Skocz do zawartości
Przeglądasz forum jako gość, nie masz dostępu do większości funkcji! Zarejestruj się już teraz!
Witaj na Strefaskilla.pl

LETNI KONKURS

Uwiecznij najpękniejszą fotografię tego lata!

Weź udział

NOWY/STARY ODŚWIEŻONY STYL !

Właśnie wleciał odświeżony styl z kilkoma zmianiami i dodatkami

Zobacz szczegóły

FANPAGE

Dołącz do naszej społeczności na fanpage’u!!

DOŁĄCZ!

OTWARTA

Szybka rekrutacja na typera

Złóż podanie

OTWARTA

Szybka rekrutacja na redaktora

Złóż podanie

!report działa na pw admina

S1dneY

Rekomendowane odpowiedzi

• Użytkownik∙

Siemanko. Przychodzę z pewną propozycją. Spotkałem się na pewnej sieci,że reporty spod !zgłoś na serwerze przychodziły na pw do adminów. Myślę,że fajnie byłoby spróbować to zrobić,a usunąć z forum bo obecnie z tego co widziałem mało kto z tego korzysta.

• Lubię to! 1
  • Użytkowniczka

Jesli serio tak sie da to mysle ze to spoko pomysl;)

• Użytkownik∙

Wat? I dziennie będę miał 99 pw na forum, co sprawi, że nie będę chętny w ogóle czytać poczty na forum.

Z czego z tych 99 zgłoszeń:

90 - będzie po ptokach, bo ja się zaloguje o x godzinie, a zgłoszenia były w innych godzinach. Nie wspominając, że będę otrzymywał zgłoszenia z serwerów, na których nie jestem adminem. Co prawda oba problemy, są rozwiązywalne dobrym kodem, ale kto się będzie przy takim badziewiu chciał wysilać.

Na nie. Zamiast okrężnej drogi, wystarczy się skupić, by tych adminów było wystarczająco dużo. Więcej adminów, więcej godzin pokryją - mniej zgłoszeń.

• Lubię to! 5
  • LEGENDA

w 101% zgadzam się z powyższą odpowiedzią od @ SHAMPON

Jeżeli KAŻDY Admin CS:GO (jeżeli chodzi o go, bo ja jestem od spraw związanych ze sprawami od serwerów CS:GO a od 1.6 jest dusia i trivor) wypowie się na ten temat i będzie większa ilość ZA wprowadzeniem tego ma serwery GO to tak zrobimy, ale gdy admini będą mieli moją wzmiankę w dupie to takie pw również będą mieli tam gdzie słońce nie dochodzi. 

@ Admin CS:GO 1vs1 @ Admin CS:GO AWP#1 @ Admin CS:GO AWP#2 @ Admin CS:GO Only Mirage #1 @ Admin CS:GO Only Mirage #2 @ Admin CS:GO Surf+RPG Zapraszam również do wypowiedzi Supporta oraz opiekunów serwerów.  

• Lubię to! 1

6fe637_11364b10887141b8afadb4d94062ba19_mv2.thumb.gif.6e3db2f1812dc8694a19819c770f5e16.gif

76561198203268992.png

6fe637_11364b10887141b8afadb4d94062ba19_mv2.thumb.gif.6e3db2f1812dc8694a19819c770f5e16.gif

• Użytkownik

Wydaje mi się że jest to dobra opcja ale jeśli dało by się tak zrobić że by każdy admin dostawał powiadomienie ze swojego serwera a nie że np ja dostane powiadomienie że ktoś ma wh na only mirage.

• Lubię to! 1
  • Użytkownik

Zgadzam się z @ SHAMPON

Akutalnie, wszelkie reporty są po godzinach więc jedyne co będzie w powiadomieniach to spam.

sg.png.161015a650a53e77339092715d07ae52.png

• Użytkownik

Zbędne, istnieje coś takiego jak komunikator steam itd. Wystarczy duża ilosc osob(ogarnietych) z serwera w znajomych, gdzie zawsze ktoś jest na serwie jak mnie nie ma, przychodzi wtedy pw, do mnie czy do innych adminów i od razu sprawdzani są, niekiedy banowani. Wtedy nawet te !zgłoś jest zbędne. Ale to moja opinia.

W205 C400

„Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców” - Colin McRae [*]

• Użytkownik

Zgadzam się z SHAMPONEM, na pw jest to zła opcja. Jestem bardziej za tym aby zrobić osobne miejsce na forum albo subdomenę do sprawdzania zgłoszeń z podzieleniem na wszystkie razem i każdy serwer osobno. Strona główna strefaskilla.pl odświeża się chwilę, a trzeba ją odświeżyć bo po jakimś czasie nie pokazują się na bieżąco powiadomienia.

tak.PNG

sygnaturastrefaskilla idk ale walentyLove mniejsze.png

• Użytkownik

Jak dla mnie wszystko jedno, większość osób pisze pod u@, albo korzystają z komendy !zglos (ja osobiście siedze prawie ciągle na forum i zerkam czy ktos kogoś nie zreportował na mirku)

• Użytkownik∙

juz wam tłumacze jak by to miało wyglądać bo nie każdy to zrozumiał . Jest X serwerów XIY ma admina na X serwerze dajmy na to arenke. Z tego serwera przychodzą powiadomienia do Ciebie tylko gdy jestes zalogowany. Nie dostajesz żadnego spamu nie masz 300+ wiadomości związanych z serwerem. Jestes zalogowany,  dostajesz zgloszenie nie ma CIe robisz coś innego ? Nie masz tego na pw. Jest to kwestia dobrego kodu co jest do ogarnięcia w dobre 3h ;p 

• Ha ha 1
  • Użytkownik

Osobiście jestem na Nie bedzie mega duzy spam i pojawia sie problemy które przedstawil shampon, zresztą te zgłoszenia z komendy !zglos sa w wiekszosci bezsensowne i bezpodstawne.

• Użytkownik

Wszystko zależy od wykonania, jeśli ma się na to jakiś dobry pomysł i ktoś potrafi to dobrze wykonać, to nie widzę problemu, żeby jeśli jest się aktywnym na forum to w tym momencie przychodziły zgłoszenia w prywatnej wiadomości, do adminów z danego serwera. Chcąc nie chcąc i tak wygląda to tak, że jeśli na serwerze jest ktoś odpalony, to gracze wypisują to adminów na pw na steamie, więc spam i tak czy siak w takim momencie występuje tylko w inny sposób, z tym wyjątkiem, że takie powiadomienia na forum od razu zwracają uwagę. Wymaga to też uświadomienia graczy, że !zglos jest teraz w takiej funkcji i będą musiały być wyciągane konsekwencję z zabawy z tej komendy. Jest to dosyć skomplikowana transakcja wiązana, ale jest to jakiś postęp. 

Podsumowując, jeśli ktoś będzie chciał się za to zabrać i potrafi to zrobić, to jak najbardziej to jest innowacyjne, ale pytanie czy komuś będzie się chciało tyle ślęczeć nad tym, żeby to dobrze działało. 

Jestem na naciągnięte TAK. 

• Super 2
  • Wow! 1

sygnaturka.jpg

• Zasłużony

Jestem na NIE.

Dlaczego? Miałem ten system na swoich serwerach. Za każdym razem gdy jakis opiekun przyjmie podanie jakiegos gracza, to osoba z dostepem do ftp bedzie musiala dodac do 2 plików w ftp steamid tej osoby - to raz. A dwa to oczywiście to, że mało kto będzie za każdym razem wchodził na serwer sprawdzić czy rzeczywiście ktoś ma wh czy coś tam, a tylko idzie się wkurwić przez te dzieci co jak zginą pierwsze co robią, to pisanie !report na czacie i zgłaszanie kogoś. Duży spam to robiło. Nie mówie, że report z modułem wyświetlania na forum jest skuteczniejszy, bo nie jest. Ale przynajmniej nie wkurwia :) Myślę, że nie ma sensu, ale niech admini się wypowiedzą 

Cytat

Z tego serwera przychodzą powiadomienia do Ciebie tylko gdy jestes zalogowany. Nie dostajesz żadnego spamu nie masz 300+ wiadomości związanych z serwerem. Jestes zalogowany,  dostajesz zgloszenie nie ma CIe robisz coś innego

W ten sposób to NIE działa. Wiadomości bedziemy dostawac nawet jak jestesmy offline, tylko roznica jest taka ze ta wiadomosc wyswietlimy dopiero po zalogowaniu sie.

Cytat

Jest to kwestia dobrego kodu co jest do ogarnięcia w dobre 3h

Większej głupoty w życiu nie widziałem... xD W 3h to może by się wyrobił jakiś spec, żeby samą bazę pod ten system napisac, a nie cały moduł steam X D

Świetny specjalista :peepoPANTIES1:

• Lubię to! 1
  • Super 1

image.png
:pepehands:

• LEGENDA

odrzucona.png

• Lubię to! 1

76561198203268992.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Zapoznaj się z polityką prywatności forum Polityka prywatności oraz regulaminem forum Regulamin

• Opiekun [MIRAGE #1]
  • Opiekun [MIRAGE #2]
  • Opiekun [1VS1]
  • Opiekun [AWP #1]
  • Opiekun [AWP #2]
  • Opiekun [SURF]
  • Opiekun [MIR/CACH]
  • Opiekun [5VS5]
  • Opiekun [DR+KLASY]