Stały Bywalec Paweł Szmit Opublikowano 12 Kwietnia Stały Bywalec Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia Siema! Mam oto taki problem z laptopem. Komputer włącza się jak go uruchamiam, ale ekran jest cały czarny, próbowałem wyłączyć i włączyć komputer, nic to nie dało. Co jest nie tak z moim laptopem? Dodam, że dzisiaj normalnie jeszcze grałem rano, a później jak chciałem go włączyć to czarny cały ekran. old, 6 Maja Problem rozwiązany? Odnośnik do komentarza
Premium Martinos.TM. Opublikowano 12 Kwietnia Premium Premium Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia Czarny ekran w laptopie najczęściej oznacza awarię zasilania, matrycy, karty graficznej lub błąd systemu. Szybkie rozwiązania to twardy reset (przytrzymanie przycisku zasilania), sprawdzenie ładowarki, użycie skrótu Win + Ctrl + Shift + B do zresetowania sterowników grafiki oraz podłączenie zewnętrznego monitora. Oto najczęstsze przyczyny i kroki naprawcze: Problemy z zasilaniem: Laptop może być całkowicie rozładowany. Podłącz zasilacz i odczekaj kilka minut. Awaria sterowników karty graficznej: Jeśli ekran jest czarny, ale słychać pracę wentylatorów, naciśnij Win + Ctrl + Shift + B w celu zresetowania sterownika. Uszkodzenie matrycy lub taśmy: Jeśli zewnętrzny monitor działa, a matryca laptopa nie, problemem jest uszkodzenie fizyczne ekranu lub jego taśmy. Błędy systemu Windows: Uruchom laptopa w trybie awaryjnym (często wymaga wymuszenia wyłączenia 3 razy z rzędu podczas uruchamiania), aby odinstalować ostatnie aktualizacje lub sterowniki. Uśpienie/Hibernacja: Czasami laptop nie wybudza się poprawnie. Przytrzymaj przycisk zasilania przez ok. 10-15 sekund, aby wyłączyć go całkowicie, a następnie włącz ponownie. Problem z pamięcią RAM: Jeśli laptop ma dwie kości pamięci, spróbuj wyjąć jedną z nich i uruchomić komputer. Jeżeli po podłączeniu zewnętrznego monitora również nie ma obrazu, przyczyną może być uszkodzona karta graficzna lub płyta główna. W przypadku trwałego czarnego ekranu bez reakcji na powyższe kroki, konieczna może być wizyta w serwisie. 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik vanisz Opublikowano 13 Kwietnia Użytkownik Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia jak mialem kiedys taki sam problem co ty to sie okazalo ze dysk mi sie zjaral takze mozesz to sprawdzic xd 1 naura Odnośnik do komentarza
Moderator old Opublikowano 16 Maja Moderator Moderator Udostępnij Opublikowano 16 Maja Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi