Zasłużony Hana_Montana Opublikowano 26 Kwietnia 2023 Zasłużony Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2023 Cześć, piszę ten post, ponieważ w naszej redakcji planowane są duże zmiany, które mają Was zachęcić do aktywnego udziału w jej życiu. Jeśli macie jakieś uwagi lub propozycje, prosimy o podzielenie się nimi z nami. Na przykład, jakie serie chcielibyście zobaczyć? Które serie Was nie interesują i chcielibyście je zmodyfikować lub usunąć? Zapraszamy do dyskusji pod tym postem. 5 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik Wampierek Opublikowano 27 Kwietnia 2023 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2023 (edytowane) Siema, trochę mam doświadczenia z redakcją to się wypowiem. Serie do całkowitego usunięcia: – Nietypowe święto. Serie do modyfikacji: – Fakt dnia zmodyfikować, żeby nie był wstawiany codziennie tylko co np. piątek i najważniejsze informację tam dodawać. Wrzucanie tematów: – Pytanie dnia Codziennie – Żart dnia Codziennie – Fakt dnia 1 na tydzień – Baza Dziwacznych Pytań Co 3 dni – Ciekawostki 1 w tygodniu – To czy To 1 w tygodniu – Pod ostrzałem 1 na 2 tygodnie – Zagadki Codziennie – Quizy 1 na tydzień – Q&A 1 na tydzień. Edit: @ Drako jakiś problem? Proszę przedstaw swoje propozycję, a nie tylko przeglądasz temat. Edytowane 28 Kwietnia 2023 przez Wampierek 2 2 Odnośnik do komentarza
Użytkowniczka Amelia2115 Opublikowano 2 Maja 2023 Użytkowniczka Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2023 W dniu 27.04.2023 o 22:28, Wampierek napisał: Serie do całkowitego usunięcia: – Nietypowe święto. Także bym usunęła. W dniu 27.04.2023 o 22:28, Wampierek napisał: Serie do modyfikacji: – Fakt dnia zmodyfikować, żeby nie był wstawiany codziennie tylko co np. piątek i najważniejsze informację tam dodawać. Jestem Za! Oraz bym dodała serię " Kim jestem " Seria by miała odgadnąć użytkownika po jakiś 2 zdaniach o nim. 1 3 Odnośnik do komentarza
Użytkownik Rysio Opublikowano 2 Maja 2023 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2023 Przywrócił bym @ Amelia2115 do redakcji 1 2 Odnośnik do komentarza
Użytkownik Lullaby Opublikowano 2 Maja 2023 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2023 W dniu 27.04.2023 o 22:28, Wampierek napisał: Serie do całkowitego usunięcia: – Nietypowe święto. Ja bym zmodyfikował ją bardziej, tak jak zaproponowałeś "Fakt dnia" żeby był wrzucany raz na tydzień wraz tylko z najważniejszymi informacjami. Zrobiłbym to samo właśnie z nietypowym świętem. Nietypowe święto byłoby wrzucane tylko wtedy gdy faktycznie byłoby że tak powiem "normalne" święto i takie które się normalnie obchodzi, np. "Smingus Dyngus" lub "Boże Narodzenie". W dniu 27.04.2023 o 22:28, Wampierek napisał: Wrzucanie tematów: – Pytanie dnia Codziennie – Żart dnia Codziennie – Fakt dnia 1 na tydzień – Baza Dziwacznych Pytań Co 3 dni – Ciekawostki 1 w tygodniu – To czy To 1 w tygodniu – Pod ostrzałem 1 na 2 tygodnie – Zagadki Codziennie – Quizy 1 na tydzień – Q&A 1 na tydzień. Poza faktem dnia napisałeś dokładnie tak jak wrzucane są tematy, ale co do Faktu dnia to akurat jestem jak najbardziej za by było wrzucane CONAJMNIEJ raz na tydzień, nie jest to temat który wrzuca się w sekundę, jak np. "Pytanie Dnia" czy coś innego. Dodatkowo najczęściej pod tym tematem są maksymalnie 3/4 wyświetlenia w granicy 20/24h. 9 minut temu, Amelia2115 napisał: Oraz bym dodała serię " Kim jestem " Seria by miała odgadnąć użytkownika po jakiś 2 zdaniach o nim. A to ciekawa propka w sumie, ja bym na to poszedł bo naprawdę to może ciekawe wyglądać w praniu. Od siebie bym tylko zaproponował temat pokroju "Pytanie Dnia" czyli "Cytat Dnia" lub coś w tym stylu, jak po samej nazwie można zobaczyć to byłby to prosty cytat LUB jakieś inne zdanie, np. motywujące lub jakiekolwiek inne na dobre rozpoczęcie dnia. ORAZ Całkowicie nowy temat, byłaby to "Rozprawa Sądowa". Po samej nazwie pewnie się domyślacie na czym by to polegało. Weźmy za przykład takiego @ Torf pod lupę. Na początku byśmy wybrali kogoś, np. właśnie jego. Redakcja byłaby oskarżycielami i postawiłaby mu fałszywe zarzuty. Natomiast użytkownicy musieliby go bronić, a redakcja typowo oskarżać i próbować go skazać. Jeśli osoba oskarżona zostałaby uniewinniona to dostałaby np. punkt lub dwa do "Mini Konkursów Redakcji" i temat byłby wstawiany raz na tydzień. Jeśli zostałoby to przyjęte to zrobiłbym szczegółowe zasady itp. do tego. 1 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik Erev.' Opublikowano 2 Maja 2023 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2023 Dodał bym serie "Lubię/ nie lubię". Gdzie anonimowo pytany odpowiada czy lubi danego użytkownika czy też nie 1 2 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik mikey Opublikowano 4 Maja 2023 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2023 W dniu 2.05.2023 o 20:49, Erev.' napisał: Dodał bym serie "Lubię/ nie lubię". Gdzie anonimowo pytany odpowiada czy lubi danego użytkownika czy też nie Bez sensu moim skromnym zdaniem. Ja bym zmienił po prostu tę nową serię "Ploteczki" czy coś takiego na idk "Bez cenzury" coś tego pokroju i wtedy oczywiście anonimowo można rozbić rozpierduchę. To wszystko można wrzucić do jednego wora i ujednolicić. Jeśli chodzi o wszystkie inne serie: – Nietypowe święto (do wyrzucenia) – Pytanie dnia (do wyrzucenia) – Żart dnia (do wyrzucenia) – Fakt dnia (może zostać) – Baza Dziwacznych Pytań (do wyrzucenia) – Ciekawostki (może zostać, o ile faktycznie ktoś wrzuci coś sensownego i się do tego przyłoży) - nie śledzę specjalnie tej redaktorki tutaj, ale byłem fanem ciekawostek o państwach – To czy To (do wyrzucenia) – Pod ostrzałem (do wyrzucenia) - to wszystko można podciągnąć pod jedno, albo Q&A albo te Ploteczki tym samym urozmaicając jedne z dwóch – Zagadki (może zostać, o ile podobnie jak w ciekawostkach ktoś się do tego przyłoży) - ciekawostki, które wyglądają w ten sposób, że jest napisane jedno zdanie ze znakiem zapytania na końcu jest po prostu nudne. trzeba jakoś urozmaicić chociażby dorzucając może jakieś zdjęcie, które ma nakierować na odpowiedź, a znajdź różnice w ogóle nie powinno się znajdować w tych zagadkach – Quizy (do wyrzucenia, to mam wrażenie, że w ogóle nie istnieje XD) – Q&A (do potrzymania) 1 Counter-strike_Global_Offensive_2023.08.04_-_15.14.59.03.DVR_Trim.mp4 Odnośnik do komentarza
Użytkowniczka Smerfetka.LaLka Opublikowano 10 Maja 2023 Użytkowniczka Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2023 W dniu 4.05.2023 o 13:08, mikey napisał: Jeśli chodzi o wszystkie inne serie: – Nietypowe święto (do wyrzucenia) – Pytanie dnia (do wyrzucenia) – Żart dnia (do wyrzucenia) – Fakt dnia (może zostać) – Baza Dziwacznych Pytań (do wyrzucenia) – Ciekawostki (może zostać, o ile faktycznie ktoś wrzuci coś sensownego i się do tego przyłoży) - nie śledzę specjalnie tej redaktorki tutaj, ale byłem fanem ciekawostek o państwach – To czy To (do wyrzucenia) – Pod ostrzałem (do wyrzucenia) - to wszystko można podciągnąć pod jedno, albo Q&A albo te Ploteczki tym samym urozmaicając jedne z dwóch – Zagadki (może zostać, o ile podobnie jak w ciekawostkach ktoś się do tego przyłoży) - ciekawostki, które wyglądają w ten sposób, że jest napisane jedno zdanie ze znakiem zapytania na końcu jest po prostu nudne. trzeba jakoś urozmaicić chociażby dorzucając może jakieś zdjęcie, które ma nakierować na odpowiedź, a znajdź różnice w ogóle nie powinno się znajdować w tych zagadkach – Quizy (do wyrzucenia, to mam wrażenie, że w ogóle nie istnieje XD) – Q&A (do potrzymania) Kurde tym tokiem można wyjebać całą redakcje i dodać modom, żeby robili/wstawiali ze dwie rzeczy więcej IMO Co do tematu nowej serii ploteczek wypowiedziałam się pod tematem, więc nie będę się powtarzać. W dniu 27.04.2023 o 22:28, Wampierek napisał: Serie do modyfikacji: – Fakt dnia zmodyfikować, żeby nie był wstawiany codziennie tylko co np. piątek i najważniejsze informację tam dodawać. O ile niekoniecznie wchodziłabym w zmiany częstotliwości dodawania, weszłabym w zmiany formy. Dawanie zdjęcia, linku i krótkiego opisu jest po prostu już nudne. Może ciekawsze byłoby dla użytkowników fakt, który byłby bardziej ciekawostką z szeroko nieokreślonego tematu, niż przedstawianie wycinaka z widomości. Same ciekawostki jako ciekawostki są zawsze bardziej zgłębionym tematem, gdzie wiedza dotyka głębiej danego zagadnienia, tu można by było wrzucać coś pokroju jednej randamowej ciekawostki np. z zakresu własnych zainteresowań. W dniu 27.04.2023 o 22:28, Wampierek napisał: Wrzucanie tematów: – Pytanie dnia Codziennie – Żart dnia Codziennie – Fakt dnia 1 na tydzień – Baza Dziwacznych Pytań Co 3 dni – Ciekawostki 1 w tygodniu – To czy To 1 w tygodniu – Pod ostrzałem 1 na 2 tygodnie – Zagadki Codziennie – Quizy 1 na tydzień – Q&A 1 na tydzień. Tutaj dobra propozycja, po prostu do przedyskutowania w redakcji jak kto uważa i jak ogólnie miałoby to sens. W dniu 27.04.2023 o 22:28, Wampierek napisał: Serie do całkowitego usunięcia: – Nietypowe święto. Jeju niee ;c Ogólnie wydaje mi się, że nietypowe święto można traktować jako trochę inną ciekawostkę dnia, bo w sumie naprawdę czasem trafiają się fajne i dziwne święta i można się dowiedzieć czegoś z szeroko pojętej kultury świata. . . . IMO Zróbcie naradę w redakcji, a jak ustalicie zmiany, które chcielibyście wprowadzić wrzućcie je w ankietę i zobaczycie wtedy czy ludzie będą z tych zmian zadowoleni. Życzę powodzenia 1 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik PIKPIK Opublikowano 12 Maja 2023 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2023 Jestem również za dodaniem miejsca, gdzie każdy może udostępniać memy, zawsze było tam dużo reakcji i też morda się cieszyła Odnośnik do komentarza
Junior Admin Dusia Opublikowano 13 Maja 2023 Junior Admin Junior Admin Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2023 – Nietypowe święto. ~~~~> Codziennie, ale też za dużego zainteresowania tym nie ma więc jeżeli to się nie zmieni to może lepiej to usunąć? Lub wprowadzić formę głosową, że ktoś z redakcji czytałby nietypowe święta i pod obrazkami i nazwą danego święta byłoby wstawiane nagranie mp3? (Proponuje to boo ktoś kiedyś z redakcji proponował wywiady głosowe, więc może fajnie byłoby też użyć tego w nietypowym święcie, jeżeli ktoś z redakcji byłby chętny) – Fakt dnia ~~~~> Fakt dnia widzę, że za dużego zainteresowania nie ma, więc można go całkowicie usunąć LUB zmienić na wstawianie raz w tygodniu i byłby tam zbiór różnych najciekawszych informacji z danego tygodnia. – Pytanie dnia ~~~~> Codziennie – Żart dnia ~~~~> Codziennie – Baza Dziwacznych Pytań ~~~~> Bez zmian, czyli co 3 dni – Ciekawostki ~~~~> 1 w tygodniu – To czy To ~~~~> To bym w ogóle usunęła z redakcji, bo taka seria jest już od X lat w dziale "Gry i zabawy" i moim zdaniem taka seria bardziej podlega pod zabawy, a nie redakcję – Pod ostrzałem ~~~~> 1 na 2 tygodnie – Zagadki ~~~~> Codziennie – Quizy ~~~~> Raz na miesiąc lub całkowicie to usunąć, bo jakaś aktywność użytkowników jest, ale ciężko komuś z redaktorów się tym zająć, więc musicie dogadać to między sobą czy ktoś ma ochotę się tym zajmować, wstawiać raz na miesiąc, a jeżeli nie to do usunięcia – Q&A ~~~~> 1 na tydzień lub 1 na dwa tygodnie - Ploteczki ~~~~> Ja bym proponowała raz na miesiąc + nie wiem czy niebyło by lepiej gdybyście pisali do użytkowników na pw "Jakie chcieli by zadać pytanie danemu użytkownikowi ANONIMOWO dotyczące życia forum/serwerów (degradacje, awanse, skargi itp itd) W dniu 12.05.2023 o 15:36, PIKPIK napisał: Jestem również za dodaniem miejsca, gdzie każdy może udostępniać memy, zawsze było tam dużo reakcji i też morda się cieszyła To się bardziej nadaje do działu "Gry i zabawy" --> https://strefaskilla.pl/forum/44-gry-i-zabawy/ Ale też mi kolega podsunął tym pomysł, żeee może by się "Żart Dnia" usunęło i za to zmieniło nazwę na "Kącik Śmiechu" i działałoby to na takiej zasadzie: Redaktor Umieszcza jakiegoś mema, poniżej jakiś żart i każdy z użytkowników mógłby umieszczać w odpowiedzi jednego mema i najbardziej "lajkowany" post byłby w kolejnej tej serii dodany do postu przez redaktora że ostatnio wygrał mem @ Dusia i poniżej wstawienie mema. ^ Może nie różni się to jakoś mega mega super od żartu dnia, ale zawsze to jakieś mini urozmaicenie/zmiana i może byłaby większa aktywność w tym dziale, bo obecnie też jest ona niska i na dobrą sprawę można by było to usunąć 1 1 Odnośnik do komentarza
LAN CIECHOCINEK 2K2 Opublikowano 26 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2023 ANKIETA 1 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi