Właściciel Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Trivor Opublikowano 1 Lipca 2019 Właściciel Właściciel Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2019 Witam, nadszedł czas zmian! Sieć zostaje wykupiona przeze mnie. Prowadzona będzie wspólnie ze mną oraz @Zmiksowany. Co za tym idzie, na sieci będzie wprowadzonych bardzo dużo zmian. Już dziś na forum będzie dostępna cała wyższa administracja, zostanie wybranych dwóch nowych Junior Adminów, dwóch nowych moderatorów. UBT również będzie zaopatrzone w nowe osoby. Jak chcemy prowadzić sieć? Sami wiecie, że ostatnio atmosfera na Strefie była krótko mówiąc - chujowa. Wpłyneło na to wiele czynników, które chcę teraz naprawić. Po 1 zero jakiegokolwiek kolesiostwa. Sieć będę prowadził profesjonalnie na ile tylko potrafię. Żadnych lewych niesłusznych banów, ŻADNEGO lewego odbanowywania. To UBT i ich opiekun wykonują swoją pracę i oni nad tym sprawują piecze. Nikt się tam nie będzie wtrącał. Kolejna sprawa - atmosfera. Jak już zdążyliście zauważyć, na forum ostatnio(głównie na SB) było sporo dram, było parę osób które wszystkich prowokowały, obrażały, a moderatorzy nie robili z tym nic, reagowali zbyt łagodnie - "Masz ostrzeżenie słowne", "Masz kolejne ostrzeżenie" itd. Wprowadzony będzie system PREWENCJI - czyli zapobieganie czemuś zanim w ogóle powstanie. Oznacza to, że moderacja będzie teraz bardziej restrykcyjnie rozpatrywać przypadki osób wszczynających kłotnie, prowokujących, obrażających. Żadnych ostrzeżeń słownych, ktoś przegina pałe - dostaje blokade SB na godzine, jeśli po tym czasie jego zachowanie będzie się powtarzać zostanie po prostu usunięty z forum. NIE potrzebujemy takich ludzi, chcę żeby atmosfera na forum była jak najlepsza. Administracja J@ w górę - rozszerzenie uprawnień. Tutaj może nie każdy zdaje sobie sprawę, ale administracja J@, Administrator miała do tej pory bardzo małe uprawnienia. Dlatego wszystkie sprawy były załatwiane u właścicieli, co było powodem ogarnięcia najprostszych rzeczy około 2 dni. Planuję dać administracji więcej roboty, dzięki czemu gracze będą sprawniej obsługiwani. Lekka zmiana w serwerach +płatności forumowe. Adek z Only DD2 #1 przechodzi prawdopodobnie na inną sieć. CAŁA reszta serwerów zostaje tak jak jest. W planach na dniach wraz ze @Zmiksowany mam założenie nowego serwera DD2+rangi+leczenie. Myślę, że serwery DD2 to podstawa każdej sieci i chciałbym żeby gracze mieli wybór między dustem #2, a nowym dustem z leczeniem bardziej pod 4fun. Co do płatności. Wszystkie opłaty forumowe, typu VIPY, Premium nie załatwiacie już u Adka tylko u @Trivor Ostatnia szansa - osoby zbanowane. Jako, że forum zostaje przejęte i zaczyna się tak jakby jego nowa era postanowiliśmy dać szansę osobom zbanowanym na Strefie na forum jak i na serwerach. Nie wiem czy macie takie informacje, ale zostało rozdane dużo bezsensownych banów przez wcześniejszą administracje(nie będę dokładnie podawał powodów, bo nie ma po co). Zostanie wyczyszczona lista banów na forum i w AMXBansie(JEDNORAZOWO). Nie przerażajcie się, że co chwilę reset bansa. Jest to ostatni reset banów spowodowany takimi zmianami na sieci. Więcej resetów nie będzie, ewentualnie odświętnie raz do roku, ale to też kwestia do obgadania. Administracja - Powroty. Awanse. @Zmiksowany - mój głowny wspólnik - Właściciel. @Smuszinio - dobry człowiek, bezstronny, rzetelnie wykonujący obowiązki. Powrót na Junior Admina. @Dusia - bardzo długi okres na moderatorze, dobrze wykonywane obowiązki. Tylko trzymaj nerwy na wodzy ;x - Awans na J@ @Marves - odszedłeś niedawno, teraz wróciłeś dopiero co. Musisz się jeszcze postarać @TabuQ - awans na moderatora, odpowiednia, aktywna osoba @Delta z x^2 - powrót na moderatora StrefoBox @Bad Panda - powrót na opiekuna Klanowiczów, admina @`Fuck it. - powrót na klanowicza Co do Blacklisted - nowi członkowie będą, ale o tym zadecyduje Zmiksowany Administracja jak widać prawie będzie zapełniona, zostanie kilka miejsc dla moderatorów, UBT, obserwowane będą poczynania administracji i najodpowiedniejsze osoby będą awansować dalej. Słowa końcowe. Dużo by jeszcze można było pisać co będzie zmienione, ale nie chce was zanudzać. Chce żeby sieć przyciągała ludzi pozytywną atmosferą, wiem że nie łatwo będzie to wszystko załatać, ale z waszą pomocą na pewno się uda I prośba do was końcowa. Odżywcie trochę SB, bo ostatnio mało się tam dzieje. Tylko oczywiście w pozytywny sposób 8 24 1 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik∙ xMietekx Opublikowano 1 Lipca 2019 Użytkownik∙ Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2019 Wiadomix sb się rozrusza Odnośnik do komentarza
Użytkownik∙ akxme Opublikowano 1 Lipca 2019 Użytkownik∙ Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2019 Ład i porządek, w końcu 1 Odnośnik do komentarza
Premium ~Andziaa. Opublikowano 1 Lipca 2019 Premium Premium Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2019 ale zmiany no no ? Odnośnik do komentarza
Użytkownik∙ xMietekx Opublikowano 1 Lipca 2019 Użytkownik∙ Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2019 Nie spodziewałem się tego Odnośnik do komentarza
Użytkownik∙ ;ddd Opublikowano 1 Lipca 2019 Użytkownik∙ Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2019 No i baja Odnośnik do komentarza
Użytkownik PorQue Opublikowano 1 Lipca 2019 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2019 Nareszcie, teraz będzie ładnie panować ład i porządek Wszystko na swoim miejscu <3 Odnośnik do komentarza
VIP NeQu<#|m00d Opublikowano 1 Lipca 2019 VIP VIP Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2019 Wszystko wróci na dobra drogę Odnośnik do komentarza
Użytkownik∙ .Piotr. Opublikowano 1 Lipca 2019 Użytkownik∙ Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2019 Oby to wypalilo , jak tak sie stanie do mega duzy + dla ciebie Pozdrawiam Piotr ( tak ten kiedys zbanopwany ) , nie banujcie prosze ( sam poprosilem o perma na forum Odnośnik do komentarza
Użytkownik Najka Opublikowano 1 Lipca 2019 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2019 Zobaczymy co i jak wyjdzie.. Obiecywać można dużo, ale czy to wejdzie w życie Codzienne? Odnośnik do komentarza
Premium InFo Od BoGa Opublikowano 1 Lipca 2019 Premium Premium Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2019 To teraz czekać aż na nowo rozwitnie forum Odnośnik do komentarza
Użytkownik DEI Opublikowano 1 Lipca 2019 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2019 Jeśli coś mogę powiedzieć (jako były i doświadczony admin z innej sieci serwerów oraz były moderator na jednej z największych sieci serwerów) - weźcie również pod uwagę adminów na serwerach. Nie gram u Was bardzo długo, nie znam innych adminów, ale patrząc choćby na amxbans można zobaczyć, że niektórzy admini tymi adminami być nie powinni (przynajmniej tak było na dużej sieci - obraźliwy temat bana i tracisz uprawnienia). Że tak sobie pozwolę to wstawiam rodzynka Co mogę od siebie zasugerować? Kontrolowanie GT, np. jeden raz w tygodniu + aktywność na forum. Z doświadczenia wiem, że się zdarzało, że admin od 2 miesięcy nie gra, od 2 miesięcy nie siedzi na forum, ale cały czas ma uprawnienia i jest w grupie adminów danego serwera Jednorazowe sprawdzenie każdego admina - w taki sposób działał UBT na innej sieci serwerów w przypadku nowych/adminów o słabej reputacji, ale z uwagi na fakt, że teraz w tej siecii jest nowy właściel, to proponowałbym takie "badanie" dla wszystkich adminów. Jak to działa? Bardzo prosto. W tym przypadku on jako doświadczony gracz wchodził na serwer na koncie Non Steam i sprawdzał reakcję admina (czy jest niedoświadczony i zbanuje go za wh bez ssów, czy zrobi ssy lub czy go sprawdzi i stwierdzi, że nic nie ma). Następnie, na innej mapie lub innego dnia wchodził na serwer na jeszcze innym nicku (wciąż Non Steam), ale tym razem już miał włączonego WH i grał w taki sposób, aby lekko się z tym kryć, ale aby zarówno było widać, że coś może mieć. Nie mówię, aby admini mieli wykryć hl1 framework, lamberta czy inne trudne do wykrycia cheaty, ale aby byli w stanie rozróżnić cheata od dobrego gracza. Nie wiem czy jest taki zapis w regulaminie, ale jeśli nie ma, to dodać zapis by w powodach bana nie używać słów uważanych za obraźliwe oraz przekleństw (gdyż świadczy to źle nie tylko o adminie jak i o właścicielu serwera i całej sieci). Tak jak nowy właściciel dobrze wspomniał - zakaz kolesiostwa. Pisałem parę dni temu odnośnie niesłusznego perma na shoutboxie i parę osób nadmieniło, że "tutaj tak jest, ludzie bez powodu dostają perma, a później banujący admin nawet nie rozpisuje demka") oraz, że niektórzy admini (z serwera Only HS) nawet nie mają konta na tym forum.. Na innych sieciach serwerów przeważnie UBT był od tego, czy gracz dostaje UB czy nie, więc gracz nawet w ciągu godziny mógł mieć unbana, lecz ogólny zamysł na tym forum bardzo mnie się podoba - admin, który daje niesłusznego bana musi rozpisać demko. Niestety szkoda, ale widzę, a w zasadzie nie widzę, bo to nie działa Więc jeśli by się udało tak zrobić, aby każdy admin banujący MUSIAŁ rozpisać demko, to byłoby świetnie. Na razie widzę, że funkcjonuje to w taki sposób: Gracz dostaje bana, składa UB na forum, Admin ma rozpisać demko (ale tego nie robi), po 24h od otrzymania bana gracz dostaje UB od UBT z powodem "Admin nie rozpisał demka, więc jest UB". Trochę nie tak powinno to wyglądać Trzymam kciuki, bo Wasza sieć wygląda fajnie i szkoda by było, aby zostało to zmienione przez osoby, które na Niej się znajdują, a znajdować się nie powinny. Pozdrawiam 4 Odnośnik do komentarza
Użytkownik Dotyk Proboszcza :) Opublikowano 1 Lipca 2019 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2019 @Trivor super pomysł z nowym serwer z leczeniami a ogółem życzę powodzenia i jak najlepszych rezultatów Odnośnik do komentarza
Użytkownik hejdzi. Opublikowano 1 Lipca 2019 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2019 Gratulacje takiej zmiany. Oby była na lepsze oraz gratulacje dla osób z awansami. 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik V3lir Opublikowano 1 Lipca 2019 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2019 Aleeee się dzieje na tej sieci, nigdy nie widziałem takich emocji i zwrotów akcji w zaledwie kilka dni . Wierzę że zmiany TYLKO na lepsze, i naładowane pozytywną energią @Zmiksowany @Trivor Liczę na wytrwałe, obiektywne i odpowiedzialne władanie tą siecią bo widać że możemy zajść jeszcze wyżej niż byliśmy dotychczas ! Tyle ode mnie chłopaki. Pozdrowionka <3 1 1 Odnośnik do komentarza
Użytkowniczka Tysia :* Opublikowano 1 Lipca 2019 Użytkowniczka Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2019 Zmiany na wielki + Odnośnik do komentarza
Donator :)! Opublikowano 1 Lipca 2019 DONATOR Donator Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2019 Byle znajomości nie decydowały o banach etc etc.. Powodzenia, Pozdro Odnośnik do komentarza
Użytkownik Zirax Opublikowano 2 Lipca 2019 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2019 Duże zmiany Odnośnik do komentarza
Użytkownik∙ the saddesst man on earth Opublikowano 2 Lipca 2019 Użytkownik∙ Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2019 Na forum jestem praktycznie od wczoraj więc za bardzo nie wiem co i jak było i co się działo, ale z tego co przeczytałem to zmiany na wielki PLUS i oby wam się to udało i żebyście prowadzili te forum jak najdłużej. Odnośnik do komentarza
Użytkownik Rambus Opublikowano 2 Lipca 2019 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2019 No, wróciłem i widzę że zmiany to mi się podoba Odnośnik do komentarza
Użytkownik∙ Lakierka :) Opublikowano 2 Lipca 2019 Użytkownik∙ Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2019 sztos Odnośnik do komentarza
Użytkownik∙ xMietekx Opublikowano 17 Lipca 2019 Użytkownik∙ Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2019 ●● Wiadomość wygenerowana automatycznie ●● ●● Temat został zamknięty! ●● Z pozdrowieniami, Administracja StrefaSkilla. Jeżeli się z tym nie zgadzasz raportuj ten post, a Administracja go rozpatrzy ponownie. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi