Użytkownik FunnyPuma Opublikowano 26 Listopada 2023 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2023 Pytający ---> @ FunnyPuma Odpowiadający ---> @ MnX Witam, naszego grafika! Na samym początku chciałbym Ci podziękować, że zgłosiłeś się do wywiadu. Na wstępie powiedz Nam parę słów o sobie. Powiedz ile masz, jak masz na imię oraz skąd pochodzisz. Cześć jestem Dawid i mam 19 lat, pochodzę z małego miasta Płock. Miło nam Cię poznać Dominiku. Mógłbyś nam powiedzieć, czym się zajmujesz? Uczysz się lub pracujesz? Jestem już po szkole, technikum informatycznym i teraz obecnie pracuję jako elektromonter już ponad pół roku. Brzmi ciekawie zawód, który wykonujesz. Mógłbyś nam coś o nim opowiedzieć? Jak wygląda praca w tym zawodzie? Elektromonter zajmuje się trasami kablowymi, montażami i naprawami instalacji elektrycznych, zawód nie jest trudny jeśli mogę tak to nazwać wystarczy się uczyć i przyłożyć. Jak wygląda taka praca a więc dostajemy projekt trasy kablowej, jaki ma to być kabel, jego trasę, gdzie ma przechodzić do rozdzielni czy inne. Bardzo często jest tak gdy już coś zrobimy, nagle projekt się zmienia i trzeba od nowa . Jest to również bardzo odpowiedzialny zawód. Bez wątpienia jest to odpowiedzialny zawód i nie wygląda na zbyt trudny, jeżeli się przyłożysz to się go nauczyć. Aczkolwiek, ta sama zasada jest w każdym innym zawodzie. Wspomniałeś, że jesteś po technikum informatycznym. Co spowodowało wybór innego zawodu? Nie lubię robić tego samego cały czas, w informatyce się nauczyłem i po godzinach takie bardziej serwisowe sprawy, mimo innego zawodu wciąż bardzo się "jaram" informatyką, kocham tą dziedzinę, lecz chciałem spróbować czegoś nowego. To akurat jest najgorsze, jeżeli praktycznie cały czas robisz to samo. Mimo to jednak ta dziedzina nie zraziła Cię do końca. Warto jest próbować nowych rzeczy, w końcu pomagają nam się rozwijać. Znamy już, czym się zajmujesz zawodowo. Może teraz powiesz, co lubisz robić w wolnym czasie? Masz jakieś hobby? W wolnym czasie trenuje boks, chodzę na siłownię i w serduszku zawsze piłka nożna . Moje hobby to właśnie piłka nożna, grafika komputerowa to chyba moje największe hobby. Bardzo ciekawe masz hobby. Widzę, że lubisz też zdrowy tryb życia. Mówisz, że trenujesz boks oraz na siłowni. Masz jakieś osiągniecia związane z tymi sportami? Grałeś kiedyś w piłkę nożną w jakimś klubie? Tak staram się zdrowo odżywiać, z boksem nic po prostu dla zajawki i żeby zbudować pewność siebie. Jeśli chodzi o piłkę nożną to tak grałem w klubie dłuższy czas, mój brat też grał, ale już dla seniorów i on mi dawał lekcje indywidualne. Zdrowe odżywianie jest ważne. Bardzo fajna zajawka, jeżeli lubisz sporty walki to na pewno udać się zbudować pewność siebie. Fajnego masz brata, skoro pomagał Ci podczas nauki gry w piłkę nożną. Skoro już wspomniałeś o bracie. Masz jeszcze jakieś rodzeństwo? A może masz również dziewczynę? Tak mam rodzeństwo a dokładnie brata i dwie siostry, tak mam dziewczynę, a nawet mam córeczkę moją kochaną :D. Może być to szok dla niektórych, ale tak jest. To na pewno mieliście wesoło. Nie wydaje mi się, żeby to był szok, jeżeli masz dziecko w wieku 19 lat. Jest to aktualnie spowodowane tym, że ludzie w tym wieku po prostu jeszcze nie planują dzieci. Gratuluję i z dzieckiem napewo macie wesoło. Może teraz trochę inny temat. Słuchasz muzyki? Masz swój ulubiony gatunek i zespół bądź wykonawcę? No było wesoło szczególnie, że byłem najmłodszy. Niektórzy też myślą że poleciałem na kasę, jeśli słyszałem takie słowa robiło mi się bardzo przykro oczywiście nie ze stron obydwóch ani z żadnych z rodzin naszych, bardziej tak na ulicy Dziękujemy bardzo! Tym bardziej, że siostra w tym samym czasie urodziła bliźniaki Tak słucham muzyki, a dokładniej rap, bardzo lubię słuchać reto, palucha, młodego nykla i to co mi wpadnie w ucho jest tego bardzo dużo. W takim razie dużą macie rodzinkę, gratulacje również dla siostry. Widzę, że mamy trochę podobny gust muzyczny, również lubię słuchać tego co akurat wpadnie w ucho. Bardzo mi przykro, że musiałeś słyszeć takie słowa. Dlaczego tak ludzie Ci mówili, że miałbyś polecieć na kasę? Ogólnie pochodzę z dużej rodziny, nudno nigdy nie jest przekażę gratulacje Jeśli włączę jakąś piosenkę ona musi mieć to coś żeby mi się podobało Szczerze nie wiem jak ci odpowiedzieć na to pytanie, ale mogę jedynie się domyślać czemu tak mówią akurat, trafiliśmy na ten czas gdzie wchodziło 800+ niestety i ludzie jak wiadomo lubią coś dopowiedzieć trochę przykro ponieważ nie wiedzą co się dzieje wewnątrz. To akurat bez wątpienia. Każda piosenka ma w sobie właśnie to coś. Faktycznie, powoduje to nienawiść u ludzi te 800+, od razu mają w głowie patalogię, tym bardziej, że jesteś w młodym wieku. Zadam Ci teraz nieco inne pytanie. Czym jest dla Ciebie szczęcie? Doświadczyłeś już go czy to jeszcze nie ten czas? No niestety taka rzeczywistość i tego już nie zmienisz . Czym jest dla mnie szczęście tak? Myślę, że mogę to tak zinterpretować, szczęściem jest dla mnie to że moje kobietki są zdrowe ta mała jak i ta duża, że każdego dnia się cieszymy sobą kochamy się, stwarzamy naszą małą rodzinkę, wszystko nam się układa po naszej myśli, jestem głową rodziny i daje radę to jest dla mnie szczęście. Nie przejmujcie się ludźmi, oni mają to do siebie, że będą gadać . Bardzo dojrzałe podejście, najważniejsze, że wszyscy jesteście zdrowi się kochacie i żeby wam się układało po waszej myśli. Szczerze mówiąc spodziewałem się takiej odpowiedzi. Skoro masz córeczkę. Czy uważasz, że dziecko uczy w pewien sposób odpowiedzialności i dojrzałości? A jak w przypadku relacji z dziewczyną? Bardziej zbliża i scala związek, czy wręcz przeciwnie? Staramy się nie przejmować tylko po prostu przejść obok i tyle nie zwracać uwagi .Cieszę się, że tak sądzisz Wiesz co uczy bardzo dużej odpowiedzialności, to jest jednak człowiek, musisz dbać o nie lepiej niż o siebie samego, uważać bardzo przede wszystkim na wszystko co jest dookoła. Jeśli chodzi o związek to dziecko bardzo przyciąga do siebie rodziców, musimy sobie pomagać, wspólnie decyzję podejmować, kochamy się jeszcze bardziej a niedługo miną trzy lata odkąd jesteśmy razem Bardzo się cieszę, że tak się potoczyło bardzo pomagałem dziewczynie jak tylko mogłem i do tej pory tak jest. Najlepsze co możecie zrobić to olać takie gadanie i właśnie przejść obok. To jest dobre podejście, dziecko wymaga odpowiedzialności, sam przez doświadczenia z młodszym rodzeństwem coś o tym wiem. Mnie również to cieszy, a także to, że udało się wam bardziej do siebie zbliżyć. I oby wam się dalej tak układało. A teraz mam inne pytanie. Masz jakieś marzenia lub cele, które chciałbyś zrealizować? Tak właśnie jest. Mam dużo marzeń jak każdy mogę chyba tak powiedzieć, ale marzeń się nie zdradza. Mój pierwszy cel to kupienie samochodu to jest taki główny do którego już brakuje ostatniej nitki. Szczerze mówiąc, nie słyszałem o tym, że marzeń się nie zdradza . Na pewno samochód to będzie przydatny zakup, na początek ważny cel. W jaki samochód celujesz?Może masz jakieś swoje wymarzone auto? Bo wtedy się nie spełnią . Chciałbym Audi A3 sportback na początek będzie idealne. Bardzo mi się podobają. Jestem skromny, nie potrzebuję droższego auta, lecz kiedyś kiedyś bym chciał jakiegoś Mercedesa. A to akurat coś o tym słyszałem, że podobno się nie spełniają . Audi A3 myślę, że będzie odpowiednim autem, mogę tą markę polecić. Cena tu nie gra roli, ważne, żeby spełniało swoją rolę. Teraz nieco zmienimy temat. Co myślisz o podróżach? Jest jakieś miejsce/kraj, które chciałbyś zwiedzić? Jasne, że tak Audi od zawsze miałem na oku. Podróże to co kocham, byłem już w 7 krajach i mogę polecić bardzo serdecznie każdemu, wyrwać się, coś pięknego . Chciałbym pojechać kiedyś do Dubaju i do Chin. No i uważam, że to dobry wybór. Podróże są fajne, można się trochę wyrwać. Ja niestety miałem taką okazję tylko zawodowo . Jakie kraje udało Ci się odwiedzić? Ale to też jest fajne zawodowo sobie zwiedzić, nie ma żadnego wstydu. No to wymieniam: Węgry, Słowacja, Bułgaria, Serbia, Macedonia północna, ale najlepszy kraj, który zwiedziłem to Grecja, byłem tam dwa tygodnie i było super . Ja wcale nie mówię, że to wstyd. Zawodowo również jest spoko sobie pojechać. Jeżeli będziesz miał wystarczająco czasu to również będziesz miał okazję coś sobie zwiedzić. Jak oceniasz życie w tych krajach, jeżeli ktoś chciałby tam zamieszkać? Ja tak samo zawodowo zwiedziłem Szwecję bo tam mieliśmy jeden projekt . Chyba byłem za krótko, żeby ocenić życie w tych krajach, ale ludzie cała ta społeczność Grecka była bardzo miła, strasznie mili ludzie, szczerze tego się nie spodziewałem, że będzie tam aż tak fajnie . Fajnie, że udało Ci się odwiedzić Szwecję, sam bym chętnie Skandynawię odwiedził . To fakt, co prawda można wyciągnąć pewne wnioski, ale jakby było na dłuższą metę, to jednak za mało. Jest coś takiego, co Ci się najbardziej podobało w tych krajach, które zwiedziłeś? No pewnie, że tak. Widoki w tych krajach były mega, ale wszystko wygrała Grecja, te wyspy wszystkie, skały, klasztory na skałach coś pięknego . Brzmi ciekawie, kto wie, może akurat uda mi się taką Grecję odwiedzić. Masz może oprócz tego jakieś ciekawe doświadczenia z wiązane z tymi podróżami? A może jakąś śmieszną historię? Na pewno się uda. Tak mam śmieszna historię, jak szedłem na jednej z wysp pod taką wierzę zaczepił mnie czarnoskóry mężczyzna wziął mnie za rękę i zaczął gadać po angielsku, że jak nie kupię jego bransoletki co była po 4 euro jedna to mi nie puści ręki i tak się bałem mega, ale wszystko skończyło się dobrze, a tą bransoletkę mam do dziś . Wszystko czas pokaże. Ciekawa historia i dobrze, że wszystko dobrze się skończyło i masz pamiątkę z tej podróży. Wspomniałeś, że chciałbyś odwiedzić Chiny i Dubaj. Dlaczego akurat te kraje? Oj tam wtedy tak się mega bałem :D. Chciałbym poznać tradycje w Dubaju, chciałbym zobaczyć bogactwo tego kraju, a Chiny dlatego, że są tam ciekawe atrakcje np. chodzenie po skałach gdy jesteś przypięty. Lubię adrenalinę i to coś dla mnie . Nie wątpię, teraz może to być śmieszna sytuacja, ale wtedy na pewno nie była. W takim razie na pewno warto będzie odwiedzić, któryś z tych krajów. Skoro mówisz, że lubisz adrenalinę. Jakie masz zdanie na temat sportów ekstremalnych? Próbowałeś kiedyś lub chciałbyś spróbować? No wtedy nie była. Myślę, że gdy ktoś lubi adrenalinę to czuję się jak ryba w wodzie w tych sportach, szczerze chciałbym poczuć to oraz taki lekki dreszczyk właśnie i spróbować coś w tych sportach. To na pewno, a jeżeli już spróbuje to nie będzie chciał przestać . Na pewno może być to ciekawe przeżycie. Jeżeli miałbyś wybrać, któryś z takich sportów, jaki byś wybrał? No na pierwszym miejscu skok ze spadochronu oraz skok na bungee. Chciałbym to najbardziej zobaczyć jak to jest, bo dopóki tego nie przeżyjesz to możesz gadać i gadać a prawdziwe uczucie będzie dopiero tam na górze. Na pewno skok na bungee to obowiązkowo. Tam na górze to na pewno będzie największe przeżycie. Jeżeli już skoczysz, to na pewno będziesz chciał to powtórzyć. Zmieńmy nieco temat. Teraz zapytam Ciebie, jak trafiłeś do nas na forum? Oj pewnie tak, najgorszy pierwszy raz. Jak trafiłem na forum otóż tak, że przeglądając sobie randomowo Facebooka, nagle wyświetlił się post o waszym forum no i tak wszedłem i pierwsze co mi wpadło w oko to mega wyglądający styl no i oczywiście od razu pomyślałem, że to jest to forum na, którym chcę być grafikiem . W takim razie cieszymy się, że akurat do nas trafiłeś. Skąd się wzięła myśl, że chciałbyś być u nas grafikiem? Czy jest to związane z zainteresowaniem grafiką komputerową, tak jak wspominałeś? Ja też się cieszę i mam nadzieję, że nie żałujecie że u was wylądowałem Forum na wysokim poziomie, styl piękny, ludzie super to mnie przekonało Złożyłem podanie i zostało zaakceptowane, spełniam swoją robotę, mam wiele pomysłów, ostatnio też moja zabawa ruszyła Bardzo chciałem być u Was grafikiem i się udało. Ja również mam taką nadzieję, że nikt tego nie żałuje. Myślę, że to odpowiednia funkcja dla Ciebie. Zabawa też super. Masz może jakieś pomysły na inne zabawy? Może powiesz coś na temat tych pomysłów? Cieszę się, że tak sądzisz . Tak np. nieco trochę bardziej popularna "Pojedynki graficzne" tylko, że w nieco zmienionym formacie Bądź też zabawa w stylu kiss marry kill tylko że w grafice. Dużo jest tego w mojej głowie, ale głównie chcę się skupić na jednej. To na prawdę masz dużo pomysłów i każdy z nich brzmi ciekawie. Mam nadzieję, że któryś z nich zobaczymy. Najważniejsze, żeby skupić się na jednej rzeczy i zrobić ją dobrze. Jesteś już grafikiem, myślisz, że w przyszłości może pojawić się jeszcze jakaś inna ranga? Ja też mam taką nadzieję. Dobrze powiedziane. Szczerze chciałbym, mam doświadczenie jakoś Opiekun UBT również jako Redaktor FP miałem swojego Fanpage drużynowego Jeśli tylko rekrutacja będzie otwarta to czemu by nie spróbować kiedyś. Jeżeli masz doświadczenie i będziesz chciał spróbować, i akurat rekrutacja będzie otwarta to śmiało pisz podanie. Mimo, że jesteś u nas krótko to zadam Ci to pytanie. Jak oceniasz aktualną pracę administracji i moderacji, a także redakcji oraz typerów? Może kiedyś, jest jeszcze za wcześnie na to, ale myślę że punktuję w oczach Praca wszystkich mi się podoba a szczególnie redaktorów, bardzo dbają o dział i szczerze to jest pierwsze moje forum gdzie dział redakcji jest tak aktywny. Super robotę wykonuję też administracja, typerka też działa bardzo fajnie, chłopaki dają radę. Forum jest na wysokim poziomie jeśli chodzi o poszczególne rangi. A tu cię zaskoczę, a Ty co sądzisz o aktualnej pracy grafików ? Kto to wie, drogę masz otwartą. Cieszymy się, że tak oceniasz naszą pracę. Nie spodziewałem się pytania od Ciebie. Aktualnie wykonujecie bardzo dobrą robotę . Skoro został poruszony temat forum. Grasz w jakieś gry? Może masz jakąś aktualnie ulubioną grę bądź też tą z dzieciństwa? Cieszy mnie twoja odpowiedź , Tak gram, aktualnie w GTA5, CS2, CS1.6, a z dzieciństwa zawsze w serduszku będzie GTA San Andreas. Ciekawe tytuły, po za CS2, który totalnie mi nie leży . GTA SA bardzo dobra gierka, również grałem i dobrze wspominam te czasy. Teraz może inaczej. Jest jakaś gra, którą najgorzej wspominasz? Piękne czasy GTA SA. Najgorzej wspominam chyba Call of duty, którąś część, ale nie pamiętam. Pamiętam jeszcze jak grałem w Fifę 13 z bratem w UT . Zgadzam się, chociaż mi Call of Duty kiedyś przypadło do gustu, fifa to nie moja bajka . Już trochę pytań Ci zadałem i nie mam więcej pytań. Może przejdziemy teraz do kilku szybkich pytań? Jesteś gotowy? Jestem gotowy zawsze. Praca zdalna czy stacjonarna? Stacjonarna. Udane życie rodzinne czy udana kariera? Życie rodzinne Wanna czy prysznic? Wanna. Mieszkać w dużym czy małym mieście? Małym mieście. Być niewidzialnym lub potrafić czytać w myślach? Potrafić czytać w myślach. Mieć nieskończone pieniądze czy mieć nieskończone szczęście? Nieskończone szczęście. Dobrze, ty byłoby na tyle z szybkich pytanek i tym samym dobiegamy do końca naszego wywiadu. Chciałbyś na zakończenie kogoś pozdrowić? Tak chciałbym pozdrowić oczywiście Ciebie i też podziękować za ten wywiad, całą administrację i społeczność StrefaSkilla . Dziękuję za pozdrowienia i jeszcze raz dziękuję, że zgłosiłeś się do wywiadu . Pozdrawiam. Dziękuję i pozdrawiam! 1 5 Odnośnik do komentarza
Użytkownik∙ Raku Opublikowano 26 Listopada 2023 Użytkownik∙ Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2023 Przyjemnie sie czytalo 3 Odnośnik do komentarza
Stały Bywalec Paweł Szmit Opublikowano 27 Listopada 2023 Stały Bywalec Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2023 Super wywiad, dzięki @ MnX za opisanie siebie 3 Odnośnik do komentarza
VIP MnX Opublikowano 27 Listopada 2023 VIP VIP Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2023 Dziękuję za wywiad, wyszło super 1 1 Odnośnik do komentarza
VIP DeVoX Opublikowano 27 Listopada 2023 VIP VIP Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2023 Bardzo ładny i fajny wywiad, przyjemnie się to czytało 3 Odnośnik do komentarza
Premium _sss_ Opublikowano 10 Grudnia 2023 Premium Premium Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2023 fajnie sie czytalo 2 Odnośnik do komentarza
Użytkownik∙ okSio Opublikowano 10 Grudnia 2023 Użytkownik∙ Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2023 super wywiad, fajnie sie czytalo 2 Odnośnik do komentarza
Junior Admin Przyjaciel <3 Opublikowano 4 Stycznia 2024 Junior Admin Junior Admin Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2024 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi