Użytkowniczka Shanelly Posted June 9, 2019 Użytkowniczka Share Posted June 9, 2019 W końcu nadszedł dzień zakończenia roku szkolnego. Grupka znajomych po odebraniu świadectw, poszli do domu, spakowali swoje rzeczy i spotkali się w małym lasku. Laura i Daniel mieli się zjawić zaraz na miejscu. - Za ile oni będą? - zapytała Maja. - Nie wiem - odpowiedział, siadając na ziemię Patryk. Po chwili Laura wraz z Danielem się pojawili. Spakowali bagaże do bagażnika i pojechali do pewnej wioski. Dzień był bardzo upalny. - Strasznie mi gorąco - powiedziała, wyciągając wodę z torebki Laura. - Nic ci na to nie poradzę, że jest tak gorąco. Klimatyzacja nie działa, wybacz. - powiedział Daniel, wzruszając ramionami. Daniel, aby rozluźnić atmosferę puścił piosenkę i zaczęli śpiewać. Po kilku godzinach dotarli na miejsce. Wioska wydawała się być opuszczona. Było ponuro i niezbyt przyjemnie. Patryk, wyciągnął z bagażnika bagaże i wszyscy razem poszli do ośrodka, w którym mieli zostać na kilka dni. - Dziwnie wygląda ten ośrodek - powiedział Dawid, otwierając drzwi. Gdy weszli do środka, Laura oraz Maja udały się do recepcji. Dostały klucze do dwóch pokoi i wszyscy poszli na górę. - Laura, tutaj jest nasz pokój. Chłopacy, wy macie obok nas. O północy chodźcie do nas do pokoju. Zrobimy nockę - powiedziała Maja. - Dobra - odpowiedzieli chłopacy. - Ale mamy miękkie łóżko - powiedziała Laura, kładąc się na łóżku. - W sumie... Nie jest aż tak źle jak przypuszczałam - powiedziała Maja. - Zobaczysz, będzie fajnie - powiedziała Laura, przytulając Maję. Dziewczyny zaczęły się szykować na nockę, gdy nagle usłyszały krzyk. - Słyszałaś to Maja? - Pewnie jakieś dzieci krzyczą. Po chwili znowu usłyszał krzyk. - To na pewno nie dzieci - powiedziała Laura, podchodząc do okna. - Zobacz przez okno. Na podwórku nikogo nie było. - Nikogo tam nie ma - powiedziała, przerażonym głosem Laura. - Nie bój się, to pewnie nic takiego - powiedziała Maja, pocieszając Laurę. Nagle do pokoju weszli chłopacy. - Wystraszyliście mnie - powiedziała Laura. - Haha, wybacz - odpowiedział Daniel, śmiejąc się. - To nie jest śmieszne - powiedziała Laura, marszcząc brwi. - Ej, co się dzieję? - zapytał się Patryk. - Słyszałyśmy jakieś krzyki na podwórku. Ja myślę, że to jakieś dzieci - powiedziała Maja, wyciągając z walizki chrupki. - Laura, weź przestań. To dzieci się bawią - powiedział Patryk, łapiąc Laurę za rękę. Wszyscy usiedli na kanapie i każdy zaczął opowiadać straszną historię. Wszyscy się z nich śmiali oprócz Laury, która była przerażona. - Laura co z tobą? To tylko wymyślone przez nas historyjki - powiedział, śmiejąc się Daniel. - Może one są dla was śmieszne, ale dla mnie nie - powiedziała, przykrywając się kocem Laura. - Przesadzasz Laura - powiedziała Maja. - Sama przesadzasz. Nie wiem jak wy, ale ja idę spać - powiedziała, kładąc się do łóżka Laura. - A co z nocką? - zapytał się Patryk. - Nocka będzie beze mnie. - Niech ci będzie, damy ci spokój. Chłopacy, chodźmy do was do pokoju, a tobie dobranoc Laura - powiedziała Maja, otwierając drzwi. Gdy Maja wraz z chłopakami wyszła, Laura włączyła film na telefonie i zaczęła go oglądać. Po chwili usłyszała skrzypienie schodów. Wstała, otworzyła drzwi, wyszła na korytarz, ale tam nikogo nie było. - Pewnie chłopacy robią sobie żarty - pomyślała Laura. Laura, poszła do nich do pokoju, ale okazało się, że śpią. Nikogo oprócz nich nie było w ośrodku. Laura, pobiegła do pokoju, ale gdy weszła, zobaczyła czarną postać. 5 Link to comment
Użytkownik∙ Marves Posted June 9, 2019 Użytkownik∙ Share Posted June 9, 2019 Bardzo fajne. Czekam na ciąg dalszy 1 Link to comment
Zasłużony Smuszinio Posted June 9, 2019 Zasłużony Share Posted June 9, 2019 Fajnie się czytało;D również czekam na ciąg dalszy:D 1 Link to comment
Użytkownik PorQue Posted June 9, 2019 Użytkownik Share Posted June 9, 2019 No ładnie, ładnie :3 Miło się czytało i czekam na dalszy ciąg :3 1 Link to comment
Użytkownik∙ xMietekx Posted June 9, 2019 Użytkownik∙ Share Posted June 9, 2019 O kurcze ale fajna historyjka już się nie mogę doczekać dalszego ciągu Gratki takiej wyobraźni podobało mi się 1 Link to comment
Użytkownik∙ V1rus* Posted June 11, 2019 Użytkownik∙ Share Posted June 11, 2019 ___________________________________________________________________________________Wiadomość wygenerowana automatycznie. Temat został zamknięty przez Moderatora. Powód: Temat Zamknięty. Jeżeli się z tym nie zgadzasz raportuj ten post, a Moderator lub Administrator rozpatrzy go ponownie. Z pozdrowieniami. Administracja StrefaSkilla.pl___________________________________________________________________________________ Link to comment
Recommended Posts