Zasłużony Hana_Montana Opublikowano 17 Listopada 2023 Zasłużony Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2023 Pytający --> @ Hana_Montana Odpowiadający --> @ Przyjaciel <3 Witam, naszego redaktora i typera! Fajnie, że zgłosiłeś się do wywiadu. Na samym początku przedstaw się nam i opowiedz coś o Sobie, gdzie mieszkasz co lubisz robić. Witam także i z góry dziękuję za przeprowadzenie tego wywiadu ze mną. Mam na imię Kamil, lat 23. Pochodzę z małego miasteczka w woj. łódzkim jakim jest Radomsko. Na co dzień pracuję w zawodzie mechanik, a co za tym idzie zajmuje się naprawą samochodów. Jest to rzecz, w której dosyć dobrze się sprawdzam. Bardzo lubię tę robotę, lubię także spacerować, wyjść na miasto ze znajomymi, pykać w CS 1.6 od jakiegoś czasu, konkretnie to na DD2 można mnie spotkać. Czy praca w zawodzie mechanika sprawia Ci przyjemność, czy zastanawiałeś się kiedyś nad zmianą ścieżki zawodowej, a jak tak to na jaką? No tak ogólnie mówiąc, praca sprawiała mi przyjemność, po czasie już sporo mniejszą ze względu na częste powtarzanie się tych samych czynności. Natomiast, jeżeli chodzi o ścieżkę zawodową to jedynie co mi kiedyś chodziło po głowie to informatyka, programowanie aczkolwiek zostałem przy tym co jest teraz. Zobaczymy co przyniesie nam przyszłość . Dlaczego akurat programowanie? Czy posiadasz zaawansowane umiejętności programistyczne lub zajmujesz się jakimiś zaawansowanymi projektami związanymi z programowaniem? No nie do końca, potrafię jakieś bardziej podstawowe rzeczy i nie zajmuje się projektami ani niczym takim krótko mówiąc. Chodzi tutaj o mój czas spędzany przed komputerem, ponieważ lubię też czasem poszperać, pograć, popróbować czegoś nowego, stąd taki pomysł. Myślę, że w tym też bym potrafił się jakoś odnaleźć. Jaką szkołę ukończyłeś zawodową, technikum, liceum i jaki profil związanym z mechaniką, czy może inny? A to już inna bajka haha. Zaczęło się od technikum na profilu Technik technologii drewna, gdzie ostatecznie zmieniłem ten profil na stolarza, czyli praktycznie ten sam. Przeniosłem się i uznałem, że wolę mieć praktyki załatwione u pracodawcy za jakieś tam grosze, bo grosze oraz chciałem mieć praktyki 2 dni i 3 dni szkoły, gdzie w technikum były tylko jeden dzień i to w szkole, gdzie tak naprawdę mało się nauczysz. Jak widać ostatecznie zostałem mechanikiem, czyż to nie szalone . Jesteś po prostu człowiekiem wielu talentów programowanie, mechanika... Powiedz mi, czy masz rodzeństwo lub dziewczynę? Czy jestem człowiekiem wielu talentów to bym się kłócił akurat haha. Mam młodszą, 16-letnią siostrę, zajęty także jestem Jako mechanik, na pewno masz jakieś auto, którym się poruszasz, prawda? Oczywiście, że tak. Mechanik bez samochodu to nie mechanik haha. Nie ma się czym chwalić, jeżdżę sobie opelkiem astrą V. Opel Astra to już prawdziwy dziadek samochodów haha. Jako mechanik na pewno są rzeczy w pracy, które mniej lubisz wykonywać, na przykład wymiana tłumika czy coś podobnego? Może i takie są, ja tam nie narzekam jakoś bardzo. Bardziej mnie denerwują niektórzy klienci, którzy próbują naciągać, bądź próbują kupować jakieś gotowe części lub podpowiadać jak co zrobić czy wymienić XD. Która akcja najbardziej rozśmieszyła cię? Możesz o niej opowiedzieć? Hmmm, niech ja pomyślę. Nie przypomnę sobie teraz czegoś na szybko, ale przytoczę jeden tekst śmieszny z rozmowy z klientem. Polegało to na tym, że rozmawiałem normalnie z klientem na temat gwarancji i ten się zaśmiał do mnie, cytuję "No ta, przecież gwarancja jest do bramy i się już nie znamy" haha. Dobre, dobre. Wielu ludzi zastanawia się, jak rozpoznać dobrego mechanika. Pomożesz nam rozwikłać tę zagadkę? Myślę, że dobrego mechanika rozpoznasz po jego gadce czy też w jakimś stopniu pewności siebie w tym co mówi. Jeśli komuś totalnie "zielonemu" w tej branży wyjaśni co i jak krok po kroku, odpowie na pytania, ma do tego chęci to też sądzę, że tak rozpozna takiego dobrego mechanika. Dziękuję za udzielenie odpowiedzi. Ta opinia na pewno będzie pomocna dla wielu osób. Jak zazwyczaj radzisz sobie, gdy napotykasz trudności lub problemy w pracy? Nie ma za co, polecam się na przyszłość . Staram się podchodzić do tego na luzie, ponieważ z doświadczenia wiem, iż stres psuje wszystko i człowiek czasem w ogóle nie myśli. Szukam racjonalnego wyjścia, a co do samej pracy w sobie, na różne sposoby próbuje zrobić coś jak najlepiej. Wspaniałe podejście! Większość ludzi od razu się poddaje, gdy coś nie wychodzi, ale Ty jesteś przeciwieństwem tego podejścia. Teraz zmieńmy temat co skłoniło Cię do zainteresowania się rolą redaktora i typera oraz jak oceniasz swoją pracę do tej pory? Też kiedyś miałem takie podejście, nie poddawajcie się nigdy, walczcie dopóki nie osiągniecie zamierzonego efektu/celu. Na ogół nie jestem jakaś bardzo kreatywną osobą, ale chciałem spróbować czegoś nowego, podjąć jakieś wyzywanie, mimo że redaktorem nie byłem. Uznałem, iż moja ortografia/interpunkcja jest na wystarczającym poziomie by się spróbować. Miałem straszne chęci i zapał sprawdzić się na tak kreatywnej randze. Ranga typer przyszła mi do głowy już kiedyś, gdyż interesuje się różnymi sportami i fajnie jest zajmować się takimi tematami. Swoją pracy nie oceniam jakoś wysoko, bo mógłbym czasem zrobić coś dużo lepiej, ale chyba jest git. Interesujesz się sportami? Powiedz nam jakimi. Od małolata w bani głównie piłka nożna. Zajawka na piłkę jest do tej pory, raz na jakiś czas zbieram się z innymi zagrać na orliku/hali, meczów też sporo oglądam. Ale tak pobocznie to lubię sobie obejrzeć skoki, formułę 1, siatkę, skoki narciarskie czy nawet żużel. Jak oceniasz ostatnią formę Polaków w piłkę nożną, a jak w siatkówkę? Forma Polaków w piłkę nożną? Nie będę się szczypał w język, ale tej formy nie ma. Spójrzmy na eliminacje, no comment. W siatkówce już mamy się czym chwalić i to bardzo. Wysokie miejsca w mś, me, także i złota ;). Trzeba być dumnym z tego co reprezentuje Polska w tym sporcie. Gdybyś miał dokonać wyboru najlepszego piłkarza i siatkarza w reprezentacji Polski, na kogo, by padł Twój wybór i jaki jest powód takiego wyboru? Szczerze, gdy mówimy o piłce nożnej pierwszą moją myślą jest Robert Lewandowski. Może to nie będzie popularna opinia, miał kontuzje, słabszy okres, ale jak dla mnie zawsze był i będzie filarem zespołu, napastnikiem klasy światowej, liderem na boisku i wzorem do naśladowania dla młodych. Siatkarze to mam dwóch Bartosza Kurka oraz Michała Kubiaka. Oboje świetni, jeden z najlepszych atakujących na świecie, zaś drugi to najlepszy kapitan w repce, którego mogłem oglądać, wielokrotnie nagradzany. Choć nie interesuję się zbytnio siatkówką, to moją uwagę bardzo przykuwa siatkarz Wilfredo León. Ceremonia wręczenia Złotej Piłki 2023 odbyła się 30 października, a zdobył ją Leo Messi. Jak skomentujesz tę sytuację uważasz, że był to zasłużony wybór, czy uważasz, że jakiś inny piłkarz bardziej na nią zasługiwał? Wilfredo top, niezaprzeczalnie. Tak prosto z serca to ten plebiscyt to totalne jaja już od dłuższego czasu, dam tu przykład wygranej nagrody przez bramkarza Argentyny Martineza. Ogólnie całkowicie średni bramkarz, wygrał mś i dostał te nagrodę, gdzie były dużo lepsze osoby do wybory i bardziej zasłużone. To przecież nie jest nagroda za mś, tylko za całokształt piłkarza/bramkarza. Messi, był kluczowym graczem w reprezentacji Argentyny, ciągnął ją za sobą. Wygrali mistrzostwa świata, marzenie każdej reprezentanci. Czy wygrał słusznie, można powiedzieć że tak, można i nie. Czołowym graczem w tym roku był także Haaland, który wygrał ligę mistrzostw oraz premier league. Wygrał nagrodę Gerda Mullera za najwięcej strzelonych bramek, jego najlepszy sezon w życiu. Moim skromnym zdaniem, mimo że jestem fanem Messiego to jednak Haaland też by mógł wygrać tą złotą piłkę. Ten plebiscyt nie powinien być brany na poważnie i tyle w tym temacie mam do powiedzenia. Wróćmy teraz do Twojej roli jako redaktora i typera. Współpracujesz z kolegami, którzy również wykonują te same obowiązki co Ty. Teraz musisz ocenić ich poziom pracy, zaczynając od najwybitniejszego a kończąc na najmniej wybitnym, i przedstawić sensowne argumenty. Jesteś gotowy? Jestem, kurcze nie lubię oceniać innych. Cała redaktorka leci ze swoją pracą dobrze, każdy z nas ma swój zajebisty tydzień lub gorszy, więc ciężko mi przez to ocenić. Na pewno bardzo przypadały mi do gustu pracę Pumki i ma u mnie bardzo dobre zdanie na temat jego pracy i też poniekąd, nie licząc ciebie stawiam go bardzo wysoko. Tak jak mówię, ja doceniam tutaj każdego i nie potrafię ustalić kto jest lepszy, a kto nie. Co do typerki offline/tomori, kawał roboty robią, tyle wystarczy ;). Każdy ma nieraz tak zajebisty tydzień, a nieraz nie. Nie ma nikogo takiego kto, by "zaniżał poziom" na tych rangach czy bardziej odstawał od drugiego. Ostatnio Twoje podanie na admina dd2 zostało przyjęte jakie masz plany na dalszą "karierę" na forum? Póki co jestem bardzo szczęśliwy pracując w redaktorce i typerce, mam pewne pomysły jeszcze na tych rangach, na tym się skupiam. Dodatkowo dostałem się na admina, gdzie tak właśnie zaczynałem, więc jestem jeszcze bardziej zadowolony z powrotu na stare śmieci. Na ten moment nie mam dalszych planów na tę "karierę", zostaje przy tym co mam. Skoro już rozmawiamy o forum i twoich rangach, opowiedz mi jako redaktor, jakie serie najbardziej lubisz tworzyć, a które mniej? Serie redaktorskie, które najbardziej lubię tworzyć to quizy, ciekawostki/fakty tygodnia czy nawet jakieś fajne pytania dnia. Nie mam takich co jakoś bardzo nie lubię, ale uważam, że te zagadki są takie 50/50. Trochę zapychacz taki w mojej opinii. A co sądzisz o typerce? Co jest bardziej rozwinięte redakcja czy typerka? Typerka jest bardzo fajnym działem, ludzie interesujący się sportami mogą sobie fajnie potypować. Poza tym Ci, którzy nawet się tym nie interesują, mogą próbować w tym swoich sił, gdyż łatwo zdobyć punkty i wymieniać je na ciekawe nagrody. Redaktorka jest dużo bardziej rozwiniętym działem i ciekawszym dla wielu osób, ponieważ są tam poruszane bardzo ciekawe tematy życiowe i nie tylko. Też podzielam to zdanie i mam nadzieję, że inni użytkownicy również to dostrzegają. Miejmy nadzieję, że moja niemal półtoraroczna praca nie pójdzie na marne i że redakcja zawsze utrzyma wysoki standard. Ogłoszono nowego typera naczelnego. Jak to skomentujesz? Jasne, redaktorka jest na wysokim poziomie i praca na pewno nie pójdzie na marne :). Myślę, że nasz nowy typer naczelny, czyt. tomori dostał zasłużony awans. Jest już spory czas na tej randze, wkłada multum pracy w ten dział i jest bardzo ogarniętą osoba, w skrócie zapracował sobie na ten awans. Życzę powodzenia i gratuluję. Zakończmy już rozmowę o forum i opowiedz mi coś więcej o sobie. Jakie gry komputerowe lubisz grać? A może masz ulubioną muzykę, którą chętnie słuchasz? Co tam o mnie można powiedzieć, skromny chłopak jestem haha. Moją miłością zawsze był CS, lecz w przeszłości grałem dużo w Minecrafta, metinka. Nie gram w dużo gier, aktualnie ogranicza się to do CS 1.6, wcześniej do go i source. Muzyki nie mam ulubionej, słucham różnych typów muzyki, ale głównie się obracam w sferze hiphop/rap i takie tam. Jak długo grasz w CS, co skłoniło Cię do rozpoczęcia przygody z tą grą? O matko, gram ładne kilkanaście lat w 1.6 z przerwami, dużo godzin przegranych na non Steam. Wyświetliła mi się gierka, bardzo spodobały mi się gry typu strzelanki i ta mi przypadła najbardziej do gustu na tyle, że została moja top gierką ze wszystkich. Zdradź nam ulubione strategie czy triki, które chętnie stosujesz w trakcie rozgrywki? Nie mam jakiejś strategii haha, gra na słuch, no i tyle. Niektórzy mogą uważać, że za bardzo "palę rolkę" , ale no już weszło w nawyk haha. Preferujesz bardziej grę awp, czy bronią długą? Zazwyczaj jestem "riflerem", więc co za tym idzie używam najczęściej broni długiej, np. ak/M4, czasem famas/deagle, ale też zdarza się użyć awupki przez parę rund. A co Cię najbardziej denerwuje w trakcie gry? Klatkujący ludzie, Ci co palą strasznie rolkę (tak wiem, że też to robię , kampiący ludzie po kątach, celowanie na głowę i nie wchodzi, a gdy celuje niezbyt idealnie to wchodzi. Klatkująci ludzie na serwerze to najgorsze, co może być, haha. Powiedz nam, czy lubisz delektować się piwem wieczorem, czy może preferujesz inny rodzaj alkoholu? Na ogół alkoholu nie pije. W weekendy od czasu do czasu lubię dać w palnik, czysta i te sprawy. Gdy mówimy o bardziej spokojnym napiciu się to preferuje piwo, ale takto nie zasięgam zbyt często po alkohol. Czy śledzisz bieżące wydarzenia w internecie? Być może słyszałeś o 44-letnim Grzegorzu Borysie, byłym żołnierzu, który jest podejrzany o zabójstwo swojego 6-letniego syna. Przez około dwa tygodnie ukrywał się przed policją w lasach, a teraz służby donoszą, że jego ciało zostało znalezione w zbiorniku wodnym. Tak, dosyć często przychodzą mi powiadomienia ze świata. Często przeglądam różne artykuły w tych tematach i nie tylko, interesuje się tym na bieżąco. Słyszałem o tej sytuacji, było o niej dosyć głośno i myślę, że sporo osób o tym akurat słyszało. Naprawdę nie rozumiem takich ludzi jak on, co zrobiło mu to bezbronne dziecko, czym zawiniło, a w dodatku własny syn? Jest to nie do pomyślenia, nie lubię nikomu życzyć źle, ale taki człowiek powinienem gnić w więzieniu i tam powinni zrobić z nim porządek. Jednak jak widać wyżej wymieniony człowiek wybrał inaczej. Mi się wydaje, że to były już problemy przychiczne... A ty planujesz mieć dzieci? Może i tak, ale moim zdaniem i tak nic nie usprawiedliwia człowieka do zrobienia drugiemu człowiekowi krzywdy. Dzieci chciałbym mieć, co by nie było. Czyli planujesz mieć dużą rodzinkę? Bardzo się cieszę, bo teraz połowa młodego społeczeństwa odpowiada, że nie będą chcieli mieć dzieci. No można powiedzieć, że jest to jedno z tych marzeń, z których chce koniecznie spełnić. Rodzinki nie chce jakiejś dużej haha, ale 2 dzieci tak mi jakoś zapadła w głowę. Społeczeństwo teraz to jest inne uniwersum, ale szanuje opinie innych ludzi. Opowiesz nam o swoim największym marzeniu i o swoim największym osiągnięciu dotychczas? No moje największe marzenie zostało już wymienione haha. Uznam, że moim największym osiągnięciem póki co jest praca na stałe, własne mieszkanie, utrzymywanie się i bycie szczęśliwym ze swoją drugą połówką. Gratulacje własnego mieszkania w wieku 23 lat to jest duży wyczyn. Niedługo zaczynają się święta mikołajki Wigilia i te sprawy. Lubisz święta, czy jesteś osobą tą która nie przepada za świętami? Dziękuję. Nie przepadam za świętami ze względu na zapierdziel jaki jest, porządki, jedzenie, itp. Wiele osób obecnie nie darzy sympatią świąt, a dość duża grupa traktuje je jak zwykły dzień. Będziemy zakańczać ten przyjemny wywiad, ale przed tym masz ochotę na szybkie pytania? Oczywiście! Czytanie czy pisanie? Pisanie. Rozmawiać ze zwierzętami czy mówić 10 językami obcymi? Rozmawiać ze zwierzętami. Mieć złamane serce lub Bądź łamaczem serc? Mieć złamane serce. Logika czy emocje? Emocje. Podążaj za swoimi marzeniami czy podążaj za swoim partnerem? Podążaj za swoimi marzeniami. Mieszkać w dużym lub małym mieście? Mieszać w małym mieście. Być wegetarianinem czy jeść tylko mięso? Być wegetarianinem. Spędzić rok na wojnie czy rok w więzieniu? Rok na wojnie. Siedzieć w głośnej lub cichej części biura? Siedzieć w cichej części biura. Zrezygnować z cukru na całe życie czy z soli na całe życie? Zrezygnować z soli na całe życie. Chcesz na koniec wywiadu kogoś pozdrowić? Pozdrawiam z całego serca naszą całą redakcję, typerów oraz społeczność serwera DD2 . 5 Odnośnik do komentarza
Użytkownik∙ Raku Opublikowano 18 Listopada 2023 Użytkownik∙ Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2023 fajnie wyszlo 2 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik hadezbtw Opublikowano 18 Listopada 2023 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2023 super wywiad! 2 1 Odnośnik do komentarza
Stały Bywalec Paweł Szmit Opublikowano 18 Listopada 2023 Stały Bywalec Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2023 Super wywiad chłopaki ❤️❤️ 2 1 Odnośnik do komentarza
VIP MnX Opublikowano 18 Listopada 2023 VIP VIP Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2023 Ładny wywiad 2 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik tomori Opublikowano 18 Listopada 2023 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2023 Bardzo dobry wywiad, dobra robota 1 1 Odnośnik do komentarza
Junior Admin Przyjaciel <3 Opublikowano 18 Listopada 2023 Junior Admin Junior Admin Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2023 Dziękuję jeszcze raz za możliwość wzięcia udziału ❤️. 1 1 Odnośnik do komentarza
Donator J.Strzelcu Opublikowano 18 Listopada 2023 DONATOR Donator Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2023 Super wywiad , brawo panowie 2 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik FunnyPuma Opublikowano 26 Listopada 2023 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2023 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi