Skocz do zawartości
Przeglądasz forum jako gość, nie masz dostępu do większości funkcji! Zarejestruj się już teraz!
Witaj na Strefaskilla.pl

LETNI KONKURS

Uwiecznij najpękniejszą fotografię tego lata!

Weź udział

NOWY/STARY ODŚWIEŻONY STYL !

Właśnie wleciał odświeżony styl z kilkoma zmianiami i dodatkami

Zobacz szczegóły

FANPAGE

Dołącz do naszej społeczności na fanpage’u!!

DOŁĄCZ!

OTWARTA

Szybka rekrutacja na typera

Złóż podanie

OTWARTA

Szybka rekrutacja na redaktora

Złóż podanie

[ZAMKNIĘTY] #20 Czy Naciśniesz?

Mr.Alban

Czy naciśniesz guzik i masz idealny sen każdej nocy, ale nigdy nie możesz spać dłużej niż 6h?  

3 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy naciśniesz guzik i masz idealny sen każdej nocy, ale nigdy nie możesz spać dłużej niż 6h?

• Tak
      0
    • Nie
      3

Ankieta została zamknięta

Rekomendowane odpowiedzi

• Junior Admin
Junior Admin

strefa redakcja nowa.png

Czy naciśniesz guzik i masz idealny sen każdej nocy, ale nigdy nie możesz spać dłużej niż 6h

• Lubię to! 2

Nie naciskam.

W praktyce i tak często śpię krócej niż 6 godzin, ale od czasu do czasu dobrze jest jednak móc odespać i przespać ciągiem dłużej — zwłaszcza kiedy organizm naprawdę tego potrzebuje.

Zastanawia mnie tu samo pojęcie „idealnego snu”. Co to właściwie znaczy? Naukowcy zwykle mówią, że zdrowy sen powinien trwać mniej więcej 7–9 godzin na dobę, więc sztywne ograniczenie do 6 godzin raczej nie brzmi jak coś idealnego. Jest jeszcze jedna ciekawa kwestia: czy te 6 godzin oznacza sen ciągiem, czy łącznie w ciągu doby? Bo gdyby można było spać na przykład 6 godzin w nocy i dorzucić jeszcze krótką drzemkę (np 2h) w dzień, to byłaby już zupełnie inna sytuacja. Taka ciekawostka - Kiedyś nawet próbowałem snu polifazowego inspirowanym Da Vincim, ale nie potrafię szybko zasypiać i było to męczące więc szybko wróciłem do naturalnego odpoczynku i zaniechałem projekt.

Jeśli chodzi o same sny, to właściwie zawsze jakieś mam. Dość często potrafię w nich nawet przejąć kontrolę, a zdarzyło mi się też coś w stylu motywu z „Incepcji” — sen we śnie. Brzmi dziwnie, ale to naprawdę ciekawe doświadczenie.Zawsze moje sny są dla mnie ciekawe, niewytłumaczalne, zabawne i irracjonalne i za to je kocham, więc być może, nic by się nie zmieniło, albo by się zmieniło na gorsze. Jak coś jest dobre, to myślę, że nie trzeba tego psuć ;) 

• Lubię to! 2
  • Super 1
  • Admin CS 1.6 DEATHMATCH

Nie naciskam, lubię czasami pospać dłużej, zwłaszcza po długiej pracy 

• Lubię to! 2
  • Użytkowniczka

Nie naciskam, mimo że zazwyczaj śpię po +/- 6 godzin to fajnie jest sobie w wolny dzień pospać dłużej i odpocząć. Nie można by też było pójść na drzemkę w trakcie oglądania serialu, a to akurat u mnie norma. XD

• Lubię to! 2

Reina.png.f86480276564db7dd2564409a1258d13.png

• Moderator
Moderator

Naciskam go bez mrugnięcia okiem. Pracując w trybie nocnym, taka gwarancja regeneracji to dla mnie zbawienie. Wolę te pewne 6 godzin konkretnego odcięcia i pobudkę z pełną energią, niż marnowanie połowy dnia na próby dospania w hałasie i słońcu, z których i tak nic nie wynika. :( 

• Lubię to! 1
  • Junior Admin
Junior Admin

temat zamkniety.gif

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Zapoznaj się z polityką prywatności forum Polityka prywatności oraz regulaminem forum Regulamin

• Opiekun [MIRAGE #1]
  • Opiekun [MIRAGE #2]
  • Opiekun [1VS1]
  • Opiekun [AWP #1]
  • Opiekun [AWP #2]
  • Opiekun [SURF]
  • Opiekun [MIR/CACH]
  • Opiekun [5VS5]
  • Opiekun [DR+KLASY]