Skocz do zawartości
Przeglądasz forum jako gość, nie masz dostępu do większości funkcji! Zarejestruj się już teraz!
Witaj na Strefaskilla.pl

GŁOSUJ NA SERWERY

Zagłosuj na nasze serwery!

Przejdź do głosowania

NOWY/STARY ODŚWIEŻONY STYL !

Właśnie wleciał odświeżony styl z kilkoma zmianiami i dodatkami

Zobacz szczegóły

FANPAGE

Dołącz do naszej społeczności na fanpage’u!!

DOŁĄCZ!

OTWARTA

Szybka rekrutacja na typera

Złóż podanie

OTWARTA

Szybka rekrutacja na redaktora

Złóż podanie

[ODRZUCONA] [SKARGA] - UBT CS 1.6 + Axel

LEGENDARNY MLK.

Rekomendowane odpowiedzi

Twój nick: @ MLK.
Nick oskarżonego: @ Axel
Powód skargi: Brak weryfikowania umiejętności członków UBT i ich zachowań w przestrzeni forum (odwołania), rozpatrywanie (ściąganie blokad) poza działem odwołań od bana, brak profesjonalnego rozwiązywania tematów, przyjmowanie osób niekompetentnych na określone stanowiska (podpunkt pierwszy).
Opis sytuacji: "Coś od siebie"
Data i godzina zdarzenia: Od samego początku: ciężko wstrzelić się z dokładnym okresem.
Miejsce zdarzenia: Przestrzeń forum.
Dowody: "Coś od siebie"
Coś od siebie:

Przyszła pora na noc oczyszczenia i podsumowanie paru ostatnich miesięcy na sieci (chociaż formalnie nie byłem na niej aktywny, ale to nie szkodzi).

Sprawa nr. 1
----

Zaczniemy od złamanych podpunktów regulaminu UBT CS 1.6 ze względu na to, że reszta zdarzeń nie ma odwołań w regulaminach:

• Regulamin UBT
    - Zakazane jest przyznawanie bana lub unbana na podstawie przypuszczeń/przeczuć. Każda sprawa musi zostać sprawdzona.
    - Zakazane jest przyznawanie bana lub unbana na podstawie ss/demek/innych dowodów dostarczonych w inny sposób niż temat w odpowiednim dziale na forum.

Dnia 08.11.2024 na pewnym graczu został wydany wyrok (bezpodstawnie). Tego dnia nie pojawiło się żadne zgłoszenie, temat w dziale CS 1.6, a działanie opierało się tylko i wyłącznie na jednym z archiwalnych tematów, który został podlinkowany przez jednego z użytkowników. W tym momencie pierwszy raz doszło do złamania wyżej wymienionych podpunktów.

Dnia 09.11.2024 gracz niespodziewanie ma zdjętą blokadę bez jakiegokolwiek tematu:

Spoiler

Zrzutekranu2024-11-10o11_15_05.png.d0b31d11651568f56141f8240a069159.png
image.png.3f2300c52a2cac580d06d7a1ffe9a5db.png
Zrzutekranu2024-11-10o11_20_26.thumb.png.ef6fa703fc8dbe52439f880ade24dfdf.png

W tym momencie pierwszy raz doszło do złamania wyżej wymienionych podpunktów.

Sprawa nr. 2
----

Zajście z dnia 13.10.2024 (wtedy zostało to odkryte): Ukrywanie tematów (prawdopodobnie - zarzut w stronę Axela ponieważ wątpię by UBT posiadał takie uprawnienia moderacyjne - jeśli tak to proszę o sprawdzenie kto dokładnie to zrobił: ja niestety nie uzyskałem takich informacji). 
Jak to się mówi, były tematy, tematów nie ma:

Spoiler

Zrzutekranu2024-11-10o10_59_57.png.360d85535e32f921d526209055a695d8.png

Krycie osoby znajomej? Czy między członkiem UBT / Opiekunem, a osobą która zakładała te tematy są jakieś koneksje, że coś takiego się zadziało? Nie wiem choć się domyślam.

Sprawa nr. 3
----

Brak profesjonalnego podejścia w kwestiach rekrutacji na serwerze Only DD2. Jak dobrze wiemy, epizodów z Błaszczykiem było kilka, wszystko poniżej:

Spoiler

Group4.thumb.png.51a8c6e370f34f690c076004d9175876.pngGroup5.thumb.png.24cb6da7054368f8525b6380ccbd5d2d.png

Po tych sytuacjach przychodzi pora na kartę Jokera. Poniżej oczywiście materiały dowodowe jakby miały dostać nóg:

Patrząc na to w jaki sposób zostało rozwiązane rozpatrzenie podania jest to jawne plucie w twarz wszystkim użytkownikom / graczom, którzy swego czasu składali bądz dalej składają podanie i mają negatywną decyzję (są po prostu odrzuceni). Czy w ten sposób powinny przebiegać rekrutacje? Czy jest to profesjonalne zachowanie? Nie.

Twój nick: @ MLK.
Nick oskarżonego: @ JanuszHD  @ KrólNastolatek  @ Axel  - wszyscy trzej. Skoro oni odpowiadają za nadawanie / zdejmowanie blokad to w ich kompetencjach leży utrzymanie porządku w bansie.
Powód skargi: brak profesjonalnego rozwiązywania tematów, bycie osobami niekompetentnymi na różnego rodzaju sposoby.
Opis sytuacji: "Coś od siebie"
Data i godzina zdarzenia: Od samego początku: ciężko wstrzelić się z dokładnym okresem.
Miejsce zdarzenia: Przestrzeń forum.
Dowody: "Coś od siebie"
Coś od siebie:

@ KrólNastolatek
----

• Brak odróżnienia palenia rolki od sgs / gsów:
Spoiler

image.thumb.png.f3f806b9853369db2c9b1c78fed56897.png

• Przestrzał w wielu ocenach:
  • Gracz gra na leis :tf:
Spoiler

image.thumb.png.e5769b9ea224246b9aa096cceb72ee9a.png

image.thumb.png.e9fd9faea4be19dcfe2148d45e21af9c.png

Tutaj to chyba oglądaliśmy dwa różne demka.

• Ściąganie blokad bez tematów: Blokada na serwerze z powodem AntiSS.cfg - odbanowany, a tematu z odwołaniem brak.
    Zapisek regulaminu: Członkowie UBT w przypadku otrzymania bana na serwerze są traktowani jak zwykły użytkownik - procedura o UB przebiega w taki sam sposób jak w przypadku graczy. Całkowity zakaz odbanowywania samego siebie.
    Spoiler

image.png.adc4f4ea761dc3d8a4c6726aced30f32.png
    image.thumb.png.253a3e2bb31de27900a98e8d14d69855.png

• Blokada i degradacja za HPP - finalnie brak odwołania i oceny w publicznym temacie. Jeśli dla kogoś HPP jest pierwszym, lepszym WH to gratuluję mózgu. Były też tłumaczenia, że mógł to być ban typu falsepositive z powodu "nowego recheckera" - mimo wszystko, demka powinny być do oceny. :like:
    Spoiler

image.thumb.png.7dad9a1224e7c542f3286511cb572c72.png

@ JanuszHD
----

Brak profesjonalnego działania jak na członka UBT przystało.
Jak dobrze wiemy, mamy już rok 2024 - screeny na serwerach straciły jakikolwiek sens w 99% i lepiej działać na twardych dowodach typu demko .pov. 
[ZBANOWANY] [ODWOŁANIE] CS 1.6 - vicman

Spoiler

Zrzutekranu2024-11-10o11_53_10.thumb.png.4b5ffdd043a584bbb90b3a4b1bd0e347.png

Od siebie dodam tyle - nie zamierzam wgrywać jakichś gówien, więc sprawdzane było bez wgranego wallhacka. Jeśli chcesz banować kogoś oskarżając o WH, to masz 2 opcje:
1. screeny
2. demko z POV z aktywnym AdminESP

Jak to nie masz zamiaru wgrywać jakiś gówien? To na czym Ty oglądasz demka? Na czystym kliencie? Jeśli tak, nie dziwi mnie trafność akurat w tym temacie: praktycznie zerowa skuteczność. Już wiemy dlaczego: oglądane bez niczego. 
Jestem ciekaw jak wygląda reszta odwołań spod Twojej ręki.

@ JanuszHD  @ KrólNastolatek  @ Axel
----

Kolejne usuwanie blokad / odbanowywanie graczy bez konkretnego tematu na forum (działanie za plecami):

Spoiler

image.thumb.png.f240cc282d245b25a78f51696ff391aa.png

image.thumb.png.aed8f02813728904d5991e324f1a0a53.png

----

Samych materiałów jest na pewno o wiele więcej, ale nie chce mi się przetrzepywać tak dużej ilości wpisów z archiwum (prawie 39k). Życzę miłego rozpatrywania skargi i sprawdzania wszystkiego jak leci. :like:

• Lubię to! 3
  • Trzymaj się 1
  • Ha ha 1
  • Wow! 2
  • Przykro mi 1
  • WTF 1
  • xD 2
  • Zasłużony

To ja tylko na szybko 

1. Zapomniałem że trivor mu dał ub kiedyś mb

2. Te tematy zostały ukryte ponieważ, były używane do sprawdzania użytkowników co składają podania na ubt

3. To było oczywiście ustawione że to kółko wylosowalo że zostanie przyjęty wstawiłem to tylko i wyłącznie dla żartu a gracz Błaszczyk i tak miał zostać przyjęty na admina do reszty mi się nawet nie chce wypowiadać ponieważ nie mam wiedzy na temat tego dlaczego tamten gracz został odbanowany a z tamtego okresu nie mam juz logów pozdrawiam :D

• Lubię to! 4
  • Trzymaj się 2
  • Ha ha 1
  • UBT CS 1.6

Jako, iż zostałem oznaczony to się wypowiem.

Nie zawsze daje dobre werdykty, od tego jest więcej osób na ubt, nie sprawdzam tylko ja, ciągle się uczę, jestem tylko człowiekiem.

"Ściąganie blokad bez tematów: Blokada na serwerze z powodem AntiSS.cfg - odbanowany, a tematu z odwołaniem brak.
Zapisek regulaminu: Członkowie UBT w przypadku otrzymania bana na serwerze są traktowani jak zwykły użytkownik - procedura o UB przebiega w taki sam sposób jak w przypadku graczy. Całkowity zakaz odbanowywania samego siebie."

Jeśli chodzi o to, to sam siebie nie odbanowałem. Opisałem sytuację wyższej administracji i zostałem odbanowany, inaczej to powinno wyglądać ale to już nie mój werdykt.

"Blokada i degradacja za HPP - finalnie brak odwołania i oceny w publicznym temacie. Jeśli dla kogoś HPP jest pierwszym, lepszym WH to gratuluję mózgu. Były też tłumaczenia, że mógł to być ban typu falsepositive z powodu "nowego recheckera" - mimo wszystko, demka powinny być do oceny."

Były oceniane demka z tego czasu kiedy mi podobno wykryło gdzieś w plikach 'hpp' Nie wiem czemu nie było zrobione to na forum w temacie w którym powinno.

Serwer mnie nie zbanował, nie było nic w bansie, po prostu wykazało coś w logach.

• Lubię to! 1
  • Ha ha 1

image.png.062dee76a112574eab541b6bd63380f9.png.b43290a55f0f1558f93fe20b9659b4a9.png

• Zasłużony

W pierwszej kolejności zaznaczę ten punkt regulaminu, bo lubią się czepiać o takie rzeczy.
"4.7A) W skargach mogą wypowiadać się jedynie: osoby oskarżające, oskarżane, użytkownicy forum (jeśli treść jest adekwatna do tematu), Opiekun Serwera, Moderator, Administracja Forum oraz Administracja danego serwera jeśli posiadają wystarczające dowody lub są zaznajomieni z daną sytuacją. W przeciwnym razie wypowiedzi odbiegające od tematu będą nagradzane warnem.".

Zabiorę głos tylko w sprawie pierwszej części skargi, w dalszej części @ JanuszHD świetnie Cię wypunktował. Zapomniał jedynie dodać, że jesteś mocno atencyjny i potrzebujesz na siebie zwrócić uwagę, można nawet stwierdzić, że potrzebujesz jej ciągle. Na swojej sieci, gdzie "macie porządek" dostałeś degrada i to nie z byle jakiego powody. Za każdym razem powtarzałeś, jaki to Ty nie jesteś, że masz wysrane na wszystko, bo w końcu jesteś kimś i myślisz, że jesteś nietykalny, bo coś potrafisz jako technik forum. Przyłazisz teraz na inne fora, które lubisz jebać od poszewki, włącznie ze strefą. Wytykasz najmniejsze i nieliczne błędy, by jedynie pokazać jaki jesteś wspaniałym członkiem danej społeczności. Nie zapominajmy, kto dostał degradację i za co. Jeden wielki wylew hipokryzji.

Teraz przechodząc do samej skargi.
Piszesz skargę na @ Axel za złamanie dwóch punktów regulaminu, dotyczącego banowania i unbanowania gracza bez tematów. W tym przypadku powinna być to skarga na samego @ Trivor , ale lepiej się przypierdzielić do kogoś innego, by zachować sens skargi i próbować wyciągać większy syf na UBT. Dlaczego na @ Trivor ? Wróćmy do czasów bekiego jak przybył do nas pierwszy raz. Spalił się na serwerze będąc UBT - dostał degrada - WYKUPIŁ sobie UB na serwerze - znów się spalił (dołączony link do tematu, który podrzucił @ Axel ) - odwalał cyrki na forum, próbował sprzedawać czity, był bardzo toksyczny za co dostał kreskę na sieci. Teraz nadchodzi moment, do którego nikt nie jest winien z oskarżonych, gdyż zgaduję, że to ingerencja samego właściciela. Gdzie stare konto bekiego? Zostało usunięte, teraz od 2 miesięcy śmiga pod nową nazwą i na nowym koncie, czemu tak się stało? Gdzie jakiekolwiek odwołanie od bana na starym koncie steam? 

Spoiler

image.png.3805cd475bc8ef6b8aefbabc6611fc61.png

Ban na zawsze wygasł tak o? Beki założył nowe konto na forum, na którym śmiga legalnie i wykupuje warny jak leci. Założył nowego steama, gdzie na serwerze lata jak mu się chce - też legalnie. @ Axel go zbanował za multikonta. Dostał nakaz z góry z tego co pisał, na logikę albo od Hany, który nie był tu kimś za tamtych momentów albo od Trivora, któremu beki cały czas płaci.
Sam początek skargi ładnie pokazuje i utwierdza w tym co pisze @ JanuszHD . Zaczynasz skargę od dupy strony, wytykając błąd tylko UBT, a nie spojrzysz jakie ruchy zastosował właściciel sieci, ale na niego skargi przecież nie napiszesz, więc wyrwiesz tylko kawałek sytuacji i wrzucisz to w argumenty, by obciążyć bardziej członków UBT.

PS.
Jedynym sensem Twojej nocy oczyszczenia, jesteś Ty sam. Nie pozdrawiam.

• Lubię to! 6
  • Super 2
  • Przykro mi 1
W dniu 12.11.2024 o 06:20, D3M0N napisał(a):

W pierwszej kolejności zaznaczę ten punkt regulaminu, bo lubią się czepiać o takie rzeczy.
"4.7A) W skargach mogą wypowiadać się jedynie: osoby oskarżające, oskarżane, użytkownicy forum (jeśli treść jest adekwatna do tematu), Opiekun Serwera, Moderator, Administracja Forum oraz Administracja danego serwera jeśli posiadają wystarczające dowody lub są zaznajomieni z daną sytuacją. W przeciwnym razie wypowiedzi odbiegające od tematu będą nagradzane warnem.".

Zabiorę głos tylko w sprawie pierwszej części skargi, w dalszej części @ JanuszHD świetnie Cię wypunktował. Zapomniał jedynie dodać, że jesteś mocno atencyjny i potrzebujesz na siebie zwrócić uwagę, można nawet stwierdzić, że potrzebujesz jej ciągle. Na swojej sieci, gdzie "macie porządek" dostałeś degrada i to nie z byle jakiego powody. Za każdym razem powtarzałeś, jaki to Ty nie jesteś, że masz wysrane na wszystko, bo w końcu jesteś kimś i myślisz, że jesteś nietykalny, bo coś potrafisz jako technik forum. Przyłazisz teraz na inne fora, które lubisz jebać od poszewki, włącznie ze strefą. Wytykasz najmniejsze i nieliczne błędy, by jedynie pokazać jaki jesteś wspaniałym członkiem danej społeczności. Nie zapominajmy, kto dostał degradację i za co. Jeden wielki wylew hipokryzji.

Teraz przechodząc do samej skargi.
Piszesz skargę na @ Axel za złamanie dwóch punktów regulaminu, dotyczącego banowania i unbanowania gracza bez tematów. W tym przypadku powinna być to skarga na samego @ Trivor , ale lepiej się przypierdzielić do kogoś innego, by zachować sens skargi i próbować wyciągać większy syf na UBT. Dlaczego na @ Trivor ? Wróćmy do czasów bekiego jak przybył do nas pierwszy raz. Spalił się na serwerze będąc UBT - dostał degrada - WYKUPIŁ sobie UB na serwerze - znów się spalił (dołączony link do tematu, który podrzucił @ Axel ) - odwalał cyrki na forum, próbował sprzedawać czity, był bardzo toksyczny za co dostał kreskę na sieci. Teraz nadchodzi moment, do którego nikt nie jest winien z oskarżonych, gdyż zgaduję, że to ingerencja samego właściciela. Gdzie stare konto bekiego? Zostało usunięte, teraz od 2 miesięcy śmiga pod nową nazwą i na nowym koncie, czemu tak się stało? Gdzie jakiekolwiek odwołanie od bana na starym koncie steam? 

Pokaż ukrytą zawartość

image.png.3805cd475bc8ef6b8aefbabc6611fc61.png

Ban na zawsze wygasł tak o? Beki założył nowe konto na forum, na którym śmiga legalnie i wykupuje warny jak leci. Założył nowego steama, gdzie na serwerze lata jak mu się chce - też legalnie. @ Axel go zbanował za multikonta. Dostał nakaz z góry z tego co pisał, na logikę albo od Hany, który nie był tu kimś za tamtych momentów albo od Trivora, któremu beki cały czas płaci.
Sam początek skargi ładnie pokazuje i utwierdza w tym co pisze @ JanuszHD . Zaczynasz skargę od dupy strony, wytykając błąd tylko UBT, a nie spojrzysz jakie ruchy zastosował właściciel sieci, ale na niego skargi przecież nie napiszesz, więc wyrwiesz tylko kawałek sytuacji i wrzucisz to w argumenty, by obciążyć bardziej członków UBT.

PS.
Jedynym sensem Twojej nocy oczyszczenia, jesteś Ty sam. Nie pozdrawiam.

Myślę, że wypowiedziałeś się tylko dlatego, że jest między nami nie zdrowa krew, ale okej - przejdzmy do festiwalu.
Piszesz, że na "mojej sieci" dostałem degrada - tak, ranga w dół + moja rezygnacja - ale skoro już do tej pijesz: pamiętaj, że Ty jako członek moderacji strefyskilla i ubt (były członek moderacji i ubt) również kreowałeś na wielkiego ego topa, który zacięcie walczył o blokowanie gostków na serwerach. No i oczywiście na Moderatora, który wynosił szczątkowe (a czasem dość przydatne informacje) z konwersacji / grup moderatorskich lub ukrytych działów, do których zwykły szary użytkownik (czyli 99% osób) nie ma dostępu.

Spoiler

image.thumb.png.6ee1d51c928d7e0e014ff8d5145d801c.png

Jeśli już szczekasz i pijesz - pamiętaj to co Ty zrobiłeś. Skoro chcemy się na czymś takim opierać, no to proofy. Sam się śmiałeś w tym roku z decyzji UBT i sam ich nie rozumiałeś, idealny przykład niżej:

Spoiler

image.png.8cd643ca16c6794a27d12420ab398cfe.png

Pamiętaj również, że tego wszystkiego jest o wiele więcej. Jeśli nie chcesz bardziej pogrążyć swojej osoby i udowodnić, że Ty jesteś większym egotopem / pajacem - to przestań skakać jak nie jesteś proszony.
DepresjaHook - https://steamcommunity.com/id/depresjahook/ - tak się prujesz, że ktoś czitował, a sam wyrwałeś VAC'a rok temu. Jestem ciekawy czy to był powód do zmiany stima. No chyba, że jest coś jeszcze na rzeczy.

PS. Sam lepszym UBT od nich nie jesteś. 
IMG_2744.thumb.jpeg.f6b2c716f9ddd3083bc1a9c69d5ff8e9.jpeg

Edytowane przez LEGENDARNY MLK.
Axel
Axel,

Wypowiedź nie na temat / spam +1

• Lubię to! 2
  • Ha ha 2
  • xD 3
  • Właściciel
Właściciel

SKARGA ODRZUCONA.png

• Lubię to! 1
  • Super 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Zapoznaj się z polityką prywatności forum Polityka prywatności oraz regulaminem forum Regulamin

• Opiekun [MIRAGE #1]
  • Opiekun [MIRAGE #2]
  • Opiekun [1VS1]
  • Opiekun [AWP #1]
  • Opiekun [AWP #2]
  • Opiekun [SURF]
  • Opiekun [MIR/CACH]
  • Opiekun [5VS5]
  • Opiekun [DR+KLASY]