Użytkownik Rengar Opublikowano 30 Czerwca 2023 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2023 (edytowane) Nick z CS: Rengar Admin banujący: brak Serwer: ONLY DD2 Data zdarzenia: 29.06.2023 Steamid: STEAM_0:1:458156036 Link do bana z amxbans (https://amxbans.strefaskilla.pl): brak - zwyczajnie nie figuruję na liście zbanowanych Demko (Wersja Steam - POV, w przypadku posiadania wersji Non Steam - HLTV): brak, zresztą w tej sytuacji praktycznie nic nie pomoże Opis sytuacji: Sytuacja jest o tyle kuriozalna, że mój ban w żadnej sytuacji nie figuruje w amxbans, mimo to podczas próby połączenia się z tym serwerem mam takie logi w konsoli: Connecting to 54.38.58.82:27015... You have been banned from this server. Retrying 54.38.58.82:27015... You have been banned from this server. Retrying 54.38.58.82:27015... You have been banned from this server. Było tak, że około 21:00 jeszcze grałem i normalnie wyszedłem bez informacji o banie, a pół godziny później jest właśnie owa informacja o banie. Uprzedzając pytania, resetowałem router, nawet zrobiłem ze swojego smartfona hot spota, bez zmian. Najprawdopodniej ban poszedł przez serwer po steamid i nie poszło do amxbans, tylko zapisany w pliku tekstowym w plikach serwera odpowiedzialnym za bany. Z 2 strony widzę, że nie tylko ja borykam się z owym problemem. Tak się składa że mam pomysł na rozwiązanie owego problemu, ale wymagałoby interwencji administratora, który ma dostęp do plików serwera poprzez FTP, np. Trivora Mianowicie trzeba wyczyścić plik tekstowy odpowiedzialny za bany wewnątrz serwera. EDIT 01.07. o godz 10:52 Prawdopodobnie poleciał ban na zakres IP 5.173.x.x, ponieważ 29.06 wieczorem na ten serwer notorycznie dobijał się cziter, który jak później się dowiedziałem, ma taki sam zakres IP jaki ja mam. Prawdopodobnie ktoś odgórnie zdecydował o nakładaniu zakresu, a ja zwyczajnie oberwałem rykoszetem. No trudno, rozumiem że nie zaryzykujecie odbanowaniem czitera, żeby mnie odbanować, po prostu mam pecha. Edytowane 1 Lipca 2023 przez Rengar Odnośnik do komentarza
LAN CIECHOCINEK 2K2 Opublikowano 1 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2023 23 godziny temu, Rengar napisał: EDIT 01.07. o godz 10:52 Prawdopodobnie poleciał ban na zakres IP 5.173.x.x, ponieważ 29.06 wieczorem na ten serwer notorycznie dobijał się cziter, który jak później się dowiedziałem, ma taki sam zakres IP jaki ja mam. Prawdopodobnie ktoś odgórnie zdecydował o nakładaniu zakresu, a ja zwyczajnie oberwałem rykoszetem. No trudno, rozumiem że nie zaryzykujecie odbanowaniem czitera, żeby mnie odbanować, po prostu mam pecha. Właśnie miałem się zapytać o to. Napisz do @ Trivor na pw to Ci da dostęp na serwer. Odnośnik do komentarza
Użytkownik Rengar Opublikowano 1 Lipca 2023 Autor Użytkownik Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2023 Po krótce: 5.173.24.63 - czysty, mogę wbić 5.173.172.9 - czysty, mogę wbić 5.173.156.40 - czysty, mogę wbić Prawdopodobnie podziałał cykliczny reset serwera, więc myślę że problem rozwiązany. Najwyżej będę zakładał kolejny temat, ilekroć ta sytuacja się powtórzy. Odnośnik do komentarza
Właściciel Trivor Opublikowano 1 Lipca 2023 Właściciel Właściciel Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2023 nie ma juz tego zakresu w banach wiec powinno byc ok. Odnośnik do komentarza
Właściciel Trivor Opublikowano 1 Lipca 2023 Właściciel Właściciel Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2023 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi