Skocz do zawartości
Przeglądasz forum jako gość, nie masz dostępu do większości funkcji! Zarejestruj się już teraz!
Witaj na Strefaskilla.pl

GŁOSUJ NA SERWERY

Zagłosuj na nasze serwery!

Przejdź do głosowania

NOWY/STARY ODŚWIEŻONY STYL !

Właśnie wleciał odświeżony styl z kilkoma zmianiami i dodatkami

Zobacz szczegóły

FANPAGE

Dołącz do naszej społeczności na fanpage’u!!

DOŁĄCZ!

OTWARTA

Szybka rekrutacja na typera

Złóż podanie

OTWARTA

Szybka rekrutacja na redaktora

Złóż podanie

[ODRZUCONA] [PROPOZYCJA] ONLY DD2 - Zmianka w regulaminie only dd2

fent

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym zaproponować zmiankę w regulaminie dotyczącą sgsów i gsów ponieważ jest to niepotrzebny podpunkt za który dostaję cały czas bana a reszta już nie.

2.6 Zakaz używania/stosowania "Ground Strefe Jump" "G-Strafe" / "Stand-up Ground Strefe ").

Odrazu napiszę, że używam zadnych skryptów do gsów/sgsów, polecałbym pograć kiedyś na hnsa aby się nauczyć bo widać co po niektórych, że się wypowiadają a chuja się znają.

Niżej jest demko gdzie robię sobie gsy po rundzie dosłownie jak runda się skończyła i zazwyczaj robie sobie gsy bo komu to robi, że jest koniec rundy i robie gsy ja się bawie inni oglądają. Dużo było razy takich sytuacji, że na serwerze był admin I Love Marry James lub h0w albo old i nikt nie reagował na to szczerze aż do dzisiaj gdy po tej rundzie gdzie robiłem gsy, gracz napisał pytanie. Kto robi z tt sgsy i dostałem insta bana za gsy od heroinki. 

Moje gsy po rundzie: demko - 15:01

Ban - 15:25

Link do demka: https://megawrzuta.pl/n6nbk0wu

Szybkie wytłumaczenie co to i jak sgsy i gsy aka. palenie rolki:

scroll+duck = sgs

sam scroll = gs

o co chodzi ze scrollem:

bind "MWHEELDOWN" "+duck" LUB bind "MWHEELUP" "+duck"

Inni gracze u których widać, że robią sgsy/gsy i nie są banowani/reportowani

demko 15:58 - xxxonlybakixx

demko 15:47 - Amnezja 

demko 16:46 - FAUSTER (leci spadochronem i sgsem wydłuża pre ze spodchronu)

Obejrzałeś demko? Super, jeżeli uważasz, że nie są to sgsy gsy to jesteś w błedzie, a dlaczego? sgs/gs możesz robić w miejscu nie musisz się rozpędzać nimi. To jakbyś powiedział, że jest zakaz bunnyhopa ale można skoczyć ze 2 razy bh lub wychylić na ziomka bunnyhopem.

Więc tak już kończąc. Zmieńcie ten podpunkt albo banujcie wszystkich którzy robią sgsy/gsy bo jest przecież "ZAKAZ" a zakaz to zakaz co nie? Więc bądźmy wobec siebie sprawiedliwi ;) 

• Lubię to! 3
  • Użytkownik

Ja jestem za tym by nie wycofywać banów za SGS, fakt jest to umiejętność do nauczenia, dająca gigantyczną przewagę nad drugą osobą o ile się umiejętnie z tego korzysta, ale są też gagatki, co mają to formie skryptu z jakiegoś cheatą, gdzie bindują przycisk i śmigają, poza tym palenie rolki i tak wydaję mi się jest sporym już utrudnieniem dla zwykłego zjadacza chleba by go zabić, bo tworzy się rozproszenie wizualne dla takiej osoby która nie jest oswojona z takim rodzajem movementu, a 80% serwera wchodzi by sobie tylko pograć by każdy miał równe szanse i tyle, sam śmigam od kilku miesięcy bez scrolla, bo mi się zepsuł i nie miałem problemu zmienić swojego movementu, nie brakowało tego już bo w CS2/GO również palić rolki się już nie dało, serwerów HNS i takich gdzie sgs są legalne nie brakuję tam wbijać i sobie skakać i rozpędzać się do niemożliwych prędkości, aczkolwiek to moje zdanie, ja tam potępiam i będę potępiał ludzi którzy wykorzystują coś co jest zabronione, bo już owych ludzi zgłaszałem, a uważam, że wstawić demko z takim typem to 3/4 minuty roboty i gość wylatuję z banem i albo się nauczy albo nie

@ Kuba555 Wykrywalność skrypciarzy/seciarzy, jest na dzień dzisiejszy coraz trudniejsze ze względu na opracowany system twórców ich jak i samych użytkowników, dostosowując ustawienia pod swoje widzimisie, kiedyś psilent działał mega gównianie dzisiaj trzeba mieć oko by wychwycić moment, w 90 % przypadkach psilent wykorzystuję tak bardzo dobrze manipulowanie "przesuwa" celownik na głowe po czym wraca do standardowej pozycji niewidocznej nawet na povie witamy w 2k25 dlatego jak ja widzę tych oporowców settowców, co np byli tu banowani, a dziś se normalnie śmigają odjebani to wiesz, to już wolę jednego i drugiego zgłosić za sgs i nie kminić czy ma skrypty czy się tego wyuczył, skoro jest dany system zabroniony to nie powinno się zmieniać, bo ktoś ma taki widzimisię, a co do skilla dokładności/celowania każdy ma inny styl grania, niektórzy mają wyjebane w movement poruszają się jak gówna, ale reakcje mają na tyle dobrą, że nawet seciarzy koszą jak chcą, chyba że obierasz sobie dodatkowo defensywny styl i całe rundy tylko wyczekujesz na fraga, ja se nie raz pierdolne z 100+/- na mape padne z 5 razy, a raz jebne 30 fragów i padne 14 razy i mam to głeboko w poważaniu bo wchodze by się zrelaksować, po co się pocić? Siadzie to siądzie, i czy miało wpływ na to jakieś sgs hdmi adidasy i inne to już nie ma znaczenia, bo nie gramy o żadne złote galoty, chyba, że ktoś ma ochotę sobie coś udowodnić to niech idzie na mixy, a nie poci się na serwerze gdzie poziom jego a innych graczy jest tak bardzo różny że nie ma sensu specjalnie się starać na siłę, taka o moja opinia

Edytowane przez ntha
  • xD 1
  • Użytkownik

@ ntha Lepsze celowanie/zręczność też dają gigantyczną przewagę nad innymi. Jeżeli jest sposób żeby odróżnić ręcznie wykonywany mułwment od skryptów, to popieram propozycję fenta.

• Użytkownik

Moim zadaniem bardzo dobra propozycja zmiany tego punktu regulaminu. Wprowadźmy to na próbę i zobaczymy jak to wpłynie na codzienną grę 😁😁

• Donator
DONATOR

Jak to zostanie  wprowadzone to 50% serwera  odejdzie bo będą  płakać że tt nie masz  szans wygrać  jak wpadniesz  na dluga w 3 sekundy i na sgs możesz w 10 sekund  przeleciec całą  mape.Na 95% serwera  jest to zakazane..

ww.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Zapoznaj się z polityką prywatności forum Polityka prywatności oraz regulaminem forum Regulamin

• Opiekun [MIRAGE #1]
  • Opiekun [MIRAGE #2]
  • Opiekun [1VS1]
  • Opiekun [AWP #1]
  • Opiekun [AWP #2]
  • Opiekun [SURF]
  • Opiekun [MIR/CACH]
  • Opiekun [5VS5]
  • Opiekun [DR+KLASY]