Użytkownik Juliusz.C. Opublikowano 8 Listopada 2023 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2023 1. Nick: Juliusz C. 2. Czas i data zdarzenia: 22:05 07.11.2023 3. Powód bana: 1.7 Użytkownik może wysłać maksymalnie 3 wiadomości pod rząd (VIP, Premium, Donator, Ranga unikalna oraz Sponsor 4 wiadomości pod rząd). 4. Dowód w postaci screenów: Tak, poniżej. 5. Coś od siebie: Nie złamałem pkt. 1.7 - wysłałem jedną, a nie 4 wiadomości pod rząd. Także ten powód od razu winien być odrzucony. Moderator obraża użytkowników, co również jest prowokacją. Sam tym łamie 2 punkty regulaminu. Po czym dostaje odpowiedź, która nie zawiera obraźliwych słów. Ponadto nie stosuje się do regulaminu(kar) nadając mi 1 pkt. A gdzie ostrzeżenie? Według mnie zarówno warn jak i blokada na 4h są niesłuszne. Rozpatrzcie to sobie jak chcecie, ale takie zachowanie członka administracji wobec użytkowników to antyreklama sieci. A poza tym, to nie jestem autorem żadnych innych słów w stronę tej osoby. Ani na steam, ts, czy innym pw. Także coś się chyba komuś pomyliło. Pozdrawiam 1 Odnośnik do komentarza
Premium NetaO RIP Opublikowano 8 Listopada 2023 Premium Premium Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2023 Po meczu w cs'a gdzie 50% meczy napisałem ogólnie „że psy grają w cs'a. Po czym ty mnie oznaczasz i piszesz”, żebym spojrzał w lustro to zobaczę psa" Kierujesz to w moją stronę. Tylko nie wiem, po co szukasz zaczepki, prowokacji? Takie teksty zachowuj dla siebie, a nie próbujesz mnie ośmieszyć na CB. Co do warna za spam podeślę zdjęcie z dowodem jak wrócę z pracy. Miłego dnia. Tutaj dowód: Pozdrawiam Sławomir Mentzen. Odnośnik do komentarza
Użytkownik Juliusz.C. Opublikowano 8 Listopada 2023 Autor Użytkownik Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2023 (edytowane) Chyba sobie żartujesz. Ja szukam zaczepki/prowokacji? Twoim zdaniem napisanie że psy grają w csa, gdzie również ja grałem odnosi się jedynie do jakiejś grupy stworzonej w Twojej głowie? Żyjesz w jakimś wyimaginowanym świecie, gdzie wszyscy wiedzą z kim grałeś i jesteś pępkiem świata? Nikogo nie próbowałem ośmieszyć. Sam się ośmieszasz pisząc takie teksty. I tak, odpowiedziałem żebyś zobaczył w lustro. Ty też takie teksty zachowaj dla siebie, a nie próbujesz szukać zaczepki. Masz problemy emocjonalne, to rozwiązuj sobie je z kimś prywatnie, a nie wylewasz wszystko na czacie. Takie zachowanie jest śmieszne. Nie znam Cię, ale takie zachowanie bardzo szybko naprowadza mnie z kim mam do czynienia. Jak dorośniesz do bycia poważnym to będziemy mieli o czym pisać. Jak na razie zachowałeś się jak dziecko. Zabolało Cię to? To znaczy, że masz słabą psychikę i nie nadajesz się na osobę która powinna pouczać innych. Warna nałożyłeś bezpodstawnie zaraz po tym jak napisałem to, także daruj sobie. Nagle się odkleiło coś? Spójrz sobie w regulamin i zastosuj się do niego. I wymierz sobie karę na jaką zasłużyłeś według tego co jest tam napisane. 3.2 Jeśli zostałeś zablokowany na Chatboxie, dostaniesz warna werbalnego (0 punktów). Nie możesz go odrobić, w warnie jest zawarta informacją o blokadzie. 4.1 Spam kilkoma wiadomościami pod rząd - Blokada czasowa od 1 do 6h (tylko jeśli nie pomógł warn+upomnienie i dana osoba spamuje dalej) Także czekam na wyjaśnienie dlaczego nie zastosowałeś się do regulaminu, który tak dobrze przecież znasz? A tu masz jakbyś przypadkowo nie znał regulaminu karę jaką powinieneś ponieść(także czekam na samoukaranie): 4.5 Obraza użytkowników Forum - Blokada czasowa od 3h do nawet blokady permanentnej + Możliwe nałożenie blokady. 4.6 Prowokowanie użytkowników Forum - Blokada czasowa od 1h do tygodnia + Możliwe nałożenie blokady. I pkt które złamałeś: 2.2 Wszelkie sprawy prywatne/problemy rozwiązujemy na PW/Teamspeak3 lub innych komunikatorach. 2.3 Spam, wyzwiska, kłótnie, prowokacje lub nadmierne przeklinanie będzie skutkowało blokadą na Chatboxie, oraz w niektórych przypadkach karane ostrzeżeniami. Edytowane 8 Listopada 2023 przez Juliusz.C. 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik Juliusz.C. Opublikowano 8 Listopada 2023 Autor Użytkownik Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2023 26 minut temu, NetaO napisał: Po czym ty mnie oznaczasz i piszesz”, żebym spojrzał w lustro to zobaczę psa" Kierujesz to w moją stronę. Aa i nie nazwałem Cię psem, tylko napisałem że zobaczysz inne gęby. Więc nie wciskaj mi słów których nie wypowiedziałem. To Ty nazwałeś ludzi psami. Zacznij czytać ze zrozumieniem. Odnośnik do komentarza
Użytkownik Juliusz.C. Opublikowano 8 Listopada 2023 Autor Użytkownik Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2023 (edytowane) 1 godzinę temu, NetaO napisał: Po meczu w cs'a gdzie 50% meczy napisałem ogólnie „że psy grają w cs'a. Po czym ty mnie oznaczasz i piszesz”, żebym spojrzał w lustro to zobaczę psa" Kierujesz to w moją stronę. Tylko nie wiem, po co szukasz zaczepki, prowokacji? Takie teksty zachowuj dla siebie, a nie próbujesz mnie ośmieszyć na CB. Co do warna za spam podeślę zdjęcie z dowodem jak wrócę z pracy. Miłego dnia. Tutaj dowód: No i obudziłeś się po 35 godzinach akurat po tym jak dodałem komentarz do Twojej wypowiedzi? To szybki jesteś.. Poza tym to jeszcze raz upominam- stosuj się do regulaminu. Byłem nawet tak miły, że podałem tam podpunkty wyżej, żebyś nie musiał szukać.. Także dostosuj się do nich i przemyśl swoje zachowanie względem innych. Czekam więc na odpowiedź kogoś wyżej, aby wypowiedział się czy nałożenie warna(1pkt.) było słuszne. I upomniał Ciebie co do odniesienia do innych użytkowników. Niestosowanie się do regulaminu moderatora: Moderator nie może wdawać się w spory/kłótnie z innymi użytkownikami forum. Ponadto co to za warny? Znów kłania się regulamin: 4.19 Użytkownik, otrzymujący notatkę o edycji swojej wypowiedzi od moderacji, posiada 24h na poprawę posta. W przeciwnym wypadku otrzyma ostrzeżenie. To, że nie zamieszczasz odpowiedzi poniżej nie znaczy, że ja tego nie robię. Edycja za każdym razem zaburza czytelność i kolejność wypowiedzi. Tego nie widzisz? Widać jak moderator świetnie zna regulamin.. Pogratulować Edytowane 8 Listopada 2023 przez Juliusz.C. Nowe warny xD Odnośnik do komentarza
Premium NetaO RIP Opublikowano 8 Listopada 2023 Premium Premium Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2023 A więc tak nie wiem, czy to jest odwołanie, czy też skarga na moją osobę, bo trochę dział, jak i treść tego posta mija się z nazwą tematu. Odniosę się tylko do kilku kwestii, bo 3/4 tego, co napisałeś to lanie wody i bezsensowny bełkot, byle tylko coś napisać. Widzę, że zrobiło się zamieszanie po tym, jak napisałem cytuję: „psy grają w cs'a”. Oczywiście przeszkadza to tylko Tobie i jak się nie ma do czego przyczepić, to byle powód jest dobry. Podkreślę jasno nie napisałem tego do konkretnej osoby ani do żadnego użytkownika forum po prostu napisałem to po meczu w cs'a. Rozumiem, że mogłeś to odebrać personalnie, chociaż nie miałeś ku temu ani jednego małego powodu, ale dlaczego się nie spytałeś na CB o co konkretnie chodzi lub czemu mi też nie zwróciłeś uwagi? Tak jestem modem, ale też popełniam błędy, do których się potrafię przyznać, ale dla Ciebie lepiej było mnie zaczepić, rzucając tekst „Lusterko odłóż to zobaczysz inne gęby” co jest równoznaczne, z tym że nazwałeś mnie psem i proszę nie próbuj się z tego tłumaczyć, bo wyżej są zdjęcia i widać na nich co do mnie napisałeś. Tylko ciągle nie wiem, co to miało na celu ośmieszyć mnie, czy pokazać innym, jaki ty to kozak nie jesteś? Nie będę tutaj poruszał twoich wypowiedzi typu „masz problemy emocjonalne”, „masz słabą psychikę”, ponieważ uważam, że to nie ma nic wspólnego z tą sytuacją i jest po prostu słabe tak jak napisałem pusty bełkot niepoparty żadnymi sensownymi dowodami/argumentami. Otrzymałeś warna za „spam”, ponieważ wysłałeś więcej wiadomości, niż powinieneś, a jeżeli już wklejasz punkty z regulaminu, to powinieneś go znać. Piszesz, że nie zastosowałem się do regulaminu cytuję: „4,1 Spam kilkoma wiadomościami z rzędu – Blokada czasowa od 1 do 6h (tylko jeśli nie pomógł warn+upomnienie i dana osoba spamuje dalej)” Wyraźnie piszę „tylko jeśli nie pomógł warn+upomnienie” najpierw jest warn potem blokada polecam czytać ze zrozumieniem, a nie na siłę próbujesz udowodnić swoją rację. Tutaj dostałeś informację za co dostałeś blokadę na CB: „3,2, Jeśli zostałeś zablokowany na Chatboxie, dostaniesz warna werbalnego (0 punktów). Nie możesz go odrobić, w warnie jest zawarta informacją o blokadzie.”, Czyli za prowokację mnie na CB myślę, że to też już mamy wyjaśnione. Nie mogę ponieść kary, ponieważ ani nikogo nie obraziłem z forum, ani Cię nie prowokowałem to, że ty dopowiadasz sobie jakąś historię to nie znaczy, że tak było. Naucz się rozróżniać punkty w regulaminie forum misiu. Wklejasz ten punkt „4.19 Użytkownik, otrzymujący notatkę o edycji swojej wypowiedzi od moderacji, posiada 24h na poprawę posta. W przeciwnym wypadku otrzyma ostrzeżenie”. Który nawet nie dotyczy tej sytuacji. Dostałeś warna pod tym postem za spam, czyli umieszczanie komentarza pod komentarzem, mimo to, że masz opcję edytuj i nawet wcześniej dałem Ci ostrzeżenie, do którego się nie zastosowałeś, a to już nie mój problem. Każdego regulamin obowiązuje tak samo i nie jesteś wyjątkiem. Jeżeli ktoś potrafi czytać ze zrozumieniem, to edycja tematu niczego nie zaburza, a ty robisz zbędny spam, zagracając temat 20 odpowiedziami zamiast elegancko dać edycję tematu. Nie znasz regulaminu i jego punktów nie wchodź w dyskusję, bo tylko tracisz czas innych. Podsumowując: Skończcie swoje zaczepki w stronę moderacji i innych wyższych rang, bo powoli zaczynacie przeginać. Myślicie, że wszystko wam wolno, a jak już ktoś wam zwróci uwagę to wielkie pretensje i jakieś podśmiewanie się typu: „ktoś ma kija w dupie”, „słaba psychika”, „kto mu dał moda”. Naprawdę po czasie staje się to irytujące jak na siłę próbujecie kogoś ośmieszyć i pokazać, że bez żadnych konsekwencji będziecie kogoś cisnąć na CB. Odniosę się jeszcze do moich słów „psy grają w cs'a” oczywiście te słowa nie były kierowane do żadnej konkretnej osoby ani do żadnej osoby na wotum. Oczywiście próbujesz naciągnąć moje słowa, tak aby tak to wyglądało, ale cóż, każdy jest inny. Jeżeli faktycznie odebrałeś moje słowa personalnie, to przepraszam, bo tylko tyle mogę zrobić. Jeżeli są jakieś zgrzyty, problemy lub inne sytuacje, które mogą wywołać konflikt wystarczy napisać na pw z każdym da się dogadać tyczy się to zarówno użytkowników, jak i mnie. Tyle ode mnie resztę zostawiam do rozstrzygnięcia osobą wyżej. Życzę miłego dnia. 1 Pozdrawiam Sławomir Mentzen. Odnośnik do komentarza
Użytkownik Juliusz.C. Opublikowano 8 Listopada 2023 Autor Użytkownik Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2023 A widzisz, ja odebrałem to tak jak to napisałeś- "psy grają w sc'a" beż żadnych konkretnych grup. Nie wiem więc skąd zdziwienie że ktoś skomentował prosty przekaz? Nie wnikałem kto jest adresatem, bo dokładnie go nie określiłeś, a więc logicznym założeniem jest, że chodzi o całą grupę osób która gra w tę grę. Jest to odwołanie od warna oraz wyjaśnienie całej sytuacji. Personalnie nic do Ciebie nie mam, bo się nie znamy. Nie rozumiem o jakie zaczepki chodzi, bo nie jestem w temacie. Także nie pisz ogólnie, tylko personalnie do mnie. Rozumiem irytację, jeśli faktycznie robi to duża ilość osób, ale jak spojrzysz w logi(jeśli masz dostęp) to zobaczysz, że aktywny nie byłem zapewne od 2-3 lat. Odebrałem to personalnie, dlatego odpisałem również kąśliwie. To chyba normalne i też byś zareagował na obrazę w Twoją stronę. (i zareagowałeś) Dalej podtrzymuję, że warny powinny zniknąć z mojego konta. Samo ostrzeżenie werbalne by wystarczyło. A jeśli wiedziałeś że ktoś może to odebrać jako obrazę, to trzeba było usunąć wiadomość i napisać na priv. Nie byłoby tematu i niemiłego początku wymiany zdań. Miłego wieczoru. Odnośnik do komentarza
Zasłużony Krip Opublikowano 9 Listopada 2023 Zasłużony Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2023 Ban na Czatboxie jest już dawno nieaktualny i już dawno otrzymałeś UB. Ja też z powodów prywatnych nie miałem wcześniej czasu ogarnąć po prostu tego odwołania i dopiero teraz po dwóch dniach od rozpoczęcia tematu tak na prawdę go dopiero czytam w całości. Jeżeli dalej masz jakieś zażalenia zapraszam do pisania nowego tematu w odpowiednim dziale z odpowiednimi dowodami. Jak dla mnie śmieszną sytuacją jest robić tyle zamieszania o bloka na 4H jak pierwszy wpis moderatora który przeczytałem wyżej sugeruję już to, że na tą blokadę po prostu zasłużyłeś Już sam ten fakt, że w temacie nie potrafisz użyć takiej opcji jak edycja posta tylko bezsensownie robisz zbędny spam 3x z rzędu co świadczy tylko o tym, że po prostu nie znasz tutejszego regulaminu i nie wiesz jak się zachować nawet w swoim temacie. Tutaj tak samo x4 wpis na Czatboxie = i jak takiej osobie nie wlepić bloka/warna?. Oczywiście nie uprzedzam faktów, bo tak jak napisałem wyżej twój temat uznaję po prostu za "ODWOŁANIE SB", a nie "SKARGĘ" na moderatora. Jeżeli dalej masz jakieś wątpliwości zapraszam do działu który podam ci niżej: Cytat https://strefaskilla.pl/forum/8-skargi/ Temat uznaję za wyczerpany i mam nadzieję, że po krótce wyjaśniłem wszystko 1 Odnośnik do komentarza
Zasłużony Krip Opublikowano 9 Listopada 2023 Zasłużony Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2023 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi