Użytkownik Chrobras Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2019 A ja wychodzę z propozycja taka odnośnie rozpisek demek. Jest przyjęte, że jeżeli admin nie rozpisze demeka przez 24h od momentu odwołania gracz zostaje odbanowany. Sorry, ale moim zdaniem po coś jest ranga na forum a nie tylko do podejmowania decyzji. Jeżeli admin zbanował taką osobę, to według mnie musiał mieć takie podejrzenie. I jak patrzę na to jak admini rozpisują demka to jest to tylko im uprzykrzanie życia. Admin który dał bana za np. Aima to i tak wskaże te same momenty w których wzorował się przy daniu bana. A osoba która podejmuje decyzje i tak POWINNA oglądać całe demko danej osoby a nie tylko fragmenty wybrane przez admina. Wiec może niech całe 100% takich rzeczy spadnie na osoby odpowiedzialne za to a nie za adminów. Poza tym jak miałem na admina na dd2 to sporo adminów pisało wtedy na u@ coś na zasadzie „ten ziomek ma na 90% wh. Ale nie daje mu bana bo jak się odwoła to będę musiał sprawdzać demko” Może czas żeby rangi były faktycznie dla osób które chcą to robić, a nie po prostu być „kimś” na forum bo ma rangę. Odrzucacie podania z powodu „masz ostrzeżenia” a powodami często jest „wypowiadanie się w swoim podaniu” etc. Wole osobę która wypowiada się w swoim podaniu bo na dobrą sprawę po jego wypowiedziach tez możemy stwierdzić jaka jest osobą, niż jakiegoś służbistę który będzie sztywno wypowiadał trzymał się regulaminu. Przypominam ze admin też często płaci ze to że pilnuje serwera, wiec może dajmy mu trochę przywilejów a nie odkładajmy obowiązki na forum. Odnośnik do komentarza
Użytkownik∙ V1rus* Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Użytkownik∙ Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2019 To jest jakiś żart czy co, bo nie mogę zrozumieć? Mam wrażenie, że idziesz na to, że 'Bl nie wypełnia swoich obowiązków tak', a administracja serwerów to co robi, bo nie zauważyłem wiesz? Powiem tak jakieś przywileje mówisz? A nawet 90% tych administracji na serwerze nie gra swoich niespełna 360min, a Ty mówisz na nas poważnie? Ale teraz wracając do tego, że (jak widzę jak admini rozpisują Dema), ale jaki, bo ostatnio to słabo? Przepraszam, ale jakoś ja jeszcze nie widziałem jak rozpisywał ktokolwiek? Pominę twoją kwestie Admina na serwerze, albo nie, a Ty jako admin serwera, to sam wchodzisz spect'a i patrzysz czy ma (WH) czy też nie.. Ty podejmujesz decyzję, a nie ludzie, za Ciebie więc o co chodzi? "Jak dla Ciebie Administracja serwera jest tylko po to aby tak o, bo ktoś zgłosi innego gracz o (Aim'a) czy (WH) od razu banować, za cheat, że tak powiem, bo mi również nie są admini potrzebni co nawet dobrze nie umieją 'rozpatrzyć kogoś co gra na wspomagaczach', a już nie wspomnę jak zdjęcia czyli 'ssy' nie którzy robią, a już szkoda gadać o tym, że dobrzy dla Ciebie są Administratorzy, którzy nie potrafią 'odpalić Dema czy też nawet go rozpisać', to po co taki admin, odpowiedz mi proszę? Czemu o tym mówię, bo nie którzy to piszą (9-10/10) obsługa AMX, a nawet Dema znaleźć nie mogą, a już nie mówiąc o rozpisce dema.. Taki myślenie admina --> robi "ss'y" czy banuję, za prawdopodobnie (WH) dostanie ban, a jak się chłopak odwoła, to wstawię tylko mapę 'demo' ma którym go zbanowałem i tyle, bo reszta BL ma zrobić, a my go sprawdzić rozpisać? Od tego są różne działy jak admin nie jest pewien i nie umie rozpisać dema tak? A nie przy odwołaniu jeśli Admin banuję, to na jakieś podstawie którą ma przedstawić i tyle. Płaci, za pilnowanie serwera, a obowiązki i to wszystko się zgodził na tak, a więc nie widzę problemu, z tym. Regulamin mówi jasno: Tak jak napisał @Zmiksowany te pkt, z regulaminu, to tylko ich przestrzegamy aby syfu nie było, a po takich odwołaniach jak ostatnio miało miejsce, to jest żałosne, że macie takich adminów co nawet dema nie umieją rozpisać i już nie mówię o jego włączeniu.. Tak jest, a więc też nikogo to nie usprawiedliwia, z obowiązków braku rozpiski czy też innych spraw. Na coś są te regulaminy aby ich się pilnować. Przy każdym, z Aim/Hs, bo przy tym się tak zdarza, że nie rozpisują, to jest też funkcja "ss'a" tak czy nie? Przy takim odwołaniu będzie, z mojej story lecieć UB bez rozpiski (Regulamin, to regulamin) Tyle od mnie.. 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik BanneD Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2019 To była by dobra inicjatywa ale czy przyjmą ?? @ZbanowanyZaGre [*] Czerwony kolor tylko dla "Administracji" Clear Boy Odnośnik do komentarza
Zasłużony Smuszinio Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Zasłużony Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2019 (edytowane) 2 godziny temu, Chrobras napisał: A ja wychodzę z propozycja taka odnośnie rozpisek demek. Jest przyjęte, że jeżeli admin nie rozpisze demeka przez 24h od momentu odwołania gracz zostaje odbanowany. Sorry, ale moim zdaniem po coś jest ranga na forum a nie tylko do podejmowania decyzji. Jeżeli admin zbanował taką osobę, to według mnie musiał mieć takie podejrzenie. Sorry, ale jest taki jeden punkt w regulaminie, który jasno mówi, że Admin ma dostarczyć dowody ---> 2.Admin dostarcza dowody (demko+ rozpiske) - UBT ma obowiązek sprawdzenie demka, przedstawienie własnej rozpiski i wydanie werdyktu końcowego. Owszem musiał mieć jakieś podejrzenia, ale jeśli gracz się odwoła to obowiązkiem Admina jest dostarczyć demko i je rozpisać, żeby ułatwić pracę BL. 2 godziny temu, Chrobras napisał: I jak patrzę na to jak admini rozpisują demka to jest to tylko im uprzykrzanie życia. Admin który dał bana za np. Aima to i tak wskaże te same momenty w których wzorował się przy daniu bana. A osoba która podejmuje decyzje i tak POWINNA oglądać całe demko danej osoby a nie tylko fragmenty wybrane przez admina. Wiec może niech całe 100% takich rzeczy spadnie na osoby odpowiedzialne za to a nie za adminów. Uprzykrzanie? Myślę, że starając się o posadę Admina wiedzą, że jeśli gracz się odwoła to mają odpowiednio na to zareagować (w/w). No i o to chodzi, ma wstawić demko i wskazać te momenty na których się wzorował przed daniem bana. Rozpisze owe momenty i BL będzie już wiedziało gdzie szukać i jak ocenić ową rozpiskę - czy gracz jest faktycznie spalony czy też nie. Osoba, która podejmuje decyzję może obejrzeć całe demko, ale nie musi. Rozpisuje tylko czasówki podane przez Admina, chyba że osoba sprawdzająca stwierdzi, że jest to niewystarczająca ilość dowodów to wtedy EWENTUALNIE może poszukać w owym demku innych akcji podejrzanego gracza. 2 godziny temu, Chrobras napisał: Poza tym jak miałem na admina na dd2 to sporo adminów pisało wtedy na u@ coś na zasadzie „ten ziomek ma na 90% wh. Ale nie daje mu bana bo jak się odwoła to będę musiał sprawdzać demko” No to niech strzeli SS'ami i po problemie;v 2 godziny temu, Chrobras napisał: Może czas żeby rangi były faktycznie dla osób które chcą to robić, a nie po prostu być „kimś” na forum bo ma rangę. Odrzucacie podania z powodu „masz ostrzeżenia” a powodami często jest „wypowiadanie się w swoim podaniu” etc. Wole osobę która wypowiada się w swoim podaniu bo na dobrą sprawę po jego wypowiedziach tez możemy stwierdzić jaka jest osobą, niż jakiegoś służbistę który będzie sztywno wypowiadał trzymał się regulaminu. Zacznijmy od tego, że np.: BL wywiązuje się ze swoich obowiązków tak jak należy i nie są tutaj dla rangi/kolorku. Jeśli chodzi o ostrzeżenia to np.: ostatnio nie odrzuciliśmy podania tyko zamknęliśmy do momentu, aż nie odpracował tych ostrzeżeń:) Jeśli chodzi o wypowiadanie się w swoich podaniach to jasno i wyraźnie jest napisane: 14. Wypowiadanie się we własnym podaniu jest zabronione. Podanie od razu zostaje wtedy odrzucone. Po coś jest w końcu ten regulamin, żeby go chociaż w pewnym stopniu przestrzegać. Jeśli wolisz osobę, która wypowiada się w swoim podaniu to zaproś Ją na TS'a, Discorda, gdziekolwiek gdzie będziesz mógł Ją 'zrekrutować' i po problemie. Założy temat w obierz rangę, Ty potwierdzisz, że 'przeszedł rekrutację' i tyle w temacie:P "[...] Niż jakiegoś służbistę, który będzie sztywno wypowiadał trzymał się regulaminu." Rozumiem o co Ci chodzi, ale jak już pisałem regulamin to regulamin;p Nie chodzi mi też o sztywne trzymanie się regulaminu, ale chociaż trochę niech wykaże się Jego znajomością i chociaż trochę Niech go przestrzega;v 2 godziny temu, Chrobras napisał: Przypominam ze admin też często płaci ze to że pilnuje serwera, wiec może dajmy mu trochę przywilejów a nie odkładajmy obowiązki na forum. Nie licząc tego, że opłacają obowiązkową składkę to na dobrą sprawę Admini na forum mają tylko dwa obowiązki: Odpowiednio reagować jeśli jakiś gracz odwoła się z Jego bana. Odpowiadać na ewentualne skargi skierowane w swoją osobę. Podsumowując to wszystko: moim zdaniem nie ma to sensu;p Edytowane 24 Kwietnia 2019 przez Smuszinio 3 Odnośnik do komentarza
Premium 0$TRY Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Premium Premium Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Pierwszy raz się, z takim czymś spotkałem. napisany temat na próżno a dlaczego bo byłem nie raz adminem na serwerze i nigdy z takim podejściem nie podszedłem do ( jakiegoś czitera ) zawsze jak kogoś idzie zbanować i masz nawet jakieś wątpliwości to się demo rozpisuje tak, z tego co wiem na wszystkich serwerowniach tak jest, że admin jak zbanuję a zbanowany się odwoła to ma obowiązek przejrzeć samemu demu i określić czas gdzie dla niego były momenty podejrzane, bo tak to każdy admin mógłby banować kogoś ciągle i nawet dema nie rozpisywać, z tego co czytałem na ( Czat się śmiali, z jakiegoś tam demolki ) podejrzewam, że jakiś pro player 2k19 i banowany ciągle, ale z tego co wywnioskowałem nie którzy na czat mają rację banować kogoś dobre bez podstawy na 24 godziny, a czemu na 24 godziny, bo tyle ogólnie trwa rozpisanie i werdykt UBT aby dać decyzję i taki dobry gracz nie pogra wcale. Mimo, że jestem tutaj krótko, to się wypowiem, bo jednak to co jest tu pisanie to słabo wygląda. 3 Odnośnik do komentarza
Użytkownik∙ Zmiksowany Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Użytkownik∙ Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Jestem przeciwny tego co napisałeś w stosunku do demek (mianowicie masz na myśli to, że jeżeli ktoś płaci za admina zwalnia Go to z jego obowiązków?) Troszkę słabe.. Jeżeli dany gracz godzi się (pisze podanie) na administratora danego serwera powinien zaznajomić się z regulaminem i to, że płaci za Niego nie powinno Go zwalniać z pewnych obowiązków jakimi jest mniej innymi podawanie rozpiski przy demkach.. Przejdźmy teraz do sytuacji, "Admin X" zbanował "Gracza X" za "Czitowanie" "Gracz X" postanowił się odwołać "Admin X" nie podał rozpiski na zbanowanego gracza, członkowie BL rozpisali to i wyszło, że jest czysty co wtedy ?? Admin się pomylił ? czy może admin będzie przeciwny końcowemu werdyktowi o UB ponieważ jego zdaniem jest to gracz odpalony. (Dlatego moim zdaniem mają obowiązek rozpisać gracza by takich sytuacji nie było) A jak dobrze wiemy nie każdy jest tak "doświadczony" i zdarzają się wpadki przy zbanowaniu za "czitowanie" Kolejna sprawa czy Waszym zdaniem jest to, aż takie obciążenie dla admina podać parę czasówek przy rozpisaniu gracza ??.. Myślę, że nie a dla BL jest to bardzo pomocne czemu ? a to może dlatego, że jak dobrze wiemy nie każdy gracz rozpisuje kogoś z pov'a i dosyć często sugeruje się hltv i admin który nie wstawi rozpiski (przykładowych czasówek) daje dla BL wielkie obciążenie mianowicie bez czasówek mamy parę Min w plecy ze względu Np na to, że "czitujący" pojawił się dopiero w 14 min na serwerze (trwania hltv) czyli 14 Min wyrwane z życia oglądając i czekając kiedy się pojawi "oskarżony" gracz. Jest coś takiego jak opcja ss'ów. Skoro admin ma tak zwanego "lenia" i problem by rozpisać demko może skorzystać ze zrobienia ss'ów (wiadomo nie są to skuteczne metody bo często gęsto gracze posiadają antyss, ale jak już chcecie chodzić na łatwiznę to tutaj macie sposób "skuteczny") Więcej Mi się nie chce tutaj pisać ponieważ popieram to co napisał @Smuszinio i pójdę na łatwiznę jak to by chcieli co niektórzy... Dla Mnie również owa propozycja nie ma sensu ponieważ zamiast współpracować i ułatwić "pracę" BL tylko ją utrudni. Tyle ode Mnie decyzję pozostawiam wyższym @AdeK @Trivor 3 Odnośnik do komentarza
Właściciel Trivor Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Właściciel Właściciel Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Gdybyśmy znieśli taki obowiązek adminom to by zaczeli banować ludzi na akord, bo przeciez UBT rozpisze demo. Nie przejdzie, utrudni pracę administracji. Nie komplikujmy 3 Odnośnik do komentarza
Właściciel Trivor Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Właściciel Właściciel Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2019 ___________________________________________________________________________________Wiadomość wygenerowana automatycznie. Temat został zamknięty przez Moderatora. Powód: Propozycja Odrzucona. Jeżeli się z tym nie zgadzasz raportuj ten post, a Moderator lub Administrator rozpatrzy go ponownie. Z pozdrowieniami. Administracja StrefaSkilla.pl___________________________________________________________________________________ Odnośnik do komentarza
Użytkownik Chrobras Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Autor Użytkownik Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Dobra to tak. Trochę źle się wypowiedziałem. Ale najpierw odniosę się do tego co pisaliście@ZbanowanyZaGre [*] patrząc się na to, jak zareagowałeś na odwołanie P1 zareagowałeś wzorcowo. Właśnie o to mi chodziło, admin wysłał też wiadomość gdzie nie rozpisał demka, a ty rozpisałeś wszystko sam. Właśnie o taki zachowanie mi chodziło u wszystkich pozostałych. Pisząc temat bardziej wzorowałem się na wypowiedzi @Zmiksowany który stwierdził, że sam musi sprawdzić, mimo tego, że @ZbanowanyZaGre [*] rozpisał. Co do SS'ów to sorry bardzo ale jak piszesz "daj ss'y i spokój" to faktycznie nie wiesz, że ss'y w dzisiejszych czasach są UJA warte. No a teraz co do samej propozycji. To można zrobić tak, że admin ma obowiązek rozpisania demka, jeżeli admin nie sprawdzi to dostaje ostrzeżenie, 3 ostrzeżenia - strata admina. Tutaj by musieli się wypowiedzieć wszyscy właściciele serwerów czy są za tym. Poza tym po upływie 24h niech demka sprawdza osoba z odpowiednią rangą. ps I według mnie takie tematy nie powinny być zamykane nie szybciej niż 24h od napisania ich. Sam wątek (napisany przez autora) może być niedopracowanym pomysłem, ale inne "komentarze" mogą określić inne rozwiązanie takich rzeczy, i czasami bardzo przydatne. 2 Odnośnik do komentarza
Użytkownik∙ V1rus* Opublikowano 4 Maja 2019 Użytkownik∙ Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2019 @AdeK@Trivor - Temat wisi od 24 kwietnia. Dalej nic, z tym nie zrobiliście, a mamy 5 maja. Więc czekam na decyzję, w tej sprawie. // Edytuje. Brak zainteresowania temat zamykam. Odnośnik do komentarza
Użytkownik∙ V1rus* Opublikowano 6 Maja 2019 Użytkownik∙ Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2019 ___________________________________________________________________________________Wiadomość wygenerowana automatycznie. Temat został zamknięty przez Moderatora. Powód: Temat Zamknięty. Jeżeli się z tym nie zgadzasz raportuj ten post, a Moderator lub Administrator rozpatrzy go ponownie. Z pozdrowieniami. Administracja StrefaSkilla.pl___________________________________________________________________________________ Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi