Zasłużony Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. szynka Opublikowano 2 Grudnia 2024 Zasłużony Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2024 (edytowane) Twój nick: szynka Nick oskarżonego: @ Hana_Montana @ Axel @ Krzysiek @ Przyjaciel <3 @ MnX Powód skargi: Zbyt łagodne traktowanie osoby łamiącej regulamin Opis sytuacji: Z ciekawości sprawdziłem ilość tematów Błaszczyka dot. odpracowania ostrzeżeń i od lipca do teraz @ Błaszczyk napisał łącznie 12 tematów co daje 23 OSTRZEŻENIA!!! Data i godzina zdarzenia: Od 1 lipca do teraz Miejsce zdarzenia: czatbox/forum Dowody: https://strefaskilla.pl/forum/1945-rozwiązane/ Coś od siebie: Pytanie bezpośrednio do Administracji/moderacji forum, czy osoba która jest notorycznie blokowany nie powinna ponosić surowszej kary? Nie mam wglądu do dziennika blokad, więc obstawiam, że ilość godzin na pewno jest duża. Wczoraj @ MnX postanowił nałożyć blokadę 3h, po kilku minutach @ Krzysiek zmienił nieco karę i poprawił do 8h, co w mojej ocenie taka forma kary jest idiotczyna patrząc na ilość blokad/ostrzeżeń. W regulaminie czatu widnieje informacja 3.1 Użytkownicy którzy często są blokowani/posiadają dużą ilość ostrzeżeń będą traktowani surowiej z względu na ich zachowanie. 4.5 Obraza użytkowników Forum - Blokada czasowa od 3h do nawet blokady permanentnej + Możliwe nałożenie blokady. Edytowane 2 Grudnia 2024 przez szynka 12 3 1 2 Odnośnik do komentarza
Junior Admin Przyjaciel <3 Opublikowano 2 Grudnia 2024 Junior Admin Junior Admin Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2024 Wypowiem się jako pierwszy. Fakt, faktem - w ostatnim czasie blokady na sb w stronę Błaszczyka leciały od innych osób, lecz też miałem wcześniej doczynienia z wyżej wymienionym użytkownikiem. 2 godziny temu, szynka napisał(a): Pytanie bezpośrednio do Administracji/moderacji forum, czy osoba która jest notorycznie blokowany nie powinna ponosić surowszej kary? Tak, taka osoba na ogół powinna ponosić surowsze kary na tle innych osób (z wyjątkami osób o podobnych wybrykach czy podobnej ich częstotliwości). Oczywiście nie w każdym przypadku taki użytkownik musi od razu wylatywać na niewiadomo ile czasu, bo będzie to zawsze zależne od słów czy po prostu obelg/niemiłych słów rzuconych na chacie. Myślę, że każdy zrozumie o co mi chodzi. // Biorąc pod uwagę sam kontekst tej "przepychanki" na sb, poprzednie blokady - w moim mniemaniu powinno to wyglądać inaczej. Mianowicie w tym przypadku zastanowił bym się nad blokadą na min. 24h + ostrzeżenie/a. Tymbardziej, że reakcje miały być surowsze i chat miał być uważniej monitorowany. To jest tylko i wyłącznie moje zdanie na ten temat, każdy może uważać inaczej. Do reszty niech odniosą się chłopaki. Tyle ode mnie . 4 Odnośnik do komentarza
Zasłużony Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Hana_Montana Opublikowano 2 Grudnia 2024 Zasłużony Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2024 Skarga jak najbardziej słuszna. Kilka razy informowałem moderację/administrację, aby surowiej karali @ LEGENDA oraz @ Błaszczyk . Jeśli o mnie chodzi, to ostatni raz nakładałem Błaszczykowi +4 warny + 24h bana na chatboxa, więc nie wiem dlaczego teraz, tylko dostał +2 warny i 3h blokady na czat, a później zmienione na 8h. Jestem jako oskarżony, więc niestety nie mogę tej skargi rozwiązać. @ Anox / @ Trivor Edit: Chciałbym również dodać, że @ Błaszczyk , Moje ostrzeżenia w Twoją stronę już się skończyły. Jako admin reprezentujesz sieć oraz serwer dd2, a używasz wulgaryzmów, cytuję: "cwel", na chatboxie, który jest widoczny dla każdego użytkownika. Następnym razem, gdy publicznie użyjesz podobnych słów, pożegnasz się z funkcją admina serwera. 9 1 1 Odnośnik do komentarza
VIP MnX Opublikowano 2 Grudnia 2024 VIP VIP Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2024 To ja też się wypowiem i też powiem szczerze, @ Błaszczyk otrzymał ode mnie 3H dlatego iż poleciałem po taryfikatorze kar nie zważając i bez zapoznania ile ten Pan miał już ostrzeżeń, przyznaje się bez bicia, że popełniłem błąd bez wcześniejszych oględzin dałem tak niską karę bo nie oszukujmy się zasługiwał na więcej po tym co zrobił. Skarga w moim odczuciu słuszna jak najbardziej przynajmniej na moją osobę i nie ma sensu się tłumaczyć. Za następne takie przewinienia karany będzie dużo surowiej bo jak widać małe kary w ogóle nie działają i wciąż powtarzane są złe czyny. Pozdrawiam @ szynka ! 1 Odnośnik do komentarza
LEGENDA Anox Opublikowano 2 Grudnia 2024 LEGENDA Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2024 Dziękujemy za zgłoszenie sytuacji,administracja wraz z moderacją otrzymała litanie od de mnie na grupie, będą bardziej zwracali uwagę na otrzymane warny osoby łamiącej regulamin, myślę że sytuacja się nie powtórzy a jeśli się powtórzy to będziemy inaczej wyciągać z tego konsekwencję. Bardzo przepraszam w imieniu całej administracji oraz moderacji. 5 Odnośnik do komentarza
LEGENDA Anox Opublikowano 2 Grudnia 2024 LEGENDA Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2024 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi