Użytkownik FunnyPuma Opublikowano 22 Kwietnia 2023 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2023 Pytający ---> @ FunnyPuma Odpowiadający ---> @ drejson Siemanko, dzięki, że zgłosiłeś się do wywiadu. Na początek przedstaw się Nam, powiedz ile masz lat oraz skąd pochodzisz. Siemka. Nazywam się Karol, mam lat 16 i mieszkam w Rybniku. 16 lat to dość specyficzny wiek wśród pewnej części społeczeństwa. Zdarzają Ci się zachowania tzw. "nastoletniego buntu"? Czy jednak nie należysz do tej grupy i jesteś nie co spokojniejszy? Owszem, należę do tej grupy. Często pojawiają się u mnie zachowania na to wskazujące i nigdy bym nie określił się człowiekiem spokojnym. Jest to dość częste i może być uważane "za normalne". Jednak nie jest to zależne od samego w sobie wieku. Wspomniałeś, że mieszkasz w Rybniku. Opowiesz Nam coś o nim oraz okolicy? Hmm... Rybnik ciekawe miasto. Mogę powiedzieć, że większość czasu spędzam właśnie tam, między innymi w szkole, która tam się znajduje, ale nie tylko. Drugim najbardziej odwiedzanym miejscem w Rybniku prze zemnie jest zdecydowanie rynek. Lubię siedzieć z kolegami i odpoczywać lub porozmawiać, a tuż obok Rybnika znajduje się mała gmina, czyli Jejkowice jest tam o wiele mniej atrakcji, ale częściej przesiaduje właśnie tam a zwłaszcza na centrum jest tam klimatycznie i czuje to, że właśnie tam dorastałem i się wychowywałem dlatego lubię tam przebywać. No to fajne masz miasto i okolice, jeżeli tak je przedstawiasz. Jednak najważniejsze, że Tobie się dobrze żyje w tym mieście. W mniejszej gminie raczej przeważnie jest mniej jakichś atrakcji. To może teraz coś na temat rodziny. Masz rodzeństwo? Tak, mam rodzeństwo dwóch braci i siostrę. W takim razie jest Was czworo. Jest to starsze/młodsze rodzeństwo? Dobrze się dogadujecie? Jestem najstarszy, mój brat ma 13 lat, siostra 11 a drugi brat ma 5 lat. Kontakt z nimi jest taki sobie rzadko z nimi rozmawiam i mało spędzam czasu głównie przez szkołę i praktyki. Rozumiem, swoje sprawy mogą nieco utrudniać kontakty z najbliższymi. Wspomniałeś, że masz praktyki. Do jakiej szkoły oraz klasy chodzisz i jaki kierunek wybrałeś? Uczę się jako ślusarz w ZSME w Rybniku. Jestem aktualnie w 2 klasie. Ślusarz, w porządku zawód i na pewno potrzebny. Co nie co wiem ze szkoły, na czym taka praca może polegać. Opowiesz coś o tym zawodzie? Jak wyglądają praktyki? Ślusarz nie jest bardzo wymagającym kierunkiem, chociaż w szkole dla niektórych te wszystkie rodzaje narzędzi są trudne i można się pogubić, ale da się to ogarnąć. Jeżeli chodzi o praktyki to pracuje 8 godzin na zakładzie, przy wcześniej wspomnianym centrum w Jejkowicach, warunki są tam fajne, a to co robisz zależy od dnia i co jest do roboty, przeważnie robię na kątówce lub gratuje metal. Dużo zależy od chęci. Pracowałem w podobnym zakładzie i jak miałem do roboty prace z tego zakresu, to nie czułem się w tym dobrze. Narzędzi w praktyce można się nauczyć. Widzisz siebie teraz, żeby w przyszłości pracować w tym zawodzie? Z jednej strony tak, a z drugiej nie. Praca ślusarza jest wymagającą skupienia i czasami jest ryzykowna, a niezbyt lubię takie warunki. Raczej planuje zdać szkołę i zatrudnić się w pracy, gdzie będę miał stały kontakt z ludźmi bo lubię dużo gadać i poznawać nowe osoby, i wolę pracować długo, ale żeby się przy tym nie męczyć. Każda praca jest wymagająca na swój sposób skupienia, żeby nie narażać się na różnego rodzaju koszty oraz ryzykowna. Stały kontakt z ludźmi oraz praca, która nie męczy. Jaka to na przykład była by praca? Myślę, że praca za którą będę zarabiał grosze, czyli jakiś sprzedawca w jakichś rozrywkowych miejscach. W takich, w których ktoś na pewno poruszy jakiś ciekawy temat do obgadania itp. Nie potrzebne mi wielkie pieniądze, żeby przeżyć. Ważne, że będę szczęśliwy. Fajne podejście, jeżeli ważne jest dla Ciebie bycie szczęśliwym, a pieniądze dodatkiem do tego. Jednak w takiej, czy innej pracy będziesz odczuwał zmęczenie w jakiś sposób, nawet jeżeli będziesz się w tym czuł dobrze. Zostawmy póki co temat pracy. Masz jakieś hobby, coś co lubisz robić w wolnym czasie? Wydaje mi się, że jak większość uczestników forum lubię grać w wolnym czasie w CS:GO. Generalnie gry również można nazwać hobby. Ja jednak z sentymentu wolę 1.6. Masz swoją ulubioną drużynę z tej gry? Nie, nie mam. Zwykle gram z losowymi ludźmi i marnuje swój potencjał. Dlatego wolę grać na serwerach społecznościowych, tam mam dużo znajomych, z którymi lubię grać i spędzać z nimi czas. No i dobre wyjście. W końcu gra ma sprawiać przyjemność. Skoro mowa o grze. Powiedz, jak trafiłeś na forum? Tak się składa, że wchodziłem na losowe serwery społecznościowe i trafiło na Only AWP#2. Na tyle mi się spodobał wtedy ten serwer, że postanowiłem napisać podanie na admina. Często jest tak, że osoby na forum przychodzą przez jakiś serwer. Fajnie, że postanowiłeś zostać. Skoro o forum mowa. Jak oceniasz pracę osób funkcyjnych na forum? Nie mi ocieniać, nie znam wszystkich, ale według mnie na pochwałę zasługują 2 osoby. @ Drako i @ NataN_on_osu! . @ Drako to osoba, która bardzo się angażuje. Jest często aktywna i pomocna. Często udziela się na forum i ja go osobiście polubiłem, jako opiekuna i nie tylko. Natomiast @ NataN_on_osu! to osoba, która jest opiekunem aż 3 sewerów i podziwiam go za to, że ma czas na ogarnięcie wszystkich spraw dotyczących serwerów, a jest tego dużo. Poza tym jest mega pomocny I miły, gdy miałem problemy z komputerem on jako jedyny pomógł mi go naprawić i gdyby nie on najprawdopodobniej mój komputer nadawałby się do wyrzucenia. Pozdrawiam obie osoby, bardzo ich podziwiam. Jako użytkownik możesz ocenić pracę osób, ze swoich obserwacji. Faktycznie te osoby robią bardzo dobrą robotę, jak reszta forum. Chciałbyś w przyszłości próbować swoich na jakiejś randze na forum? Jeżeli chodzi o rangi, typu moderator w górę to kiedyś podejmę się tego wyzwania, ale jak na tą chwilę obawiam się, że nie ogarnę tego i nie zamierzam na razie próbować. Wolę zostać przy pilnowaniu serwerów jako admin. Dobre podejście, aczkolwiek uważam, że trzeba próbować nowych rzeczy, nie mam na myśli tylko forum. Zostawmy jednak forum. Masz jakiś kraj/miejsce które chciałbyś odwiedzić? Nie interesują mnie wyjazdy, nie lubię zwiedzać. Wolę odwiedzać miejsca, które znam. Fakt, nie każdego to interesuje. Jednak czasami warto gdzieś pojechać i zobaczyć nowe miejsce, nawet w niedalekiej odległości od miejsca zamieszkania. Co nie zmienia faktu, że to nie jest okej. Dobra, teraz może trochę luźniej. Interesujesz się sportem? Może uprawiasz jakiś sport? Jeśli spanie można nazwać sportem, mogę startować w zawodach. Tak to nic więcej. Sen jest dość ważny i generalnie każdy ma swoje indywidualne potrzeby snu. Dobra, to teraz powiedz coś na temat muzyki. Masz swój ulubiony gatunek muzyczny oraz wykonawcę bądź zespół? Słucham dużo różnych utworów muzycznych i ciężko mi wybrać ulubionego wykonawcę, ale głównie lubię słuchać rapu. Dużo osób lubi słuchać rapu, a raczej jego "odłamów" lub też hybryd z innymi gatunkami muzycznymi. Jednak nie jest to złe, każdy słucha czegoś innego. Dobra nie mam więcej pytań. Może teraz jakieś szybkie pytania. Jesteś gotowy? Jestem. Coca Cola czy Pepsi? Cola Kebab w bułce czy w tortilli? Ostry na cienkim Jesteś praworęczny czy leworęczny? Praworęczny Psy czy koty? Zdecydowanie koty Film czy książka? Film Herbata z cukrem czy bez cukru? Bez cukru Schabowe czy mielone? Mielone Dobrze, to by było na tyle z szybkich pytań i tym aspektem kończymy Nasz wywiad. Chciałbyś kogoś pozdrowić na koniec? Tak. Oczywiście chciałbym pozdrowić @ Sadgee , @ NataN_on_osu! , @ Drako , xeriego. W takim razie to było by na tyle. Dziękuje za wywiad oraz poświęcony czas. Również dziękuje, fajnie spędziłem ten czas. 1 4 2 Odnośnik do komentarza
Użytkownik Jakitakifaki Opublikowano 22 Kwietnia 2023 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2023 Fajny wywiad 2 Odnośnik do komentarza
Użytkownik Wampierek Opublikowano 22 Kwietnia 2023 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2023 Lepszy wywiad od tamtego brawo za postępy @ FunnyPuma 2 Odnośnik do komentarza
Użytkowniczka Amelia2115 Opublikowano 24 Kwietnia 2023 Użytkowniczka Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2023 Nawet git wywiad 3 Odnośnik do komentarza
Zasłużony Hana_Montana Opublikowano 30 Kwietnia 2023 Zasłużony Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2023 1 1 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi