Użytkownik Juliusz.C. Opublikowano 11 Listopada 2023 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2023 Twój nick: @ Juliusz.C. Nick oskarżonego: @ NetaO Powód skargi: "prowokacje, wyzwiska, brak kultury" - tak jak w skardze oskarżonego. Opis sytuacji: A więc tak.. Zastanawiałem się czy pisać cokolwiek o zaistniałej sytuacji, ale skoro publicznie nie zostało to ogarnięte z Jego strony(powinien przeprosić wszystkich użytkowników za to co napisał), to nie mam wyjścia. Ponadto uważa że to ja "wylewam jakieś płacze na steam a później zaczynam dogryzać"- tak to ujął, nie mając żadnych dowodów. Nie sprostował popełnionych wyjasnień, mimo że nigdy nie pisałem do Niego nigdzie. Ja dostałem blokadę za napisanie by spojrzał w lustro, a On nie widzi w swoim zachowaniu nic złego. Punktów regulaminu które złamał nie będę przedstawiał, bo administracja która to rozpatrzy doskonale je zna. Tak nie powinna zachowywać się osoba pełniąca funkcję moderatora. Zacytuję więc Jego skargę (ZMIENIAJĄC TYLKO JEDNO SŁOWO) na pewną osobę, bo treść pasuje do Jego zachowania: "Chłopak wchodzi na forum i szuka zaczepki na czacie nawet jeśli nikt z nim nie piszę znajdzie okazję żeby się do kogoś przyjebać. Posiada on MODERATORA i w pewnym stopniu reprezentuje on forum jak i serwer i raczej takim zachowaniem nie zachęca ludzi do przebywania na serwerze czy forum. Ktoś powinien go naprostować i trochę przyciąć język bo rozumiem drobne przepychanki słowne itp ale on dosłownie wyzywa ludzi jak leci i jak chcę co jest już przesadą." Data i godzina zdarzenia: 7.11.2023 21:41 Miejsce zdarzenia: forum "(czat sb)" Dowody: Coś od siebie: "Proszę o degradację jak i blok na czacie do momentu aż chłopak nie ochłonie." - tu również cytat z Jego skargi, ale skoro żądał za takie zachowanie takiej kary dla kogoś innego, to czemu nie żądać tego samego od niego. 3 2 1 Odnośnik do komentarza
Premium NetaO RIP Opublikowano 11 Listopada 2023 Premium Premium Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2023 Widzę, że cyrk z twojej strony trwa w najlepsze. Nikogo nie obraziłem ani nie obrażałem już tłumaczyłem Ci to w odwołaniu, ale nie chce mi się tego pisać drugi raz, więc wkleję to, co napisałem wcześniej: cytuję „Widzę, że zrobiło się zamieszanie po tym, jak napisałem cytuję: „psy grają w cs'a”. Oczywiście przeszkadza to tylko Tobie i jak się nie ma do czego przyczepić, to byle powód jest dobry. Podkreślę jasno nie napisałem tego do konkretnej osoby ani do żadnego użytkownika forum po prostu napisałem to po meczu w cs'a. Rozumiem, że mogłeś to odebrać personalnie, chociaż nie miałeś ku temu ani jednego małego powodu, ale dlaczego się nie spytałeś na CB o co konkretnie chodzi lub czemu mi też nie zwróciłeś uwagi? Tak jestem modem, ale też popełniam błędy, do których się potrafię przyznać, ale dla Ciebie lepiej było mnie zaczepić, rzucając tekst „Lusterko odłóż to zobaczysz inne gęby” co jest równoznaczne, z tym że nazwałeś mnie psem i proszę nie próbuj się z tego tłumaczyć, bo wyżej są zdjęcia i widać na nich co do mnie napisałeś. Tylko ciągle nie wiem, co to miało na celu ośmieszyć mnie, czy pokazać innym, jaki ty to kozak nie jesteś?”. Kolejny mój cytat: „Odniosę się jeszcze do moich słów „psy grają w cs'a” oczywiście te słowa nie były kierowane do żadnej konkretnej osoby ani do żadnej osoby na forum. Oczywiście próbujesz naciągnąć moje słowa, tak aby tak to wyglądało, ale cóż, każdy jest inny. Jeżeli faktycznie odebrałeś moje słowa personalnie, to przepraszam, bo tylko tyle mogę zrobić.”. Kolejna rzecz pod twoim odwołaniem od blokady na CB na końcu zostałeś przeproszony, więc nie wiem, czego jeszcze oczekujesz. Nie będę przepraszał wszystkich, dlatego że ty tak chcesz. Tylko ty miałeś z tym zdaniem problem i na siłę próbujesz dalej wiercić i szukasz czegoś co mnie obciąży. Nigdzie nie napisałem, że płaczesz na steam, ani też Cię nie oznaczałem, bo to zdanie nie było nawet kierowane do Ciebie. Znowu próbujesz mi na siłę coś przypisać, nie mając ani jednego dowodu. Widzę, że masz bardzo wybujałe EGO i myślisz, że wszystko, co pisze jest kierowane do Ciebie. Dlatego nie muszę nic prostować, bo przypisujesz mi coś, czego nie zrobiłem. Żenujące… Dostałeś blokadę za nazwanie mnie psem wystarczy tylko czytać ze zrozumieniem. Skierowałeś to bezpośrednio do mnie, oznaczając mnie, więc zrobiłeś to celowo. Nie ucz mnie jak powinienem się zachowywać, gdy sam tego nie potrafisz zrobić. Na koniec dodam. Nie próbuj manipulować faktami, bo i tak to Ci się nie uda na każdy twój zarzut odpowiadam argumentem, który finalnie Cię tylko ośmiesza. Próbujesz mi przypisać słowa i rzeczy których nie zrobiłem, przy czym nie masz żadnych dowodów. Tak jak wcześniej pisałem jest to tylko puste pisanie z twojej strony niepoparte niczym tylko twoimi wywodami, naciągniętymi historiami, dopowiadaniem sobie czegoś tak abyś ty miał rację. Naprawdę nie chce mi się już czytać tego, co piszesz, bo każde twoje zdanie brzmi tak samo, czyli dużo bełkotu, a zero konkretów. Pozdrawiam Sławomir Mentzen. Odnośnik do komentarza
Użytkownik Juliusz.C. Opublikowano 11 Listopada 2023 Autor Użytkownik Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2023 19 minut temu, NetaO napisał: Kolejny mój cytat: „Odniosę się jeszcze do moich słów „psy grają w cs'a” oczywiście te słowa nie były kierowane do żadnej konkretnej osoby ani do żadnej osoby na forum. Oczywiście próbujesz naciągnąć moje słowa, tak aby tak to wyglądało, ale cóż, każdy jest inny. Jeżeli faktycznie odebrałeś moje słowa personalnie, to przepraszam, bo tylko tyle mogę zrobić.”. Do kogo więc kierowane były te słowa? Skoro nie określiłeś dokładnego adresata, to słowa były kierowane do wszystkich którzy grają w tę grę. To teraz sobie pomyśl ile osób z tego forum gra w CS? Wszyscy są psami, czy tylko wybrani przez Ciebie? Po co więc napisałeś to tu, a nie podczas swojej gry? Do kogo miało to dotrzeć? To Taki Twój "bełkot", czy jak to wyjaśnisz? Według Ciebie tak zachowują się osoby opanowane? xD 21 minut temu, NetaO napisał: Kolejna rzecz pod twoim odwołaniem od blokady na CB na końcu zostałeś przeproszony, więc nie wiem, czego jeszcze oczekujesz. Nie będę przepraszał wszystkich, dlatego że ty tak chcesz. Tylko ty miałeś z tym zdaniem problem i na siłę próbujesz dalej wiercić i szukasz czegoś co mnie obciąży. Nie wiesz kto miał z tym problem, bo nie pytałeś. Takie zakładanie jest błędne.. przeprowadziłeś jakieś badanie na ten temat, czy tym razem brak dowodów? - To tak apropo argumentów, które tak cię kłują w oczy Obrazić potrafiłeś wszystkich, a już sprostować tam do kogo to było adresowane według Ciebie nie? I nieważne kto ma z tym problem, nie powinieneś wcale wylewać swoich żali z innej gry w taki sposób. Pomyśl trochę jak mógłby poczuć się ktoś kto pierwszy raz wchodzi na forum i na samym początku czyta takie coś od moderatora. Jak myślisz, jakie jest jego pierwsze przemyślenie/odczucie? 25 minut temu, NetaO napisał: Nigdzie nie napisałem, że płaczesz na steam, ani też Cię nie oznaczałem, bo to zdanie nie było nawet kierowane do Ciebie. Znowu próbujesz mi na siłę coś przypisać, nie mając ani jednego dowodu. Widzę, że masz bardzo wybujałe EGO i myślisz, że wszystko, co pisze jest kierowane do Ciebie. Dlatego nie muszę nic prostować, bo przypisujesz mi coś, czego nie zrobiłem. Żenujące… Fakt, nie oznaczyłeś mnie, ale jasno po mojej odpowiedzi napisałeś tak jak jest wyżej- "..a trzeci ostatnio na steam jakieś płaczę wylewał i teraz na forum próbuje dogryzać" Nikt wcześniej nie pisał do Ciebie z uszczypliwościami, więc te zdanie było kierowane do mojej osoby. Nie próbuj więc manipulować. 29 minut temu, NetaO napisał: Nie ucz mnie jak powinienem się zachowywać, gdy sam tego nie potrafisz zrobić. Nie jestem niczyim nauczycielem. Mam inne wykształcenie. A uwagi odnośnie tego że nie potrafię się zachować nie powinny mieć tu miejsca. Nie znasz mnie, a próbujesz oceniać. Mogłeś jak każdy normalny człowiek wyjaśnić to na PW, skoro widziałeś że Twoje słowa zostały tak odebrane. Byłem wtedy i tu i na TS, zresztą też później byłeś.. Jednak zamiast porozmawiać i wyjaśnić próbujesz zgrywać panicza. A co do ośmieszania, to sam próbujesz ośmieszyć mnie. Sam jeszcze rok temu pisałeś skargę na kogoś za taki czyn, a gdy jesteś po drugiej stronie- próbujesz manipulować słowami. Moje EGO jest w porządku, nie ruszają mnie te teksty z podstawówki i nie ruszały. A zarówno odwołanie jak i skargę pisze tylko po to, żebyś Ty się czegoś nauczył- normalnego podejścia do zwykłych ludzi. Nie zależy mi na tym, byś został zdegradowany, lecz abyś na drugi raz pomyślał zanim coś napiszesz. A nie wywalasz swoje prywatne sprawy na forum(bo takie były skoro nie były adresowane podobno do nikogo z forum). Uwagi na temat EGO, pouczania, czy próby ośmieszania mnie zachowaj dla siebie. Ja się tym nie przejmuję, nie mam 5 lat xD Ale jak widać Ciebie bardzo dotyka jak ktoś pisze coś niezbyt miłego w Twoim kierunku. Popracuj nad emocjami, bo żyłka pęknie.. To Ty jesteś moderatorem, nie ja. A więc od Ciebie powinno wymagać się opanowania, wyjaśniania i stosownego zachowania. Regulaminu powinni trzymać się wszyscy, nie tylko zwykli użytkownicy. Skoro sam postanawiasz kogoś ukarać, to tym bardziej powinieneś przywiązywać wagę do przestrzegania regulaminu. Nie zrobiłeś tego i dlatego właśnie jest ten temat. Pozdrawiam, trzymaj się cieplutko Odnośnik do komentarza
Premium NetaO RIP Opublikowano 11 Listopada 2023 Premium Premium Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2023 19 minut temu, Juliusz.C. napisał: Do kogo więc kierowane były te słowa? Skoro nie określiłeś dokładnego adresata, to słowa były kierowane do wszystkich którzy grają w tę grę. To teraz sobie pomyśl ile osób z tego forum gra w CS? Wszyscy są psami, czy tylko wybrani przez Ciebie? Po co więc napisałeś to tu, a nie podczas swojej gry? Do kogo miało to dotrzeć? To Taki Twój "bełkot", czy jak to wyjaśnisz? Według Ciebie tak zachowują się osoby opanowane? xD Były skierowane do randomów, z którymi wtedy grałem nie czułem potrzeby, żeby to precyzować po prostu rzuciłem randomowe zdanie, który jak widzę bardzo Cię boli. Gdyby miało być, to do użytkowników forum lub konkretnej osoby to inaczej bym to sformułował. Wystarczy logicznie pomyśleć. Po co miałem wyzywać ludzi na forum? Co by mi to dało? Oczywiście nic, dlatego nie dopisuj swojej teorii. 26 minut temu, Juliusz.C. napisał: Nie wiesz kto miał z tym problem, bo nie pytałeś. Takie zakładanie jest błędne.. przeprowadziłeś jakieś badanie na ten temat, czy tym razem brak dowodów? - To tak apropo argumentów, które tak cię kłują w oczy Obrazić potrafiłeś wszystkich, a już sprostować tam do kogo to było adresowane według Ciebie nie? I nieważne kto ma z tym problem, nie powinieneś wcale wylewać swoich żali z innej gry w taki sposób. Pomyśl trochę jak mógłby poczuć się ktoś kto pierwszy raz wchodzi na forum i na samym początku czyta takie coś od moderatora. Jak myślisz, jakie jest jego pierwsze przemyślenie/odczucie? Na pewno ty wiesz, kto miał z tym problem, bo przeprowadziłeś ankietę i czujesz się upoważniony to przemawiania w imieniu wszystkich śmieszne. Nie potrzebuję do tego dowodów, bo mam oczy i widzę co się dzieje. Jeszcze raz podkreślę nikogo nie obraziłem z forum ani jednego użytkownika to jest tylko twoja nadinterpretacja, dzięki której chcesz mi zaszkodzić. Podejrzewam, że nowa osoba, która by to przeczytała użyła by na tyle logicznego myślenia, żeby nie miała z tym najmniejszego problemu. 32 minuty temu, Juliusz.C. napisał: Fakt, nie oznaczyłeś mnie, ale jasno po mojej odpowiedzi napisałeś tak jak jest wyżej- "..a trzeci ostatnio na steam jakieś płaczę wylewał i teraz na forum próbuje dogryzać" Nikt wcześniej nie pisał do Ciebie z uszczypliwościami, więc te zdanie było kierowane do mojej osoby. Nie próbuj więc manipulować. Tutaj Cię teraz wyjaśniam jak chcę. Było to kierowane do @ LAN CIECHOCINEK 2K2 , który może to potwierdzić, wypowiadając się tu, bo na steam już mi to potwierdził dowód niżej: Zrobiło się trochę głupio, czy nadal nie? Zarzucasz mi manipulację i kłamstwo nie mając żadnych dowodów w sumie robisz to cały czas, a ja Ci szybko pokazuję, jak wygląda prawda, popierając to dowodami. Czekam na przeprosiny, chyba że nagle twoje zasady się zmieniły. 40 minut temu, Juliusz.C. napisał: Nie jestem niczyim nauczycielem. Mam inne wykształcenie. A uwagi odnośnie tego że nie potrafię się zachować nie powinny mieć tu miejsca. Nie znasz mnie, a próbujesz oceniać. Mogłeś jak każdy normalny człowiek wyjaśnić to na PW, skoro widziałeś że Twoje słowa zostały tak odebrane. Byłem wtedy i tu i na TS, zresztą też później byłeś.. Jednak zamiast porozmawiać i wyjaśnić próbujesz zgrywać panicza. A co do ośmieszania, to sam próbujesz ośmieszyć mnie. Sam jeszcze rok temu pisałeś skargę na kogoś za taki czyn, a gdy jesteś po drugiej stronie- próbujesz manipulować słowami. Moje EGO jest w porządku, nie ruszają mnie te teksty z podstawówki i nie ruszały. A zarówno odwołanie jak i skargę pisze tylko po to, żebyś Ty się czegoś nauczył- normalnego podejścia do zwykłych ludzi. Nie zależy mi na tym, byś został zdegradowany, lecz abyś na drugi raz pomyślał zanim coś napiszesz. A nie wywalasz swoje prywatne sprawy na forum(bo takie były skoro nie były adresowane podobno do nikogo z forum). Uwagi na temat EGO, pouczania, czy próby ośmieszania mnie zachowaj dla siebie. Ja się tym nie przejmuję, nie mam 5 lat xD Ale jak widać Ciebie bardzo dotyka jak ktoś pisze coś niezbyt miłego w Twoim kierunku. Popracuj nad emocjami, bo żyłka pęknie.. To Ty jesteś moderatorem, nie ja. A więc od Ciebie powinno wymagać się opanowania, wyjaśniania i stosownego zachowania. Regulaminu powinni trzymać się wszyscy, nie tylko zwykli użytkownicy. Skoro sam postanawiasz kogoś ukarać, to tym bardziej powinieneś przywiązywać wagę do przestrzegania regulaminu. Nie zrobiłeś tego i dlatego właśnie jest ten temat. Czyli uwagi na twój temat powinienem zachować dla siebie, ale ty już na spokojnie możesz pisać na mój temat co tylko chcesz? Czysta hipokryzja. Zarzucasz mi wręcz, że nie potrafię się zachować, ale jak już ja Tobie o tym zwrócę uwagę, to jest źle? Przeczytaj to, co napisałeś i zobacz, czy to ma jakikolwiek sens. Piszesz coś, że Cię oceniam, mimo że Cię nie znam tak? Czy to przypadkiem nie ty ostatnio napisałeś cytuję: „mam problemy emocjonalne,” mam słabą psychikę „,” boli mnie to, co piszesz", aż śmiać mi się chcesz piszesz, że nie powinienem kogoś oceniać, bo Cię nie znam, a sam to robisz i na dodatek jeszcze to stwierdzasz, jakbyś mnie doskonale znał powtórzę jesteś jednym wielkim hipokrytą. Nie próbuję Cię ośmieszyć tylko odbijam twoje kłamstwa argumentami i po prostu się bronie, do czego mnie zmuszasz. Nie wiem, co było rok temu aż tak nie żyję forum. Nauczyć to ty się musisz kultury do innych, pokory i czytania ze zrozumieniem i wszystkim będzie żyło się lepiej. Jestem zwykłym gościem, który nie szuka konfliktu, ale jak ktoś na siłę próbuje mi coś wmówić i kłamię na mój temat, to sorry nie będę siedział cicho. Nie wylewam również swoich prywatnych sprawa na forum, bo mecz w cs'a nie jest czymś prywatnym. XD Mam zachować uwagi dla siebie, ale jak ty coś piszesz niemiłego w moim kierunku, to to jest okej dobrze rozumiem? Widzisz chłopie, jakim jesteś hipokrytą. Wydaje się Tobie, że możesz pouczać wszystkich, pisać o czyichś emocjach, kłamać na temat innych, ale tak to nie działa z każdym twoim zarzutem spotka się odpowiedź z mojej strony, bo nie pozwolę, żeby ktoś na mnie pluł. Jak widać, trochę się przejmujesz, zaczynając od tego mojego nieszczęśliwego zdania co napisałem na CB do tego, że napisałeś odwołanie i skargę, więc gdzieś to w Tobie siedzi, a wystarczyło napisać na pw wszystko bym wyjaśnił. Wracając co próby ośmieszania Cię nadal jest to twoja nadinterpretacja, ale widzę, że często Ci się to zdarza. Trzymam się regulaminu, a ty go już kilkukrotnie złamałeś za co też zostałeś ukarany i nadal coś próbujesz ugrać. Dokładnie jestem moderatorem, a ty użytkownikiem i jeżeli chodzi o ogólne zasady na forum jesteśmy na tym samym poziomie, a ty w pewnym momencie chciałeś chyba być poziom wyżej, na co nie pozwolę. Przestrzegam regulaminu, a ty nie potrafisz mi podać ani jednego punktu, który złamałem. Dlaczego? Bo nie masz ani jednego dowodu tylko puste słowa. Męczy mnie już powoli ta dyskusja, bo widzę, że nic do Ciebie nie dociera. Czekam na rozwiązanie sytuacji przez wyższych i nie pozdrawiam. 1 Pozdrawiam Sławomir Mentzen. Odnośnik do komentarza
Zasłużony Krip Opublikowano 13 Listopada 2023 Zasłużony Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2023 Zadam ci teraz jedno pytanie, mianowice = znacie się jakoś prywatnie bądź macie ze sobą jakiś bliższy kontakt (bez skojarzeń), bo wydaję mi się, że skoro pojawiła się takowa skarga, to raczej w to wątpię. Było, to już wielokrotnie tutaj na forum pisane, że możecie na Czatboxie: Przeklinać Obrażać (oczywiście w żartach i wszystko ma być tutaj robione z umiarem i nie przeginać po prostu pały jak chodzi o tę kwestie) Pisać dowolnie o byle czym i byle z kim, bo nikt wam tego nie zabronii, ale jak ktoś sobie czegoś nie życzy co zostało napisane publicznie, to ma prawo czuć się urażony/obrażony. A jako, że @ NetaO ma po prostu Moderatora, to mógł ci bezpośrednio dać bloka/warna, a nie musiał się bawić w pisanie do kogoś aby to zrobił. Cytat Były skierowane do randomów, z którymi wtedy grałem nie czułem potrzeby, żeby to precyzować po prostu rzuciłem randomowe zdanie, który jak widzę bardzo Cię boli. Gdyby miało być, to do użytkowników forum lub konkretnej osoby to inaczej bym to sformułował. Wystarczy logicznie pomyśleć. Po co miałem wyzywać ludzi na forum? Co by mi to dało? Oczywiście nic, dlatego nie dopisuj swojej teorii. Na co ty odpisałeś mu, żeby odłożył lusterko - Zdanie skierowane bezpośrednio w jego osobę, więc się nie dziw, że tak cię potem potraktował. Jak finalnie widać od początku po prostu nie wyczułeś tego żartu = jakbyś do mnie tak napisał, a się nie znamy, to tak samo od strzała wpieprzyłbym ci bloka, bo osobiście odebrałbym to jako obrazę/głupi żart który mnie po prostu nie rozśmieszył Wiadomo każdy ma swoje humory też - można mieć gorszy dzień po prostu jak to się mówi i tyle, ale ta sytuacja jak widać pokazuje, że jednak trzeba mieć jakieś "wyczucie" jak chodzi o strzelanie żartami. Moja rada? = omijajcie się szerokim łukiem, a ominiemy niepotrzebne spiny/skargi Blok był słuszny (bo to od niego wszystko jak widać się zaczęło) co wyjaśniłem w moim poście wyżej, a dodatkowo nie widzę tutaj żadnego przekroczenia uprawnień/obraz kogokolwiek przez moderatora. Odnośnik do komentarza
Zasłużony Krip Opublikowano 13 Listopada 2023 Zasłużony Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2023 1 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi