Zasłużony Hana_Montana Opublikowano 4 Marca Zasłużony Udostępnij Opublikowano 4 Marca Myślisz, że nasze czyny prędzej czy później do nas wracają, czy świat działa zupełnie przypadkowo? 2 Odnośnik do komentarza
Admin CS 1.6 DEATHMATCH Misza Opublikowano 4 Marca Admin CS 1.6 DEATHMATCH Udostępnij Opublikowano 4 Marca Jestem zdania tego że czyny wracają do nas czy to prędzej czy też później, przykład pomocy ludzkiej, bynajmniej ja mam tak że jak się komuś pomoże, to i mnie ktoś pomoże 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik Uriasz Opublikowano 4 Marca Użytkownik Udostępnij Opublikowano 4 Marca Myślę, że ta kwestia jest bardziej losowa. Jeśli mówimy oczywiście o kwestii życia tu na Ziemii, a nie "życiu po śmierci" i nagrodzie/karze po drugiej stronie, to np. możesz być dobrym i pełnym wszelkich cnót człowiekiem, żyjącym 50 lat w Iranie, a Twoją rodzinę i Ciebie zabija izraelski pocisk. Możesz być zachłannym, "negatywnym" przywódcą państwa Izraelskiego, mordercą itd. a żyjesz w dostatku i luksusie przez całe życie. Życie/los/świat nie zawsze oddaje za czyjeś czyny - dobrzy ludzie często cierpią, źli często długo mają się świetnie. To sugeruje, że rzeczywistość jest w dużej mierze losowa. Wpływ mają przypadek, okoliczności, miejsce urodzenia czy zwykłe szczęście. Myślę, że nasze czyny zwiększają pewne prawdopodobieństwa, ale nie gwarantują konkretnych rezultatów. Oczywiście fajnie, jak jest więcej dobrej energii na świecie, ale raczej karma, tak nie działa. Raczej to tylko "zabobon", który ma zachęcać do czynienia dobra i odstraszać od zła. 1 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik Kuba555 Opublikowano 4 Marca Użytkownik Udostępnij Opublikowano 4 Marca Myślę że jest karma, ale niekoniecznie wraca do nas jeszcze za tego życia/na tym świecie co słusznie zauważył Uriasz 1 Odnośnik do komentarza
Zasłużony Hana_Montana Opublikowano 5 Marca Autor Zasłużony Udostępnij Opublikowano 5 Marca Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi