Użytkownik Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Uriasz Opublikowano 7 Stycznia Użytkownik Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia (edytowane) {Q&A} @ Dusia oraz reszta. Wiem, że dłuuugo już czekacie na moje odpowiedzi. Niestety w listopadzie skasował się efekt mojej ciężkiej pracy, a teraz walczę ze sobą, aby to wszystko odtworzyć, bo nie lubię robić dwukrotnie pracy, do której włożyłem bardzo dużo czasu, przemyśleń i siebie Wybaczcie zwłokę, odpowiedzi dodam w weekend ostatecznie, nie będą takie świetne jak wtedy były, a teraz, żeby nie przedłużać typuję kolejną osobę. Zachowując ostatnią tradycję, że raz był chłopak (@ ST Seba TD ), potem dziewczyna ( @ FunnyPuma , teraz znowu chłopak - Ja. do zabawy nominuję świeżoupieczoną Panią grafik oraz adminkę DD2 - @ Szatan_aniusia EDIT: Długo wyczekiwane odpowiedzi. Poprzednia wersja była sporo dłuższa @ Lotencjusz / @ GENERAL ALADEEN [P] Pracujesz czy uczysz się? [O] Pracuję. Uczę się non stop, bo ciekawość świata nie wygasa razem z dyplomem. Formalnie edukację mam za sobą już od 10 lat (wtedy skończyłem studia II stopnia). [P] Twoja ulubiona gra? [O] CS 1.6 [P] Wolisz grać w gry komputerowe czy spędzać czas z dala od ekranu? [O] Spędzać czas z dala od ekranu [P] Masz zwierzątka? (Jeżeli tak to jakie i jak się wabią?) [O] Mam 3 psy: Biszkopt, Pestka i Mała [P] Życie na wsi czy w mieście? [O] Na obrzeżach miasta - tak żeby nie być w centrum zgiełku ale jednak mieć w miarę blisko do cywilizacji i dobry dostęp do natury [P] Jakie były Twoje marzenia za dziecka, a jakie są teraz [O] Cóż. Jestem marzycielem i ciągle o czymś marzyłem i marzę. Za dzieciaka wiadomo chciało się być kimś ważnym np. piłkarzem - mieć sławę, pieniądze itp. Marzyłem wtedy (choć dalej bym tak chciał) mieć jakieś super moce, zdolności, osiągnąć coś fajnego i ratować świat. Teraz te marzenia bardziej chyba ustępują dojrzalszym, bardziej realnym marzeniom, choć dalej tkwi we mnie ten chłopczyk co chciałby coś dać pozytywnego światu. @ ZjaranyDziadek. [P] Co lubisz najbardziej robic? [O] śmiać się [P]Jakie jest twoje marzenie? [O] Mam sporo marzeń, ale chyba najbardziej chciałbym osiągnąć szeroko rozumiany sukces. [P]Co cie najbardziej denerwuje? [O] hmm można się tu rozpisać, ale powiem zwięzle - Ludzie [P] Co cie uszczęśliwia w życiu? [O] [P]Masz psa? [O] Tak jak wyżej pisałem - mam 3 psiaki [P] Czy palisz zioło? [O] Od wielu lat (po liceum) mnie jakoś zbytnio nie kręci, ale w towarzystwie zdarza mi się złapać symbolicznego buszka. [P] Czy odwaliłeś coś konkretnego? [O] [P]Czy miałeś kiedyś jakies problemy z prawem? [O] Choć robiło się wiele rzeczy, które nie są do końca zgodne z prawem, to [P] Czy jesteś prawiczkiem? [O] Uprawiałem seks jeden i pół raza, choć tego jednego nie jestem pewny [P]Ile masz wzrostu? [O] Karakan ze mnie - 175 cm @ Dusia [P] Lubisz swoją obecną pracę? (Jeżeli nie to na jaką byś ją zmienił) [O] Tak [P] Posiadasz bardziej wartościowe znajomości w realmyn życiu czy w internecie? [O] Hmm chyba bardziej w realnym życiu, choć wiele pozytywnych i wartościowych osób też poznałem w internecie. [P] Czy bardzo siebie idealizujesz w oczach innych? [O] Cóż mam nadzieję, że nie. Może się wydawać, że jestem przemądrzały itd. ale staram się żyć w miarę pokornie i skromnie i jakoś średnio mi zależy na fałszywych uznaniach. [P] Co lubisz robić w wolnym czasie? [O] Z natrury jestem pracoholikiem i lubię wysiłek, więc tak. Nie lubię tylko działania, z którego nic nie wynika, albo nie widać większych efektów. [P] W czym jesteś dobry? [O] Cóż. Mówiąc nieskromnie - w wielu rzeczach. Może nie we wszystkim, ale odnajduję się nie mal w każdym temacie i o wszystkim mogę podyskutować. [P] Lubisz spędzać czas aktywnie? W jaki sposób np? [O] Z natrury jestem pracoholikiem i lubię wysiłek, więc tak. Nie lubię tylko działania, z którego nic nie wynika, albo nie widać większych efektów. [P] Czas nad morzem czy w górach? [O] Lubię i jedno i drugie, choć bardziej jednak obstawiałbym góry, bo te można zwiedzać cały rok i są bardziej tajemnicze. [P] Dużo masz przyjaciół, czy jesteś bardziej samotnikiem? [O] Mam kilku dobrych przyjaciół, licznych kolegów czy znajomych, ale w gruncie rzeczy wolę spędzać czas samotnie, albo w niewielkim gronie. Większe spendy ludzi, to raz na jakiś czas, ale co za dużo to nie zdrowo. [P] Jakie używki zażywasz? [O] aktualnie żadnych jeszcze przed świętami sobie postanowiłem, żeby nie pić alko. Kawę też piję tylko na robocie, ale to bardziej dla towarzystwa niż wyraznej potrzeby. Papierosów nie palę. Materiałów sypkich nie demonizuję i mogę przytarabanić po nosie, ale ciśnienia na nie też większego nie mam. [P] Co Cię najbardziej denerwuje u drugiego człowieka? [o] Generalnie ludzie mnie denerwują Ale jakbym miał wyszczególniać, to przede wszystkim głupota połączona z pewnością siebie. Nie sama niewiedza — bo niewiedza jest naturalna i każdy czegoś nie wie. Chodzi o ten typ człowieka, który nie ma nic w środku, ale robi hałas, jakby miał całą bibliotekę w głowie. Do tego fałsz i dwulicowość, brak empatii, brak odpowiedzialności i wyobrazni, brak takiej elementarnej przyzwoitości i zasad. [P] Gdzie chciałbyś mieszkać? (Jaka okolica/Jakie miasto/Jakie warunki muszą zostać spełnione do Twojego szczęscia) [O] W życiu lubię balans i umiarkowanie, nie lubię skrajności i przechodzenia za bardzo w jedną "stronę". Nie chciałbym raczej mieszkać w centrum dużego miasta. Za bardzo lubię wolność i przestrzeń, za bardzo mnie denerwują ludzie i hałas, by ich mieć tłumami na co dzień. Najbardziej mi pasuje obrzeże miasta albo mała miejscowość blisko dużej aglomeracji. Miejsce, gdzie mam naturę na wyciągnięcie ręki, ale jednocześnie nie jestem odcięty od cywilizacji. Taki balans między spokojem a dostępem do wszystkiego, co potrzebne. Las, pola, cisza, psy biegające po podwórku, a jednocześnie no tak ze 20 minut do miasta, gdy trzeba coś załatwić, kupić, spotkać się z kimś czy po prostu poczuć trochę miejskiego życia. [P] Lubisz dzieci? (Chciałbyś kiedyś mieć swoje?) [o] Tak i chciałbym mieć swoje, ale jeszcze nie mam dla nich kandydatki na matkę. [P] Czy uważasz, że jesteś już za "stary" na naukę? [O] Myślę, że na naukę nigdy się nie jest "za starym". Młodość ma energię do nauki, ale dopiero dojrzałość daje kontekst. Dopiero po trzydziestce człowiek zaczyna naprawdę rozumieć pewne sprawy, np. czego chce się uczyć, po co i jak to wykorzystać. Wcześniej chłoniesz wiedzę trochę na ślepo, trochę „bo trzeba”. Teraz mam doświadczenie, filtr, świadomość i zdolność łączenia faktów, której nie ma dwudziestolatek. Mam w miarę wysoką inteligencję i naturalną ciekawość świata, która nie gaśnie — a to jest paliwo, którego nie da się kupić ani wytrenować. I raczej to nie jest oznaka starzenia się, tylko dojrzewania intelektualnego. [P] Czy jesteś niedostępną osobą? Czy raczej jesteś otwarty pod wieloma aspektami? [O] Nie jestem osobą „niedostępną” w sensie zamkniętą, chłodną czy odciętą. Wręcz przeciwnie: potrafię rozmawiać, żartować, wejść w głębokie tematy. Potrafię też być szczery i autentyczny. Myślę, że mam w sobie luz, dystans i taką naturalną gotowość do kontaktu, która mam nadzieję, że sprawia, że ludzie czują się przy mnie swobodnie. (niech rzuci kamieniem ten co uważa inaczej ) Ale jednocześnie nie jestem otwarty dla każdego. Nie wpuszczam do swojego życia osób toksycznych, fałszywych, głośnych na pokaz, pustych w środku, ani takich, które żyją tylko po to, żeby ciągnąć energię z innych. To nie jest niedostępność raczej, jak gdzieś kiedyś przeczytałem, to higiena psychiczna. @ ST Seba TD [P] Co się skłoniło do zarejestrowania na forum? [O] Razem z @ Błaszczyk szukaliśmy jakiegoś stulejarskiego forum z masą fajnych laseczek... no ale trafiliśmy tu Nie no, tak serio, to nie było jakiegoś konkretnego powodu, że tu się zarejestrowałem. Grałem tu na DD2 na długo zanim postanowiłem się zarejestrować na forum. Sporo znajomych z cs'a tu gra, albo grało, więc cóż szkodziło się zarejestrować? [P] Kim jesteś z wykształcenia? [O] Magistrem Stosunków Międzynarodowych ze specjalizacją w Międzynarodowej Polityce Handlowej [P] Czy myślałeś o zmianie profesji? [O] Wiesz co? Wielokrotnie myślałem, ale przy tak rozległym wahlarzu możliwości wolę zostać przy stabilnej kostce. Nie ukrywam jednak, że prowadzę pewne ruchy czy inwestycje, które mi dają dodatkowy bierny zarobek i w przyszłości będą generować większe zyski, jak się na nich bardziej skupię. Chwilowo to tylko dodatek. [P] Kogo lubisz na forum? [O] Prawie wszystkich. M.in Ciebie. Lubię ludzi, z którymi mogę się pośmiać, popisać, ludzi z dystansem i z mózgiem na właściwym miejscu. [P] Kogo nie lubisz na forum? [O] Mało jest takich osób, ale są. Raczej wolę nie darzyć negatywnym uczuciem, czy mieć złą krew, do jakiejś randowmowej osoby w internecie. Wolę pozytywny vibe i staram się unikać wszelkiego kontaktu z jakimiś fałszywymi, zdradzieckimi mordami szukającymi atencji itp. [P] Czy da się zarobić na kostce brukowej? [O] Tak. Na kostce brukowej idzie sporo zarobić. Trzeba tylko być chętnym do pracy i nauki. Jak ktoś ma olewczy stosunek do pracy i nie chce się angażować, to przyszłości nigdzie nie będzie miał. Trzeba tylko pamiętać, że należy pracować mądrze, a nie ciężko [P] Czy rzuciłbyś kostką brukową w Mudzińskiego chłopaka? [O] [P] Gdzie masz kobietę? Chyba nie jesteś jak @ FunnyPuma [O] Aktualnie jestem singlem. Żyję w takim, powiedzmy, luznym związku bardziej dla zaspokojenia potrzeb fizycznych czy emocjonalnych, ale nei jesteśmy jakąś parą. [P] Gdzie do tej pory byłeś zagranicą? [O] Rumunia, Czechy, Hiszpania i Włochy [P] Co chciałbyś zwiedzić i zobaczyć? [O] Ciężko mi się zdecydować na krótkie wyjaśnienia. Szczerze, to cały świat. [P] Masz jakąś ulubienicę na forum lub serwerze? [O] Hmm. Najlepszy kontakt z dziewczynami z forum i serwera (oprócz @ FunnyPuma ) to mam z @ BRINA . Z Brinowską mam/miałem świetny kontakt i sporo przegranych wspólnie gier i śmiechu. To jedna z bardziej wyjątkowych osób w świecie cs'a, która jest taka i do tańca i różańca - doskonała kumpela z tego niedzwiedzia @ Kuba555 [P] Why are you gay? [O] Haha chciałbyś ryjku, żebym był? Niestety dla Ciebie, ale wolę kobiety. Musisz szukać gdzie indziej [P] Co najbardziej lubisz jeść? [O] Generalnie dania mięsne. [P] Czy to nie jakaś kara dla ludzkości że dzieci powstają z wystrzału w pipę zamiast w pupę? [O] Jeśli spojrzeć na to głębiej, to pytanie wcale nie jest tak żartobliwe, jak brzmi na pierwszy rzut oka. Bo tak naprawdę dotyka czegoś, co ludzie od zawsze próbują zrozumieć: dlaczego jesteśmy tacy, jacy jesteśmy, i czy to, co uznajemy za „naturalne”, jest przypadkiem, koniecznością czy może jakąś formą symbolicznego wyróżnienia. Gdy mówisz „kara czy zaszczyt”, to tak naprawdę pytasz o sens — o to, czy sposób naszego rozmnażania jest czymś więcej niż biologiczną procedurą. I moim zdaniem, jeśli już szukać tu metafory, to zdecydowanie bliżej temu do zaszczytu niż do kary. Nie dlatego, że akt jest „lepszy” czy „gorszy” niż u innych gatunków, ale dlatego, że jest świadectwem naszej konstrukcji — zarówno biologicznej, jak i emocjonalnej. Rozmnażanie dopochwowe jest w pewnym sensie symbolem tego, że człowiek został zbudowany jako istota, która łączy cielesność z bliskością. U nas akt seksualny nie jest tylko mechanizmem przetrwania gatunku — jest też przestrzenią intymności, więzi, emocji, wyboru. Zwierzęta kierują się instynktem, my natomiast mamy całą otoczkę psychologiczną, kulturową, duchową. I to, że nasza biologia umożliwia akt, który łączy w sobie przyjemność, bliskość i prokreację, jest raczej dowodem na to, że człowiek został „zaprojektowany” do czegoś więcej niż tylko reprodukcji. Gdybyśmy rozmnażali się doodbytniczo, jak żartobliwie sugerujesz, to cały sens ludzkiej seksualności wyglądałby zupełnie inaczej. Nie byłoby tej symboliki otwarcia, przyjęcia, połączenia. Nie byłoby tej delikatności, która — choć często przykryta żartami — jest jednym z najbardziej ludzkich elementów naszego gatunku. Seks w naszej formie jest nie tylko fizyczny, ale też emocjonalny, a czasem nawet metafizyczny. I to właśnie czyni go czymś więcej niż zwykłą funkcją biologiczną. [P] Czy wierzysz w bajeczki o wiecznej nicości po śmierci? [O] Wiesz, wszystko z czym się nie zgadzamy możemy nazywać "bajeczkami" - np. bajeczka o świętym mikołaju Jeśli chodzi o wiarę w to, co nas czeka po śmierci, to wizja, że nic nie ma, tylko wielka czarna pustka, jak najbardziej mnie przekonuje. Choć jakoś najbardziej skłania mnie wizja Nietzschego w to, że odradzamy się po śmierci jako ta sama osoba, a świat i wszelkie procesy po Wielkim Wybuchu tworzą się od nowa w nieskończonych cyklach. Według tej idei wszechświat przechodzi przez nieskończoną liczbę cykli powstawania (Wielki Wybuch) i być może zapadania się (Wielki Kolaps) lub rozszerzania, a każdy kolejny cykl jest dokładnym powtórzeniem poprzedniego. W tej idei góruje przekonanie, że w każdym z tych cykli dana osoba odradza się, przeżywa dokładnie to samo życie, podejmuje te same decyzje i spotyka tych samych ludzi w identycznych okolicznościach, a jakieś wspomnienie tego (możliwe, że zapisane w DNA) nie raz może być przyczyną wystąpienia "deja vu". [P] Co twoim zdaniem stoi za tzw. zjawiskiem UFO? Tajne ludzkie technologie, istoty międzywymiarowe, istoty które zamieszkiwały tu przed nami (ultraterrestrial), kosmici, kombinacja kilku tu wymienionych czy może wszystko to na raz po trochu? [O] Jeśli chodzi o samo zjawisko UFO, to za tym może stać wszystko, albowiem UFO to skrót od ang. Unidentified Flying Object, czyli po polsku Niezidentyfikowany Obiekt Latający. Jeśli chodzi o dosłowne rozumienie tej nazwy, to wszystko czego nie możemy, czy nie umiemy w danym momencie zidentyfikować, to UFO. Równie dobrze możemy zobaczyć nie wiem frisbee na silnym wietrze, co jest ludzkim wytworem i może nam się wydawać, że to statek UFO. Wszystko czego nie poznaliśmy dobrze, może być przyczyną legend czy mitów z rozbudowaną otoczką, która mijaja się z rzeczywistością. Te "dopowiadanie" może tworzyć mity i budzić lęk, a ten z kolei jest jednym z mechanizmów kontroli. Lękiem przed śmiercią, a właściwie piekłem i niebem dostojnicy kościelni dorabiali się majątków, kosztem prostego ludu, a nawet królów. Dlatego propagowanie wizji o ataku kosmitów na Ziemie, może stanowić pewnego rodzaju też łańcuch kontrolny jakiejś grupy, której byłoby to w jakiś sposób na rękę. Co do istnienia zawartych w pytaniu pojęć czy istot, to mogę jedynie powiedzieć, że za mało wiem by się wypowiadać na te tematy. Technologie wojskowe i wiedza, która w jakiś sposób została zapomniana, może owszem stanowić swego rodzaju trzon do zjawisk związanych z UFO. Nie wykluczam też, że może istnieć inne życie poza naszą planetą. Może kiedyś się dowiemy prawdy [P] Czy masz jakiś pomysł jak odróżnić rzeczywistą ludzką mądrość nabytą na dany temat z wiekiem, od odklejki która również trochę postępuje z wiekiem? Może ograniczenie cierpienia innych istot to dobry wyznacznik tego że coś jest dobre, ale chcę poznać twoje zdanie [O] Ograniczając ból i cierpienie innych ludzi, odbieralibyśmy im rzeczywistą możliwość rozwoju i zdobycia ludzkiej mądrości. Uważam, że ból i cierpienie są doskonałymi nauczycielami, dzięki którym można zyskać mądrość i szereg życiowej wiedzy, prawd i zasad. Mogą być wyznacznikiem do odróżniania dobra i zła, ale wydaje mi się, że znaczą znacznie więcej i głębsze są ich wpływy na nasz rozwój. Co do wiedzy i mądrości, to uważam, że przede wszystkim to cisza, spokój, opanowanie itd. są wyznacznikiem prawdziwej mądrości. Jeśli ktoś jest głośny i próbuje przekonać nas do danej wizji czy swojej racji, to można przypuszczać, że to zwykła odklejka niż prawdziwa mądrość. Wszak nawet Ignacy Krasicki pisał "wiesz dla czego dzwon głośny? bo wewnątrz jest próżny". Parafrazując owy wiersz "Mądry i głupi", użyty przymiotni "próżny" oznacza, że jest pusty, tak jak ma w głowie głupi człowiek, dlatego jest taki głośny. @ MnX [P] Jak dowiedziałeś się o forum? [O] Grałem od dawna na DD2 Strefy. Z ciekawości zarejestrowałem się też na forum [P] Gdybyś mógł cofnąć się w czasie i coś zmienić w swoim życiu to co by to było? [O] Cóż, fajnie by było cofnąć się w czasie i obstawić wiele wydarzeń sporotowych i dobrobić się fortuny. Można by było też sobie ułożyć życie w inny sposób, kilka decyzji podjąć wolniej lub szybciej, zrobić krok, na który brakowało odwagi, kilku ludzi wpuścił płycej, a paru w ogóle, ale raczej jednak chyba nie skorzystałbym z tej mocy. Każda głupota, niewykorzystana okazja itp. czegoś mnie nauczyła, a bez nich byłbym dziś pewnie zupełnie innym człowiekiem. [P] Jakie są twoje pasje? [O] Pasji mam wiele - od geopolityki, przez psychologię, filozofię, naukę, religie, aż po rzeczy zupełnie przyziemne jak rozrywka, śmiech, przyroda, praca. Lubię rozumieć świat, ale też coś realnie stworzyć własnymi rękami. [P] Jakie jest twoje ulubione wspomnienie? [O] Takie chwile, w których wszystko było na swoim miejscu i przez moment nic nie trzeba było poprawiać. Nie jedno konkretne wydarzenie, raczej stan. [P] Co cię uspokaja? [O] Cisza, natura, psy, spacer, muzyka, samotność, poczucie, że nic mnie nie goni. I świadomość, że nie muszę mieć na wszystko odpowiedzi dzisiaj. [P] O czym marzysz? [O] Wyżej pisałem o swoich marzeniach. Chciałbym osiągnąć szeroko rozumiany sukces i być szczęśliwy [P] Czego w sobie nie lubisz? [O] Za dużo niekiedy myślę i chciałbym, a za mało działam. Może to ze strachu, lenistwa, albo dlatego, że jestem perfekcjonistą i nie lubię robić nic "na odwal się" @ Krzysiek 1. Czemu jesteś taki stary [O] Chyba dlatego, że pociąg mojego życia się nie wykoleił wcześniej - who know? 2. Masz wybrankę/wybranka życia? [O] Wybranki nie mam. Póki co żyję w dość luznym związku 3. Czemu sprzedałeś się za 3 srebrniki Judaszu? [O] Bo nikt nie chciał dać 30 i tak te 3 to dostałem na raty 4. Jak masz na imię? (PYTANIE RETORYCZNE, wiadomo że Judasz ) [O] Judasz ale w dowodzie mi wpisali Michał :O ch*j wie czemu. To się jakoś odmienia? 5. Kiedy tą kostkę w końcu u mnie położysz? [O] Nie tak szybko, najpier planety muszą się odpowiednio ustawić no i na taki rarytas musisz jeszcze odkładać 6. Czym zajmował byś się gdyby nie układanie kostki? [O] Szczerze nie wiem. Mam sporo myśli na ten temat. Czas by pokazał. 7. Co chcesz robić w przyszłości, zamierzasz się rozwijać, czy brukarstwo ci wystarczy? [O] Zamierzam się rozwijać i myślę, że ciągle to robię. W przyszłości pewnie będę deweloperem/rentierem, bo powoli idę w tym kierunku. 8. Lubisz flaczki? [O] Lubię i to bardzo może dlatego, że moje życie jest nudne jak flaki z olejem 9. Dlaczego na zagadki nie odpowiadasz krótko, tylko piszesz poematy? [O] Bo jak już coś robię, to porządnie. 10. Czemu chodzisz spać o 20? [O] Mam ten luksus, że mogę, to korzystam @ Lotencjusz / @ GENERAL ALADEEN v.2 1. Jaka była najdziwniejsza rzecz, jaką kiedykolwiek zrobiłeś, aby zwrócić na siebie czyjąś uwagę? [O] Zgodziłem się na udział w Q&A i odpowiedziałem na Twoje pytania 2. Kto w twojej rodzinie jest największą królową dramatu? [O] mój brat 3. Czy masz grzeszne pragnienia? [O] Oczywiście. Jestem człowiekiem, mam ludzkie naturalne potrzeby i pragnienia, więc kosmate myśli też bywają 4. Kogo zaprosiłbyś na kolację, żywego czy martwego? [O] Jeśli miałbym do wyboru tylko: albo żywy, albo matrwy, to zdecydowanie chyba wolałbym żywego Najwyżej bym go uśmiercił jakby był zbyt irytujący i dokończył w ciszy posiłek 5. Co najbardziej lubisz robić, żeby odpocząć po długim dniu? [O] Długim dniu w pracy, czy długim dniu w sensie astronomicznym, kiedy dzień jest dłuższy od nocy? Nie mam jakiejś swojej ulubionej czynności. Zależy od dnia, bo czasem długi dzień ale pracy takiej "szczęśliwej" nie męczy za bardzo i są siły na inne rzeczy. Przeważnie no nie wiem, chwilę siąde przed komputerem, odpocznę, wyjdę na spacer i no tak wygląda ten mój odpoczynek. 6. Gdybyś mógł opisać mnie w trzech słowach, jakie by one były? [O] Za dużo słów się ciśnie, więc odpowiem dyplomatycznie - Jeden Na Milion 7. Jaki jest Twój największy cel zawodowy? [O] Chyba stworzyć coś, co by działało na mnie i beze mnie 8. Jaka była najbardziej zawstydzająca rzecz, która przytrafiła się tobie i twoim znajomym w miejscach publicznych? [O] Cóż, nie kojarzę jakiejś takiej konkretnej sytuacji. Zdarzały się jakieś błahostki, ale nie warto było sobie tym głowy zawracać. 9. Wolisz kremację czy tradycyjny pochówek? [O] hmm nie zastanawiałem się nad tym, ale po kremacji człowiek mniej miejsca zajmuje, nie potrzeba do pogrzebu 6 ludzi noszących trumnę, nie ścina się drzewa pod tę trumnę, więc chyba kremacja jest lepszym wyborem. 10. Dostajesz moc wymazania wspomnienia ze swojej pamięci, które wspomnienie wybierasz? [O] Ja już mam tę moc, nazywa się Alzheimer 11. Jaki jest Twój wymarzony zawód? [O] miliarder 12. Możesz wziąć za darmo jedną rzecz z ulubionego sklepu, co wybierzesz? [O] sklep XD 13. Jaka jest najgorsza rzecz w byciu mężczyzną? [O] Wbrew stereotypom i pozorom, mężczyzna nie ma łatwo w życiu i ciężko wybrać tę "najgorszą". Żyjemy w świecie "podwójnych standardów" i sam fakt, że jest się mężczyzną utrudnia nam start w wielu płaszczyznach. Od mężczyzny zawsze też się więcej oczekuje. To temat rzeka i zpointuje to tylko, że ogólnie mężczyzna ma ciężko w życiu. 14. Gdybyś dzisiaj wygrał na lotto, na co przeznaczyłbyś pieniądze? [O] Zależy od wysokości wygranej Jakbym wygrał 5 zł, to nic by w moim życiu to nie zmieniło. Jakbym wygrał milion, to też na za dużo nie starczyło, np. gdzieś domek, albo atrakcyjną działkę bym mógł za to nabyć. Jeśli wygrałbym powiedzmy 100 mln, to już wtedy miałbym większy wahlarz możliwości: sporą część zainwestowałbym w nieruchomości czy jakiś nie wiem park rozrywki - tak, żeby generowało kolejne zyski; część wygranej przeznaczyłbym na cele charytatywne; część na podróże i z 10% bym sobie zostawił na życie. 15. Czy nosisz kalesony w zimie? [O] może nie to, że typowe kalesony, co tę bieliznę termoaktywną. Tak noszę z dumą. Przy dużych mrozach się przydają. Głupotą byłoby się tego wypierać i nie wiem, cwaniakować, że się jest kozakiem czy, że kalesony to obciach itp. 16. Czy kręciłeś kiedyś z dwoma dziewczynami naraz? [O] 2 dziewczyn na raz nie miałem nigdy, ani "dupy na boku" Uważam, że zdrada to najgorsze skur*ysyństwo jakie człowiek może zrobić człowiekowi (czy w ogóle innej istocie, w innym sensie czy płaszczyznie). Zdarzało mi się flirtować z 2 czy 3 dziewczynami na raz, ale to zawsze było bardziej zapoznawanie się, a nie "chodzenie" czy bycie ze sobą. Jak się sytuacja wydeklarowała i podjąłem wybór, to w jakiś sposób kończyłem relacje albo je oziębiałem. 17. Wolałbyś mieć penisy zamiast palców, czy palec zamiast penisa? [O] Wolałbym nie brać udziału w tym eksperymencie i niedokonywać wyboru, ale jak chcesz możesz za mnie i za siebie wziąć obie te "moce" 18. Kogo chciałbyś najbardziej zobaczyć nago? [O] W sumie nie wiem. Widziałem już sporo nagich kobiet, więc raczej parcia na zobaczenia kogoś konkretnego nie mam. 19. Jak myślisz, że wyglądają kosmici lub inne istoty pozaziemskie? [O] Jednym słowem? Zróżnicowanie. Wydaje mi się, że jeśli żyłyby jakieś organizmy pozaziemskie, to organizmy by były tak różnorodne jak jest na Ziemii - od małych bakterii i wirusów po duże słonie, niedzwiedzie czy wieloryby. Jeśli pytasz o rasę dominującą, jaką bez wątpienia są ludzie, to zależy od środowiska i fizyki w którym/w której "kosmici" by żyli, bo gdyby były inne warunki na Ziemii, też pewnie byśmy inaczej się rozwinęli (wyewoluowali) i inaczej wyglądali. Jest zbyt dużo możliwości, które można by w tym miejscu opisać, więc jeśli istnieją, to się może pokażą i się przekonamy - pożyjem, zobaczymy. 20. Najgłupsza zabawka, jaką rodzice ci kupili, to…? [O] Platstikowa gitara jak miałem 4 lata wytrzymała może z pół godziny, bo rozwaliłem ją na plecach brata i tyle było z zabawki 21. Co byś zrobił, gdybyś mógł mieć jakąkolwiek pracę, niezależnie od twoich umiejętności i doświadczenia? [O] A co mógłbym zrobić?Pracowałbym w niej Edytowane 11 Stycznia przez Uriasz uzupełnienie treści. 5 4 1 Odnośnik do komentarza
Moderator Mr.Misialdo Opublikowano 11 Stycznia Moderator Moderator Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia elegancko 1 1 Odnośnik do komentarza
VIP MnX Opublikowano 11 Stycznia VIP VIP Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia Super :D 1 1 Odnośnik do komentarza
Premium BRINA Opublikowano 12 Stycznia Premium Premium Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 🥰🥰 1 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik Kuba555 Opublikowano 12 Stycznia Użytkownik Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia @ Uriasz 1 1 Odnośnik do komentarza
Premium Błaszczyk Opublikowano 12 Stycznia Premium Premium Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 💪💪 1 1 Odnośnik do komentarza
Junior Admin Dusia Opublikowano 14 Stycznia Junior Admin Junior Admin Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia Super odpowiedzi 👌🏼 ciekawe, rozwinięte, wartościowe, trochę się można stąd o Tobie dowiedzieć 😁 aczkolwiek w jednym moim pytaniu powtórzyła się Twoja odpowiedz, aa ja to moje pytanko trochę w innym kontekście interpretowałam(ale to nic, złe pytanko skonstruowałam ) Ewidentnie jesteś ciekawym osobnikiem aa no i podziwiam za poświęcony czas, który włożyłeś w takie rozpisanie się! 1 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik Uriasz Opublikowano 14 Stycznia Autor Użytkownik Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia @ Dusia gdyby nie ta awaria w listopadzie, to tego by było ze 3-4 razy więcej Podobne treści by były, ale na niektóre rzeczy odpowiedziałem inaczej - w wielu przypadkach znacznie skróciłem wypowiedzi. Kurde, teraz widzę. Zdublowało się, bo w innym programie tekstowym opracowywałem pytania, z którego kopiowałem do forum i stąd ta gafa nie zauważyłem nawet, tej pomyłki [O] W wolnym czasie lubię robić różne rzeczy. Czasem takie, które karmią głowę albo dają realne poczucie sensu, a czasem po prostu lubię się odmóżdżyć - stąd jakieś głupawki na strefoboxie i dokuczanie Pumpelotowi Lubię też podłubać w tematach, które akurat mnie zajarają. Wszystko to zależy od nastroju, bodźców i etapu dnia, ale najczęściej najlepiej czuję się sam ze sobą — nie w wersji „odcięcie od świata”, tylko raczej w trybie porządkowania myśli, chwili refleksji i przemyśleń. 3 Odnośnik do komentarza
Junior Admin MR.ALBAN Opublikowano 15 Stycznia Junior Admin Junior Admin Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 1 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi