Skocz do zawartości
Przeglądasz forum jako gość, nie masz dostępu do większości funkcji! Zarejestruj się już teraz!
Witaj na Strefaskilla.pl

LETNI KONKURS

Uwiecznij najpękniejszą fotografię tego lata!

Weź udział

NOWY/STARY ODŚWIEŻONY STYL !

Właśnie wleciał odświeżony styl z kilkoma zmianiami i dodatkami

Zobacz szczegóły

FANPAGE

Dołącz do naszej społeczności na fanpage’u!!

DOŁĄCZ!

OTWARTA

Szybka rekrutacja na typera

Złóż podanie

OTWARTA

Szybka rekrutacja na redaktora

Złóż podanie

[ODRZUCONE] [ODWOŁANIE WARN] - NetaO

NetaO RIP

Rekomendowane odpowiedzi

• Premium
Premium

1. Nick: @ NetaO
2. Kto nadał warna: @ D3M0N
3. Czas: 
4. Powód: niewłaściwy język 
5. Dowody/SS: bezsensowne rozdawanie warnów za słowo "japa" gdzie to nawet obraźliwe nie jest i nikt prócz @ D3M0N nie ma z tym problemu. Dla mnie to już szukanie przypierdolki na siłę byle tylko dać warna. 

Kilka osób piszę japa i jakoś nie ma z tym większego problemu. Teraz każdy jak tak napisze będzie otrzymywał blokadę? 

Wspomnę tylko że piszemy słowo "japa" na CB od kilku dni i jakoś kolega @ D3M0N nie miał z tym problemu tylko nagle od wczoraj zaczął mieć jak @ Hana_Montana o tym napisał na CB. 

Inni też się mogą wypowiedzieć 

@ KushMan  @ oskar211  @ z0k1n

Screenshot_20250206_124446_Chrome.jpg

• Trzymaj się 1

Pozdrawiam Sławomir Mentzen.

• Premium
Premium

Też się wypowiem, ja juz otrzymałem drugiego warna za napisanie słowa „japa” które w żadnym stopniu nie jest obraźliwe, nikogo to nie zabolało, ani w żaden sposób nie jest to pisane „celowo” tylko dla beki, np. w stronę @ NetaO czy @ oskar211 Tak jak już zdążył napisać zapson, nikt nie ma z tym problemu oprócz szanownego moderatora który dostał awans znikąd, rozdaje warny na prawo i lewo, a przyczepił się jedynie do mnie, gdzie np. również napisałem słowo „japa” do @ NetaO i jakiś haribo, administrator discordaXD, mi odpisuje „morda tam”, po czym przychodzi DEMON 😈 :kekw: i pisze słowa „jeszcze ci mało” tylko do mnie. Ja też bym prosił awans na moderatora, a że macie kryzys, tak jak napisał anox, to akurat się nadam. pozdrawiam

//edit
a Ciebie kto tu @ KOMORNIK123 wołał? na ssach które tutaj wstawiłeś, widnieją jedynie moje odpowiedzi na pytanie od @ szynka , a tak poza tym, co to ma wspólnego z tym odwołaniem które dotyczy kompletnie czegoś innego? Dziadek otwórz oczy, a te ssy to nie wiem po co Ci skoro ten temat był jakoś tydzień temu, ty chyba pół galerii masz zasypane ssami ze strefy, na pamiątke trzymasz xD

• Trzymaj się 1

• Użytkownik∙
 rozdawanie warnów za słowo "japa" gdzie to nawet obraźliwe nie jest
 otrzymałem drugiego warna za napisanie słowa „japa” które w żadnym stopniu nie jest obraźliwe

Regulamin:

1.6 W czasie rozmów na Chatboxie obowiązują zasady netykiety.

Netykieta -> zakaz pisania wulgaryzmów -> "japa":
 ] rzeczownik, rodzaj żeński: (1.3) wulg. twarz, gęba, facjata, morda, pysk, buzia
 ] wykrzyknik: (2.1) grub. zamknij się!, stul pysk!
   ] grubiański: «człowiek źle wychowany lub ordynarny»
   ] grubiański • grubiańsko • grubiańskość • grubianka
Wulgaryzm (z łac. vulgaris „pospolity; ludowy” od vulgus „lud; pospólstwo”), także: bluzg, brzydki wyraz, łacina podwórkowa – wyraz lub wyrażenie uznawane przez użytkowników języka za nieprzyzwoite (...)

Jakby na to nie spojrzeć, pod którym kątem tego nie ugryźć to jest to jawne łamanie netykiety. Swoją drogą zabawne próby obchodzenia regulaminu tym pisaniem o wyrażenia obraźliwe, gdzie warn jest za niewłaściwy język, czyli właśnie stosowanie wulgaryzmów i słów nieprzyzwoitych... ALE w sumie jak oponent od idealjumpa się próbuje argumentować nawet w tym temacie, to nie mamy tutaj styczności z najostrzejszymi narzędziami w szopie. To, że młodzież w 2025 pokonuje zwykły słownik, nie jest w żadnym wypadku nowe, dlatego w celach naukowych - "japa" jest jak najbardziej określeniem wulgarnym i często używanym w mowie potocznej jako czasownik, wymiennie z popularnym np. "zamknij mordę" (które padło na screenie) w kontekście uciszenia kogoś, niemniej jest tak samo negatywnie nacechowane i jakby dużej różnicy między nimi nie ma. Tu niestety nieudolne próby ratunku samych Siebie:
japa4.png.81d07dec45296e9e261628e1a6ec09c8.png
japa1.png.cefebc0bcfeff7c1b247fb3b8932250a.png
A to, co dodaje nutki komedii do całej sytuacji:
1. poszło ostrzeżenie od czerwonego = 2. sytuacja się powtarza = 3. jest to zwykły spam, zaśmiecanie chatboxa i prowokacja administracji.
Proste? Proste. Straszny wysyp dyletantów na tych internetach ostatnio.

Tu dorzucam 3 screeny które całą skargę momentalnie zamykają w sumie samą z siebie, tu mamy ostrzeżenie od czerwonego:
japa3.thumb.png.896178f7e61491a3bd495b69acc2fdf7.png
Czy pisane w formie żartu czy poważnie, to już kwestia oddzielna, bo jednak prośba została wystosowana.
Po napisaniu ostrzeżenia poleciały kolejno:
NetaO: 3 razy "japa";
Idealjumper: 4 raz "japa";
Oskar: 3 raz "japa";

Tu mamy przyznanie się do łamania regulaminu przez chłopaków:
japa2.thumb.png.07fecce0d2362885d523145d79c59053.png
Chłopaki wspólnie (przy pomocy NetaO) stwierdzili, że w sumie to piszą dla beki i bez większego sensu. W skrócie idealnie łapią się tutaj:
1. Wulgaryzmy; -> w regulaminie 1.6 jako "netykieta";
2. Spam, Prowokacje, Nadmierne Przeklinanie; -> w regulaminie 2.3 & 2.6 & 2.10
Jakby się bardzo szczypać, to jeszcze pod to: 3. Zakaz wysyłania kąśliwych uwag, żartów i rozmów pod publikę; -> w regulaminie 2.9

Tak więc czekam na nadanie brakujących kolejno: +2, +3 i +2 warnów. Bo tyle wychodzi za każde kolejne próby bycia "szprytnym i mondrym" po odliczeniu +1 za które są odwołania.

obraz.png.289afb8be78fb4eab11b8331908c79ab.png
Jak woła jeden obóz, to wypowiem się jako drugi ¯\_(ツ)_/¯
Pozdrawiam na mocy udzielonego głosu (szczególnie, że nawet nie ma tam " : "  xp)
Cyfer

• Ha ha 1

"  0111 0001 . 0010 K 0111"

• Zasłużony

Zacznę od tego.

4 godziny temu, NetaO napisał(a):

Wspomnę tylko że piszemy słowo "japa" na CB od kilku dni i jakoś kolega @ D3M0N nie miał z tym problemu tylko nagle od wczoraj zaczął mieć jak @ Hana_Montana o tym napisał na CB. 

Tak, Hana wspomniał o tym, bo wcześniej ja zacząłem ten temat na naszej grupie, ale nie muszę mówić o szczegółach.
Wasza ekipa tworzy mega złą atmosferę na chatboxie, głównie spowodowane takimi wpisami. Nieważne czy dla żartów czy nie.
"2.9 Zakaz wysyłania kąśliwych uwag, żartów i rozmów pod publikę.".
"1.3 Chatbox służy do prowadzenia luźnych rozmów."
"1.6 W czasie rozmów na Chatboxie obowiązują zasady netykiety."
Zbyt często jesteście/byliście upominani i bez żadnych konsekwencji. Jak tu ludzie mają przychodzić i uczestniczyć w rozmowach, jak coś wspomną zostają wyśmiewani albo widzą przerzucanie się japami czy mordami.
Będą tu wyrywki z kontekstu, nie chce mi się szukać całych rozmów i oceniać kto zaczął kto nie i jak było, sam przykład jak wyglądają głównie Twoje wpisy
image.thumb.png.ff4d4c6c9bbf5bab6ae3189ef026b815.png

image.thumb.png.7747aeee351faa7e75e993f4c28217e8.png

To tylko dwie strony sprzed 2 dni, więcej na prawdę nie ma sensu. Kończąc już, nie zachowujecie kultury na chatboxie, próbujecie naginać regulaminy albo celowo nie rozumujecie tego co jest JASNO napisane. Ban był z tego względu, że wczoraj zacząłem Wasz temat na naszej grupie - Hana Was wczoraj upomniał - olaliście to i znów zaczęliście robić to samo, więc każdy po kolei kto się do tego dołączył dostał +1, w mojej opinii i tak za mało tego leci, ale to dla Was plus ;) Myślicie, że za każdy głupi wpis daje warna, otóż nie, bo często przymykam oko i kończy się na uspokajaniu, ale już za dużo tego było, ze zbyt dużą częstotliwością. Resztę zostawiam do decyzji czerwonym.

• Lubię to! 2
  • xD 1
  • Premium
Premium

@ 71.  Nie pykły te twoje wypociny. Dajesz swoje definicję a ja korzystałem z tej. :(

https://sjp.pwn.pl/slowniki/japa.html

• Super 1

Pozdrawiam Sławomir Mentzen.

• Zasłużony

Mimo mojego upomnienia nadal używałeś słowa "japa" wobec innych użytkowników. Nieprzestrzeganie regulaminu wiąże się z konsekwencjami  naprawdę myślicie, że to zabawne? Takie zachowanie tylko pokazuje brak kultury. Odsyłam Was do tej strony → KLIK , abyście mogli przeczytać i zastanowić się nad swoim zachowaniem.

innyfgif1.gif.e3c7a110bbe92eb5f9a05ccdc4d91f93.gif

• Zasłużony

ODWOŁANIE ODRZUCONE.png

innyfgif1.gif.e3c7a110bbe92eb5f9a05ccdc4d91f93.gif

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Zapoznaj się z polityką prywatności forum Polityka prywatności oraz regulaminem forum Regulamin

• Opiekun [MIRAGE #1]
  • Opiekun [MIRAGE #2]
  • Opiekun [1VS1]
  • Opiekun [AWP #1]
  • Opiekun [AWP #2]
  • Opiekun [SURF]
  • Opiekun [MIR/CACH]
  • Opiekun [5VS5]
  • Opiekun [DR+KLASY]