Admin CS 1.6 ONLY DD2 D3ST1NY Opublikowano 3 Sierpnia Admin CS 1.6 ONLY DD2 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia Kombinowałem z wyłączeniem pełnej akceleracji myszy wiele wiele razy. Może nikomu się nie przyda, może ja tylko nie wiedziałem ale komenda m_rawinput nie załatwia całej sprawy. Czułem cały czas jednak lekki wpływ na ruch myszką. Z mojego doświadczenia wiem że komendy we właściwościach steam Cytat -noforcemparms -noforcemaccel -noforcemspd nie działają zbyt dobrze w moim odczuciu, jakby powodowały jakiś konflikt (Sprawdzane kiedyś na Razer Deathadder chroma i aktualnie na logitech g502x z "potężnym" sensorem - submikronowy czujnik HERO 25K). Rozwiązanie? Oto one: Cytat m_customaccel 0 m_customaccel_exponent 0 m_customaccel_max 0 m_customaccel_scale 0 m_rawinput 1 Opis powyższych komend: m_rawinput 1 - Pobiera sygnał bezpośrednio z czujnika myszki, całkowicie omijając Windowsa i redukując inputlag do zera. m_customaccel 0 - Główny wyłącznik akceleracji (sztucznego przyspieszania celownika) w silniku gry. m_customaccel_exponent 0 - Zeruje "siłę" i "krzywą" przyspieszenia przy szybkich machnięciach dłonią. m_customaccel_max 0 - Usuwa maksymalny limit, do którego gra mogłaby sztucznie przyspieszyć ruch. m_customaccel_scale 0 - Mnoży cały przelicznik akceleracji przez zero, dając 100% gwarancji jej wyłączenia. Bez żadnych komend na mysz w właściwościach steam. Wiadomo, po przełączeniu tych komend, będzie trzeba się lekko przestawić. Mimo to polecam, 0 akceleracji pomaga budować najlepszą pamięć mięśniową. Ten "poradnik" jest tylko moim spostrzeżeniem którym postanowiłem się podzielić z własnych obserwacji. Widząc jak duży jest rozbieg informacyjny w tym temacie na forach CS 1.6, stwierdziłem że może ktoś się ucieszy widząc jakiś aktualny poradnik w języku polskim na ten temat. No nic, brać i sprawdzać u siebie! Poradnik pisany w oparciu o wersję STEAM, nie wiem jak jest na NS. 1 Odnośnik do komentarza
Moderator Młodyy Opublikowano 13 Sierpnia Moderator Moderator Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi