Użytkownik sL4m Opublikowano 28 Października 2025 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 28 Października 2025 Sugestie i błędy. Cześć przyjaciele. Chciałbym skomentować kilka kwestii na serwerze, które moim zdaniem wymagają poprawy. Robię to, ponieważ lubię ten serwer i chcę, żeby był lepszy. 1. ROUNDSOUND - Fajnie byłoby móc wyłączyć tę opcję na stałe, tak jak działa to z poleceniem „/hud” – wystarczy raz wyłączyć i zapomnieć. Żeby nie trzeba było wyłączać jej ponownie co 15-20 minut. Owszem, to fajna funkcja, ale czasami przeszkadza w słuchaniu dźwięków gry. 2. bhop and jumps - Zauważyłem, że zmieniła się fizyka skoków. Podczas wykonywania bunnyhopu model gracza wygląda, jakby próbował wykonać podwójny skok, albo nie wiem, co to jest. Wygląda jednak na to, że model trzęsie się podczas każdego skoku. Miałem wrażenie, że to wpływa na samą fizykę skoków i nie można wykonywać bunnyhopu tak szybko jak zwykle. Wcześniej tak się nie działo. Proszę to naprawić. 3. Site B blocking - Gdy na serwerze jest niewielu graczy, przejście do punktu B jest zablokowane. Niestety, ta wtyczka nie działa poprawnie i gracze nadal mają możliwość przeskoczenia obszaru zastrzeżonego i dotarcia do punktu B. W tym celu od dawna instalowane są bardziej poprawne wtyczki, które tworzą nieprzekraczalne ściany i na przykład uniemożliwiają przejście nawet do środka. Nie pamiętam nazwy wtyczki, ale wiem, że gracze zazwyczaj mają możliwość głosowania nad otwarciem lub zamknięciem połowy mapy za pomocą komendy „say /mode” 4. Sound issues - Ostatnio nie zauważyłem żadnych problemów, ale od lat, odkąd gram na tym serwerze, zawsze występował problem z nieprawidłową reprodukcją dźwięku. Słychać przeciwnika z prawej strony z przodu, ale tak naprawdę jest on z lewej z tyłu. Z powodu takich błędów czasami nawigacja była naprawdę trudna. Mam nadzieję, że ten problem został już rozwiązany, ale powinienem był o nim wspomnieć. 5. Bullet registration - Wygląda na to, że mój cholerny dostawca internetu sprawił, że teraz mam opóźnienie 55-60 ms na polskich serwerach i gra działa naprawdę słabo w porównaniu z opóźnieniem 25-30 ms. Bardzo często po prostu nie mogę zabić przeciwnika z powodu złego zarejestrowania strzału. Ale zauważam problemy z trafieniami również u innych graczy z Polski. I mają niewielkie opóźnienie, około 15 ms, ale bardzo często zdarzają się sytuacje, gdy gracz stoi w miejscu, ewidentnie strzela do przeciwnika, który nawet go nie widzi, i nic się nie dzieje. I trzeba wykonać 3-4 próby strzału, zanim serwer w końcu uzna, że trafiłeś. Myślę więc, że ten problem istnieje i dlatego trzeba go jakoś rozwiązać. Myślę, że nie jestem jedynym graczem na tym serwerze, właśnie dlatego, że zawsze były tam całkiem niezłe ustawienia strzelania i ogólnie fizyka gry. 6. You cannot MUTE player - Czasami zdarzają się sytuacje, gdy trzeba wyciszyć czat głosowy gracza, ponieważ ma on bardzo słaby mikrofon, mówi za dużo i za głośno, lub na przykład sytuacja, gdy gracz ma bardzo długi nick i przez to, gdy mówi, jego nick na ekranie zasłania mi pole widzenia, ponieważ gram na przykład w rozdzielczości 640x480. Niestety na naszym serwerze opcja wyciszenia głosu gracza nie działa w żaden znany mi sposób. Ani za pomocą polecenia „powiedz / wycisz”, ani przez menu „lista graczy” w grze. Dla tych, którzy nie wiedzą, zazwyczaj można trwale wyciszyć gracza, naciskając Escape > Lista graczy > klikając dwukrotnie pseudonim gracza. P.S. Mam nadzieję, że administracja i gracze wesprą moje pragnienie uczynienia serwera jeszcze lepszym i wybaczą mi mój polski akcent, bo wszystko jest dzięki Tłumaczowi Google =) 1 Odnośnik do komentarza
Junior Admin Mr.Alban Opublikowano 31 Października 2025 Junior Admin Junior Admin Udostępnij Opublikowano 31 Października 2025 Dźwięk/blokady B/ problem ze strzałami zostaną sprawdzone. Odnośnik do komentarza
Junior Admin Mr.Alban Opublikowano 31 Października 2025 Junior Admin Junior Admin Udostępnij Opublikowano 31 Października 2025 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi