Skocz do zawartości
Przeglądasz forum jako gość, nie masz dostępu do większości funkcji! Zarejestruj się już teraz!
Witaj na Strefaskilla.pl

LETNI KONKURS

Uwiecznij najpękniejszą fotografię tego lata!

Weź udział

NOWY/STARY ODŚWIEŻONY STYL !

Właśnie wleciał odświeżony styl z kilkoma zmianiami i dodatkami

Zobacz szczegóły

FANPAGE

Dołącz do naszej społeczności na fanpage’u!!

DOŁĄCZ!

OTWARTA

Szybka rekrutacja na typera

Złóż podanie

OTWARTA

Szybka rekrutacja na redaktora

Złóż podanie

#62 Wywiad z Szmela

Hana_Montana

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużony

image.png.d1e9b230c2f8602a2a4ed7c39978c134.png

image.png.7e241687e99795a8cb044c5c12153fd0.png

Pytający --> @ Hana_Montana

Odpowiadający --> @ szmela

image.png.7e241687e99795a8cb044c5c12153fd0.png

Cześć! Dziękuję, że poświęcasz nam swój czas na ten wywiad. Na początku przedstaw, się nam jak masz, na imię ile masz lat?

Siemka, może nie wszyscy wiedzą, ale nazywam się Piotrek i mam 20 lat.

Więc cześć Piotrek powiedz nam, w jakim mieszkasz mieście i od razu opowiedz o tym mieście jakąś jedną najciekawszą ciekawostkę.

Mieszkam w Strzelcach Opolskich w województwie opolskim. Nie jest to duże miasto, które mogłoby się poszczycić jakimiś ciekawymi rzeczami czy atrakcjami. Jednak niektórym mogło się obić o uszy z racji tego, że w jednym więzieniu tutaj przez spory czas siedział Mariusz Trynkiewicz, niezbyt ciekawa osobistość, ale ważne, że trafił, gdzie powinien.

Kto nie wie to Mariusz Trynkiewicz to jeden z największy polski seryjny morderca i przestępca seksualny. Masz może brata siostrę albo może dziewczynę?

Tak, mam młodszego brata, w tym roku stuknie mu 14 lat. A obecnie dziewczyny nie mam, nie jestem z osób, które próbują sobie znaleźć, bo tak po prostu wypada, tylko czekam, aż coś się rozwinie samoistnie.

Bardzo mądre słowa ja też jestem za tym, że miłości się nie szuka, tylko ona sama przyjdzie. Powiedz, nam czym się interesujesz, jakie masz hobby?

Największą moją zajawką od najmłodszych lat sport, głównie to była piłka nożna, którą gram/trenowałem mniej więcej od 6 r.ż. Do pandemii regularnie biegałem za piłką, jednak zamknięcie wszystkich w domach znacznie zmieniło mój tryb życia. Jakoś 1.5 roku temu grałem, jeszcze we wspaniałej Opolskiej B-klasie jednak drużyna się rozpadła. Jednak w sercu dalej piłka ma swoje ważne miejsce i rozważam propozycje zagrania od jesieni w A klasie, zobaczymy, co z tego wyjdzie. Oprócz tego lubię sobie czasem pograć w siatkówkę np. na plaży a do niedawna jeszcze w szkole. Oprócz sportu moją drugą zajawką jest e-sport, nigdzie niestety nie gram, więc pozostaje tylko oglądanie turniejów hah.

Każdy chyba kiedyś interesował się piłką, ale nie tak na poważnie, jak ty. Na jakiej pozycji grasz?

Zawsze najlepiej się czułem na lewym skrzydle, kiedy jeszcze utrzymywałem dobrą kondycję. Rok temu już wchodziłem, z ławki jako zmiennik więc na różnych pozycjach latałem. Niestety już całych 90 minut na pełnych obrotach bym nie zagrał.

A jaka jest Twoja ulubiona drużyna piłkarska i dlaczego?

Myślę, że niezmiennie Barcelona. Czuję, do nich ogromny sentyment ze względu na to, co osiągali i dalej będą osiągać. Zawsze w dzieciństwie podziwiałem Messiego i chciałem stać się takim piłkarzem jak on.

No i bardzo prawidłowa odpowiedz. Kto, Twoim zdaniem, jest najlepszym piłkarzem na świecie i dlaczego?

Obecnie uważam, że ciężko jest określić tego najlepszego, poprzednie gwiazdy takie jak właśnie np. Messi czy Ronaldo powoli schodzą ze sceny. Jeżeli miałbym, oceniać po bieżącym sezonie to wybrałbym Erlinga Haalanda. Osiąga on ogromne sukcesy w klubie i w najbliższych latach uważam, że będzie się utrzymywał na topie.

Jakie są Twoje najważniejsze wspomnienia związane z piłką nożną?

Chyba takim najlepszym wspomnieniem jest mecz Polski ze Szwajcarią w 2016 r. Byłem na nim z Tatą w barze, a emocje towarzyszące awansowi do 1/4 ME były nie do opisania.

Wiele Polaków uważa, że legendarny karny w meczu Polska vs Portugalia był oszukany i bramkarz za szybko wyszedł a ty jaką masz opinie o tym?

Tak jak wielu Polaków moim marzeniem było powtórzenie tego karnego Błaszczykowskiego. Doszło do takiej decyzji, a nie innej, ale myślę, że jakby obecną technologia VAR była już wtedy to ten mecz by zakończył się inaczej.

Jakie umiejętności są Twoim mocnym punktem na boisku?

Myślę, że aktualnie drybling, kiedyś moim sporym atutem była prędkość, co na pozycji skrzydłowego było ważnym elementem.

Co radzisz młodym piłkarzom, którzy chcą osiągnąć sukces w piłce nożnej?

Najważniejsza to wiara w siebie i swoje umiejętności i dążenie do zamierzonych celów. Never give up, każde niepowodzenie powinno budować silniejszą psychikę.

Wspomniałeś też, że interesujesz się e-sportem więc Jak zainteresowałeś się e-sportem?

Zaczęło się w sumie na przełomie podstawówki i gimnazjum od CS:GO. Kolega z klasy namówił mnie, żeby, kupić i zacząłem sobie klikać heady. W międzyczasie zacząłem śledzić poczynania Złotej Piątki VP. Pamiętam, że byłem mega zafascynowany po zobaczeniu jakichś pierwszych turniejów, szczególnie po tym, jak Polacy wygrali swojego pierwszego i jedynego majora na swojej ziemi. Fajnie wspominam ten okres, za dzieciaka ukształtowało mi to pewien sposób patrzenia na niektóre gry nie tylko jako na zabijacz nudy, ale również na możliwość zarabiania, nie tylko na scenie.

Jak branża e-sportowa wpływa na rynek gier wideo i rozwój nowych technologii związanych z grami?

E-sport i ogólnie gaming pozytywnie wpływają na rynek technologiczny gier. Regularnie wypuszczane są nowe podzespoły do komputerów i wszelakie sprzęty. Nowe gry wymagają coraz to lepszych kart graficznych i procków to i popyt na nie wzrasta. Osobiście uważam, że sam e-sport bardzo wpłynął na rynek monitorów. Gdyby nie rozwój CS:GO i innych tego typu gier to nie wchodziłyby, na rynek np. monitory 360hz tylko każdy dalej by siedział przy 60hz.

Jakie są różnice między grą w e-sporcie a tradycyjnymi sportami w kontekście treningów i przygotowań do zawodów?

Hmm, jakbym to porównał, chociażby do trenowania piłki nożnej to znajdzie się sporo różnic. W piłce treningi masz regularnie, po każdym z nich potrzeba trochę czasu na regenerację. Mecze są średnio 2 razy w tygodniu i dodatkowo można łatwo wyłapać kontuzje. Natomiast treningi proplayerów może i nie mają, dużo wspólnego z aktywnością fizyczną jednak są bardziej wymagające i czasem męczące niż zwyczajny sport. Średnio prosi, trenują kilkanaście godzin dziennie, po kilka godzin na aim mapach, treningach z drużyną (retake itp.). Można powiedzieć, że treningi do zawodów i turniejów trwają cały czas, bo nie oszukujmy się, ale często są organizowane mniejsze i większe turnieje. Mogę śmiało powiedzieć, że e-sport jest dużo bardziej wymagający psychicznie, nie każdy jest w stanie utrzymać takie tempo rozgrywek i bycia w pełni skupionym na grze przez długi okres.

Jak myślisz, jak przyszłość e-sportu może wyglądać?

E-sport rozwija się z każdym kolejnym miesiącem czy rokiem i staje się coraz bardziej popularny. Nie tylko cs, ale i wiele różnych gier takich jak Fortnite, LOL zrzesza ogromne liczby fanów i to się już raczej nie zmieni. Za niedługo zakończy się również pewna era dla e-sportu, wejdzie CS2 i nastąpią pewnie jakieś zmiany na pro scenie, ale całe community i otoczka e-sportu będzie nadal. To nie jest coś, co się po prostu z dnia na dzień wypali.

Jaki jest twój ulubiony team e-sportowy?

Kiedyś, do momentu ich rozpadu to była Złota Piątka. Teraz spore postępy zrobiło 9ine i mam nadzieję, że w Paryżu pokażą, że Polacy nawet po 4-letniej przerwie potrafią zrobić sporo na majorze. A od już dłuższego czasu jestem fanem NaVi, bardzo silna drużyna, jednak tak jak każda ma swoje wzloty i upadki. W lutym tego roku miałem okazję oglądać ich grę na żywo w Spodku. Niestety przegrali wtedy z Heroic 2:0. Mam nadzieję, że na majorze w Kopenhadze w CS2 zajdą wysoko, bo jeśli wszystko pójdzie, zgodnie z planem to pojadę na ten turniej.

Kto ma najlepszy skill u nas na forum?

Myślę, że postawiłbym na @ SADZIK 'a, rekordzistę w odwołaniach od bana XD

Jak interesujesz, się sportem to nie myślałeś o napisaniu podania na Typera?

Na tę chwilę jeszcze tego nie planowałem, ale nie wykluczam w przyszłości spróbowania się w tej dziedzinie. O ile załoga @ ^Apple^ weźmie mnie wtedy pod swoje skrzydła.

Jak ci się podoba, forum byś coś zmienił czy zostawił, tak jak jest aktualnie?

Wygląd forum mi się podoba, ogólnie raczej nie mam, pomysłu co by można zmienić, bo na tę chwilę jest dużo działów tematycznych, na których regularnie są dodawane posty.

Jaki serwer byś dodał u nas na forum?

Kiedyś myślałem o serwerze only dd2 do CS:GO, chyba nawet pisałem taka propozycje, ale teraz ta mapa jest już nudna.

A nie myślałeś kiedyś o założeniu swojego serwera?

Mieliśmy przez jakiś czas ze znajomymi serwer OM, ale zaczęło brakować czasu na zajmowanie się nim.

Posiadasz rangi opiekuna i admina masz w planach napisać jakieś podanie na bardziej coś formułowego np. Typer, Redaktor, Moderator?

Aktualnie raczej zostanę, przy tym, czym jestem, chociaż nie wykluczam, że kiedyś może spróbuje się w innej roli bądź rolach.

Jak byś miał, komuś wręczyć prezent z forum kto to by był i dlaczego?

Kurde w sumie ciekawe pytanie haha. Myślę, że może wybrałbym @ LAN CIECHOCINEK 2K2 , ostatnio dostał awans na administratora to choćby dlatego. Totalnie ciężko wybrać kogoś i prezent z racji tego, że nie wszystkich znam osobiście.

A jakie masz zdanie o redakcji dobrze wykonywują swoje obowiązki?

Redakcja robi dobrą robotę, prowadzicie wiele ciekawych serii choćby ta z wywiadami. Przeczytałem kilka, podoba mi się sposób ich prowadzenia — pytania są fajne i dobierane pod każdego uczestnika, więc każdy jest szczególny. Oprócz wywiadów no to widziałem wiele innych waszych twórczości. Ciekawie zapowiadają się ploteczki, czekam na dalszy rozwój tego haha.

Trochę pytanek ci już zadałem to może teraz szybkie pytania?

pytanaa.gif.9fd9ec7929d053cf522a63498be7f50b.gif

Tik Tok czy Instagram?

Tik Tok.

Dżinsy czy Dresy?

Dresy.

Plaża czy góry?

Plaża.

Być geniuszem czy Być bogatym?

Raczej bycie geniuszem, bo dzięki temu można stać się bogatym.

Umiejętność latania czy Czytania w myślach?

Czytanie w myślach. 

Makijaż czy bez makijażu?

Bez makijażu, naturalność też jest piękna. 

Podróżuj sam czy podróżuj z przyjaciółmi?

Podróże z przyjaciółmi.

Komputer czy Laptop?

Komputer.

Dzień czy Noc?

Zdecydowanie noc.

Andrzej czy Trivor?

No tutaj nie potrafię wybrać jednego, aż tak dobrze ich jeszcze nie poznałem, żeby, decydować kogo lubię, bardziej dlatego obaj są na równi.

Chcesz na koniec kogoś pozdrowić?

Pozdrawiam moją ekipę z administracji OM1, mega fajni ludzie dobrze nam się współpracuje. Poza nimi jeszcze @ olmax 'a byłego już admina, z którym dalej mamy dobra kontakt oraz @ mati 'ego, poprzedniego właściciela OM1. Może nie zawsze współpraca szła po myśli, ale mega fajna osoba.

• Lubię to! 3
  • Super 3

innyfgif1.gif.e3c7a110bbe92eb5f9a05ccdc4d91f93.gif

• Użytkowniczka

Dość rozwinięty wywiad, brawo dla dwóch panów 

• Lubię to! 2
  • Super 1

:heart:amelia.gif.8535766efe5ade6f890607925e67a3ff.gif:heart:

• Użytkownik

Imo bardzo ciekawy wywiad po prostu jest genialny 

• Lubię to! 2
  • Super 1

www.gif.733dc154aed6d05884c0a093a00c6a97.gif

• Użytkownik

baner (2).png

sygnatura.gif.630f32a18fab12e10a4b52a1207ac4be.gif.9c6e88d78c2731f0488115e488a39fde.gif

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Zapoznaj się z polityką prywatności forum Polityka prywatności oraz regulaminem forum Regulamin

• Opiekun [MIRAGE #1]
  • Opiekun [MIRAGE #2]
  • Opiekun [1VS1]
  • Opiekun [AWP #1]
  • Opiekun [AWP #2]
  • Opiekun [SURF]
  • Opiekun [MIR/CACH]
  • Opiekun [5VS5]
  • Opiekun [DR+KLASY]