Siusiu majtek Opublikowano 24 Stycznia Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia (edytowane) Twój nick: @ Siusiu majtek Nick oskarżonego: @ old Powód skargi: Wybiórcze karanie użytkowników, nieumiejętność przyjmowania krytyki i tzw. kompleks boga. Opis sytuacji: Data W dniu 24.01.2026 otrzymałem ostrzeżenie za Powód podany przez moderatora, Niewłaściwy język. Uważam tę decyzję za całkowicie bezpodstawną, ponieważ moja wypowiedź była merytoryczna i zgodna z regulaminem chatboxa. Moderator zinterpretował moje słowa w sposób subiektywny, co doprowadziło do niesłusznego ukarania mojego konta. Moderator nałożył je na mnie w momencie, gdy prowadziłem merytoryczną dyskusję na innym forum z jednym typem który obrażał mi rodzinę. Moje wypowiedzi nie łamały regulaminu (nie zawierały wulgaryzmów ani spamu na chatboxie), nikogo też tutaj nie odznaczylem na sb ani nie kłóciłem sie z nikim ani nie prowokowałem a mimo to otrzymałem karę. Uważam, że moderator nadużył swoich uprawnień lub błędnie zinterpretował moje intencje. Data i godzina zdarzenia: 24.01.2026r Miejsce zdarzenia: Forum chatbox Dowody: To było na innym forum ale okienko mi przeskoczyło u was. Ale wasz moderator źle impretował moją wypowiedź na innym forum i ukarał mnie u was Warnem. Do tego straszenie blokadą na chatboxie za prowokowanie a przecież nikogo nie prowokowałem na sb. Ani do nikogo nie pisałem Coś od siebie: Proszę o usunięcie warna i ukaraniu moderatora. Powody: - Brak logicznego myślenia - Brak czytania ze zrozumieniem - Słaba umiejętność zastosowania regulaminu w praktyce. Naprawdę kolorek i wyższa ranga nie czyni Ciebie nikim lepszym / mądrzejszym skoro nie umiesz stosować czegoś poprawnie. Wiele razy już sobie odpuściłem warny itd, ok zrozumiałem swoje winy, ale tutaj to już poleciałeś grubo. Za grubo. @ Właściciel@ Head Admin Edytowane 24 Stycznia przez Siusiu majtek 3 2 Odnośnik do komentarza
Moderator old Opublikowano 24 Stycznia Moderator Moderator Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia Słuchaj, sam napisałeś w skardze: „okienko mi przeskoczyło u was”. Jako moderatora nie interesuje mnie, czy planowałeś wkleić te wyzwiska u nas, czy na innym forum. Liczy się fakt, że toksyczna treść z twojej kłótni wylądowała na naszym chatboxie, a to bezpośrednie złamanie §1.6 o netykiecie i §2.3 o zakazie kłótni. Przenoszenie agresji z innych sieci do nas to klasyczne naruszenie §2.11, więc ostrzeżenie o blokadzie było tylko reakcją na twoje zachowanie.. miało cię ostudzić. Co do twoich uwag o „kompleksie boga” to zwykła złośliwość, która podchodzi pod §8.7 regulaminu. Twoja skarga wygląda jak wygenerowana przez AI, żeby brzmieć mądrzej, ale logika w niej leży.. najpierw piszesz, że byłeś merytoryczny, a sekundę później przyznajesz się do błędu i „przeskoczenia okienka”. To się kupy nie trzyma i jest zwyczajnie nierzetelne(§4.16). Pomyłka nie zwalnia cię z odpowiedzialności za to, co wysyłasz (§1.2). 1 1 Odnośnik do komentarza
Siusiu majtek Opublikowano 24 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia (edytowane) W dniu 24.01.2026 o 20:45, old napisał(a): Słuchaj, sam napisałeś w skardze: „okienko mi przeskoczyło u was”. Jako moderatora nie interesuje mnie, czy planowałeś wkleić te wyzwiska u nas, czy na innym forum. Liczy się fakt, że toksyczna treść z twojej kłótni wylądowała na naszym chatboxie, a to bezpośrednie złamanie §1.6 o netykiecie i §2.3 o zakazie kłótni. Przenoszenie agresji z innych sieci do nas to klasyczne naruszenie §2.11, więc ostrzeżenie o blokadzie było tylko reakcją na twoje zachowanie.. miało cię ostudzić. Co do twoich uwag o „kompleksie boga” to zwykła złośliwość, która podchodzi pod §8.7 regulaminu. Twoja skarga wygląda jak wygenerowana przez AI, żeby brzmieć mądrzej, ale logika w niej leży.. najpierw piszesz, że byłeś merytoryczny, a sekundę później przyznajesz się do błędu i „przeskoczenia okienka”. To się kupy nie trzyma i jest zwyczajnie nierzetelne(§4.16). Pomyłka nie zwalnia cię z odpowiedzialności za to, co wysyłasz (§1.2). Tak jak tutaj rozumiem twoje intencję i reakcje. Tu Hawajska nie dostał ostrzeżenia ale poleciał wiele za grubo. A ty mnie każesz za jakoś słabą wypowiedź nie odnoszącą się do nikogo tutaj na forum. Edytowane 24 Stycznia przez Siusiu majtek 2 Odnośnik do komentarza
Zasłużony D3M0N Opublikowano 25 Stycznia Zasłużony Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia "Może mnie cmoknąć w dupę" uważasz za merytoryczną wiadomość oraz niełamiącą regulaminu czyt. niewłaściwy język? W tym przypadku @ old miał rację. Wiadomość została wysłana tutaj na chatboxie, mało kogo interesuje gdzie to miało zostać wysłane, liczy się to, gdzie faktycznie wpis umieszczono. Straszeniem tego nie można nazwać, jedynie Cię poinformował, że dalsze prowokacyjne wpisy będą skutkowały blokadą, miał do tego prawo. Biorąc pod uwagę Twoją historię warnów, formę wpisów jakie często zamieszczasz, jak i blokadę na chatboxie za prowokacje, moderator podjął właściwą decyzję. Skargę odrzucam 4 Odnośnik do komentarza
Zasłużony D3M0N Opublikowano 25 Stycznia Zasłużony Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 1 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi