Użytkownik DEI Opublikowano 28 Czerwca 2019 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2019 Twój Nick: DEI Nick oskarżonego: eQ` Wolomin=QreWskiK@T IP/SID oskarżonego: Steam_ID: 0:1:62544457 Powód skargi: Wymieniony wyżej admin albo nie potrafi rozróżnić dobrego gracza od wspomagaczy albo na tyle nie szanuje czasu innego gracza, że zamiast wejść na spectator - banuje "na oko" Opis sytuacji: Grając na serwerze Only Hs, grałem na mapie aim_map_esl. Nie szło mi jakoś dobrze, bo zmieniłem swoje DPI (z 350 na 500) i grałem bardziej jako test nowych ustawień (ustawienie sensitivity, sprawdzenie płynności myszki, sprawdzenie zakresu obrotu itp). Wymieniony admin był ostatnim graczem przeciwnej drużyny, na środku oraz z lewej strony nie było słychać wymiany ognia, więc z logicznego punktu widzenia ów gracz musiał być z prawej strony. Na tej mapie grałem wiele jak i nie setki razy, więc bardzo dobrze wiem, w którym miejscu najczęściej stoją gracze i w jaki sposób można ich przeskanować. W tym przypadku było podobnie - 2 lub 3 strzały i admin padł (po czym zaczął się lekki płacz, że "odpalony"). W kolejnej rundzie już wyczułem nowe ustawienia myszy i zaczęły mi siadać głowy, nic spektakularnego (płynne ruchy myszką, celowanie prosto na głowę, pestkowanie). W tej samej lub w kolejnej rundzie słysząc płacz admina pomyślałem, że znowu pójdzie w to samo miejsce i zacznę tam skanować, aby totalnie się rozpłakał. Tym razem już skany nie siadały tak dobrze jak wcześniej i dopiero po którejś serii oraz po usłyszeniu kroków (100% pewność, że znajduje się za ścianą) dostał ani trochę nie spektakularego skana. Sam swego czasu byłem adminem na serwerze Only DD2 na innej sieci serwerów, więc bardzo dobrze wiem jak wygląda proces sprawdzania graczy oraz jak rozróźnić "kota" od zwykłego cheatera. Na około 110-120 permów tylko 2-3 osoby złożyły odwołanie (z czego te wszystkie odwołania to były jedynie ss'y). Na Waszym serwerze gra naprawdę dużo kotów, z którymi nawet nie jestem w stanie konkurować choćbym chciał, więc w jaki sposób wtedy powyższy admin działa. Czy zna tych graczy i z automatu uważa, że żaden z nich nie ma jakiegoś hl1 frameworka i innych cięższych do wykrycia wspomagaczy, czy tak jak mnie - banuje na oślep licząc, że miał rację? Podsumowując - jeżeli naprawdę kogoś podejrzewasz o cheatowanie, to przejdź na specta, przesiedź parę rund tam. Jeżeli uważasz, że gracz Cię zna, to zmień nick, zmień swój avatar, wtedy wejdź na specta, poświęc parę rund aby sprawdzić danego gracza i wtedy wydawaj osąd, a nie rób tego na pałę, bo ktoś jest ode mnie lepszy. Dowody (Demko,ssy): http://723407.node7.pukawka.pl/hltv-1906282127-aim_map_esl-1561750020-1561750920.zip Odnośnik do komentarza
Użytkownik DEI Opublikowano 30 Czerwca 2019 Autor Użytkownik Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2019 Z uwagi na brak odpowiedzi od prawie 48h, odświeżam temat. Jeśli mogę coś zaproponować i admin ma jaja, to proponuję aby wpłacił dowolną kwotę (może być i złotówka) na wybraną przez siebie fundację charytatywną/schronisko i wstawi potwierdzenie przelewu z np. kontem organizacji, nazwą organizacji, tytułem oraz kwotą przelewu. Jeśli nie mogę nic zaproponować - proszę o informację odnośnie zastosowanych środków w celu "resocjalizacji" admina. Jeśli w ogóle w tym temacie się nie udzieli, to uznaję to za totalny brak odpowiedzialności za swoje czyny. Pozdrawiam 1 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik Chrobras Opublikowano 30 Czerwca 2019 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2019 Rozmawiałem z danym adminem, i poinformowałem go o tym, że jego obowiązkiem jest dokładne sprawdzenie gracza i przy odwołaniu rozpisanie demka. Mam nadzieje, że więcej to się u niego nie powtórzy, w przeciwnym razie zostaną wyciągnięte poważniejsze konsekwencje. 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik Chrobras Opublikowano 30 Czerwca 2019 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2019 ___________________________________________________________________________________Wiadomość wygenerowana automatycznie. Temat został zamknięty przez Moderatora. Powód: Temat Rozwiązany. Jeżeli się z tym nie zgadzasz raportuj ten post, a Moderator lub Administrator rozpatrzy go ponownie. Z pozdrowieniami. Administracja StrefaSkilla.pl___________________________________________________________________________________ Odnośnik do komentarza
Użytkownik∙ Radziuu Opublikowano 12 Marca 2020 Użytkownik∙ Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2020 • Wiadomość wygenerowana automatycznie • Temat został przeniesiony do archiwum. Jeśli się z tym nie zgadzasz, zgłoś ten post, a temat zostanie rozpatrzony ponownie. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi