Użytkownik davsoon Opublikowano 4 Stycznia Użytkownik Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia Opis błędu: Witam, mam problem z wejściem na serwer onlydd2, pomimo wykupionego slota podczas dołączania na serwer z automatu przerzuca mnie na inny serwer strefy. Miejsce występowania: STREFA SKILLA ONLY DD2 Screen/nagranie: brak Odnośnik do komentarza
Siusiu majtek Opublikowano 4 Stycznia Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia (edytowane) W dniu 4.01.2026 o 19:16, davsoon napisał(a): Opis błędu: Witam, mam problem z wejściem na serwer onlydd2, pomimo wykupionego slota podczas dołączania na serwer z automatu przerzuca mnie na inny serwer strefy. Miejsce występowania: STREFA SKILLA ONLY DD2 Screen/nagranie: brak Łączenie przez konsolę: Zamiast wybierania serwera z listy lub przez "Ulubione", spróbuj połączyć się bezpośrednio za pomocą konsoli (klawisz ~). Wpisz komendę connect IP_SERWERA (np. connect . Wymusza to bezpośrednie połączenie i często omija mechanizmy automatycznego przekierowania. Sprawdzenie ustawień SteamID/Hasła: Upewnij się, że Twoja usługa (slot) jest przypisana do poprawnego SteamID lub czy wymagane hasło do usługi (jeśli takie ustawiałeś) jest wpisane w pliku config.cfg lub konsoli przed wejściem na serwer za pomocą komendy:setinfo _pw "twoje_haslo"Łączenie przez konsolę: Zamiast wybierania serwera z listy lub przez "Ulubione", spróbuj połączyć się bezpośrednio za pomocą konsoli (klawisz ~). Wpisz komendę:connect IP_SERWERA (np. connect ip serwera ). Wymusza to bezpośrednie połączenie i często omija mechanizmy automatycznego przekierowania. Edytowane 4 Stycznia przez Siusiu majtek Odnośnik do komentarza
Użytkownik davsoon Opublikowano 4 Stycznia Autor Użytkownik Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia Poprzez połączenie bezpośrednie ( konsola connect ip ) sytuacja się powtarza. Z hasłem jest wszystko git, przy 31/32 graczy łączy normalnie i po 2 3 sekundach ( nawet po wyborze strony ct lub tt ) zaczyna automatycznie łączyć z innym serwem, wczoraj łączyło z aim hs a dziś z tym nowym serwerem FFA . :/// pomocyyy =D Odnośnik do komentarza
Siusiu majtek Opublikowano 4 Stycznia Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia W dniu 4.01.2026 o 19:45, davsoon napisał(a): Poprzez połączenie bezpośrednie ( konsola connect ip ) sytuacja się powtarza. Z hasłem jest wszystko git, przy 31/32 graczy łączy normalnie i po 2 3 sekundach ( nawet po wyborze strony ct lub tt ) zaczyna automatycznie łączyć z innym serwem, wczoraj łączyło z aim hs a dziś z tym nowym serwerem FFA . :/// pomocyyy =D Najprawdopodobniej trafiasz na moment, w którym serwer jest fizycznie pełny (slot rezerwowy), a skrypt przekierowuje Cię na "wolny" serwer z tej samej sieci, żebyś nie musiał czekać. Spróbuj wejść przy mniejszej liczbie graczy. Spróbuj sobie Ustaw swój config.cfg jako "Tylko do odczytu" po ustawieniu wszystkich swoich klawiszy. W konsoli (~) przed wejściem na serwer wpisz komendę: cl_allowdownload 0 (to zablokuje pobieranie niestandardowych plików, które mogą zawierać przekierowania, ale może uniemożliwić wejście na niektóre serwery z modami). Odnośnik do komentarza
Użytkownik davsoon Opublikowano 4 Stycznia Autor Użytkownik Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia To samo się dzieje nawet w przypadku 27 czy 28 osób na serwerze. Wczoraj tak miałem przez godzinę i potem działało normalnie, i dziś znowu ta sama sytuacja Odnośnik do komentarza
Siusiu majtek Opublikowano 4 Stycznia Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia W dniu 4.01.2026 o 19:54, davsoon napisał(a): To samo się dzieje nawet w przypadku 27 czy 28 osób na serwerze. Wczoraj tak miałem przez godzinę i potem działało normalnie, i dziś znowu ta sama sytuacja Sprawdź komendę cl_corpsestay Przy 28 osobach na mapie leży mnóstwo ciał, co może drastycznie obniżać wydajność. Wpisz w konsoli: cl_corpsestay 1 (ciała będą szybko znikać, odciążając Twój komputer). Jeśli to nie pomoże, sprawdź, czy w momencie problemów Twój ping skacze, czy jest stabilny – to pozwoli określić, czy winne jest łącze, czy wydajność komputera. Odnośnik do komentarza
Użytkownik davsoon Opublikowano 4 Stycznia Autor Użytkownik Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia W dniu 4.01.2026 o 20:01, Siusiu majtek napisał(a): Sprawdź komendę cl_corpsestay Przy 28 osobach na mapie leży mnóstwo ciał, co może drastycznie obniżać wydajność. Wpisz w konsoli: cl_corpsestay 1 (ciała będą szybko znikać, odciążając Twój komputer). Jeśli to nie pomoże, sprawdź, czy w momencie problemów Twój ping skacze, czy jest stabilny – to pozwoli określić, czy winne jest łącze, czy wydajność komputera. Odnośnik do komentarza
Użytkownik davsoon Opublikowano 4 Stycznia Autor Użytkownik Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia Pobrałem jakiegoś randomowego csa i normalnie da sie wejsc na serwer przy wolnym slocie. Może w configu coś jest nie tak ?? old, 5 Stycznia 19 Zakazane jest pisanie posta pod postem, aby dodać nową treść używaj opcji "Edytuj". Odnośnik do komentarza
Siusiu majtek Opublikowano 4 Stycznia Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia W dniu 4.01.2026 o 20:20, davsoon napisał(a): Pobrałem jakiegoś randomowego csa i normalnie da sie wejsc na serwer przy wolnym slocie. Może w configu coś jest nie tak ?? Sprawdzenie integralności: Jeśli używasz wersji Steam, spróbuj przejść na wersję "Legacy" w ustawieniach bety, co naprawia wiele problemów z kompatybilnością w 2025/2026 roku. Czysty config: Usuń plik config.cfg (zostanie utworzony domyślny przy starcie gry), aby wykluczyć błędy w ustawieniach. Odnośnik do komentarza
Junior Admin MR.ALBAN Opublikowano 5 Stycznia Junior Admin Junior Admin Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia @ davsoon pw EDIT Problem został rozwiązany. Odnośnik do komentarza
Junior Admin MR.ALBAN Opublikowano 5 Stycznia Junior Admin Junior Admin Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi