Sponsor DiaBliK Opublikowano 6 Sierpnia 2025 SPONSOR Sponsor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2025 Jaką masz propozycje?: Propozycja rozbudowy panelu administracji – dodanie ról moderatorów, UBTeam i adminów serwerów Chciałbym zaproponować konkretną i – moim zdaniem – bardzo potrzebną rozbudowę panelu administracji na forum. Aktualnie mamy tam wypisanych tylko Właściciela, Head Admina, Administratorów i Junior Adminów, natomiast brakuje tam wielu istotnych osób z ekipy, które realnie robią robotę na forum i serwerach. + Mam na myśli przede wszystkim: + Moderatorów + UBTeam Adminów serwerów (np. Only DD2, FFA, DR itp.) I teraz nie piszę tego jako "widzi mi się", tylko dlatego, że uważam, że brakuje przejrzystości w strukturze sieci. Gracze często nie wiedzą, do kogo się odezwać, kto za co odpowiada, a nowi użytkownicy wchodzą na forum i widzą tylko ułamek ekipy – to nie wygląda profesjonalnie. ///// Dlaczego warto to dodać? ///// Przejrzystość Pokazujemy, że sieć ma konkretną strukturę i każdy ma swoje miejsce. Użytkownik od razu widzi, kto odpowiada za co – nie musi pytać pięciu osób "do kogo mam iść z unbanem?" Szacunek dla ekipy Moderatorzy, UBT i admini serwerów też wkładają czas i serducho w rozwój tej sieci. Dlaczego nie mają być widoczni na równi z innymi? Ułatwiony kontakt Zgłoszenia, prośby, problemy – wszystko szybciej trafia tam, gdzie trzeba. Mniej chaosu, więcej działania. Estetyka i rozwój forum Wygląda to schludniej, daje poczucie skali projektu. A skoro się rozwijamy, to i panel powinien iść z duchem czasu. Podsumowanie To nie jest żadna rewolucja, tylko mała zmiana, która dużo poprawi w odbiorze sieci. Gracze ogarną, kto jest kim, ekipa będzie bardziej widoczna i doceniona, a całe forum zyska na jakości. I serio – to jeden z tych drobnych detali, który robi duże wrażenie. Niech ten panel odzwierciedla całą ekipę, a nie tylko część. Bo to właśnie wszyscy razem robimy tę robotę – nie tylko administracja z górnej półki. Screenshot/Nagranie/Przykład 1 1 🖤 **DiaBliK** – Niczym cień w mroku, nieuchwytny i niepokonany. ⚡ 🔥 Nie jestem Twoim wrogiem. Jestem Twoim końcem. 💀 ⚡ Zawiodłeś się na mnie? Czas zapłacić. 🔥 Odnośnik do komentarza
Zasłużony D3M0N Opublikowano 6 Sierpnia 2025 Zasłużony Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2025 Mówisz o przejrzystości, a chcesz wpierdolic tam opis, za co odpowiada admin poszczególnego serwera? Zamiast wyświetlanych 6 użytkowników, którzy głównie sprawują pieczęć nad forum, to pokazać tych osób 20 i wypisywać ich zadania? Pytam się, po co? Moderator za co może odpowiadać, jak nie za porządek na forum? Wypisywać rolę UBT, która wiadomo za co odpowiada albo Opiekuna UBT, gdzie jest w prost napisane kim jest ta osoba? Na dole jest legenda grup, ktoś ma problem z banem - wie gdzie iść i do kogo, bądź zapyta na chatboxie. Kto Ci będzie wchodził w listę zadań i przeglądał 20 użytkowników, jak wybierze krótszą drogę - chatbox albo legenda. Trochę na siłę i zrobi się jeden wielki syf, niepotrzebny z resztą. 3 Odnośnik do komentarza
Lotencjusz Opublikowano 6 Sierpnia 2025 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2025 Po to jest chatbox, tam napewno ktoś mu powie,pomoże. A przy Twojej propce zrobi się jeden wielki burdel 1 Odnośnik do komentarza
VIP MnX Opublikowano 6 Sierpnia 2025 VIP VIP Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2025 Nie no nie dajmy się zwariować, chyba nawet początkujący gracz znajdzie sobie w legendzie osobę do której będzie miał sprawę, tak naprawdę to praktycznie nikt tam nie zagląda w tą sekcje z ekipą. Moim zdaniem będzie to zbędny syf i tyle. 1 Odnośnik do komentarza
Zasłużony Krzysiek Opublikowano 6 Sierpnia 2025 Zasłużony Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2025 @ D3M0N chyba wszystko wyjaśnił, ja tak od siebie dorzucę, że sam zapomniałem że taka zakładka istnieje, a co dopiero gość który wchodzi na forum i nie potrafi znaleźć działu gdzie ma się odwołać od bana xD Nie oszukujmy się, ale ten co myśli logicznie a nie pochopnie, ogarnie co jak i gdzie, bo wszystko jest konkretne i przejrzyste na forum, wiadomo że znajdą się tacy co będą zadawać pytania i na chatboxie najszybciej otrzymają odpowiedź. Sensu wypisywania wszystkich adminów tam nie widzę kompletnie, co najwyżej można zrobić w dziale serwera listę aktualnych adminów wraz z kontaktem do nich w postaci steam/discorda czy tam innej platformy, ale czy jest sens? Skoro wystarczy zjechać do legendy grup, wejść w daną grupe i cyk mamy liste adminów danego serwera. 1 Odnośnik do komentarza
Zasłużony szynka Opublikowano 7 Sierpnia 2025 Zasłużony Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2025 Forum dosłownie nic nie zyska jeśli administracja przyjmie propozycję. Jestem pewny, że większość osób na forum nawet nie wie, że coś takiego jest. Istnieje legenda grup na dole (po kliknięciu w daną rangę wyświetlają się dani użytkownicy). Tak jak pisałem wyżej tą propozycja nic nie ułatwi 2 Odnośnik do komentarza
Zasłużony Krzysiek Opublikowano 8 Sierpnia 2025 Zasłużony Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2025 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi