Skocz do zawartości
Przeglądasz forum jako gość, nie masz dostępu do większości funkcji! Zarejestruj się już teraz!
Witaj na Strefaskilla.pl

GŁOSUJ NA SERWERY

Zagłosuj na nasze serwery!

Przejdź do głosowania

NOWY/STARY ODŚWIEŻONY STYL !

Właśnie wleciał odświeżony styl z kilkoma zmianiami i dodatkami

Zobacz szczegóły

FANPAGE

Dołącz do naszej społeczności na fanpage’u!!

DOŁĄCZ!

OTWARTA

Szybka rekrutacja na typera

Złóż podanie

OTWARTA

Szybka rekrutacja na redaktora

Złóż podanie

[ZAMKNIĘTY] #1498 Pytanie Dnia

Hana_Montana

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużony

pytanie dnia.png

Myślisz, że nasze czyny prędzej czy później do nas wracają, czy świat działa zupełnie przypadkowo?

• Lubię to! 2

innyfgif1.gif.e3c7a110bbe92eb5f9a05ccdc4d91f93.gif

• Admin CS 1.6 DEATHMATCH

Jestem zdania tego że czyny wracają do nas czy to prędzej czy też później, przykład pomocy ludzkiej, bynajmniej ja mam tak że jak się komuś pomoże, to i mnie ktoś pomoże 

• Super 1
  • Użytkownik

Myślę, że ta kwestia jest bardziej losowa. Jeśli mówimy oczywiście o kwestii życia tu na Ziemii, a nie "życiu po śmierci" i nagrodzie/karze po drugiej stronie, to np. możesz być dobrym i pełnym wszelkich cnót człowiekiem, żyjącym 50 lat w Iranie, a Twoją rodzinę  i Ciebie zabija izraelski pocisk. Możesz być zachłannym, "negatywnym" przywódcą państwa Izraelskiego, mordercą itd. a żyjesz w dostatku i luksusie przez całe życie. Życie/los/świat nie zawsze oddaje za czyjeś czyny - dobrzy ludzie często cierpią, źli często długo mają się świetnie. To sugeruje, że rzeczywistość jest w dużej mierze losowa. Wpływ mają przypadek, okoliczności, miejsce urodzenia czy zwykłe szczęście. Myślę, że nasze czyny zwiększają pewne prawdopodobieństwa, ale nie gwarantują konkretnych rezultatów. Oczywiście fajnie, jak jest więcej dobrej energii na świecie, ale raczej karma, tak nie działa. Raczej to tylko "zabobon", który ma zachęcać do czynienia dobra i odstraszać od zła. 

• Lubię to! 1
  • Super 1
  • Użytkownik

Myślę że jest karma, ale niekoniecznie wraca do nas jeszcze za tego życia/na tym świecie co słusznie zauważył Uriasz

• Super 1
  • Zasłużony

temat zamkniety.gif

innyfgif1.gif.e3c7a110bbe92eb5f9a05ccdc4d91f93.gif

• Hana_Montana zmienił(a) tytuł na [ZAMKNIĘTY] #1498 Pytanie Dnia
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Zapoznaj się z polityką prywatności forum Polityka prywatności oraz regulaminem forum Regulamin

• Opiekun [MIRAGE #1]
  • Opiekun [MIRAGE #2]
  • Opiekun [1VS1]
  • Opiekun [AWP #1]
  • Opiekun [AWP #2]
  • Opiekun [SURF]
  • Opiekun [MIR/CACH]
  • Opiekun [5VS5]
  • Opiekun [DR+KLASY]