Jump to content
Turniej DD2 Admini vs Gracze!! ×
[ PILNE ] SZUKAMY OSÓB NA STANOWISKO ADMIN OM#1 (CS2) !! Kliknij i złóż podanie ! ×
Przeglądasz forum jako gość, nie masz dostępu do większości funkcji! Zarejestruj się już teraz!

GŁOSOWANIE NA SERWERY

Za każdy oddany głos otrzymasz +1 do reputacji!

ODBIERZ DARMOWEGO VIP'A

Odbierz darmowego vipa na serwer ONLY MIRAGE #1 (cs2)

USŁUGI SIECIOWE

Kup unikatową rangę premium!

KONKURSY

Weź udział w konkursach z super nagrodami!

KUP VIP'A NA SERWER

Zakup usługę na ulubiony serwer!

Laptop 144hz, a monitor 240hz

KAKAROT

Recommended Posts

• Użytkownik

Witam.

Posiadam laptopa  ASUS TUF FX506H i5-11400H 16GB 512SSD RTX 3050 TI  matryca 144hz.

Ostatnio zacząłem grać sobie więcej meczy w countera i nie powiem daje mi trochę w kość mój stary monitorek 75hz. Pytanie moje jest następujące. Gdy podłączę monitor 240hz do laptopa który ma tylko 144hz odświeżania to nowy monitor nie wykorzysta swojego pełnego potencjału czy może poradzi sobie i mimo wszystko dostosuje się do lapka i da mi szybkość odświeżania 240hz? W internecie szperałem po forach i znalazłem kilka satysfakcjonujących mnie odpowiedzi. Kilka osób twierdzi, że można śmiało podłączać i sam monitor dostosuje się do laptopa bez problemu i nic go nie spowolni. Drugie grono wspomina o tym, że nie każdy sterownik graficzny może obsługiwać daną jakość i herce mogą zablokować się na tych z laptopa. Wiem, że mogę zmienić samodzielnie ilość wyświetlanych klatek w opcjach bądź za pomocą programu do rozdziałki ale chciałbym mieć pewność zanim kupie monitor warty połowę ceny lapka. Laptop nie jest jakiś ostatni więc obstawiałbym opcję z brakiem problemów, ale pewności nie mam, właśnie dlatego pytam. Jeśli ktoś jest w stanie udzielić mi jednoznacznej odpowiedzi to będę bardzo wdzięczny. 

Edited by KAKAROT

xd.gif.88fe03af5453fee8b957ea54f4242999.gif

• 1 month later...
  • Użytkownik

baner (2).png

image.png.99ec0a80bfee576449bc27cddd31c6e3.png

:poggies:

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Zapoznaj się z polityką prywatności forum Privacy Policy oraz regulaminem forum Guidelines