Skocz do zawartości
Przeglądasz forum jako gość, nie masz dostępu do większości funkcji! Zarejestruj się już teraz!
Witaj na Strefaskilla.pl

GŁOSUJ NA SERWERY

Zagłosuj na nasze serwery!

Przejdź do głosowania

NOWY/STARY ODŚWIEŻONY STYL !

Właśnie wleciał odświeżony styl z kilkoma zmianiami i dodatkami

Zobacz szczegóły

FANPAGE

Dołącz do naszej społeczności na fanpage’u!!

DOŁĄCZ!

OTWARTA

Szybka rekrutacja na typera

Złóż podanie

OTWARTA

Szybka rekrutacja na redaktora

Złóż podanie

[ROZWIĄZANY] SLOT

davsoon

Rekomendowane odpowiedzi

• Użytkownik

Opis błędu: Witam, mam problem z wejściem na serwer onlydd2, pomimo wykupionego slota podczas dołączania na serwer z automatu przerzuca mnie na inny serwer strefy.

Miejsce występowania: STREFA SKILLA ONLY DD2 

Screen/nagranie: brak

W dniu 4.01.2026 o 19:16, davsoon napisał(a):

Opis błędu: Witam, mam problem z wejściem na serwer onlydd2, pomimo wykupionego slota podczas dołączania na serwer z automatu przerzuca mnie na inny serwer strefy.

Miejsce występowania: STREFA SKILLA ONLY DD2 

Screen/nagranie: brak

Łączenie przez konsolę: Zamiast wybierania serwera z listy lub przez "Ulubione", spróbuj połączyć się bezpośrednio za pomocą konsoli (klawisz ~). Wpisz komendę connect IP_SERWERA (np. connect . Wymusza to bezpośrednie połączenie i często omija mechanizmy automatycznego przekierowania. Sprawdzenie ustawień SteamID/Hasła: Upewnij się, że Twoja usługa (slot) jest przypisana do poprawnego SteamID lub czy wymagane hasło do usługi (jeśli takie ustawiałeś) jest wpisane w pliku config.cfg lub konsoli przed wejściem na serwer za pomocą komendy:setinfo _pw "twoje_haslo"Łączenie przez konsolę: Zamiast wybierania serwera z listy lub przez "Ulubione", spróbuj połączyć się bezpośrednio za pomocą konsoli (klawisz ~). Wpisz komendę:connect IP_SERWERA (np. connect ip serwera ). Wymusza to bezpośrednie połączenie i często omija mechanizmy automatycznego przekierowania.

Edytowane przez Siusiu majtek
  • Użytkownik

Poprzez połączenie bezpośrednie ( konsola connect ip ) sytuacja się powtarza. Z hasłem jest wszystko git, przy 31/32 graczy łączy normalnie i po 2 3 sekundach ( nawet po wyborze strony ct lub tt ) zaczyna automatycznie łączyć z innym serwem, wczoraj łączyło z aim hs a dziś z tym nowym serwerem FFA . :/// pomocyyy =D 

W dniu 4.01.2026 o 19:45, davsoon napisał(a):

Poprzez połączenie bezpośrednie ( konsola connect ip ) sytuacja się powtarza. Z hasłem jest wszystko git, przy 31/32 graczy łączy normalnie i po 2 3 sekundach ( nawet po wyborze strony ct lub tt ) zaczyna automatycznie łączyć z innym serwem, wczoraj łączyło z aim hs a dziś z tym nowym serwerem FFA . :/// pomocyyy =D 

Najprawdopodobniej trafiasz na moment, w którym serwer jest fizycznie pełny (slot rezerwowy), a skrypt przekierowuje Cię na "wolny" serwer z tej samej sieci, żebyś nie musiał czekać. Spróbuj wejść przy mniejszej liczbie graczy. Spróbuj sobie Ustaw swój config.cfg jako "Tylko do odczytu" po ustawieniu wszystkich swoich klawiszy. W konsoli (~) przed wejściem na serwer wpisz komendę:

cl_allowdownload 0 (to zablokuje pobieranie niestandardowych plików, które mogą zawierać przekierowania, ale może uniemożliwić wejście na niektóre serwery z modami).

• Użytkownik

To samo się dzieje nawet w przypadku 27 czy 28 osób na serwerze. Wczoraj tak miałem przez godzinę i potem działało normalnie, i dziś znowu ta sama sytuacja :/ 

W dniu 4.01.2026 o 19:54, davsoon napisał(a):

To samo się dzieje nawet w przypadku 27 czy 28 osób na serwerze. Wczoraj tak miałem przez godzinę i potem działało normalnie, i dziś znowu ta sama sytuacja :/ 

Sprawdź komendę cl_corpsestay

Przy 28 osobach na mapie leży mnóstwo ciał, co może drastycznie obniżać wydajność. Wpisz w konsoli:

cl_corpsestay 1 (ciała będą szybko znikać, odciążając Twój komputer).

Jeśli to nie pomoże, sprawdź, czy w momencie problemów Twój ping skacze, czy jest stabilny – to pozwoli określić, czy winne jest łącze, czy wydajność komputera.

• Użytkownik
W dniu 4.01.2026 o 20:01, Siusiu majtek napisał(a):

Sprawdź komendę cl_corpsestay

Przy 28 osobach na mapie leży mnóstwo ciał, co może drastycznie obniżać wydajność. Wpisz w konsoli:

cl_corpsestay 1 (ciała będą szybko znikać, odciążając Twój komputer).

Jeśli to nie pomoże, sprawdź, czy w momencie problemów Twój ping skacze, czy jest stabilny – to pozwoli określić, czy winne jest łącze, czy wydajność komputera.

• Użytkownik

Pobrałem jakiegoś randomowego csa i normalnie da sie wejsc na serwer przy wolnym slocie. Może w configu coś jest nie tak ?? 

old
old,

19 Zakazane jest pisanie posta pod postem, aby dodać nową treść używaj opcji "Edytuj".

W dniu 4.01.2026 o 20:20, davsoon napisał(a):

Pobrałem jakiegoś randomowego csa i normalnie da sie wejsc na serwer przy wolnym slocie. Może w configu coś jest nie tak ?? 

Sprawdzenie integralności: Jeśli używasz wersji Steam, spróbuj przejść na wersję "Legacy" w ustawieniach bety, co naprawia wiele problemów z kompatybilnością w 2025/2026 roku.

Czysty config: Usuń plik config.cfg (zostanie utworzony domyślny przy starcie gry), aby wykluczyć błędy w ustawieniach.

• Junior Admin
Junior Admin

@ davsoon pw

EDIT

Problem został rozwiązany. 

• MR.ALBAN zablokował(a) ten temat
  • Junior Admin
Junior Admin

temat rozwiazany.gif

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Zapoznaj się z polityką prywatności forum Polityka prywatności oraz regulaminem forum Regulamin

• Opiekun [MIRAGE #1]
  • Opiekun [MIRAGE #2]
  • Opiekun [1VS1]
  • Opiekun [AWP #1]
  • Opiekun [AWP #2]
  • Opiekun [SURF]
  • Opiekun [MIR/CACH]
  • Opiekun [5VS5]
  • Opiekun [DR+KLASY]