Junior Admin Dusia Opublikowano 21 Stycznia 2019 Junior Admin Junior Admin Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 (edytowane) Witam w kolejnym wywiadzie! Dziś naszym odpowiadającym jest @SLEPNAC OD SWIATEL Pytający- @Dusia⚝♡ Odpowiadający- @SLEPNAC OD SWIATEL -Witam naszego najprawdopodobniej najstarszego forumowicza! Na samym początku jak to zazwyczaj jest, przedstaw się nam i opowiedz coś o Sobie. -Witam witam Nie wiem, czy najstarszego, na pewno jednego z najstarszych obecnie aktywnych użytkowników waszego forum. Na imię mam Gregory, niedawno skończyłem 30 lat, mieszkam w małej wiosce pod Krakowem. Obecnie pracuję w małej firmie motoryzacyjnej, niedawno skończyłem kurs programowania w języku JAVA i zamierzam się przebranżowić w najbliższym czasie. Jeszcze muszę się troszkę podszkolić, bo wiedza niewielka, żeby złapać jakaś prace w dobrze rozwijającej się firmie programistycznej. W takim wieku już nie jest prosto przyswajać wiedzę, szczególnie programowanie, ale czytanie na różnych forach dyskusyjnych opinii ludzi w moim wieku bądź starszych, którzy zaczynali późno się uczyć czegoś, żeby także zmienić swoją branżę (czy to programowanie, czy grafika, czy jakikolwiek inny zawód) daje większego kopa do działania. Każdy wie, że dla chcącego nic trudnego. -Teraźniejsza praca Tobie nie odpowiada? Czy z jakiego powodu masz plany się przebranżowić? -Teraźniejsza praca nie jest dla mnie pracą przyszłościową, produkcja motoryzacyjna nie jest czymś nad czym chciałbym siedzieć do emerytury, ma ona niewiele wspólnego z moimi zainteresowaniami, mam wiele różnych zainteresowań, ale od dziecka interesowały mnie gry, komputery, informatyka wiec szukam jakiegoś miejsca na stare lata dla siebie :) Kiedyś studiowałem informatykę, lecz z powodów osobistych nie skończyłem, tak więc ostatnio postanowiłem zapisać się na kurs i szukać pracy w kierunku programistycznym :) -Rozumiem. Mówisz, że masz wiele zainteresowań, więc czym się najbardziej interesujesz i czemu akurat tym? -Zdecydowanie na pierwszym miejscu sport. W sensie bardziej się nim interesuję, niż uprawiam. Czynnie to gram tylko w tenisa, jeżdżę na rowerze, czasem poskacze na skakance, porobię sobie brzuszki i pompki, tak dla utrzymania formy i kondycji. Piłka nożna, F1, Boks, UFC, skoki, lekkoatletyka, e-sport to tematyki sportowe, które najbardziej mnie jarają i staram się zawsze być na bieżąco, jeśli chodzi o te kategorie. Często zagłębiam się także w tematykę sportu, na której arenie sukcesy odnoszą zawodnicy reprezentujący nasz kraj. Czasem zadaję sobie pytanie, czy w dzisiejszych czasach mógłbym się odciąć od wszelkich mediów jak tv radio internet, to odpowiadam, że Tak, ALE bez informacji ze świata sportu bym chyba nie dał rady, więc sport postawie na pierwszym miejscu Inne zainteresowania to muzyka, lubię ostrzejsze brzmienie typu Rock, punk czy metal. Ostatnio coraz mniej czasu na czytanie książek (Biografie, głównie sportowe :) publicystyka, psychologia czy popularnonaukowe), ale staram się czasem ogarnąć nawet jakiś dłuższy artykuł, żeby pobudzać szare komórki. Dobrym filmem też nie pogardzę, głównie jaram się filmami, które dają dużo do myślenia, gdzie kończy się seans, ale Ty parę godzin czy dni po skończeniu jeszcze chodzisz i rozkminiasz co tam się wydarzyło... na pewno takim filmem jest dla mnie REQUIEM FOR A DREAM czy niedawno oglądany ZABICIE ŚWIĘTEGO JELENIA. Oglądanie seriali staram się ograniczać, bo wiesz, jak Cię jakiś wciągnie, to potem nie wychodzisz z domu przez weekend. Ostatnio tak miałem z serialem DOM Z PAPIERU (pozdrowienia dla @Mvk1337) i, jak dla mnie, najlepszym polskim serialem, który oglądałem w życiu, moim imiennikiem 'ŚLEPNĄC OD ŚWIATEŁ' -O jejku, ciekawie widzę, wnioskuję, że się chyba nie nudzisz za często z takimi zainteresowaniami okeej, to może opowiedz nam jeszcze o twoim życiu prywatnym, tzn. co porabiasz na co dzień, od kiedy mieszkasz w Krakowie, mieszkasz sam a może z jakimś pupilkiem? -Nie, bardzo rzadko się nudzę :) Na co dzień, jak pisałem na początku, pracuję w firmie, która zajmuję się produkcją części do samochodów ciężarowych, w Krakowie się urodziłem i mieszkam niedaleko niego od dziecka, mieszkam sam, nie mam żadnego zwierzątka, bo pisząc 'pupilka' to chyba miałaś na myśli ? -Tak chodziło o zwierzątko, ? Dobrze to teraz może opowiedz, jakie masz marzenie i z jakiego osiągnięcia w życiu jesteś z siebie dumny? -Ktoś kiedyś powiedział, że najprawdziwsze marzenia to takie, które się nigdy nie spełnią... bo są marzeniami. Moja wizja jest taka, że wszystko, co jest zależne od nas samych, powinno być CELEM i tego się powinniśmy trzymać. Jeśli chodzi o moje 'CELE' to są to zbyt intymne sprawy i pozwól, że pozostawię je dla siebie :) Najważniejsze jest być szczęśliwym człowiekiem, być sobą, mieć swoje zdanie, wywalone na opinie innych, bo „Jeśli żyjesz dla opinii innych ludzi, to jesteś martwy.” Zawsze przypomina mi się ta anegdota, kiedy to John Lennon poszedł do szkoły i Pani zapytała go, kim chciałby być, gdy dorośnie, on odpowiedział, że "Chciałby być szczęśliwy" . Pani odpowiedziała mu, że nie zrozumiał pytania, a Lennon jej odpowiedział, że ona nie rozumie ŻYCIA. W tej krótkiej historyjce jest bardzo dużo prawdy. Chciałbym, aby ludzie byli dla siebie bardziej pomocni i życzliwi, nie pędzili aż tak za pieniądzem i dobrami materialnymi, bo to przeminie, na Twoim grobie nie będzie pisać 'tu spoczywa x/y, który jeździł ferrari i miał wille z basenem' tylko każdy zapamięta to, jakim byłeś człowiekiem, głównie dla innych. Czy jestem z jakiegoś osiągnięcia życiowego dumny ? Myślę, że to dopiero przede mną, życie zaczyna się po trzydziestce zadasz mi to pytanie za jakieś 20 lat :) -Bardzo mądre słowa Powiedz mi czy jest coś w życiu, czego nie tolerujesz lub ciężko znosisz? -Wiesz co, pewnie znajdzie się parę rzeczy. Bardzo nie podoba mi się to, że we współczesnym świecie wszystko jest robione na pokaz, fejsy, instagramy, snapchaty. Media społecznościowe to coś na pokaz, co inni chcą oglądać. Bzdury z filtrem, żeby ładnie wyglądało. Chciałbym bardzo, żeby ludzie nie mieli fejsa, instagrama i innych tego typu pierdół. Ktoś mi mówi, że jak Ci się nie podoba to sam sobie usuń, ale to nie chodzi o to, że ja usunę, bo inni będą mieli. Wydaje mi się, że z tego powodu bardzo zanikają relacje interpersonalne, w ludziach umiera dusza. Coraz mniej ze sobą rozmawiamy w 4 oczy, nie dajemy szansy wypowiedzenia się drugiej osobie i spłycamy rozmowy, w wyniku czego powstają kłótnie i konflikty, ludzie zrywają ze sobą przez messengera, jadą na wakacje, żeby wrzucić zdjęcie w necie, że piją driny na plaży w Grecji... świecie, nie tędy droga, ogarnij się :) Niestety myślę, że będzie coraz gorzej. Gry komputerowe i czas, jaki dziś dzieci i młodzież na nie przeznaczają... brak ruchu , aktywności fizycznej, zwolnienia z WF'u ... niedługo dogonimy amerykanów we wskaźnikach liczby osób z otyłością. Wszystko jest dla ludzi, ale z UMIAREM !!! Rozwala mnie punkt widzenia rodzica, ' kupię dziecku konsole czy komputer i niech ma zajęcie, ja mam spokój przynajmniej ' , rozmowy rodzic-dziecko już praktycznie nie istnieją, potem starzy dziwią się, że dziecko popada w jakieś kłopoty i ma problemy ze sobą. Dzisiaj rodzice nie wychowują dzieci, tylko internet i społeczeństwo. Nie podoba mi się także że ludzie bywają mało tolerancyjni... nie starają się zrozumieć drugiego człowieka, ja się zawsze cieszę, gdy w życiu mogę poznać kogoś, kto ma inny pkt widzenia niż ja, ma inne przekonania, jest innego wyznania, etc. można wiele wyciągnąć z takich konwersacji. Nie chodzi o to, żeby ktoś przekonał mnie do swoich poglądów, ale żebym pomyślał 'coś w tym jest co on/ona mówi, może powinienem teraz pod tym kątem patrzeć na takie kwestie'. Nie staraj się być młotkiem, bo będziesz oceniał wszystkich, tak jakby byli gwoździami. P.S Jestem bardzo tolerancyjny, ale nic mnie tak nie wkurza, jak faceci z podwiniętymi nogawkami i odsłoniętą kostką Już nawet bardziej toleruje faceta w obcisłych rurkach, ale aż do momentu gdzie odznacza się jego przyrodzenie..... Nie powiedziałem Ci wcześniej, że jestem też fanem dobrych cytatów i złotych myśli, które dają dużo do zrozumienia, tak więc zacytuje na końcu Dalailame:"Człowiek poświęca swoje zdrowie, by zarabiać pieniądze, następnie zaś poświęca pieniądze, by odzyskać zdrowie. Oprócz tego jest tak zaniepokojony swoją przyszłością, że nie cieszy się z teraźniejszości. W rezultacie nie żyje ani w teraźniejszości, ani w przyszłości; żyje tak, jakby nigdy nie miał umrzeć, po czym umiera, tak naprawdę nie żyjąc." -Tolerancyjna osoba to się szanuje, to może nam teraz opowiedz o swojej karierze z Cs'em? Kiedy zacząłeś, jak to wspominasz? -Pierwszy raz zobaczyłem CS, gdy miałem około 13-14 lat, był to rok 2001-2002 ( wasz j@ Aron nie był chyba jeszcze w planach poczęcia na świat pozdrawiamy gorąco kolegę @Ar0n ), było to u mojego kolegi, który mi tę grę pokazał, grał na botach na mapie dust1, myślę, że dziś z połowa ludzi, która gra w 1.6 nie wie jak, ta mapa wygląda, bo już dawno nie ma jej na publicznych serwerach przegrał mi gierkę na płytkę CD i tak się wszystko zaczęło. Nie pamiętam już dokładnie, jak to było z tymi botami, wiem że były ustawione na bardzo wysokim poziomie i miałem przekonanie, że to 'najtrudniejsza gra na świecie' -Haha faktycznie cs trudna gra W takim razie opowiedz nam coś o swoim dzieciństwie Jakim uczniem byłeś w szkole i czy mama musiała wyciągać "pasa", chyba, że byłeś aniołkiem w dzieciństwie. -Uczniem byłem dość przeciętnym, do 6 klasy podstawówki dobrze mi szło bo był czerwony pasek rok w rok, od gimnazjum po liceum już szło coraz gorzej, uczeń trójkowo-czwórkowy rzekłbym w dzieciństwie nie sprawiałem większych problemów rodzicom, bylem grzecznym dzieckiem, pomimo młodego wieku rodzice mi ufali i przed skończeniem 18 roku życia nie musiałem meldować się w domu, przed 22 jak to było u rówieśników -Oo to pięknie Żałujesz jakichś czynów w swoim życiu lub czegoś podobnego? -Jest taka jedna sytuacja, która zdarzyła się u mnie 2 lata temu, związana z pewną bliską mi wtedy osobą, której powiedziałem o 2 słowa za dużo, przez co do dziś nie odzywa się do mnie i raczej nie odezwie, mimo wszelkich przeprosin. Człowiek uczy się na błędach i czas mu daje pewne rzeczy do zrozumienia, szkoda, jednak że w moim przypadku akurat padło na tę konkretną osobę, bo mogło być tak pięknie... bardziej szczegółowych informacji nie mogę zdradzić, wybacz :) Po prostu dałem komuś swoje zaufanie i zabrałem po chwili ... Gdybym miał cofnąć czas i zmienić pewną rzecz to zachowałbym się po prostu inaczej w tym wypadku :) i te '2 zdania więcej' na pewno by nie padły. -Cóż każdy popełnia błędy powiedz mi jeszcze, co Cię najbardziej uszczęśliwia, a co dołuje? -Najbardziej uszczęśliwia mnie 15.30 w piątek, bo wtedy kończę pracę i zaczyna mi się weekend a dołuje poniedziałek rano, zwłaszcza zimą, gdy nie chcę się rano wstać i trzeba się w tej pracy wstawić :) Nie żebym nie lubił swojej pracy, bo jest spoko, ludzie są spoko no ale... mało kto lubi wstawać o 6 rano Ogólnie pora jesienno-zimowa jest dla mnie dołująca, bo chcę mi się wtedy mniej wszystkiego niż zawsze :) głównie chodzi o aktywność fizyczną no i wypady ze znajomymi, jak jest chłodek wolę zostać w domku, zarzucić jakimś filmem czy zagrać sobie w cs'ka. "Cieszmy się z małych rzeczy" jak to śpiewała Sylwia Grzeszczak. Słoneczko, uśmiech, który mogę wywołać na czyjejś twarzy -> zdecydowanie poprawia humor i dzień staje się lepszy. -Piątek każdego uszczęśliwia Dobrze, to teraz parę dziwny pytań. Co byś zrobił, gdyby na świecie było zakażenie i praktycznie wszyscy zmieniliby się w zombi? Walczyłbyś z nimi i wierzył, że gdzieś jest ludzkość czy siedziałbyś w "campie" xD -Chyba za dużo naoglądałaś się filmów o zombiakach Kwestia różnych spraw, czy byłbym sam, czy miałbym dostęp do jedzenia itp, ale tak uogólniając jestem fajterem, więc starałbym się walczyć, ale jak nie możesz pokonać wroga, to się do niego przyłącz -Przyłączyć się do zombi hmm aa co byś zrobił, gdybyś znał datę swojej śmierci? A może raczej by Cię to nie ruszyło? -Wszystko zależy od tego, jak odległa data by to była... gdyby to miało być za 40-50 lat w ogóle by mnie to nie ruszyło, gdyby to była kwestia kilku lat ? Myślę, żebym starał się wrzucić na większe obroty swoje życie, bo wiedziałbym, że ucieka mi między palcami. Starałbym się też jak najszybciej wymyślić jakiś sok z gumijagód na nieśmiertelność bądź przedłużenie życia ? Przeprowadzono kiedyś badania i zapytano 1000 osób czy chcieliby poznać dokładną datę swojej śmierci, zgadnij ile odmówiło ? 96% :) Pomyśl teraz w tej chwili o ludziach, którzy dowiadują się, że mają śmiertelną nieuleczalną chorobę i może nie znają dokładnej daty swojej śmierci, ale wiedzą z nie dożyją przyszłego roku, ślubu swoich dzieci czy 10 rocznicy swojego ślubu z ukochanym ... straszne. Był taki film o 2 gościach, którzy dowiedzieli się, że niedługo umrą i postanowili zrobić listę rzeczy, które zrobią przed śmiercią .... myślę, że powinniśmy rzeczy z własnej listy zacząć wykonywać już, teraz, żeby żyć tak, aby każdy dzień był naszym ostatnim. -Gdybyś mógł spędzić czas ze sławną wybraną przez Ciebie osobą to, kogo byś wybrał? Jak byś spędzał czas z tą osobą? -Zaskoczony jestem trochę tym pytaniem, dawno się nad tym nie zastanawiałem :) Jest kilka sławnych osób, które podziwiam, ale czy chciałbym z nimi spędzić czas ... ciężko mi powiedzieć. Aż sam siebie zaskoczę i po krótkim przemyśleniu odpowiem, że z Gregiem Plittem . Lubię sobie czasem posłuchać jakiegoś wykładu motywacyjnego, a jego gadki dawały mi kiedyś największego kopa do działania :) Pewnie poszedłbym z nim najpierw na siłownię (był instruktorem fitness i modelem) a później na jego wykład :) Niestety Greg zmarł tragicznie 4 lata temu w wieku 38 lat, potrącony przez pociąg podczas kręcenia nowego video z ćwiczeniami ? Gość miał tak mocny przekaz w swojej gadce, że do dziś latają mi w głowie jego stwierdzenia typu 'ból jest przemijający, duma trwa wiecznie' 'najtrudniejsze rzeczy w życiu są robione najrzadziej a zapewniają najwięcej'. -Gdybyś wygrał dużą sumę pieniędzy, na co byś je przeznaczył? -Dużą sumę, masz na myśli sumę, dzięki której mógłbym nie pracować do końca życia? -Tak dokładnie. -Pewnie starałbym się zapewnić byt swojej rodzinie, żeby im niczego nie brakowało. Z racji mojego zamiłowania do sportu, chciałbym tworzyć jakieś ośrodki sportowe, obojętnie czy squash, baseny czy tenis, chciałbym czymś takim zarządzać , pobudzać ludzi do ruchu i aktywności fizycznej :) Sam pracowałem 3 lata w klubie tenisowym i zawsze z radością patrzyłem tam na młodzież i ludzi, którzy po ciężkim dniu w pracy czy szkole przychodzili się odstresować, zawsze zazdrościłem kierowniczce jej stanowiska, nie jej hajsu ale tego, że może tym zarządzać Wyruszyłbym, też w jakąś podróż dookoła świata, żeby pozwiedzać zakamarki tej ziemi Nie pisałem też wcześniej o swoim nowym, kilkumiesięcznym zamiłowaniu, jakim jest giełda i inwestycje a właściwie kryptowaluty :) Tak więc pewnie jakieś akcje bym kupił Dobrze to na koniec opowiedz nam, jak się znalazłeś na StrefieSkilla? Grasz długo w cs'a to jak on twoim zdaniem się zmieniał? -Na Strefieskilla znalazłem się po 4letniej przerwie grania w cs, szukałem jakiegoś serwera na game-trackerze który jest dobrze grywalny, a wasz był najwyżej ze wszystkich polskich serwerów 1.6 :) O tym, jak zmieniał się CS przez prawie 17 lat, gdy patrze już na jego scenę, można by było zrobić osobny wywiad Aby to was nie zanudzać, opowiem o tym w dużym skrócie. Do 2007 roku grałem w cs'a tylko na botach od czasu do czasu u siebie na komputerze a tylko raz na parę miesięcy jeździliśmy z kolegami do kafejki, żeby popykać na LAN'ie 5 vs 5. Internet w domu mam jakoś od 2005 roku i początki cs'a na necie nie były udane, w sumie nie było ich wcale, bo miałem wtedy Windowsa Millenium i miałem jakiś problem ze sterownikami, do karty graficznej gdzie po 5 minutach cs zawieszał mi się:| nie mogłem tego ogarnąć i walnąłem nim w kat. Powróciłem na nowym komputerze w 2008 roku i wtedy rozwaliło mnie to, że z gry, typowej strzelanki, zrobiła się jakaś 'śmieszna gierka' bo zobaczyłem serwery z modami takimi jak GUNGAME, jakieś pluginy 4FUN, muzyczki, wtedy pomyślałem-WTF !?!? (dzisiaj podobnie jest z CS GO i te rangi i skiny broni, wiem, że chodzi o hajs no ale jednak). Zacząłem grać na jednej sieci, potem zostałem tam adminem, ViceHeadAdminem i po 2 latach współwłaścicielem z 2 ogarniętymi gościami, którzy także zaczynali na tej sieci jako admini. Teraz przypominając sobie to, nie jestem w stanie określić, dokładnie czemu moja sieć upadła, bo to było już tak dawno :D:D:D Mieliśmy także swoją stronkę www, na której były newsy ze świata cs 1.6, masa poradników, dodatków do ściągnięcia etc. Ludzie, którzy mieli admina, nigdy u mnie na sieci nie musieli płacić za niego, bo zawsze miałem do tego podejście, że ktoś robi coś dla mnie/ dla mojej sieci dobrze, chce pomagać tępić cziterów, to nie może za to płacić. Miałem jeden z pierwszych wtedy serwerów z DIABLO MODEM i z tym tematem wiąże się ciekawa historia. DIABLOMOD to serw gdzie się expi, zdobywa doświadczenie, przez co rośnie ilość HP AP itp. Wprowadziliśmy płatność sms ( wtedy nikt w Polsce nie miał czegoś takiego, nie mówiąc już dzisiaj jak, są rozbudowane sklepy sms/paypal/przelew/psc, nikt nie śnił wtedy o jakiś SVIPACH) i zdarzyła się taka sytuacja ze jakieś dziecko 12-13 lat wysłało sms'ow, żeby mieć lepszego expa/lepsza rangę w tym diablo, na ok 1000 zł, z telefonu swojej matki. Jego matka znalazła się na forum i były wielkie pretensje i bunt o to ze naciągaliśmy jej dziecko o tyle hajsu, że zajmie się tym policja itp A to ona nie przypilnowała dziecka (Nie mówiąc już, że cs jest gra od 15 czy tam 16 lat ) już dokładnie nie pamiętam przebiegu, ale oddałem jej ten hajs (ok 500 ZL bo ok 50% każdego SMS idzie do operatora sieci) i był spokój :D, ale wtedy bylem lekko zasrany:) Ten serwer był tak zapełniony, bo nikt w PL nie miał serwera DIABLO (mój kolega współwłaściciel znal bardzo dobrze angielski i braliśmy plugin diablomoda z alliedmodders, największego forum na świecie chyba poświęconemu pluginom i amx'owi, sami tłumaczyliśmy go na PL) i hajs z sms'ow leciał Były to czasy, gdzie były serwery Steam albo nonsteam ( na serwerze non steam można było grac na ns i steam, na steamowym wiadomo tylko ze steamem), dopiero właśnie wtedy, kiedy ja zacząłem zarządzać siecią, wyszły binarki steam/nonsteam a wcześniej był taki program, który zwal się SXE INJECTED *antyczit* gdzie każdy, kto wbija na serwer bez steama, musiał go mieć zainstalowanego na dysku i włączonego. W 2012 jakoś to wszystko padło i ja przestałem grać w CS, powróciłem w 2015 i zastałem to, że najbardziej grywalne są tylko prawie same serwery D2 i SVIPY i to ze 90% moich znajomych przestało grac w cs 1.6 na rzecz GO. Pograłem chwile na jakiejś sieci, parę mc i znudziło mi się. Powróciłem dziś od listopada 2018 i zobaczymy na jak długo. To, co teraz napisze wkurzy pewnie wszystkich z tego forum, ale moim cichym marzeniem jest, żeby serwery hostingowe już nie pozwalały stawiać serwerów cs 1.6, bo chciałbym kiedyś z nim skończyć definitywnie :D:D:D a tak to..... kusi :) w końcu gra z dzieciństwa, masa wspomnień, gra, w którą przegrałem najwięcej godzin. -Haha niezła akcja z tym dzieckiem xDd Dobrze, teraz parę szybkich pytań -Jest coś co robisz niechętnie i trzeba Cię do tego namawiać? Nie, jakbym miał coś robić niechętnie to po prostu bym tego nie robił. -Pies czy kot? Pies Góry czy morze? Morze Blok czy dom Dom ❤️ Dzień czy noc? Dzień Rodzina czy kariera? Rodzina Film czy książka? Film Dziewczyna czy kumpel? Co za pytanie ... dziewczyna Klub czy domówka? Klub Praca czy szkoła? Edukacja Muzyka w telefonie czy koncert? Koncert -Dobrze chyba będziemy kończyć już nasz wywiad, chcesz na koniec kogoś pozdrowić? -Tak, chcę pozdrowić mojego mało znajomego @Vixo, który i tak nie przeczyta tego wywiadu, ale wejdzie tu tylko dlatego, że go oznaczyłem, @Miyu.. Maturzystę @Smuszinio moją miss @S.M.E.R.F.E.T.K.A :* el profesora hala madrid @Mvk1337 i wszystkich tych, których nie oznaczyłem,a dotrwali do końca tego wywiadu Pamiętajcie, wszystko dla ludzi z umiarem, nie przesadzajcie z cs'em, nie zaniedbujcie swoich znajomości, bo życie wirtualne nie zastąpi wam życia realnego :) Peace & Love ? -Ja również wszystkich pozdrawiam i dziękuje za uwagę Miłego czytania życzę!! Mam nadzieję, że wywiad się spodoba ;D (Ktoo przeczyta cały..? xd) Edytowane 21 Stycznia 2019 przez Dusia⚝♡ 7 2 Odnośnik do komentarza
Użytkownik BanneD Opublikowano 21 Stycznia 2019 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 Łap + @Dusia⚝♡ ale się rozpisałeś @SLEPNAC OD SWIATEL 1 Clear Boy Odnośnik do komentarza
Użytkownik∙ Marves Opublikowano 21 Stycznia 2019 Użytkownik∙ Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 Super wywiadzik. ( @SLEPNAC OD SWIATEL również pozdrawiam ) 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik Vixo Opublikowano 21 Stycznia 2019 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 z tym że nie przeczytam to masz rację, chyba że znajdę czas, bo zdeczko to za długie xd 1 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik F4NTOM Opublikowano 21 Stycznia 2019 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 Haha Ja przeczytałem proszę plusika 2 1 Odnośnik do komentarza
Zasłużony Smuszinio Opublikowano 21 Stycznia 2019 Zasłużony Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 Świetny wywiad, fajnie się czytało. Również pozdrawiam 2 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik BABKA KIEPSKA Opublikowano 21 Stycznia 2019 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 Najs wywiad:D, aż chyba jeszcze raz zaczne oglądać Dom z Papieru ;d. Również pozdrawiam :).. Hala Madrid! ❤️ 1 Odnośnik do komentarza
Użytkowniczka Miyu. Opublikowano 21 Stycznia 2019 Użytkowniczka Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 Mega wywiadzik ! Sensowne i wyczerpujące odpowiedzi aż chciało się czytać 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik `KenZi ? Opublikowano 21 Stycznia 2019 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 Świetny wywiad! 1 Odnośnik do komentarza
Użytkowniczka S.M.E.R.F.E.T.K.A :* Opublikowano 21 Stycznia 2019 Użytkowniczka Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 hah świetny wywiad i dziękuje Panie miss hehe @SLEPNAC OD SWIATEL 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik Najka Opublikowano 22 Stycznia 2019 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2019 Świetny wywiad! Bardzo rozbudowany co skrywało w nim nute tajemniczości przez co poczułem się jakbym czytał książke jakiegoś dobrego dramatu xd 1 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik∙ Marves Opublikowano 24 Stycznia 2019 Użytkownik∙ Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2019 ___________________________________________________________________________________Wiadomość wygenerowana automatycznie. Temat został zamknięty przez Moderatora. Powód: Temat Zamknięty. Jeżeli się z tym nie zgadzasz raportuj ten post, a Moderator lub Administrator rozpatrzy go ponownie. Z pozdrowieniami. Administracja StrefaSkilla.pl___________________________________________________________________________________ Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi