkownik

To ja dodam od siebie:

- Lagi czasem się zdarzają ale nie wiem czy to zależne od mojego neta 500mb/s czy serwer, bo wcześniej takich nie miałem

A do poprawy tak:

Na bank medale, sytuacja z dziś gracza który był pierwszy miał 30/5, ja jako drugi gracz 26/2 a trzeci gracz 26/9 i tak medal złoty dostał ten 1 gracz, medal srebrny 26/9 a ja brązowy 26/2 xD Nie zależy mi na medalach, ale są gracze którym tak 😃

Następna rzecz:

Flasha… No katorga, akcja z dziś dostaje mleko na środku odwróciłem się 180 stopni i biało cały ekran kilka sec.. 

I ostatnia rzecz dla Adminów: 

Nie działa amx_spec

• Lubię to! 1

191716117_snpnpss.jpg

• Użytkownik

[» DD2 | MVP «] Najbardziej wartosciowym zawodnikiem rundy zostal(a) trunas (5 pkt.)

I można tez zmienić mvp żeby nie pokazywało jakiś pkt tylko normalnie ze ktoś zabil 5 na 3 hs

• Użytkownik

Napisze tutaj ./rank nie pokrywa się z statami z topki ktoś przykładowo ma silver 1 a ma fragów z 700 i KDR z 1.59 ,więc liczę na przywrócenie poprawnych star.

• Użytkownik
7 godzin temu, Mokry Lemur ! napisał:

Flasha… No katorga, akcja z dziś dostaje mleko na środku odwróciłem się 180 stopni i biało cały ekran kilka sec.. 

o toż to. Wcześniej nie było tak. FB czasem 7 lat trwa.

Edytowane przez Bushid0

• Użytkownik
10 godzin temu, GrzeN1u napisał:

To ja chyba na innym serwerze gram, bo jest bardziej zamulony niż wcześniej ;d 

Jak to Grzeniu kiedyś napisałeś sam... "Kup sobie lepszego kompa" :)

U mnie poprawa jest niesamowita, jeśli chodzi o płynność gry. Jednakże... Do poprawy ewidentnie jest HUD - w całości. To włączanie, wyłączanie. Wcześniejszy był naprawdę spoko, bo nie przeszkadzał w korzystaniu z amxa... Moze dlatego, że jestem stary, ale za dużo tych bajerów KDA, medale. Podstawowe rzeczy by wystarczyły, a jak ktoś ma ochotę to sobie w statystki zerknie. 

No i te flesze... Tak trzymają, że dostaje jednego na pysk, zaraz drugiego i w między czasie zanim przestanie być biało wstaje po kawę, która jest w sąsiednim województwie, wracam i dalej jest biało.

• Lubię to! 3
  • Właściciel
Właściciel

W jaki sposob przeszkadza Hud w obsludze amxx?

Ewentualnie z ZYWY HUD mozemy wywalic /sklepsms, StrefaSkilla.pl i ranking. 3 opcje, to to bedzie mniejsze duzo.

a  na DEAD HUD to chyba nie przeszkadza nic? chyba fajnie, ze mozna sobie podejrzec kto ma jaki ranking, ile medali itp

image.png

amx_spec juz dziala.

3 godziny temu, -Ekstaza- napisał:

Napisze tutaj ./rank nie pokrywa się z statami z topki ktoś przykładowo ma silver 1 a ma fragów z 700 i KDR z 1.59 ,więc liczę na przywrócenie poprawnych star.

nowe rangi maja osobny zapis killow. po resecie ranku będzie liczyło równo, teraz nie ma jak tego zrobić, bo plugin został wdrożony w połowie miesiąca, a rank był resetowany na początku

i nie wiem co wy o flashach gadacie, rzucam sobie za plecy i mnie połowicznie oślepia, a nie na cały ryj, poza tym nie było w nich żadnych zmian

• Lubię to! 1
  • Właściciel
Właściciel

Wgralem wam inny plugin na antyflasha, zobaczcie czy cos sie zmienia z tymi flashami

• Lubię to! 1
  • Sprawiedliwy

Dwie rzeczy które od razu rzuciły mi się w oczy po dzisiejszej strzelaninie.

Movement. Nie wiem czy to efekt placebo, ale robienie stref i samo bh robi się teraz znacznie łatwiej, chyba ani razu nie spaliłem dzisiaj bh. Biorąc pod uwagę, że wcześniej potrafiłem zatrzymywać się w  miejscu podczas skakania, to zmiana na duży plus.

Hitboxy. Nie wiem na czym polegała aktualizacja pluginu, ale teraz wchodzi dosłownie wszystko. Mimo wszystko, żeby szerzej się na ten temat wypowiedzieć to musiałbym przynajmniej ogarnąć swój pov z dzisiaj. Piszę to w kontekście rozpisywania graczy, bo tutaj może się coś zmienić w porównaniu do tego, co zaimplementowane było do tej pory.

Osobiście nie uświadczyłem dużego skoku  płynności, bo dla mnie serwer zazwyczaj chodził dobrze. Sytuacja znacznie lepiej się prezentuje, gdy spojrzymy na graczy, którzy do tej pory chodzili po mapie polagowani. Co do rzeczy pobocznych, to obecny hud przejrzysty, jednak wolałem wcześniejszy - pewnie kwestia tego, że się do niego bardzo przyzwyczaiłem. Temat medali w moim odczuciu średni, bo sam pomysł wydaje się spoko, gdyby nie to, że pompowane statystyki svipów będą zawsze mieć przewagę nad graczami bez tej usługi. Wynik medali liczony od podstawki miałby większy sens, ale whatever.

Temat fleszy wraca jak bumerang, ale musicie zrozumieć, że bez fleszy gra będzie wyglądać bardzo statycznie. Obecnie zaimplementowany antyflesz wydaję się być w porządku.

Ostatnia kwestia, a bardziej propozycja - czy można na serwerze dodać komendę ignorerad? Jest to komenda odpowiedzialna za wyłączenie radia i komunikatów takich jak "Fire in the hole". Przy każdym początku rundy, gdzie gracze wyrzucają się z granatów jest to mocno irytujące bo słyszysz jeden wielki spam. Tak - wiem, że można dodać to sobie samemu do autoexec.

• Lubię to! 5
  • Super 1

głowa do góry chłopie,
będę zakładał ci pętle

:NotLikeDuck:

• Użytkownik
10 godzin temu, -slajdeN napisał:

Temat fleszy wraca jak bumerang, ale musicie zrozumieć, że bez fleszy gra będzie wyglądać bardzo statycznie. Obecnie zaimplementowany antyflesz wydaję się być w porządku.

Teraz po tych zmianach jest gorzej. Czasem twoi Cię oślepiają losowo. Na pewno nie jest tak jak wcześniej. I FB dużo dłużej trwa, nawet jak się odwrócisz mleko opór.

• Użytkownik
W dniu 16.03.2023 o 21:07, Trivor napisał:

Wgralem wam inny plugin na antyflasha, zobaczcie czy cos sie zmienia z tymi flashami

22 godziny temu, -slajdeN napisał:

Nie wiem co się stało z fleszami, serio. Nie dość, że trwają naprawdę długo to jeszcze randomowo od swojego możesz dostać.... Irytuje to strasznie. Tyle w kwestii fleszy.

Edytowane przez Erev.'
  • Lubię to! 1
  • 2 tygodnie później...
  • Użytkownik∙

@ Trivor Z tymi skinami ma tak być, że nie zapisuje ich?  Bo ja mam tak że wybrałem jakiś to na nowej mapie już go nie było, a chyba kupujemy je za kille z danej broni to powinien zostać? I jak grałem z rana to 5-6 razy serwer wywaliło przy zmianie mapy, nie wiem czy to ma coś wspólnego ze skinami czy czymś, ale wspomnieć warto. 

@ przetestuje jutro te skiny z rana to zrobię edit

Edytowane przez Krulewicz
  • Właściciel
Właściciel

Powinno zapisywac. Ktorego skinu ci nie zapisuje?

wywalanie serwera jest przez jakies problemy w datacenter, pracuja nad tym. Jakby dalej wywalalo to piszcie

• Użytkownik

Hejo, nie wiem czy to po prostu przypadek czy nie, ale po wgraniu skinów serwer ma klatki i ścinki. I czuć, że płynność która była, po prostu zniknęła. Pozdro

• Użytkownik

Mam to samo ale po ustawieniu skinów, jeśli zmienię na default gra chodzi tak jak powinna

Godzinę temu, Bushid0 napisał:

Hejo, nie wiem czy to po prostu przypadek czy nie, ale po wgraniu skinów serwer ma klatki i ścinki. I czuć, że płynność która była, po prostu zniknęła. Pozdro

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Zapoznaj się z polityką prywatności forum Polityka prywatności oraz regulaminem forum Regulamin

• Opiekun [MIRAGE #1]
  • Opiekun [MIRAGE #2]
  • Opiekun [1VS1]
  • Opiekun [AWP #1]
  • Opiekun [AWP #2]
  • Opiekun [SURF]
  • Opiekun [MIR/CACH]
  • Opiekun [5VS5]
  • Opiekun [DR+KLASY]