Użytkownik affum Opublikowano 18 Lutego Użytkownik Udostępnij Opublikowano 18 Lutego Nick z CS: PrzyjaznyKruczek Admin banujący:tu tez nie ma zadnej nazwy,po prostu ban z serwera automatyczny Serwer:only dd2 Data zdarzenia: oj ciezko powiedziec bo bana otrzymalem dzisiaj automatycznie nad ranem a gralem na serwerze jeszcze 2dni temu bez problemu Steamid: mam maly problemik,jak sprawdzam to na kazdym innym serwerze gdy wpisuje "status' to mi daje inny steamid, nie wiem czy dobrze wpisuje Opis sytuacji: wchodze sobie jak zawsze popykac w csika az tu nagle dostaje autokicka/bana z powodem "Twoj zakres ip zostal zbanowany" (tak zakres ip pisze., nie "adres" tylko "zakres" jakby ktos mial pytanka). Link do bana z amxbans (https://amxbans.strefaskilla.pl/ban_list.php):to najciekawsze, nie mam bana w amx bans bo sprawdzalem w kategori 'bany' i pisze na zielono 'cale szczescie nie jestes zbanowany" czy jakos tak. Demko (Wersja Steam - POV, w przypadku posiadania wersji Non Steam - HLTV): [CSXGuard] "exec hltv.cfg": (ST Blocked) [CSXGuard] "exec logos/spray.cfg": (ST Blocked) -----------------Twoj zakres IP zostal zbanowany---------------- ----------------Jesli nadal chcesz u Nas grac zakup STEAM--------------- ----------------lub odwolaj sie na Naszym forum--------------- --------------------------www.xxxxxx.pl---------------- ps jesli jest mozliwsoc to prosilbym bardzo o kontakt w prywatnej wiadomosci, tam wszystkie dane moge podac serial, etc, milego dnia zyczeee i licze na pomoc na internecie wyczytalem ze to czesty ban jak ktos gra na ns, i trwa moze do paru godzin i znika, ale czasami wymaga pomocy adminow bo moze byc nawet permanentny, rowniez pisze ze wlasnie jak ktos ma ns to pliki serwerowe czesto wymuszaja a tu takie cos w internecie pisze Ten komunikat oznacza, że zostałeś zbanowany (wyrzucony) z serwera Counter-Strike 1.6 przez wtyczkę zabezpieczającą o nazwie CSXGuard. Kluczowe elementy komunikatu: [CSXGuard] ... : (ST Blocked): CSXGuard wykrył próbę wykonania przez Twoją grę komend, które uznał za podejrzane lub niebezpieczne (np. próby zmiany ustawień, pisania do plików konfiguracyjnych) i je zablokował. setinfo _sth ...: To unikalny identyfikator, który CSXGuard często kojarzy z próbami "podmiany" tożsamości lub używania nieczystych konfiguracji. Kicked by Console: Jestes zbanowany...: Oznacza, że serwer nałożył na Ciebie bana, ponieważ Twoja konfiguracja (lub jej zmiana) została uznana za niezgodną z zasadami serwera. GitHub +2 Co to oznacza w praktyce? Serwer, na który próbowałeś wejść, posiada rygorystyczne zabezpieczenia. CSXGuard zablokował komendy (np. writecfg, developer), które mogły sugerować używanie wspomagaczy (cheatów) lub celowe działanie na szkodę serwera. Jak to naprawić? Usuń pliki konfiguracyjne: Najczęstszą przyczyną jest posiadanie zmodyfikowanego pliku config.cfg lub userconfig.cfg. Znajdź folder cstrike i usuń te pliki, a gra stworzy nowe, czyste ustawienia. Wyłącz "ST" (Security Target): Komunikat wskazuje na "ST Blocked". Czasami pomaga usunięcie pliku CSXGuard.ini z folderu cstrike. Sprawdź, czy nie używasz zakazanych komend: Jeśli próbowałeś ręcznie wpisywać komendy, które pojawiły się w konsoli, serwer je wykrył. Jeśli ban jest permanentny, oznacza to, że CSXGuard uznał Twoje działanie za celowe oszustwo. Jeśli jest to ban czasowy, po prostu odczekaj i wyczyść konfigurację przed ponowną próbą wejścia. najlepsze jest to ze ja nic nie konfigurowalem ani nic nie zmienialem w folderze w cs ani zadnego programu nie posiadam ktory by cos tam szponcil, ps jedyne co robilem to dyskami sie bawilem bo kompa ogarnialem,dziekuje i licze na pomoc jess, oczywiscie potem postaram sie wieczorkiem zresetowac system i odinstalowac csa na nowo, moze cos pomoze ale watpie, bo tu jest jakis ban odgornie z serwera, wiec bez pomocy adminow chyba nie obejdziemy sie, no chyba ze to automatyczny ban tymczasowy jak pisze w internecie,ze byc moze samo zejdzie po paru godzinach 1 Odnośnik do komentarza
Moderator old Opublikowano 18 Lutego Moderator Moderator Udostępnij Opublikowano 18 Lutego Jak sam piszesz twój problem nie wynika z bana od admina, tylko z automatycznej blokady systemu zabezpieczeń csxguard. Serwer odrzucił twoje połączenie, bo wykrył w twoich plikach gry skrypty lub komendy, które uznaje za niebezpieczne, co często zdarza się przy wersjach non steam. Spróbuj wejść w folder gry, potem do folderu cstrike i usuń plik config.cfg, aby gra przy uruchomieniu stworzyła nowy i czysty plik. Dodatkowo zrestartuj router, co powinno pomóc na komunikat o zablokowanym zakresie ip. Jeśli to nie przyniesie efektu, wrzuć tutaj swoje ip. Odnośnik do komentarza
Użytkownik affum Opublikowano 19 Lutego Autor Użytkownik Udostępnij Opublikowano 19 Lutego nic z tego nie rozumiem, prawdopodobnie to byl jakis blok ze strony serwera ale dziwi mnie jedna rzecz, nic nie zmienialem ,nic a nic a nagle samo sie naprawilo i nie mam nagle autokicka/bana. dalej nie wiem o co chodzi, i skad to sie bierze, byc moze to ze grywalem na innych serwerach itd moglo spowodwac jakas podmiane plikow tymczasowo, ale dziwne bo nic nie zmienialem w cfg teraz, nie resetowalem cs ani nie usuwalem zadnych plikow a mimo to samo sie odblokowalo. Ps wychodzi na to ze to byl czasowy jakis autoban tak jak pisalo na internecie, na szczescie juz odblokowalo sie ale wciaz nie wiem jakim cudem sie odblokowalo skoro nic nie zmienialem i nie usuwalem, tak po prostu z ciekawosci wszedlem na serwer i dziala, wie ktos o co moze chodzic? Odnośnik do komentarza
Moderator old Opublikowano 19 Lutego Moderator Moderator Udostępnij Opublikowano 19 Lutego Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi