Zasłużony Hana_Montana Opublikowano 27 Stycznia Zasłużony Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia Gdybyś musiał/a spędzić miesiąc na bezludnej wyspie i mógł/mogła zabrać ze sobą tylko jednego użytkownika z tego forum kogo byś wybrał/a, żeby zwiększyć swoje szanse na przeżycie… i dlaczego właśnie tę osobę? 3 Odnośnik do komentarza
Użytkownik Uriasz Opublikowano 27 Stycznia Użytkownik Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia Hmmm... Gdybym miał spędzić miesiąc na bezludnej wyspie i mógł zabrać tylko jednego użytkownika z tego forum, wybrałbym jakąś miłą i sympatyczną osobę jak np. @ martynaa (wiem wiem stary stulejarz ze mnie ale inne niewiasty chyba zajęte, a ona jest sympatyczna ). Swój wybór uzasadnie tak: Mam świadomość swojej inteligencji oraz wiedzy, którą zdobywałem przez lata — również w praktyce. Potrafię znaleźć pożywienie tam, gdzie dla większości ludzi „nic nie ma”: wiem, co da się zebrać, co złowić i co jest bezpieczne do spożycia. Umiałbym m.in pozyskać wodę pitną, łowić ryby, zbierać owoce, a w sytuacjach zagrożenia zachować spokój i udzielić pierwszej pomocy. Warunki polowe nie są mi obce — wielokrotnie bywałem w miejscach bez bieżącej wody i luksusów, które dziś uznajemy za standard. Survival nie jest dla mnie teorią, to coś, co już nie raz przerabiałem w życiu. Mam sporo cech, dzięki którym raczej byśmy z głodu czy przez dzikie zwierzęta, nie zginęli. Dlatego mój wybór nie wynika wyłącznie z potrzeby „przetrwania”, bo o to byłbym względnie spokojny. Wybieram miłą i młodą Martynę, bo oprócz bezpieczeństwa i logistyki liczą się też psychika . Jej obecność sprawiłaby, że ten miesiąc nie byłby walką z czasem, stresem i paniką, ale okresem spędzonym w dobrej atmosferze — z rozmową, śmiechem i zwykłą ludzką radością, a to, moim zdaniem, w ekstremalnych warunkach bywa równie ważne jak pożywienie i woda 1 2 Odnośnik do komentarza
Premium BRINA Opublikowano 27 Stycznia Premium Premium Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia @ smOrf Miesiące grania w The Forest, chłop mi upoluje i zbuduje spanko 2 Odnośnik do komentarza
Użytkownik bagietson Opublikowano 27 Stycznia Użytkownik Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia @ Rellik dlugo by nie przezyl wiec mial bym co jesc 2 Odnośnik do komentarza
Użytkownik vanisz Opublikowano 27 Stycznia Użytkownik Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia @ KushMan Przydałby mi się klaun by była pozytywna energia 1 3 naura Odnośnik do komentarza
de de9 Opublikowano 28 Stycznia de Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia @ Siusiu majtek Pracując ciągle z ludźmi w hałasie, żyjąc w mieście. Miałbym totalny miesiąc spokoju i ciszy, bo on sam by się nie odezwał, bez pomocy komputera (Jeśli ten wpis narusza dobra sztucznej inteligencji proszę o usunięcie posta) 1 1 1 Odnośnik do komentarza
Junior Admin MR.ALBAN Opublikowano 28 Stycznia Junior Admin Junior Admin Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi