Skocz do zawartości
Przeglądasz forum jako gość, nie masz dostępu do większości funkcji! Zarejestruj się już teraz!
Witaj na Strefaskilla.pl

GŁOSUJ NA SERWERY

Zagłosuj na nasze serwery!

Przejdź do głosowania

NOWY/STARY ODŚWIEŻONY STYL !

Właśnie wleciał odświeżony styl z kilkoma zmianiami i dodatkami

Zobacz szczegóły

FANPAGE

Dołącz do naszej społeczności na fanpage’u!!

DOŁĄCZ!

OTWARTA

Szybka rekrutacja na typera

Złóż podanie

OTWARTA

Szybka rekrutacja na redaktora

Złóż podanie

[ODRZUCONA] [SKARGA] - Hana Montana & tak.

NetaO RIP

Rekomendowane odpowiedzi

• Premium
Premium

Twój nick: @ NetaO

Nick oskarżonego: @ Hana_Montana & @ tak.

Powód skargi: @ Hana_Montana Z powodu zamiatania sprawy pod dywan, próby uciszenia mnie oraz hipokryzja. @ tak. Z powodu wyłudzania pieniędzy od użytkowników forum i graczy serwera DD2.

Opis sytuacji: Wiemy za co @ Krip dostał degradację z rang i tutaj nam się powtarza sytuacja z adminem serwera DD2 o nicku @ tak.

Kolega posiadający rangę administratora serwera postanowił zacząć wyłudzać pieniądze od graczy z serwera, jak i forum na swoje zachcianki. Wiadomo nie napiszę o tym wprost, bo nikt mu w to nie uwierzy to zasłoni się córką, a przecież całkiem niedawno chwalił się na CB, ile to on nie zarabia za granicą i jakim to on autem nie jeździ.

Gdy wspomniałem o tym na swoim profilu i na CB dostałem warna i blokadę na forum od @ Hana_Montana pytam się, jakim chujem? Kolejna osoba jebie innych użytkowników na kasę i potem jej nie oddaje, a jak się o tym mówi głośno, żeby ostrzec ludzi to @ Hana_Montana uznaję to za obrazę i prowokację admina i kompletnie nic z tym nie robi.

W przypadku @ Krip jak każdy się z niego śmiał na forum na CB i wrzucał ss'y nie było żadnych interwencji, a tym bardziej warnów, czy blokad, a teraz nagle są? Albo trzymamy się sztywno jednych zasad, albo podejmujemy decyzję jak wiatr zawieje i jak nam wygodnie. Mam prawo ostrzegać ludzi przed tego typu sytuacjami, i to nie jest żadna prowokacja, tym bardziej że mam na to dowody w postaci ssó'w więc nie wiem, gdzie leży problem.

Dobrze wiemy, że jak ktoś posiada rangę na forum to inne osoby są skłonniejsze pożyczyć pieniądze i zaufać, bo myślą, że już jakieś zaufanie ta osoba ma, jeżeli posiada rangę na forum. I tak to wykorzystał i zamiast iść do pracy to lepszym rozwiązaniem jest pożyczać pieniądze od innych. Pisząc do kilku osób, a niektórym jeszcze do tej pory nie oddał.

Pisząc @ Hana_Montana  o tej sytuacji dostałem taką odpowiedź XD:

hanaxdd.thumb.png.815b9e1867bcfc5b28cbcbb9c34ab1ba.png

Więc jeżeli w takich sprawach administracji forum nic do tego, i to decyzja ludzi czy pożyczą, czy nie to, jakim kurwa prawem @ Krip  otrzymał degradację z rang i administracja zainteresowała się tą sytuacją? Jeżeli to nie wasza sprawa jak to napisał szanowny administrator forum? Hipokryzja lvl hard.

Znowu podejmowanie decyzji jak wiatr zawieje. Kilka miesięcy temu @ Krip był za to jebany i dostał po dupie, a tutaj nagle cisza i udawanie, że nie ma tematu.

Data i godzina zdarzenia: od kilku tygodni 

Miejsce zdarzenia: forum, steam

Dowody:

download.jpg.2bdf59ef668f4d3794ab7cd901dcc5fd.jpg

Coś od siebie: Proszę się zainteresować tą sytuacją zanim znowu połowa forum będzie czekała na pieniądze od admina DD2.

• Lubię to! 3
  • Trzymaj się 2
  • Ha ha 1
  • Wow! 1

Pozdrawiam Sławomir Mentzen.

• Zasłużony

Nie wpłynęła żadna oficjalna skarga od osób, które miałyby rzekomo stracić pieniądze przez @tak. Jeśli ktoś faktycznie uważa, że został oszukany lub wykorzystany, to powinien samodzielnie zgłosić to w odpowiednim miejscu, a nie jakiś przypadkowy użytkownik, który sobie wymyślił, że tak jest. Nie będziemy działać na podstawie czyichś domysłów i osobistych odczuć. Absolutnie nie masz żadnej wiedzy na temat tego, w jakiej sytuacji życiowej znajduje się @ tak. Nie wiesz, czy rzeczywiście potrzebował pieniędzy na coś istotnego, czy nie, więc porównywanie go do kogoś uzależnionego od hazardu to zwykłe ośmieszanie się. Pożyczanie pieniędzy to indywidualna decyzja każdego człowieka – jeśli ktoś postanowił pożyczyć, to zrobił to na własną odpowiedzialność. Administracja forum nie jest od tego, by pilnować, kto komu i na co daje swoje pieniądze. Porównywanie tej sytuacji do sprawy Krip'a to totalne nieporozumienie. Różnica jest Krip był administratorem forum, czyli miał dużo większe uprawnienia i zaufanie społeczności niż zwykły admin serwera DD2, którym jest tak. To dwie zupełnie różne rangi i nie można ich w żaden sposób zestawiać ze sobą. Sprawa Krip'a była poważniejsza, oparta na konkretnych dowodach i wymagała interwencji, natomiast tutaj mamy tylko oskarżenia bez żadnych oficjalnych skarg czy dowodów.

Administracja forum nie będzie brała udziału w prywatnych konfliktach i nie ma obowiązku zajmowania się cudzymi finansami. Jeśli ktoś ma dowody na oszustwo – niech je zgłosi, a nie urządza krucjatę na podstawie własnych przekonań. Jeśli ktoś czuje się oszukany, to sam powinien zgłosić sprawę, a nie przez pośredników, którzy na siłę próbują robić aferę tam, gdzie jej nie ma.

Pozdrawiam 

• Lubię to! 5
  • Ha ha 2
  • xD 1

innyfgif1.gif.e3c7a110bbe92eb5f9a05ccdc4d91f93.gif

• Zasłużony
W dniu 16.03.2025 o 20:34, 100 EURO PLAYER napisał(a):

Więc jeżeli w takich sprawach administracji forum nic do tego, i to decyzja ludzi czy pożyczą, czy nie to, jakim kurwa prawem @ Krip  otrzymał degradację z rang i administracja zainteresowała się tą sytuacją? Jeżeli to nie wasza sprawa jak to napisał szanowny administrator forum? Hipokryzja lvl hard.

Pytałem dokładnie o to samo ostatnio na Czatboxie, ale odpowiedzi  niestety nie uzyskałem :Sad:

Nie mówię już tutaj o kwestii gdy posiadałem na forum rangę @ Administrator, bo rzeczywiście nie wypadało robić czegoś takiego u byle jakich osób, że tak powiem "trzecich" z którymi nigdy jakiegoś super kontaktu się nie miało, ale będąc z adminem na UBTeam powiem szczerze widząc ostatnio wpis od administracji, że nic nie mają do tego co kto pożycza, to aż mi się trochę przykro zrobiło.

No, ale cóż taka decyzja została podjęta i nie ma co nad tym ubolewać. 

Skara nie dotyczy jako tako mnie, ale, że zostałem w niej wspomniany, to pomyślałem, że dodam od siebie swoje trzy grosze. 

Hana_Montana
Hana_Montana,

Dostałeś odpowiedz na Twoje pytanie ;) I twój post nic nie wnosi do tematu. 

• Ha ha 1
  • Przykro mi 1
  • WTF 3

spacer.pngspacer.png

• Premium
Premium

Jak jego post nic nie wnosi do tematu? Został wspomniany w skardze, więc ma prawo się wypowiedzieć. Poza tym @ Krip ma rację po degradacji z administratora forum otrzymał rangę UBT i już nie był w żaden sposób osobą decyzyjną, jeżeli chodzi o forum i nie był w administracji, więc dlaczego dostał degradację za pożyczanie pieniędzy jak sam stwierdziłeś to już nie jest sprawa administracji i każdy ma prawo robić co chcę. Hipokryzja Kacperek.

@ Hana_Montana  Gdzieś w regulaminie forum jest zakaz pożyczania pieniędzy przez administrację forum? 

Poza tym jak jesteś tak skrupulatny Kacperku. To dlaczego @ Krip  dostał degradację z admina DD2? 

Nie widzę, żeby dostał ostrzeżenie, że jak będzie dalej pożyczał itp. zostanie zdegradowany, a jednak został dlaczego? Przecież regulamin nie zabrania pożyczania pieniędzy od innych graczy/użytkowników, tym bardziej że miał zwykłego admina, więc co administracji do tego, kto mu pożycza i na co? XD sami się gubicie.

Dostał ostrzeżenie pod przyjętym podaniem na UBT więc tylko z tej rangi powinien dostać degradację bo wiedział i miał świadomość co go czeka.

image.thumb.png.ad3ff7c42dd1e6df8f16a8cfc5b07d63.png.2f629ca7fb21a741aa1562e1f4bce449.png

Dlaczego jeden admin ma prawo pożyczać hajs od innych i administracji nic do tego i regulamin tego nie zabrania, a drugi admin dostaję degradację, mimo że są na tej samej randze i nikomu krzywdy nie zrobił? @ Hana_Montana

Pozdrawiam Sławomir Mentzen.

• Zasłużony
9 minut temu, 100 EURO PLAYER napisał(a):

Poza tym @ Krip ma rację po degradacji z administratora forum otrzymał rangę UBT

Nie "dostał" ubt, tylko napisał podanie na ubt, a to jest różnica PODANIE 

Przy przyjęciu podania axel dokładnie zaznaczył,  image.png. Po kilku dniach uzależnienie i brak kasy wygrało i napisał do użytkowników dlatego dostał degradacje. 

Nie rozumiem jednej rzeczy? Gdzieś w regulaminie forum/serwera jest zakaz pożyczania pieniędzy? I jak sądzisz, że admim "wyłudzał" te pieniądze, to daj dowody? Że ktoś mu pożyczył i nie chce oddać? 

• Lubię to! 1

innyfgif1.gif.e3c7a110bbe92eb5f9a05ccdc4d91f93.gif

• Junior Admin
Junior Admin

Skarga stoi tyle czasu i żadne nowe zażalenia co do pożyczania pieniędzy przez @ tak.  nie wpłynęły, żadna sprawa również nie została zamieciona pod dywan przez Hanę, bo żadnych masowych zgłoszeń od różnych użytkowników w tej kwestii nie było, skarga trochę bezsensowna i zaczepiająca jedynie przeszłość w nawiązaniu do Kripa, a tamta sprawa została już zamknięta i wyjaśniona.

Jedynie rozwiązanie jakie widzę, aby na przyszłość nie było takich problemów i była jasność, to dodanie do regulaminu zakazu pożyczania pieniędzy przez osoby funkcyjne na forum/serwerach, na dniach zostanie to dodane do regulaminu forum.

• Lubię to! 1
  • Super 1

heh1111.png

• Junior Admin
Junior Admin

SKARGA ODRZUCONA.png

heh1111.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Zapoznaj się z polityką prywatności forum Polityka prywatności oraz regulaminem forum Regulamin

• Opiekun [MIRAGE #1]
  • Opiekun [MIRAGE #2]
  • Opiekun [1VS1]
  • Opiekun [AWP #1]
  • Opiekun [AWP #2]
  • Opiekun [SURF]
  • Opiekun [MIR/CACH]
  • Opiekun [5VS5]
  • Opiekun [DR+KLASY]