Premium Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. f0rget. Opublikowano 28 Lutego Premium Premium Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 28 Lutego Twój nick: @ f0rget. Nick oskarżonego: @ Błaszczyk & @ KOMORNIK123 Powód skargi: Nieprzestrzeganie regulaminu, robienie syfu, spam, prowokacje etc. Opis sytuacji: Od wielu tygodni użytkownik @ KOMORNIK123 praktycznie pod każdym moim wpisem na czatboxie publikuje dwa gify/emotki z napisem „debil” oraz jedną „kekw”. Nie trzeba być specjalnie domyślnym, żeby zrozumieć, że jest to działanie celowo wymierzone we mnie i mające mnie obrazić, ośmieszyć oraz sprowokować. Moim zdaniem fakt, że zamiast pisać wprost słowo „debil” używa emotki z takim napisem, nie zmienia charakteru tej sytuacji. To nadal jest forma notorycznej obrazy — tylko podana w innej formie. Sytuacja trwa od dłuższego czasu i bywa tak, że ten „pakiet emotek” pojawia się nawet kilkanaście razy dziennie, co dodatkowo można traktować jako spam. Wielokrotnie pisałem do niego, żebyśmy po prostu przestali zwracać na siebie uwagę i żeby nasze drogi się rozeszły. Niestety moje prośby są całkowicie ignorowane, a zachowanie powtarza się jak zacięta płyta. Staram się konsekwentnie pracować nad swoją kulturą wypowiedzi i nie reagować na zaczepki, choć nie jest to łatwe. Uważam jednak, że osoba dwukrotnie starsza ode mnie powinna wykazywać się większą dojrzałością i rozwagą, zamiast regularnie prowokować w tak oczywisty i perfidny sposób. Użytkownik @ Błaszczyk również dołącza do tych zachowań, choć znacznie rzadziej. Widać jednak wzajemne podbijanie i przyklaskiwanie sobie. Szczerze ubolewam, że Artur, którego nota bene nawet lubię, daje się w to wciągać i pełni rolę „chorągiewki” czy partnera do duetu Harry i Lloyd (chyba się domyślacie o jaki film chodzi) W przypadku użytkownika @ KOMORNIK123 proszę o rozważenie nałożenia adekwatnych sankcji (moim zdaniem minimum 3 ostrzeżenia), z uwagi na: - notoryczną obrazę w formie emotek, - prowokację, - spam, Ale oczywiście zdaję się na sprawiedliwy i obiektywny osąd Administracji. Data i godzina zdarzenia: Sytuacja posiada charakter ciągły od ponad miesiąca. Miejsce zdarzenia: Czatbox. Dowody: screeny z czatboxa przedstawiające wielokrotne publikowanie emotek „debil” oraz „kekw” pod moimi wpisami. ( załączone ) Myślę, że administracja była świadkiem w wielu sytuacjach, więc nie będę wysyłał screenów każdej wiadomości. Coś od siebie: Nie zależy mi na eskalowaniu konfliktu ani na osobistych rozgrywkach. Od dłuższego czasu konsekwentnie staram się ignorować zaczepki i poprawiać kulturę swojej komunikacji. Niestety sytuacja ma charakter powtarzalny i uporczywy, dlatego zwracam się o interwencję. W przypadku użytkownika @ Błaszczyk sytuacje te powtarzały się wielokrotnie. Mimo, że Artur był już na wielu blokadach miał wiele warnów to nadal nic się nie zmieniło, wciąż bezsensownie prowokuje i próbuje ubliżyć innym. Administracja ogłosiła prostą zasadę, łamanie regulaminu przez osoby z rangą Użytkownik- będzie karane o wiele bardziej surowo, a z tego co mi wiadomo Artur posiada taki - przy zwykłej randze. W tej sytuacji zdaje się na osąd Administracji. W przypadku użytkownika @ KOMORNIK123 proszę o rozważenie adekwatnych sankcji (w mojej ocenie minimum 3 ostrzeżenia) z uwagi na notoryczność zachowania, prowokację oraz spam. Edit: Komornik, Twoje odpowiedzi są przewidywalne i w gruncie rzeczy słabe merytorycznie. Po pierwsze: Istnienie emotki nie oznacza prawa do używania jej jako narzędzia do systematycznego obrażania nikogo, w tym przypadku mnie. To tak jakby powiedzieć: „Skoro w słowniku istnieje słowo ‘idiota’, to mogę nim codziennie kogoś nazywać i nie ma problemu”. Regulamin nie zakazuje istnienia emotek — zakazuje nadużyć i nękania. Po drugie: „Nie zostałeś oznaczony, więc to nie do Ciebie.” To jest Twoja próba ucieczki w "formalizm". Regularnie publikujesz te same obraźliwe emotki bezpośrednio pod moimi wpisami, kontekst jest oczywisty. W regulaminach forów zazwyczaj liczy się intencja i skutek, a nie to, czy padł mój @nick. W komunikacji internetowej kontekst ma znaczenie — i administracja o tym wie. Po trzecie: Nie wiem czy cytowanie przez Ciebie regulaminu, to nie jest strzelanie sobie w stopę. Może nie publikujesz nadmiernie wiadomości w krótkim czasie, ale problem w tym, że regulamin mówi też o „ciągłym powtarzaniu tych samych treści” i „nieprzytłaczaniu czatu niepotrzebnymi wiadomościami”. Jeżeli coś jest powtarzalne i uporczywe przez tygodnie, tak jak ten Twój pakiet emotek, to w praktyce ma większy ciężar niż jednorazowe zaspamowanie w 5 czy 10 minut. Spam nie musi być wyłącznie krótkoterminowy — może być też uporczywy. Fajnie, że nawet nie postanowiłeś wyjaśnić swojego zachowania, nie zaprzeczyłeś, że tak robisz, nie powiedziałeś że przestaniesz, tylko dalej bagatelizujesz sprawę i próbujesz mnie ośmieszyć. Niestety ale DZIECKO nie jest bezbronne, jest dojrzalsze od Ciebie i nie ma zamiaru brać udziału w Twoim toksycznym cyrku. To tyle ode mnie 3 1 6 3 2 Odnośnik do komentarza
Donator KOMORNIK123 Opublikowano 28 Lutego DONATOR Donator Udostępnij Opublikowano 28 Lutego To jest emotka która jest.. A to napisz jeszcze skargę kto wprowadził ta emotke ....Żaden z nas z tobą nie pisze bo nie widzi sensu, CO DALES TEGO SCRENA DZIECKO ZOSTAŁEŚ NA NIM Onaczony, chyba nie. Prosisz o 3 warny dla mnie POKAŻ w regulaminie mi to ... 2.10 Zabrania się nadmiernego spamowania samymi emotikonami, pisania nagminnie bezsensownych wpisów np. “xd” a) Nadmierne spamowanie odnosi się do sytuacji, w której użytkownik wysyła zbyt wiele bezsensownych wiadomości w krótkim czasie np 5-10minut, co może zakłócać płynność rozmowy i przeszkadzać innym uczestnikom. Może to obejmować ciągłe powtarzanie tych samych treści, wysyłanie wielu emotikonów czy pisanie krótkich, bezsensownych wpisów. Generalnie chodzi o to, by nie przytłaczać czatu niepotrzebnymi wiadomościami.. 2 2 Odnośnik do komentarza
Junior Admin Mr.Alban Opublikowano 3 Marca Junior Admin Junior Admin Udostępnij Opublikowano 3 Marca Emotki są ogólnodostępne, więc każdy może ich używać. Nie zostałeś pod nimi nigdzie oznaczony. Jeśli chodzi o spam, nie było to wrzucane z taką częstotliwością, aby za to karać. Oczywiście, jeżeli takie sytuacje będą się powtarzać nagminnie w krótkim odstępie czasu, zostaną wyciągnięte konsekwencje. 7 Odnośnik do komentarza
Junior Admin Mr.Alban Opublikowano 3 Marca Junior Admin Junior Admin Udostępnij Opublikowano 3 Marca Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi